Самотна съм! Различна съм! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Самотна съм! Различна съм!
преди: 14 години, 13 дни, прочетена 6773 пъти
Всеки човек е индивидуален. Всеки е различен и уникален по свое му.
В това няма нищо лошо, напротив. Проблем става обаче, когато разликата се чувства осезаемо. Тогава си аутсайдер. Хората не те разбират и затова странят от теб, простата причина, че непознатото плаши.

Човек може да бъде "различен" по много и начини. Може просто да е по-екстравагантен, да има различна сексуалност, да не приема моралните и етични норми на обществото /доколкото нашето ги има/.

Аз съм различна по най-тривиалния начин. Просто съм комплексирана. Достатъчно е да има едно единствено нещо, което да осъзнаваш, че не харесваш у себе си. Комплексите свършват всичко останало. Защото веднъж компексираш ли се, влизаш в един омагьосан кръг - хората около теб ще си дадат сметка, че нещо те притеснява и веднага ще им паднеш в очите. Отнасят ли се лошо с теб, от там нататък, комплексите могат само да растат и накрая да те доведат до депресия.

Това е, нищо друго.

Мина се време, пораснах. Научих се да приемам себе си такава, какват съм и успях донякъде да се помиря със себе си. Оказа се обаче, че сега ми е трудно да се помиря с околните. Защото сега те са различните!

Да бъдеш различен и затова, да не бъдеш приеман е едно. Но по-страшно е сякаш всички около теб да ти се струват различни!

Или съм родена така, или някъде по пътя, докато съм съзрявала като личност, нещо в мен явно здраво е пуснало корени и сега не ми позволява да направя мост между себе си и хората.

Сега общувам, шегувам се и се смея наравно с всички. Но разликата винаги е там. Аз я усещам и околните също. Казват ми, че съм наивна, че съм идеалист, а аз им се смея и казвам, че ако по света имаше повече наивници и идеалисти, може би действителността ни щеше да е по-щастлива.

Разликата, понякога е хубаво нещо, но човек никога не се чувства удобно сред чужди....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 12 дни
hash: 526f7fe706
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти си интелигентна и мила млада дама. Не бива да страдаш заради това, че се чувстваш различна, нито за обратното- че всички останали са по- различни от теб! Нали затова светът е шарен и за всеки има място под слънцето. Който не те озенява, значи не заслужава твоето внимание. Сигурна съм, че ще срещнеш човек, който да те разбира и цени! Ще откриеш любовта и ще бъдеш щастлива. Това е най- важното. А такива случайни хора в живота си, които срещаш по стечение на обстоятелствата, нека бъдат само фон на твоята индивидуалност! Бъди себе си! Не се страхувай от своето АЗ! Не се плаши от комплексари.

Аз също се чувствам различна - самият ми характер, възгледите ми за живота, дори прическата ми са различни. Но не страдам за това. Дори напротив! Гордея се, че съм това, което съм. Важно е да откриеш хора със сходни интереси, приятели, колкото и малко да са. Създай си крепост от хора, с които си допадаш. Намери любовта! Желая ти всичко най - прекрасно! Лита

 
  ...
преди: 14 години, 12 дни
hash: 7d360257ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Напълно те разбирам. И аз се чувствам по тозни начин , само че с няколко разлики, но не искам да ги споменавам.

Та идеята ми е , че това чувство те кара да намразиш другите. Поне в моя случай смятам останалите не само за различни ами и за идиоти. Но естествено след като обмислиш , решаваш ,че просто си различен. Но колкото и пъти да сам го обмислял, другите са си идиоти.

Съвет: Направи нещто от себе си, сбъдни мечтата си. Такива хора като нас не се радват на общуването с другите или на тях самите, както и те не се радват на нас. Аз лично се отнасям доста грубо с хората, но това не ме прави нещастен. Сбъдвам мечтите си и имам една голяма мечта, която скоро ще я сбъдна

 
  ...
преди: 14 години, 12 дни
hash: d9e127c994
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не си дала конкретен пример с какво точно си по-различна...ще го направиш ли заради мен?
Сиво

 
  ... горе^
преди: 14 години, 12 дни
hash: 50aa04fe90
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да така е но продължавай да си такава няма нищо лошо в това ако искаш остави скаип да си по попишем

 
  ...
преди: 14 години, 10 дни
hash: adf39b1ab1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   От автора/
Благодаря на всички за окуражителните думи! Наистина е хубаво да видиш, че не си единствен в мислите си, че има и други, които се чувстват по подобен начин.

Този пост го написах в момент на слабост, но не съжалявам. Понякога има моменти, в които просто трябва да си дам равносметка за нещата от живота и е хубаво, че има къде да ги споделя.

В отговор на въпроса на Сиво ще кажа, че просто не съм индивидуалист. Не, че не мисля за себе си, но общото също много ме възлнува. Може би защото обичам родината и народа си. Когато седнем на кафе с приятели, темите, които аз зачеквам основно включват икономическата ситуация, ниския морал на учениците, боклуците по улиците и др. подобни. Това не винаги интересува хората, защото е далеч от ежедневието, а за мен това е странно. Не можеш да живееш в една държава и да не се вълнуваш от развитието й. Това е в общи линии...

 
  ...


...
преди: 14 години, 8 дни
hash: d9e127c994
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Разбирам...България се нуждае от повече хора като теб...права си,че не можеш да живееш в една държава и да не се интересуваш от развитието и.Запази същността си,аз много ценя хора като теб
Сиво

 
  ... горе^
преди: 13 години, 9 месеца
hash: cbf3ca33d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   БЪДИ БЕЗГРЕШЕН В СЛОВОТО СИ

НЕ ПРИЕМАЙ НИЩО ЛИЧНО

НЕ ПРАВИ ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ

ВИНАГИ ПРАВИ НАЙ-ДОБРОТО, НА КОЕТО СИ СПОСОБЕН

Аз също съм различна но ,когато бях малка не ми обясниха ,че сме много такива и трябваше сама да си градя самочуствието и то когато порастнах.Но успях и сега когато моята дъщеря ми говори за същите проблеми аз съм до нея за да и казвам ,че всеки е различен и не бива да приема това отношение лично.
Това ,което съм написала по-горе е от книгата "Четерите споразумения" на Дон Мигел Луис
На мен много ми помогна .
Съветвам те да я погледнеш.
Аз мразя да ми казват ,как за мисля,затова ми допадна книжлето .Там ти посочват някой основни моменти от живота ,а ти избираш,как да ги използваш.
Успех.

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 4d2b1d1cab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз се чувствам различна и искам да си споделя с някой нещата,но не знам с кой...кой би ме изслушал и разбрал... няма как да си оставя скайп...твърде публично е.Ако някой иска да си поговорим нека ми остави имейла си

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 76a9835c7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Номер 8 и аз тези дни се чувствам различна и много ми се общува с някой нов човек. Ако искаш ми пиши на скайп sexyy__ass :)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 5 месеца
hash: a04cba2773
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И аз съм сам и се чувствам много ужасно. Няколко часа остават до посрещането на нова година, а ще бъда сам и само сам. Няма с кого да излеза, няма с кого да общувам, няма кой да ми се обаде, а и между другите ме отблъснаха и аз престанах да търся, защото знам, че няма да има никакъв резулат. След като ме мразят и всички гледат да ме игнорират не знам к'во да правя. Така е било винаги. Кофти е, че ще съм сам, но още по кофти е, което ме притеснява, че почвам да се изпълвам и аз със злоба към всички.

 
  ...

...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 0abf149910
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   От автора/

Здравейте на всички!

Много благодаря за коментарите към моя пост, който оставих тук в момент, в който нещата за мен не вървяха особено добре. Щастлива съм да съобщя, че оттогава много неща се промениха. Държа да го кажа за всички, които в момента се чувстват така, като аз се чувствах тогава. И специално към номер 10 - и на мен ми се е случвало да посрещам новата година сама. Знам колко е неприятно. Но тази година си изкарах направо супер! И знаеш ли защо? Защото поех инициативата и аз го организирах. Така че, драги ми 10, не се изпълвай със злоба, защото това ще задълбочи проблема! Отвори се за хората и те ще се отворят за теб!

Знам, че е трудно да се измъкне човек от своята самота. Аз все още съм сама, но това вече не ми пречи толкова. Намерих себе си, намерих и страхотни приятели. Как? С инициативност и малко помощ от съдбата.

Добре е да кажа още, че благодарение на хората, които влязоха в живота ми открих колко в важна психотерапията. Днес вече това не е чак толкова ексцентрично, а докато не пробваш, няма да разбереш колко ти е необходима. Съществуват различно форми - групови и индивидуални, в зависимост от това кое повече би допаднало на човек. Аз лично ходя на групова психотерапия от няколко месеца и се чувствам много добре. Оказа се, че в действителност не съм чак толкова различна, колкото съм си мислила първоначално!

Така че, скъпи ми другари (по комплексираност), предлагам ви да не се страхувама от хората и да се радваме повече на живота, за да опровергаем взаимно твърдението, че българите са най-тъжният народ на света!

Стискам палци на всички ви!

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: a2dc351fe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Хубаво е да разбера, че има и други мислещи хора, благодаря ви че ви има. Комплексите ще изчезнат когато се прозре истината за битието, а то ще стане щом мислите.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 7fd77c6f49
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   И аз съм различен. Имам чувството че мястото ми е в Америка. То от толкова рап и негърски комедий дето съм изгледал. Въобще не мога да завържа разговор с некви тука типични българи, неразбиращи от език и от музика. Слушат само чалга и кючеци и пият алкохол и знаят некви дискотеки само и тва е.
Обсъждат "пълна лудница" което за мен е пълна тъпотия и даже всички български комедийни предавания са ми тъпи много.
Гледам си аз Mad Tv Show. Най-якото комедийно предаване в света, според мен. Естествено че е Американско :)

Абе просто и аз съм много различен от другите. Другите са едни и същи което е тъпо. Не им ли е тъпо да се срещат с едни и същи хора, с едни и същи интереси и т.н.
Все едно разговарят със себе си.

Интересно е да опознаеш чуждото, ама те верно са страхливци и не го правят. И как да им обесниш че точно тея които са "странни", точно те са стабилните и различните от другите, докато другите са ми омръзнали, едно и също слушам от всеки. Безинтересно е.

Жалко, че е пълно с еднакви хора, които ако видят малко по-различен от тях, няма да го заговорят и опознаят, ами ще бягат от него или ще го дискриминират. Но на мен са ми интересни тея странните, по-различните-те имат собствен хумор, което е яко и е нещо ново и интересно.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 50b59312c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Аз съм забелязал, че проблема на различните е, не толкова, че си различен, а че не можеш да откриеш човек, който да те разбира или няколко такива, които да почувстваш истински близки на теб.
Лошото е, че много от не различните хора могат да си изиграят театъра и да бъдат добре приети от обществото и това да им е достатъчно за да не се чувстват самотни и неразбрани. Но на различните това не им стига, те разбират кога нещо не е както трябва да бъде или не е истинско и не им е все тая за мислите, чувствата и действията на околните.
Те не обичат шаблони и посредствени модерни течения, те затова се различни, за да направят разликата.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: c0e0999e2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Ако усещаш че си по-добра от другите в много неща, а може и във всичко, го използвай. Светът може да ти се струва прекрасен, но има и хора които не разбират че всеки е различен. Ходи с високо вдигната глава и се гордей със себе си

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker