Срам ме e да съм красива - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Срам ме e да съм красива
преди: 9 години, 7 месеца, прочетена 3659 пъти
Здравейте потребители!

Ще пиша за нещо не особено приятно което предполагам много момичета са изпитвали. И аз като всяко момиче обичам да показвам красота, твърдям че съм нормална, с нормално тяло, очи, коса. Опитвам се да подчертавам всичко това по нормален начин, с грим, с красиви дрехи и прически.

Но просто когато се понаконтя така да се каже, изпитвам ужас да излезна навън, изобщо да се показвам пред хора (най-вече пред мъже). Ужасно е неудобно да трябва да излеш така по някакъв повод и като вървиш мъжете да ти подвиркват, да ти се лезят и да правят разни кометари от рода на : само да ми паднеш, ей тая ще я скъсам или ох ела ми, ела ми и разни подобни. Имам чувството, че простащината се изявява повече от всички други качества.
И тук искам да подчертая, за тези които ще кажат 'еее чак пък толкова ли си красива и тн. ' това се случва ПОСТОЯННО, когато се обличам нормално беш грим, и съм сигурна, че товасе случва и с други момичета и е порсто много неприятно.

Това не е мъжко внимание, а е унижение което трябва да изпитвам всеки ден отивайки на работа, пазарувайки, ходейки на лекции, за това, че съм момиче и, че трябва да търпя подобно отношение.

В никакъв случай не промотирам някакви феминистки лозунги, има и страхотни мъже, джентълмени, с които е безкрайно приятно да се контактува, без да се чувстваш умерзена по някакъв начин за това, че си сложила рокля или си подчертала краката си и тн.

надявам се да сте разбрали разбърканите ми мисли, споделете какво мислите и дали на вас ви се е случвало подобно нещо или дали сте ставали свидетели.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 7 месеца
hash: e7c26af422
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, и на мен ми се случва и то не само в България. Пътувам много и на почивки, и по работа и в Италия дори е по-зле. Като по-млада също се срамувах, после се надявах, че като поостарея ще поспрат, но вече съм на 30 г. и простащината си остава. Моето решение е или да ги игнорирам, или да тръгна към тях и да ги конфронтирам. Не ме закачат обаче като съм в компанията на някой мъж. Позабравих за проблема, когато се движех изключително с мъжа ми, но като съм сама е пак по същия начин. Едни се осмелиха да ми подсвиркват като мъжът ми беше с мен, а той е 190 см. висок - беше достатачно да се обърне и да тръгне към тях и те избягаха като пилци.
Истината е, че става дума за комплексирани мъжленца, които знаят, че никога не могат да имат жена като теб и се стремят да те смажат, за да си прекрият комплексите. Не им се връзвай и не си променяй начина на живот заради такива идиоти. Няма от какво да се срамуваш!
Успех

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 967ddeebb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ех, едни се оплакват че нямат нужното мъжко внимание, а други пък се оплакват че били прекалено красиви... Е то угодия няма.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 7591e120ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Проблемът не е в теб, а в мъжете. Случвало ми се е да изляза от нас без грим, с вързана на конска опашка коса и пак да предизвиквам подобни коментари! Просто си мисля, че направо привличам всички първосигнални и...т наоколо! А, да не ти казвам какво беше докато до работа имаше строеж, направо ме беше страх да изляза от офиса. Шефката ме пратила по задачи да занеса някакви документи, а някакви накацали по скелето и коментират все едно в живота си не са виждали жена! И в други държави ми се е случвало да ме оглеждат, но никога, с изключение на ходенето ми до Индия, не е било толкова явно и толкова демонстративно и придружено с толкова груби подмятания. В Париж даже се почувствах поласкана, защото мъжете бяха истински кавалери, да гледаха ме, усмихваха ми се, но го нямаше това просташко държание, което го има тук. Впрочем това поведение е характерно предимно за Изтока. Най-отвратителните ми преживявания в това отношения бях в Индия! Ще решиш, че тия о...ки не са виждали жена в живота си! А аз бях толкова консервативно облечена, точно за да не предизвикам излишен интерес, ама на, видят ли бяла жена, при това под 40, направо откачат! Ужасно беше!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 3fa7bc3ec0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 1, радвай се още доато подсвиркват... спрът ли.... господ да ти е на помощ тогава.... и ще ти се иска да ти свирят още ама нейсе...!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: f61c3e98cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

5.   Абе дано не съм прав, ама малко ми лъха на големичко его.

 
  ...


...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 183b2cbfaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Мога да те утеша - мъж на 29

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: f872dd7540
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Простаци колкото искаш. Имах една позната, която питаше дали може да и услужат с телефон, после провеждаше някакви международни разговори с Куба (това е 8ма зона и тогава беше по 7-8 лева на минута). След 10 минутки разговори им връщаше телефона и им даваше номер на пицария, за връзки с нея. Доста изгорели селенета имаше.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 4866c0626a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Нормално е, щом се срамуваш значи освен че си красива си и свясна което е рядка комбинация, много внимавай посреднощ и не излизай сама...бай дъ уей.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 869018dbd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Страшно е направо.. аз обичам също да се глася, но онзи ден бях излязла навън на ниски обувки, обикновен черен клин и черна блуза с къс ръкав, без голямо деколте, косата си не я бях правила нищо, както и не бях с грим. И познай какво стана - минавам по една уличка, имаше някакви стълби на другото платно, които водят до някаква махала. Едни се бяха тръгнали да ги качват, но ме видяха и толкова грозни подмятания не бях чувала - "ей /придружено с не знам колко подсвирквания", айде да те ебеме /пак няколко пъти". Идваше ми да ги смажа, да хвана и да ги убия болезнено и бавно. Толкова много се обидих...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 6214944dc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   гадно е , но е по добре от колкото да си невидима и да копнееш поне за един поглед

 
  ...

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: f61c3e98cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Съдейки по първите 3 коментара (останалите не са одобрени към момента), авторка и коментиращите се събрали да се хвалят коя от коя е по-красива под предлог, че уж им е неприятно, че ги зяпат.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 40c43d927b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Игнорирай ги, не им обръщай внимание. :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: eec5227645
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   #1, права си за италианците, и те, и испанците са като нас. Ние южните народи май си приличаме по манталитет.
И на мен ми се случва често. Според мен това е пълна простащина и селящина, тези подсвирквания и подвиквания "Ооо, ако ми паднеш"... Е да ама няма да им паднем, нали точно това ги комплексира и провокира подобни подмятания. Обикновено се правя на ударена и все едно не се отнася за мен.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 45cf539187
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   За какво се контиш, ако не искаш да бъдеш забелязвана и отбелязвана?

Омерзение се пише с О и трябва ли мъжете да се чувстваме омерзени от всички "невинни" жени, които смятат, че е красиво да се направиш привлекателна и после да се оплакваш, че това води до привличане.

Ако има нещо, от което трябва да се срамува човек, това е неразбирането на собствената си примитивност и ефектите от нея.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 620fc4dcec
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Това е нещо нормално за всички жени. Виждала съм мъже да заглеждат дебелани, което също е странно. Писнало ми е и на мен... колкото по наивен и празен поглед имаш толкова повече те заглеждат, защото изглеждаш лесна. За щастие като ги погледна лошо отвръщат поглед...

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 553cff8e29
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Аз съм от по - спортния тип, но има дни, които просто ми се иска да съм по-така ;Д и докато стигна до гимназията -добре, ама от входа се почва с простащини от сорта на " деййй, за кой си се нагласила" ; " аууу, шъ те скъсам" (със селския диалект); " погледни къв крак вади", на което аз просто игнорирам, или пък взема да им се ухиля едно мазно и те спират.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 5ea9b0874d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   от авторката

съжалявам ако някои ограничени хора са решили. че пиша този пост защото имам голямо его и съм решила да се хваля колко съм красива. Не може ли наистина да погледнете на проблема по друг начин?? Толкова ли сте ограничени? Защото това за мен наистина е проблем!! Не стига. че ежедневно жените търпим индиректен този тормоз ами сега някои смятат, че се самоизтъкваме по този начин.
Аз съм нормална жена, и ми омръзна разни ограничени хора, които не могат да вияд по-далече от носа си, да правят подобни завистливи коментари.

Моля ви. не съм написала този пост за да коментирате мен, а за да кометирате конкретното поведение което съм описала.

Сега ще добавя, че съм омъжена (и сигурно ще сметнете, че и с това се хваля). Но искам да кажа, че когато съм с мъжа ми или с друг мъж е по-различно разбира се, но е невъзможно постоянно някой да ме придружава, Наистина въпросното поведение е присъщо за източните култури и най-вече за арабите. В чужбина имам чувството, че някои седят на улицата специално за да подвикват зад жените. Много рядко съм минавала покрай арабин без той да се опита а ме заговаря или да ми подмята коментари. За жалост забелязвам това при българските мъже все повече и повече. И питам наистина ли милите, че с подобно държание жените ще ви се хвърлят на врата?

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 51b92af065
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   На мен не ми се случва..

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 9d64fc7440
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

19.   Вие "красавици" мои твърде много си въобразявате май. Мислите че сте красиви и затова ви подсвиркват? ! Е имам новина за вас, ако сте облечени като к*рви, естествено че ще ви подсвиркват, познавам много хубави момичета които се обличат нормално и никой не им подсвирква, познавам и момичета, да не казвам грозни, ама не много хубави които за сметка на това се обличат супер разголено и постоянно им подсвиркват и подмятат коментари поради простата причина че ги мислят за леки жени, ето това е отговора и на вашите въпроси "Защо ви подсвиркват". Не се лъскайте толкова, хубаво е да имате самочувствие, но само когато е с покритие. ;)

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: a746ae23aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Номер 1 пак се появи от една друга тема, дето ревеше, че била девствена до 23 и мъжете много я харесвали, но не смеели да предприемат нищо. Скъпа отиди най-накрая на терапия и преодолей вътрешните си конфликти, и приеми, че не си толкова харесвана за колкото се имаш, иначе щеше да имаш и други мъже освен съпруга ти. Има всякакви мъже не може само 1 от милион дето са те харесвали да се е осмелил да те припари, май не си много наясно нито как изглеждаш нито как се държиш. Писна ни да ти четем болните излияния вече.

 
  ...

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: d412da0a0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

21.   Тук се е превърнало в някаква кифленска говорилня! Много хубави били - му-ха-ха-ха.. :D

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: daca32414f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Хаха. И аз съм така.Даже от време на време ме пощипват.Но ги игнорирам.Казвали са ми че съм една от най-красивите жени.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: e7c26af422
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   От номер 1 - ами работя малко „мъжка“ професия - по цял ден съм на строежите или в бюрото си, или по институции.
Обличам се или спортно - дънки, карирана/дънкова риза яке и маратонки (кубинки зимата), а като съм по бизнес дела се обличам с черен костюм, подобен на мъжките, разбира се с женска кройка и обикновенно само ризата ми е цветна. Не нося високи обувки, защото шофирам, а и ми се случва в един ден да ходя и по институции, и по строежи, а там е опасно за живота да носиш токчета-мокчета :).
Толкова за „курвенското“ обличане.
Още от гимназията се обличам така, работя от 19 годишна в консервативна среда - голяма фирма, в която имахме дрес код - черен костюм бяла риза, а ако се носи пола, под колената.
На номер 20 мога да кажа, че съм загубила девствеността си на 17 г. възраст, почти на 18 бях и не беше с мъж-простак.
Случвало ми се е и в Северна Европа да ми подвикват и то добре облечени хора от финансовия сектор, не е само феномен само на Балканите или южните страни. Там се опитват на някаква тема да те заговорят, но си е пак с подвикване.
Според мен става дума за мъжки комплекси. Работя с мъже, в началото виждат може би жената, но с годините имам някакви приятелски отношения все пак и с обикновенни работници, и с инжинери, и с архитекти, и с хора от финансовия сектор - мъжете са си мъже.
Не мисля обаче, че става дума за реален интерес към жената, когато ни подвикват така, а точно за избиване на комплекси. Едно е да обърнеш внимание на една жена под формата на охажване, на някакъв интересен разговор - съвсем друго е да подвикваш на съвсем непознати жени по пътищата, само защото са хубави. Според моя мъж би следвало да се обърна и едва ли не агресивно да отвърна, но това е типично мъжка реакция, а и какво ще постигна?
Надявах се, че с възрастта, с напълняване покрай бременности и тем подобни ще се пооправят нещата, но не е така. Дори в ранните месеци на бременността, с първото позакръгляне стана по-гадно. Случвало ми се е да ми подвикват и в компания на малките ми деца. Който мисли, че това нещо е интересно едва ли не или желано от жените - жестоко се лъже. Една жена в активна възраст има хиляди други проблеми - малки деца, болни родители или баби и дядовци, проблеми в работата, здравословни проблеми. Да, дори хубавите жени не са предпазени от живота и да, не мислим само за секс, само защото някои хора имат повече тестостерон в определен момент. Действате стряскащо, но е точно погрешната стратегия да се затвориш у дома или да спреш да се грижиш за външиния си вид!
Успех на всички млади и стари мъже, които продължават да се държат като простаци - излагате само СЕБЕ СИ и не можете да превърнете една жена в курва, само защото не можете да се справите със собствените си комплекси.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 1bfb332862
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Не обръщай внимание! Радвай се, че си красива и заглеждана. Едва ли щеше да се чувстваш добре ако си невзрачна и покрай теб мине някоя красавица, нали?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 5ea9b0874d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   номер 14 едва ли ти дължа обяснение за какво се контя. все пак нека да кажа: бях шаферка на сватба и трябваше да отида в ресторанта който е на 10 минути пеша от в къщи. Извинявай, че не съм сложила дънки и маратонки, за да не предизвиквам мъжкия интерес. Рокля без деколте и дължина до коляното, да много курвенско няма що. Нека да се опитам тогава да разберем примитивното държание и това подвикване и подсвиркване, и да ефектите от него. Аз явно не го разбирам щом смятам, че ме унизява.

Номер 19: не се опитвай да намериш оправдание за тези които се държат просташки, ПОд красива нямам предвид жена облечена курвенски!

и НЕ, не се имам за мис свят. Просто това отношение е към всякакви жени (красиви или не), с рокли, с поли, с дънки, с грим, с токчета, с маратонки, без грим, с прическа или без.
И съжалявам, но не ми прави комплимент такъв тип отнишение.

 
  ...

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 87405b0c81
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

30.   Познавам няколко момичета със същия комплекс. Момичета, които се срамуват да бъдат женствени, имат проблем с женствеността и имат сериозна нужда от психолог! Имам една съученичка при която този комплекс доста се е задълбочил и всеки път като я видя ми се много странна и гнусна. Най-лошото е, че го проектира върху другите и това я прави още по-отблъскваща. Авторке, вземи се в ръце, преди да си се превърнала в чист мъж.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: e846e07d9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   Хубавият кон и под скъсан чул/наметало/, си личи. Щом се налага да се маскираш с гримове и маркови дрешки, значи не си красива. Красивата жена няма нужда от маскировки, тя просто си е природно красива, и това се цени от интелигентните мъже/след такава никой не подвиква/, а жените злобеят и завиждат. С гримове и парцали, всяко младо момиче изглежда като красиво, но сутрин събудиш ли се до такова, изпадаш в стрес. Интелигентността е по важна от красотата! Тъпа ли е, и най красивата жена е отблъскваща.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 7591e120ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

33.   Момчета, пак нищо не сте разбрали. Изобщо не се хвалим колко сме красиви, по-скоро споделяме с авторката собствените си преживявания и се опитваме да намерим решение на проблема, защото е много дразнещо да си тръгнала да вършиш някаква работа и някой да ти подвиква или директно да ти прави нецензурни предложения. Това си е жив тормоз!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: e7c26af422
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

34.   Предлагам на всички хора, които имат комплекси и не пишат по темата, да си открият своя тема. Доста е трудно непривлекателните хора в живота, но това не им дава право да бъдат груби и да си избиват комплексите тук

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Колкото до господа Мачовците - пазете крясъците си за семейната си среда и оставете нормалните жени да живеят спокойно. Нито улиците, нито парковете са ваша частна собственост!

Мога да посъветвам Авторката да си купи кола. Там поне можеш да затвориш прозореца и да надуеш радиото. Не можеш да култивираш некултивируемите.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: f61c3e98cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

35.   Абе и аз да изляза на улицата по боксерки и мен ще ме зяпат, но няма да е, защото съм красив. Не всяко гледане е от красота. Ама на вас така ви е по-угодно да си мислите.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 4858fbe483
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   Номер 34, да, в процес на взимане на книжка съм (все още в ранен етап), но това наистиа си е решение.

Благодаря нч тези които коментираха темата и въпросът който зададох.
За другите които решиха, че просто искам да пусна тема, за да кажа съм красива, явно друга работа си нямате освен да давате неадекватни коментари. Все пак благодаря, поне разбрах, че подобен тип отношение към жената е толерирано от много хора и едва ли някак може да се изкорени.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 27022285a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

37.   Да споделим какво мислим и дали ни се е случавало подобно нещо. Хммм ... аз не съм подсвирквал след красива жена, но се случва макар и рядко да заговарям такава само заради външния вид. Например заговорих преди една такава, която наистина беше уникално красива, рядко се вижда такава красота с естествен чар. Направих и комплимент, че е пример за българската красота и че ми е оправила деня като съм я видял. Не съм искал телефони и.т.н., просто комплиментче с усмивка. Тя се движеше срещу мен и почти спря и получих голяма широка усмивка отсреща с едно "Благодаря ти, много мило.". Тогава бързах за някъде, и понеже в такива моменти бавно загрявам, особено, когато в главата ми са други неща и нямам настройката се сетих след половин час, че можех да и поискам телефона. Със сигурност нямаше да ми откаже, съдейки от реакцията и. Както и да е.

Иначе на мен лично преди години ми се е случвало 3 пъти момичета да подвикват и свиркат след мен. Не за случаи като едно момиче да дойде при мен и тя да почне да флиртува с мен, например по купони, това са други случки различни. Ако говорим за подсвиркване и подвикване, какъвто е въпроса на авторката, помня първият път когато ми се случи. Бях в техникума, може би 11 клас да съм бил. Тъкмо бях си купил нова бяла ластична блузка, минах след това да се подстрижа и малко след това когато минавах точно горе на НДК при фонтаните някаква групичка от няколко момичета на около моята възраст тогава, а може и малко по-малки нещо подвикваха и подсвиркваха. В първият момент не зацепих и се обърнах да видя какво толкова се вдига врява зад мен, а 2-3 от тях се размахаха и подхвърляха закачки "Ей, готин" и други подобни. Тогава да си призная се притесних, не ми се беше случвало да подвикват след мен момичета по този начин. Не отидох при тях, усмихнах им се, махнах им и леко смутен си продължих по пътя. Това беше отдавна, преди години, но си го спомням ясно, когато нещо не ти се е случвало до този момент лесно се помни.

K-Man

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: dbc7d13014
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

38.   Впрочем и аз съм го забелязала това. Още преди време се убедих, че няма значение дали си гримирана, как си облечена, дали си в дрипи. Разбира се изключваме тези, които се обличат като леки.
До номер 2-това не е внимание. Вниманието се изразява по съвсем друг начин.
До номер 4-как ще се радва, като това й е неприятно. То ако се радваше на подобно нещо, щеше да бъде доста странно.
До номер 8-не мисля, че е нормално да се срамуваш от красотата си. Човек не бива да се срамува от това, което има.
До номер 10- в случая не е ли по-добре да си невидима?
До номер 14 и номер 19- всяко момиче или жена иска да изглежда добре, както иска да се справи добре с работата, със семейството и т. н. Тук повечето се оплакват, че това с подсвиркването им се случва, когато не са наконтени. Разграничавай малко, добре облечените от тези, които се обличат като леки.
До номер 31-и хубавата жена може да иска да се гримира. Защо не толкова привлекателните да имат по-голямо право да се контят? Освен това не може да е голяма красавица, ако поне малко не е умна.
До авторката, до номер 1 и номер 27-защо се вързвате на разни обидни коментари? И да, някои сто процента ще сметнат, че се хвалиш и с това, че си омъжена.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 5805c77a1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

39.   Аз така и не виждам къде и какъв е точно проблемът, ако изобщо го има? Пък и да не се лъжем - не ви знам къде живеете, и къде се разхождате, но такива подвиквания и подсвирквания посред бял ден е почти невъзможно да се случат. Е, ако минавате покрай строежи, където има загорели строители, или пък ако минавате през бензиностанция, пълна със загорели тираджии, вие какво очаквате, да притичат до близкия магазин, за да ви купят цвете, което да ви подарят ли? Ако пък сте в чужбина и минете покрай араби, и/или африканци, особено нощно време - ами, не очаквайте цивилизовано и европейско поведение, защото такова просто няма да получите. Но хайде, за тях е напълно разбираемо - те са луди на тема секс с бяла жена, и такива да ти подвикват бих те разбрал да се уплашиш, защото наистина не ги знаеш дали няма да ти направят нещо. Но в крайна сметка такива задявки посред бял ден стават много, ама много рядко, затова и колегите те нападнаха, че всъщност искаш само да се изтъкнеш колко си красива и реално нямаш никакъв проблем.
И според мен нямаш никакъв проблем - това ти се случва твърде рядко, но по незнайно какви причини му отдаваш прекалено голямо значение, а и освен това се случва на още милиони жени по света, и не на последно място - от това нито може да избягаш, нито може да предотвратиш, така че най-добре се научи да живееш с него, без да го даваш чак толкова лесно наранима душица. ;)

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: cf79757604
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   Всъщност ще кажа друго, а не това, което си мислиш, защото въпросните хора са далеч от журито на Мис Свят. "Лелееее, ти наистина ли си обградена с толкова прости и елементарни хора? " При все вниманието им можеш да си дори средна хубост, но не това е проблема тук. Една част от мъжете (поне аз не си спомням жени да са го правили, но не е изключено да има и такива, защото съм почти сигурен, че този дефект не е ограничен по пол както и самата глупост и простотията) още са на ниво първобитни хора. При виждане на нещо интересно, те подсвиркват, за да привлекат вниманието на стадото към нужната гледка след кратък оглед на пейзажа от страна на вече споменатата група. Ако са по-еволюирали, те са се научили и да говорят (тук идват въпросните коментари - предимно на сексуална тематика, защото нагоните идват преди по-висшите потребности, а най-силният е сексуалният). Защо го правят ли? Освен с цел да заместят Фейсбук в градска среда и без компютър това е начин да изпъкнеш като "расов жребец" и "голям мъжкар" сред себеподобните си. Не е важно с кого правят секс, а към кого демонстрират интерес и кого биха "оправили" според думите им. Защо им е да се изтъкват ли? Дори най-глупавият се опитва да ни покаже за колко умен се смята и колко по-високо стои от всеки (дори от най-умните хора). Пак остатък от онези времена - всеки има желание да е алфа мъжкар и лидер на стадото макар не всеки да има нужните качества за това. Тъпо и ограничено е, но нито те, нито публиката им може да го разбере, защото двете групи са дори по-тъпи и ограничени от описаното поведение и не могат да се поставят над него.

По-интересният въпрос тук е защо това е чак такъв проблем за теб? Можеш да направиш много неща - да не демонстрираш чак толкова красотата си (ненужно самобичуване), да избягваш местата с такива хора (антиконфронтизъм, но понякога помага), да станеш непукистка и да ги игнорираш напълно (най-ефективното и безвредно според мен), да станеш свръхжестока и да им стъжниш живота по всеки възможен начин (отново ненужно издевателство над личността ти) и т. н. Ти си избрала най-самоунищожителното и вредно предимно за теб - да се чувстваш зле от факта, че някои хора още се спъват в камъни като тези, които останалите някога са направили на първото в света колело и така са дали тласък на човешкия прогрес. Човечеството никога няма да се промени чак толкова радикално и тези хора винаги ще ги има (могат само да намалеят като бройка). Ти решаваш дали ще хабиш енергията си, за да се дразниш от тях или ще си гледаш удоволствието и целите в този живот без да се интересуваш от въпросните. Не забравяй и, че човек е толкова голям, колкото големи са целите му и затова е важно накъде е отправен погледа ти. Твоят се е вторачил в тях все едно те са някаква висша група и им отделяш повече от нужното внимание вместо да се съсредоточиш в тези, които са над теб и от които имаш какво да научиш. Но ти си решаваш! Аз мога само да нахвърлям тези разсъждения и да ги оставя тук. А ти... опитвай да промениш посоката на водопада или поне разпитвай в Интернет дали водопадите текат надолу и в други градове/държави/континенти освен твоя, щом това те влече.

 
  ...

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 7591e120ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

41.   Номер 37 радвам се, че има мъже като теб. Едно е някой да ти направи мил комплимент на улицата, друго е пиян циганин да крещи след теб нецензурни неща. В първия случай и аз ще се усмихна и ще благодаря, във втория подминавам все едно нищо не съм чула, но вътрешно ми става адски неприятно. Мисля, че никоя от нас не би имала нищо против някой да и каже, че е красива, но виж вторият вариант е адски дразнещ и понякога дори леко плашещ, защото не го знаеш този какво ще направи в следващия момент. Ами ако не се задоволи само с подвикването, а?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 1c9518c8d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   Аз пък не мисля, че подвикват заради красотата на едно момиче. Просто така си свиркат по традиция. Преди години бях дебела и по пътя по който минавах за работа имаше кооперация в строеж и често ми подвикваха и имаха мерак на голямото ми дупе на думи :-). Много ми беше смешно, направо едвам се сдържах да не се засмея докато още не бях подминала обекта. Една сутрин пред мен по същата улица вървеше и една добре сложена и красива девойка разбира се и тя отнесе "голямо хвалене " от работниците. Така, че изобщо не си го слагай ами се радвай че природата те е дарила с красота. Да си говорят и подсвиркват щом не те пипат нямаш проблем

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: e7c26af422
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   Номер 42, ти може да си се чувствала дебела, но явно мъжете не са смятали така:)
Изобщо имаме малко грешни представи какво харесват мъжете май, но на грозна жена не съм видяла да посвиркват дори майсторите. Мисля, че мъжете ще си кажат. И все пак едно е да ти подсвиркват майстори по някой строеж, друго да не те оставят на мира навсякъде!
Колата е спасение и мъжка компания

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: e4a8a23129
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

44.   Аз съм мъж на 23. Мога да ти кажа, че хората, които го правят това в 99,9 % от случаите никога няма да имат куража, да те заговорят, да поискат, да се запознаете. Винаги си остават със зяпането и оная работа в ръка после. Истинският мъж не зяпа като невиждал и не подсвирква, а отива и се запознава. После удоволствието е споделено.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 7591e120ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

45.   Направо не мога да разбера какво им става на тия мъже! Нито съм мис Свят, нито пък съм на 17, да не говорим, че обичам да нося дънки и равни обувки и те пак ми подсвиркват. Направо не мога да разбера. Какво толкова намират в мен? Няколкото излишни килограма ли ги впечатляват? :))

 
  ...

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 99b1e9401b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   Имаше един филм, в който двама мъже се преоблякоха като жени и... след разни там случки (не помня вече с подробности, но помня, че имаше някакво пошляпване :) ) единият казва на другия: "Сега видя ли какво й е на другата половина от човечеството?" :) Та, мъже, имайте малко милост, вижте на девойките колко им е срамно и непоносимо. Хах :)

P.S. Да ви имам проблемите, момичета.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 7591e120ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

47.   Филмът се казва "Някои го предпочитат горещо" с Мерилин Монро. Стар, но смешен! И май не е лошо големите мачовци от време навреме да попадат в такава ситуация, че да си дадат сметка за доста неща. Въпреки, че то всичко се връща. Имах един познат гледаше с пренебрежение на всички жени, е съдбата му го върна сега има три дъщери и покрай тях доста неща му се изясниха! Така, че момчета, по-леко, че един ден да не успокоявате някоя разплакана дъщеря заради цинични подмятания.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: fa29320392
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   Игнор! Никaквa реaкция, все едно сa невидими!
Не бивa ти дa се чувствaш унизенa от поведението нa подобни човекоподобни. Дори негaтивнaтa ти реaкция е някaквa реaкция и ги " зaхрaнвa ". Тaкa че, пълен игнор. Вдигaй смело глaвaтa и ги подминaвaй кaто бърз влaк селскa спиркa.
Тъпо е, но и aз стрaдaх от някaкви комплекси зaрaди хубaвaтa си визия. Притеснението нa улицaтa, че ще бъдa обиденa ( обидa е " aуу, щa изям, ебaх ти джукaтa, ххх, че ги нaострилa, бaхти пaрчето, еейй, стрaшен зaдник... и подобни) но вече не ми дреме. Или подминaвaм все едно не съществувaт, ( не ги виждaм, не ги чувaм)или aко сa от ония дето сa готови дa те спънaт дори, рязко тръгвaт към теб т. н всичко, зa дa привлече внимaние, си имaм отрaботен поглед, който покaзвa явно отврaщение и зaповед СТОП!!!
Но пък не пропускaм дa подaря усмивкa нa тези, които сa ми нaпрaвили комплимент с поглед или думи, които ме кaрaт дa се чувствaм не просто крaсивa, a женa... знaеш зa кaкво говоря.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker