Въпрос относно пазаруването към жените - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Въпрос относно пазаруването към жените
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 1372 пъти
Прави ми впечатление, че всички бизнеси разчитат на перфектната визия на рекламните лица, когато искат да привлекат клиенти. Например моделите на бельо са с перфектни изваяни тела, сервитьорките обикновено са доста красиви млади приятни дами и т. н.

Въпросът ми е, това привлича ли ви като потенциален клиент или тъкмо напротив, това отвлича вниманието от продукта? Например има неписано правило, че говорителките по новините не трябва да са прекалено красиви, за да не отвличат вниманието от новините.

Освен това перфектните мерки на моделките не ви ли карат да се чувствате малко зле, понеже ми е ясно, че всяка жена има нещо, което не харесва в себе си? Прекалено красивите сервитьорки спират ли ви да ходите на това барче с приятеля си, за да не заглеждат повече тях?

И изобщо според вас не е ли по-добре тези хора да са просто симпатични и малко по-семпли, отколкото нереално перфектни? Ясно е, че фотошопът и професионалният грим играят, но все пак...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 8 месеца
hash: e2263cc4d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   мен ме взеха да работя като касиерка в мак донълдс защото съм красива, дори не съм влизала в кухня, само на каса стоя. новините за нещо различно от това да продадеш на някой нещо. мъжете се захласват и можеш всичко да им продадеш, жените както винаги завиждат. това е.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: b51dcf1f95
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да влияние върху голяма част от клиентелата има. Специално за дрехи е ясно, че момичетата ще имат перфектно, дори прекалено слабо тяло, те ако нямат тяло за какво са там? Красивите и млади сервитьорки също рекламират, красотата издава здраве, така би трябвало подсъзнателно да излъжат че храната която продават е здравословна. Нали се сещаш, че няма как да се рекламира шампоан с оплешивяваща жена, като промоутър?
Всичко опира до там колко податлив на манипулация е клиентът. Например аз, като жена, в никакъв случай няма да се притесня от красотата на сервитьор/ка, тя, докато съм клиент на заведението, е там за да ми служи, тя е човекът, който да ми помогне, ако ми трябва салфетка да ми донесе.
Всъщност ни най-малко не ме притеснява, кой за каквото е учил, кой каквато възможност има, това работи. Това е работа, начин за изкарване на прехрана.
Хора като теб, които мислят за това, повече ме притесняват, толкова ли не можеш да намериш у себе си нещо, че да ревнуваш физически качества на други жени?

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 6707e838e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   В сериозните бизнеси просто няма нужда от рекламни лица. Качествата на продукта са достатъчни.
Разбира се докато хапваш е хубаво да има наоколо млада сервитьорка с колкото може по-къса поличка :)
Но дори и това не е достатъчно един нормален човек да влезе в Мак Доналдс :)

Y D

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 53508accb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   до 2

"Хора като теб, които мислят за това, повече ме притесняват, толкова ли не можеш да намериш у себе си нещо, че да ревнуваш физически качества на други жени?"

А-а, не, чакай да се разберем нещо. Такива изводи, без да съм споменавал нищо за себе си - не, моля те. Първо не съм жена. Второ не ревнувам никого от никого. Трето питам от гл. т. на потенциален бизнесмен, а и маркетинга ми е като хоби и си чета литература по темата в свободното си време и ми беше интересно да чуя чужди мнения.

Виждам, че тук е масова практика да се правят безпочвени изводи от коментиращите за автора и после автора дурма да обяснява, че няма сестра.

Иначе благодаря за мнението ти и за останалите мнения.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 6252cd5736
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Първото и най-важно условие да се харесаш на някого е да не го дразниш! По подобен начин възприемам и визията на рекламните лица, представящи някакъв продукт - ако ме издразнят още с това, забрави да обърна някакво внимание изобщо на продукта или заведението, камо ли да го купя!

Дали не се чувствам зле от това? Ни най-малко - тук става въпрос за представяне на продукт, а не за моето лично представяне пред някого! За всеки влак си има пътници, а моят и без това е по-пълен от необходимото, макар че съм много далеч от съвършенството и като визия, и по други показатели.

Иначе да - добре би било рекламните лица да са просто симпатични и малко по-семпли. Така всеки би припознал себе си в тях и би бил по-съпричастен, освен ако не се има за супер-гъзар и да иска да се причисли към кастата на свръх-човеците :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker