Кога женските гърди произвеждат мляко? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Кога женските гърди произвеждат мляко?
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 7991 пъти
Здравейте!

Не ми е много ясно кога женските гърди произвеждат мляко, някой може ли да ми обясни? Защо кравата примерно можеш да я доиш постоянно, дори без да е бременна и дава мляко? При жените обаче знам със сигурност, че по време на бременността и малко след това жлезите им произвеждат, но докога? И ако не са бременни произвеждат ли жлезите им въпросния секрет и в какви количества? Зависи ли от възрастта?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 8 месеца
hash: 82bb912570
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Жените не са крави! Така, че имат кърма само и единствено в периода около раждането и докато кърмят т. е. в рамките да кажем на 1 година. И не, кърмата или липсата и не зависи от възрастта, а по-скоро от здравословното състояние на майката. През останалото време кърма няма, така че не се надявай, че ако смучеш гърдите на приятелката си и тя не е родила наскоро ще има нещо. Ако има някакъв секрет това е лошо и говори за заболяване. Ама като гледам какви въпроси задаваш явно си на под 15 и нямаш приятелка. Все пак няма лошо да се ограмотиш.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 6cfcfd2d28
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Чети сега, аз като млад татко ще ти обясня подробно:

- производството на мляко се отключва от хормоналните промени предизвикани от самото разждане

- първите няколко дни след раждането течността, която излиза от гърдите, се нарича коластра - високоенергийна супа за бебета :-)

- след това идва млякото

- това докога ще може да прозивежда мляко една жена зависи от много фактори, но ако всичко с жената е наред, най-вече зависи от това дали бебето й суче и стимулира жлезата, която да произвжда още мляко. Т. е. има нещо като затворен цикъл, млякото се произвежда, бебето го изсуква и понеже млякото е свършило, жлезите произвеждат ново количество.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: ddadb731aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   При всички бозайници женските индивиди започват да отделят мляко (лактация) след като родят и това продължава от няколко седмици до няколко месеца/година. При кравите също е така, нямат лактация постоянно, а само след като родят. Затова дойните крави непрекъснато биват оплождани.

Впрочем, при хората има много редки случаи на деца, бозаещи майчино мляко до 7 годишна възраст.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 9040d37e4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (29 гласа)

4.   познавам жена, чието дете е 4 и още суче, а тя не е раждала през това време. Не се бъзикам.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 943e70307c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Номер 1, нямам приятелка и НЕ се надявам да смуча нищо, това са си лично твои извращения. Просто питам, защото това е едно нещо, което не знам. По-добре да задавам тъпи въпроси и да науча нещо, макар и нищожно, отколкото да не питам и да си стоя още по-тъп! Благодаря все пак за отговора!

 
  ...


...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 121d4cad2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 1 за какво атакуваш човека? Той просто зададе един въпрос, нормално е човек да не го знае това. Ама тука май ти се 15 годишния....

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 04f0fe8af5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Жените не са крави,но същите природни закони важат и за тях. Както при кравите, така и при жените, няма лактация, докато не се роди плод! Бог си знае работа, той твори съвършенни неща, защо да има мляко, ако няма плод, който да го консумира? Мислете преди да питате, и най важного, четете и се образовайте, че иначе ставате смешни в живота.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: e4926e5fd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Кравата младежо не я доиш постоянно, тя има мляко до 9-10 месеца след като е родила теленце. Краварите и ветеринарите се грижат родилата крава да забременее до три месеца след раждането, за да има не повече от месец годишно без млеконадой. Крава която не може редовно да забременява, я колят за салам.
В човешкия род е различно, всяка жена е различна. Кърма се произвежда само при наличие на даден хормон в кръвта. Тоест може да не е родилка и да има кърма, може да е родилка и да няма. Количеството, качеството и времетраенето на кърмата също е строго индивидуално. Разликата с кравите е, че яловите жени не ги колят, саламът от жени не е вкусен.
Можеш да откриеш родилка без кърма, както и родилка която има кърма в продължение на 7 години след раждане /това доста рядко/ познавам една такава. Има едни хора наречени лекари, когато има проблем при жените те ходят при тях за лечение и лекарства. Има болестни състояния и аномалии, жени да имат кърма без да са били бременни, лекарите се оправят с това.
Интересно защо това те интересува?

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 467ad45338
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Номер 1, какви са тези нападки? Момчето пита, защото се е зачудило. И на мен са ми идвали всякакви въпроси наум, ей така от нищото.
Да не говорим, че пишеш пълни глупости. Жените не били крави. Напротив те са бозайници и имат повече прилика, отколкото разлики. Кравата също дава мляко след раждане, постоянното доене и сучене от теленцето удължават перида, в който млечната жлеза се стимулира и така до следващата пролет, когато тя пак е бременна.

Та, авторе, само изглежда, че кравите постоянно си имат мляко. Всъщност разлика няма

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 9040d37e4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Абе този дето тук е номер 1, с изаква така на всички теми. Прави си някакви негови извратени изводи от половин дума и после си вярва сам на себе си и си избива комплексите на гърба на автора, а автора дурма да обяснява, че няма сестра. И винаги е сред първите коментирали. Аман от комплексари вече, това е на всяка втора тема. Човек не може да си пита нещо нормално, без да се намери някой "умник", който да му набива канчето колко е прост.

 
  ...

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 3e590c235f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Може да се поспори за първото номер 1

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 54ab8845e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Аз кърмих 3 месеца. Млякото се спуска при засукване от бебето. И на мен ми беше странно, когато засука за първи път. При мене в един момент млякото намаля и когато взех да дохранвам бебето с Нан за 2 седмици спря. Кърменето за мене беше доста болезнено. Бебетата стискат здраво с венче като сучат. Аз родих доста млада и когато станах майка все четях една книга за гледане на бебета. Свекърва ми, която е родила 3 деца ми каза, че за пръв път вижда някой, който гледа бебе по книга. Преди да се роди сина ми никога не бях държала бебе в ръце и нямах никаква представа как се гледа бебе. Сега е ученик, по-висок е от мен.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 72b9105c1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   №1 ме разби'' През останалото време кърма няма, така че не се надявай, че ако смучеш гърдите на приятелката си и тя не е родила наскоро ще има нещо'' :D

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker