Безсърдечен съм - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (122777)
 Любов и изневяра (30155)
 Секс и интимност (14525)
 Тинейджърски (21994)
 Семейство (6598)
 Здраве (9692)
 Спорт и красота (4744)
 На работното място (3261)
 Образование (7376)
 В чужбина (1673)
 Наркотици и алкохол (1125)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1755)
 Други (18925)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Безсърдечен съм
преди: 14 години, 4 месеца, прочетена 4007 пъти
Пиша тази история защото се замислих за себе си. Скоро правя 20 години, момче съм.
Понякога като стане скандал в къщи главно с майка ми и тя ме нарича "безсърдечно същество". Но не мисля да се оплаквам за това как ме наричат определени хора.

Замислих се и открих голяма доза истина в думите на майка ми. Аз наистина като че ли съм "леден" или каквато дума си изберете. Просто при мен липсва всякаква емоция, състрадание, чувство.

Рядко се усмихвам. И то моето по-скоро не е усмивка, а някаква безизразна физиономия, а когато прилича на усмивка е някакси злобна. Като малко дете често плачех, сега е рядкост. Някак озлобен съм. Имам чувството, че и да умре някой близък пак няма да ме трогне.

Една бивша съученичка ме наричаше "вечно нацупен" и май и тя има право.

Аз не съм в състояние да се усмихна искрено дори на собствения си рожден ден! Всекидневните ми усмивки са толкова принудени и фалшиви, че сигурно си личи.
Изобщо цялото ми държание е едно такова все едно съм сърдит на целия свят. Проблема е че на разбирам за какво!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 4 месеца
hash: b9f78c9c63
гласове:
1 2 3 4 5
  (302620 гласа)

1.   Ами започни да се занимаваш с нещо, което ти доставя удоволствие. :) Несъмнено ако това нещо ти хареса ще предизвика и приятни емоции в теб, след което ще започнеш и да се усмихваш по-често. Покрай хобито ти може да се запознаеш и с други хора с твоя интерес и току виж хем ще си щастлив, хем нови приятели ще намериш. :)
Успех и повече искренни усмивки! :)

 
  ...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: 5168623e87
гласове:
1 2 3 4 5
  (249408 гласа)

2.   Не е лошо, това е естествена защитна реакция. Повярвай ми, при другия вариант - ако си емоционален и чувствителен, ще ти е по-тежко. Казваш, че усмивката ти е злобна - това само на външен вид ли е, или и вътрешно така го усещаш?

Майка ти в яда си го е казала. Но това, че се карате с нея не е добре. Помисли защо се карате, и гледай да си поемеш твоята отговорност това да не се случва. Според мен това е, на което е добре да обърнеш внимание, а не това, че си безчувствен и т.п.

 
  ...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: 69e5d5a206
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Проблем на много млади хора - не знаем какво искаме, абсолютно дезориентирани сме и изпитваме неудволетвореност от живота си. Всичко това се отразява и на мимикте ни..

Наистина, най-добрият съвет е да вложиш енергията си в занимание, което ти доставя удоволствие или дори в такова, което не ти носи удоволствие-работи, чувствай се ангажиран.

Често съм изпадала в депресии, потърсих спасение в психологията и сред толкова литература открих, че трябва да се научим как да се радваме на живота, на хората около нас, да се научим как да обичаме и да сме добри. пожелавам ти го!
Работи над себе си и УСПЕХ от сърце :)

 
  ... горе^
преди: 14 години, 4 месеца
hash: bb5747e7ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Дори и преди време да си имал основание да се държиш така, вече го правиш по навик. Отвикнал си да изпитваш емоции. Флегматик, може би. А как се чувстваш във весела компания?

 
  ...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: 01dc657453
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Емоциите са нещо преходно, емоцията от преди час в момента е заменена от съвсем нова, трябва ли да показваш постоянно в плен на коя емоция си? Според мен-Флегматик е твърде крайно определение, по-скоро си уравновесен, хубаво е, живота ти да не протича взависимост от емоциите ти и нищо да не те изкарва от равновесието, което си намерил в себе си.

 
  ...


...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: 50977df372
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Опитай се да се промениш, иначе много има да страдаш. Тази негативна енергия ще те съсипе , с времето ще се превърнеш в досаден, мърморещ, вечно недоволен и антипатичен мъж. А такива повярвай никой не харесва.

Научи се да се радваш на дребните неща, да правиш понякога и добро и да оцениш, че удоволствието от това си заслужава. Самоуважавай се и се научи да уважаваш. Озлоблението не води до никъде. Всичко зависи от теб!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 4 месеца
hash: 2bce2dcb3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Помисли какво те е довело до тук. Ако преди си бил различен, значи има някаква причина, която да обяснява състоянието ти.И аз съм по същия начин и то в следствие на много гадни неща , които ми се случиха.На мен ми е ясно , че те са причината , защото преди не бях така.Радвах се , имах мечти , смеех се .Сега както казваш и ти се усмихвам насила , ако някаква ситуация го изисква и то най-вече за да не ме питат какво ти е , защото не ми се обяснява.Също така не мога дори и да плача- каквото и да стане ми е все едно .Това е емоционално вцепенение.Нещо което трудно си преодолял може би или което те е наранило , но ти отказваш да признаеш и затова си предпочел да не чувстваш нищо , защото така няма да търпиш болка.

 
  ...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: f78e3ac018
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Аз също имам подобни качества. Рядко се случва да почувствам силна емоция, а когато това се случи то задължително причината ме е засегнало пряко.
На приятели и колеги винаги помагам когато имам възможност но това не означава че приемам тяхните проблеми като свои.
Не виждам какъв е проблема в това човек да НЕ се хили постоянно и да не реве на края на романтичните филми...
Аз лично си се харесвам така - ХЛАДНОКРЪВЕН

 
  ...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: da4b1e2c61
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Има и такива хора. Какво се коркаш, много по-добре е така, отколкото да вриш от емоции и да не действаш разумно, само защото любовта/ревността/омразата и пр. са ти подействали. Все някога ще се появи жена, която ще ти запали поне малко огънчето в теб, а пък винаги съм смятала, че за един мъж е по-добре да бъде по-студен и "безсърдечен", както казваш.

И аз бях така дълго време, нищо не можеше да ме зарадва, но това си идваше изцяло от моето мислене. Започнах да обръщам внимание на много малки неща и открих усмивката си, щастието и лъчезарността си, които дълго време бяха изгубени. Пробвай да гледаш по-оптимистично на света, не е чак толкова лошо място, колкото си мислиш! Поздрави.

mosh

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: dca6a32de1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Аз съм същия случай. Вероятно авторът няма да прочете това, но все пак реших да се изкажа...
Защо искаш да се отречеш от същността, която си изградил? Не си ли доволен от това, което си? Аз непрекъснато се възхищавам на способността си да запазя абсолютно спокойствие във всякакви ситуации. Погледни другите... опиянени от хормоните, причиняващи обикновените им чувства, те често пренебрегват логиката и вършат неща, които лесно могат да бъдат класифицирани като глупави. Да бъдеш безчувствен е рядкост, но това не те прави ненормален. Самата дефиниция за нормално е създадена от чувствителното общество, в което живеем. Приеми го като дарба, дарбата да можеш да си над нещата. Не се обиждай когато те наричат безсърдечен. Донякъде са прави, но просто не го приемат. Както и ти не приемаш проявяването на емоции. Бъди себе си като суров и студен, какъвто си, а не като какъвто другите не искат да бъдеш. И не обяснявай на никого. Така или иначе няма да разбере.

 
  ...

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: d454dda141
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравейте от известно време и аз съм така и не зная защо. Иначе имам прекрасно семейство,детенце , но не знам наистина защо се чувствам така все едно каквото и да стане няма да ме трогне.Да не би да е нещо на хормонална основа или не обичам и уважавам себе си и за това да не ми пука :(

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker