Всичко, в което някога съм вярвала се оказа една голяма лъжа! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (122778)
 Любов и изневяра (30155)
 Секс и интимност (14526)
 Тинейджърски (21994)
 Семейство (6598)
 Здраве (9692)
 Спорт и красота (4744)
 На работното място (3261)
 Образование (7376)
 В чужбина (1673)
 Наркотици и алкохол (1125)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1755)
 Други (18925)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Всичко, в което някога съм вярвала се оказа една голяма лъжа!
преди: 14 години, 4 месеца, прочетена 7018 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 20г. от голям град и проблемът ми е, че вече не знам в какво да вярвам-имам усещането, че до сега съм била затворена в едно нереално пространство, а сега започвам да разбирам истини, които никога не съм търсила.

Гледах един филм, чието заглавие няма да спомена. Той се състоеше от доказателства, които разкриваха непрестанните манипулации на днешното световно, глобално общество. Да не говорим за Федералния резерв и за манипулациите на Централната банка.

Това, което прако ме засегна бяха фактите, които този филм разкриваше за религията, за Библията, за християнството и за това, че то създадено с цел да манипулира света, да го ръководи към точно определен начин на живот. Всичко това беше показано чрез факти, които през цялото време са били пред нас, само е трябвало някой да ги види.

Идеята беше, че Исус Христос е образ, който е "пладиатстван", копиран от вече съществуващи образи, т.е. нещо като непрекъсната градация на един измислен образ, обрисуван от въображението на различни летописци. И какво? Значи всичко, в което някога съм вярвала е лъжа?! Винаги съм си поставяла ограничения, винаги съм вярвала, че трябва да спазвам определени правила, за да живея добре, вярвала съм във възмездието, че доброто се възнаграждава, стремяла съм се да помагам на хората...

Винаги съм се основавала на тази религия, винаги съм живяла според нейните предписания. Никой не ме е учил да съм такава, но просто винаги ми е трябвало нещо, в което да вярвам, а сега единственото нещо, което остана е материализма (той е във всяка една сфера от нашия живот).

Първоначално не можах да повярвам на някакъв случаен филм, който ми разказваше за някаква журналистическа истина, но започнах да се рова в различни издания, източници, книги, документи и...всичките тези факти са реални, имат реални доказателства. Не знам защо трябваше да научавам всичко това, тъй като то отне единствената ми вяра в нещо.

До сега винаги са се привеждали доказателства за това, че Исус Христос е бил реално съществуваща личност, а доказателствата за обратното никога не са били толкова реални. Сега тотално се обърках. Аз от отдавна едвам крепях вярата си в човека и в неговите добри намерения. Имаше моменти, в които си мислех, че добрите намерения у човека не съществуват и единственото, което ме крепеше беше вярата в Бог, че той ще ми дава сили, дори и глупавото схващане, че душата ми ще отиде някъде, след като напусне този свят.

Сега не вярвам в нито едно от тези неща, които констатира църквата и най-лошото беше, че бях готова да вляза в спор с хора, които се изразяваха негативно срещу тази "институция", защото тя явно е само това-просто една институция, за която се казваше, че е Богучовешко творение, за което неговата човешка страна е погрешима и единствено заради това може да бъде обект на користни интереси...

Имам още толкова много да кажа, но се опасявам, че ако продължа и историята ми ще бъде прекалено дълга и невъзможна за четене, а наистина имам нужда от мнение. Моля ви, кажете ми сега в какво да вярвам?! Получих солидни доказателства за това как всичко, в което някога съм вярвала започва да се разрушава. Ами ако се получи така, че и доброто вече няма стойност? Нали знаете как почти никой днес не прави добро, заради самото добро?!

Е, аз винаги съм вярвала, че един ден Господ ще ми помогне, защото никога когато съм помагала на някого, не съм искала нищо от него в замяна. И до сега е така, най-вече защото съм свикнала да не искам помощ от никой и да не разчитам на никой. Май цял живот съм се бъркала-не съществува нито Бог, нито доброто у човека-всичко е имагинерно, ирационално, преходно. Моля, кажете ми кое има смисъл, за да се захвана за нещо в този живот?
Благодаря на вички, които изчетоха историята ми до край!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 4 месеца
hash: 1b0073bf89
гласове:
1 2 3 4 5
  (302620 гласа)

1.   Вярвай в себе си и в хората, които обичаш и те обичат. Никога не съм вярвала в Господ. Нямам нужда от Бог за да бъда добра, да помагам, когато и с каквото мога. Правя ги, не защото някой седи "горе" и ме гледа, и ще ме съди някой ден, а защото имам вътрешна необходимост да го направя - преди всичко заради себе си, дори не толкова за тези, които получават помощта и подкрепата. Не нарушавам онези 10 божи заповеди, не защото са написани някъде, а защото те съвпадат и с моите ценности и принципи.

 
  ...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: aca3f4bd3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (249408 гласа)

2.   Ти сама трябва да откриеш смисъла на нещата...Само едно ще ти кажа - добро има. Има и смисъл защо всички живеем в този измислен свят, но според мен не е съдено на човека да разгадава вековечните истини на съдбата; прекалено е слаб той за такава задача... а и ако разбере той тази ИСТИНА, няма ли да се изкуши да я омърси, да я продаде, да я използва за лична изгода, а не за общочовешкото благо... Щастието... истинското щастие е в дребните, малките неща, но само човек с детска душа може да ги разбере... И все пак - има добро...

 
  ...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: 1360e65675
гласове:
1 2 3 4 5
  (220497 гласа)

3.   Твърде си малка още, за да повтаряш толкова често "винаги" и "никога". Да, църквата е като политиката - използва нещата и хората за свои цели. Това винаги е било така, и по времето на Исус пак така е било. Както и сега.

Но това няма нищо общо с вярата, истината и същността на нещата.И аз не вярвам в политиката и в църквата, като институция, но това нищо не значи...това не значи, че в света не съществува добро, правда и истина. Бог и добро със сигурност съществуват. Те може да не са такива каквито ги представя институцията...
Ти доколкото разбирам от написаното, си вярвала именно в институцията, а не толкова в самото нещо.
Искам да ти кажа, че тук е важна същността на нещата.

Забрави за глупавия филм, който си гледала. Забрави другите хора какво мислят и в какво вярват. Сърцето знае какво е правилно и какво не, само то знае. Така че най-добре остави институциите и другите хора на самите тях, и гледай себе си. Това е моят съвет - обърни се към себе си, ти със сигурност, дори и на такава млада възраст, знаеш какво е добро, и какво не.

Относно Бога - той със сигурност съществува. Да, не е точно такъв какъвто го рисуват, но Той съществува и винаги е тук. Това, че нямаме съзнание за него, нищо не значи. И охлюва няма съзнание за тебе че си човек, но ти си човек и си тука. Ние, за разлика от охлюва, който няма шанс някога да осъзнае нещата, имаме този шанс. За това сме тука...

 
  ... горе^
преди: 14 години, 4 месеца
hash: 6cb9e147f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   А е толкова лесно да вярваш :)
И на кого му пука дали е истина или не :)
Сама казваш, че преди да разбереш всичките тези "истини" си била мн по-добре настроена към всичко, което те заобикаля :)
Аз не бих се отказала от вярата си. :)

 
  ...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: 4d146fcc48
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Няма по-силно оръжие от религията, за да държиш масата под контрол. Доказателства колкото щеш - ислямските войни в днешно време, кръстоносните походи на Запада в Средновековието, пък евреите няма да ги коментирам - те просто си владеят света.

Религията и вярата са две различни неща и докато едното се изражда, другото идва от сърцето. Това е тема дълбока и всеобхватна като вселената, просто се абстрахирай от това. То има безброй теории, една от които твърди следното - тъй като в Библията липсват описания за живота на Исус за 7 години, се смята, че тогава е бил в Тибет, къде изучавал изкуството на дишането (будистите могат до толкожа да си забавят дишането и пулса, все едно са умрели, но всъщност спят, или нещо такова) и когато е бил разпънат всъщност е направил точно това - забавил е дишането си. Ако тръгнеш да вярваш на то всички тези теории християнският свят ще рухне.

 
  ...


...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: e39f78300f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Препоръчвам ти една книга на Нийл Доналд Уолш, "Разговори с Бога" се казва (Coversations with God). От две или три части се състои.

Там можеш да намериш всички отговори, които търсиш, които нямат нищо общо с глупостите на религиите, претендиращи да представляват Бога.

Естествено, доколко би повярвала на това, е отделен въпрос. Но определено ще разбереш, че истината за теб е много по-възвисена, отколкото си си я представяла някога, още повече под натиска на вината, вменявана на всяко човешко същество от идиотските религии, на които си вярвала и ти досега.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 4 месеца
hash: b81a66f51a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Не може заради един пазарев продукт - един филм да спреш да вярваш в Бога! Може би това е някакво изпитание за теб, което се надявам да преминеш с чест и да запазиш вярата в сърцето си!

Християнството е най- чистата, най- красивата религия в света. Ти знаеш, че благодарение на него е оцелял българският дух и традиции през време на турското робство. Каква политика има в любовта към Бога? Политика има в сектите, които зарибяват млади и неопитни души като теб, политика има във тези касови филми, които всяват хаос в слабите и неустойчиви характери!

Църквата е свято място, където човек може да запали свещ и да се помоли за себе си и своите близки. Ти си станала жертва на подобни манипулации и сега се опитваш да намериш отново духовния си комфорт, като се бориш срещу цялото това зло. Бъди сигурна, че има Бог и всеки, който петни името му ще бъде наказан.

Препоръчвам ти да не четеш вредни чуждестранни книги, а да отидеш в Руската църква при отец Серафим, в криптата. Там идват стотици хора. Поговори с някой православен свещеник, той ще ти даде адекватни отговори на всички въпроси!

Не приемай мнения от атеисти, те не вярват и не познават Бога. Запази чистата си душа и не позволявай да ти отнемат най- голямото богатство - вярата в доброто. В Любовта! Защото Бог е Любов!

Аз съм работила като репортер и съм снимала предавания за сектите с доктор Десислава Пулиева. Потърси в Гугъл за нея, потърси материали за православието и сектите! Ще ти е от полза!
Силвия

 
  ...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: 7d93f0f0fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Глупости, християнството е манипулация, както всяка религия. Престанете да вярвате на глупавите религии, те само ви натоварват с лъжи.

Религиите са измислени с една цел - да манипулират хората. Днес това вече е трудно, но дълги векове е успявало.

Прочети автора, който ти препоръчах по-горе, там ще разбереш, че човекът не е създаден за да изкупва някакви вменени му от простите религии грехове, а със съвсем друга цел, не изискваща нищо от онези религиозни тъпотии.

Ще разбереш, че твоята цел в живота е единствено да обичаш себе си и да вярваш в себе си, с две-три думи казано - да си щастлива.

 
  ...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: 91cc611783
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Гледала си Zeitgeis (Духът на времето). Повечето неща са верни, но са малко изопачени, други не са верни избщо.

Искам да ти кажа, че духовността няма нищо общо с религията. Всичко е създадено от Съзнанието (можем да го наречем и Господ). но той не е някаква отделна персона, а ние сме на практика частици от него. И макар в обикновеното, ежедневно състояние на съзнанието да нямаме достъп до тази информация, съвсем сигурно е че сме дарени със свободна воля и ние самите сме творци на съдбата си.

Човек може (и се) развива духовно и без да е религиозен. Много хубави, практически написани книжки са "Силата на твоето подсъзнание" на ... Мърфи и "Транссърфинг на реалността" на Вадим Зеланд. Има и много други като "Холографската вселена" и т.н.

Човек трябва сам да открива истините за света, или на групички с единомишленици. Освен това тя (истината) изглежда различна на всеки етап от развитието.
Успех в търсенията и пиши!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 4 месеца
hash: 6b535b43d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

12.   "Препоръчвам ти да не четеш вредни чуждестранни книги, а да отидеш в Руската църква при отец Серафим, в криптата."

Силвия

Първо, не коментирай книги и автори, които не си чела никога. Тук не става дума за никакви секти и темп подобни глупости.

Второ, от въпросната книга ще се научи как да обича себе си, да вярва в себе си, все неща, които ще са й от голяма полза в живота, вярвай ми. Защото няма кой друг да промени живота й, освен самата нея.
И това са все неща, на които никоя религия не те учи. Напротив, религиите те учат колко си грешен, как цял живот трябвало да изкупуваш някакви вменени грехове. А така доникъде няма да стигне в живота. 100% гаранция.

 
  ...

...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: 8ea9558e5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Здравей, и аз съм на 20 .... относно християнството .. съгласен съм ... то е създадено за да манипулира хората ... Иисус Христос ... 25.15 .. рожденна дата ... нищо подобно римляните я измислят защото е била подходяща (почитали са някакъв си друг Бог преди това на тази дата )... един дядо ми бешше казал "... момче .. всичко е лъжа и измата .. когато си млад си наивен вярваш в красивото бъдеще .. работиш и си мислиш някакви неща ..... и докато се опитваш да реализираш целите си . живота е минал и разбираш че целия живот е едно голямо нищо" ...

Hо въпреки всичко ... има неща необясними .. има сили непознати за повечето хора ... хората (обикновените) познаваме 1/3 от света.. а феномени като Ванга познават останалите .. мисълта ми е, че не трябва да сме като "коне с капаци" и да вярваме на всичко което религията ни казва .... но и да не забравяме че "всико се връща" и ... "не прави това на другите което не искаш те да ти правят на теб" ... което ще рече че доброто е за предпочитане и че трябва "човещината " да е винаги пред всичко останало :)

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 60f79b2a0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Вярвай!
Просто вярвай!
За да вярваш не са ти необходими факти, не са ти необходими истини и доказателства. Вярата е като любовта.
Поне на мен ми е необходимо, вътрешно необходимо, да вярвам, че има нещо над нас. Нещо спаредливо, милостиво, разумнои обичащо.
Дали ще го наречеш Ра, Христос, Буда, Аллах, Слънце или Месечинка- това са само външни изрази на същественото.
Ако ти, самата ти, имаш нужда да вярваш, то никакви учени, никакви факти и никакви материални доказателства не биха могли да променят тази ти нужда.
Да, материализира се света и точно поради тази причина аз имам все по-голяма нужда да вярвам, че там някъде има нещо, което е по-голамо, по-силно и по-мъдро от мен, за да не му отпусна края.
А възмездие и справедливост има. Обикновеният ми житейски опит го е доказал.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 2 месеца
hash: cad69b157a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Здравей,мило момиче! Аз също съм на 20г.!Не съм чела какво са коментирали другите хора.Но само искам да ти кажа,не спирай да вярваш,Бог е жив и рален,колкото и ние сме!И не забравяй,че вярата е да си убеден и сигурен в нещо без да си го видял.Може и да има доказателства,че това не е така и всичко е манипулация,но какво по-голямо доказателство от това-личното преживяване.Ако си объркана и не знаеш дали е истина,просто се обърни към Бог и поискай да ти се открие по някакъв начин.Той ще те чуе!!!И ще ти се отркрие,не само защото съществува,ами и защото те обича безкрайно много!!!Ако искаш да си поговорим,ми пиши- viara89@abv.bg

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: ff4519b410
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Лично според мен, ние живеем в една постоянно променяща и развиваща се вселена. За мен господ не е някъкво същество което наблядава от горе и съди всяка твоя постъпка, а е някаква енергия която стои в основата на редът в цялата вселена. Вглеждайки се в дуалистичното начало - светлина/тъмнина, мъжко/женско, добро/зло, хаос/ред можем да забележим божествената намеса. За мен човек притежава част от божествената искра и има неограничени възможности. Ние сме едно цяло... и не трябва да допускаме религията да прави такива огромна пропаст между хората. Ако се научим да изучаваме природата ще научим много повече за живота от колокото от библията или която и да е друга книга.

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 6bee84d63f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Значи тия професията им е да правят филми, така че напрайли са тама неква измислица и естествено, че тия дето не вярват, защото има и такива, ще са на техното мнение, че няма задгробен живот, няма Бог и т. н. Но това са пълни глупости. Ти ше верваш ли ако ти кажа, че Христо Ботев е дошъл тука да търси злато у България и че не го е интересувало за България, че е нает и от некви си да заблуждава хората и некви си такива неща - тва тати го приказваше кога беше подпийнал. Така че и тия са били подпийнали и са захванали тая тема, ама нали знаеш че това наистина неможе да се докаже с точност, винаги и за всичко има и ще има критици! Но не си ли забелязала че всичко се връща и че за всичко си има причина, не си ли чела книгите на баба Ванга? Прочети ги, недей да гледаш такива глупави филми, измислени! Доброто побеждава злото, недей да спираш да вярваш в себе си и просто не подражавай на никого. Бъди себе си. Не губи вяра в това в което преди си вярвала, то си е истина, а ония дето приказват некви си различни неща, те са глупави.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 89b28c3b73
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   В една от книгите си, американският психиатър Морган Скот Пек, авторът на "Изкуството да бъдеш бог" цитира един ислямски мислител. Не помня точно кой е, но въпросният мислител е казал, че "докато не съборим всички джамии, докато не бутнем всички минарета и не ги вдигнем отново, не ще има истински ислям". Това, че юдаизмът е взаимствал всичко от старите религии и го е обърнал с главата надолу е факт.

Двама са древните историци, свидетелствуващи за това- римският историк Тактикус и древноегипетският жрец и историк Манетон. Че църквата е лъгала и лъже най-долнопробно е също факт. Какви ги е вършила през средновековието, и католическата, и православната може много да се каже. Много има и какво да се говори за "християнския фундаментализъм".

Обаче - ученията на христос имат доста по-мъдра, смислена и интересна страна от безумните учения на различните черкви. И това е гностицизма. Богомилството, възникнало по българските земи е негова разновидност. От гностицизма започва развитието на много западни философски школи( Хегел включително черпи от там доста), на езотеризма, на юнгианската психоанализа, на позитивизма, рационализма и дори атеизмът. В евангелието от Тома, което е гностично по своята същност, Христос казва " не се молете, така ще се омърсите отвътре". Филми като "Матрицата" са гностично-будистки по своята същност.

И като стана дума за това, с чиста съвест бих могъл да кажа, че гностицизмът е една добра адаптация на учението на Буда към западното съзнание. Само че взаимствало доста елементи и от египетската религия, гръцката, персийската и т. н. Това, нека поясня, не означава, че гностицизмът е "лъжливо" или "безсмислено" учение, а напротив.

Между другото, като стана дума за секти, на академичните критерии за култ и секта отговаря и самата църква, особено православната, колкото и да не иска да го заяви. Това може да се каже и, уви, за научната институция -твърде много може да говорим за злоупотребите и манипулациите на научните институции (умишлено не казвам "науката"! ). Като започнем от фалшифицирането на история и продължим по-нататък. Така че -на този свят няма нещо, което да не е фалшифицирано и изманипулирано- медии, църкви, научни, обществени... каквито си искаш институции.

Правят го доста хора, от близкото ни обкръжение, често неволно. Много е трудно да излезеш извън примката на социалния контрол, извън "Матрицата" ако щеш. Трудно, но не и невъзможно, не и безсмислено. Просто се изисква непрестанно самоусъвършенствуване, развитие, да се научиш да вярваш изцяло на себе си, не на хората.

Точно това е, което бих ти препоръчал да направиш и с християнството- започни да четеш, да търсиш, да се ровиш, да разширяваш гледната си точка, но най-вече :да търсиш отговорите сама! А не да чакаш някакви си попчета, пасторчета и други субекти да ти наливат "истината" в главата с фуния или да ти я предават сдъфкана.

Няма да е лоша идея да ти препоръчам и книги и литература на тема психология и най-вече, как се манипулира човека. На българския пазар излязоха няколко, бих казал шедьоври. Къде се целят манипулаторите, кои са основните точки, в които опират. Ако трябва да напиша всичко казано дотук с една дума, то тя е :порастни!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 6d0174b818
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   18, благодаря за интелектуалната провокацията. Не съм авторката на историята, но бих се радвала да осъществя контакт с теб.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 4d838d59b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Зависи къде точно си попаднала. Сестро, искам да ти кажа, че Бог съществува. Чудя се как да те насърча, но май няма как. Всичко се свежда до това дали наистина вярваш с цялото си сърце в Бог, дали му се доверяваш и уповаваш на Него, и не дали си способна, а дали искаш да му посветиш живота си. Аз съм протестант. Опитай и ти, какво губиш.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 1bfafcd15d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   "Първо - или Бог съществува, или не. Второ - аз мога да вярвам или не. Губя единствено в случая, когато той наистина съществува, а аз отричам това. Така че по-добре да вярвам, защото рискът е минимален. " (Блез Паскал)

 
  ...
преди: 10 месеца, 3 дни
hash: b007f24f27
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Дефиниция за религиите и вярата в бог: изпращат ти ума на небето и те обират на земята!

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 3 дни
hash: 78f5f9eb46
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Бог? Бог не съществува. Той бива създаден. Постоянно го създаваме. И аз и ти, и всички други около нас. Той е в нас и ние сме в него.

Иисус? Не знам какво глупости си гледала и съм твърдо убеден, че са някаква евтина манипулация, но Иисус е бил човек от плът и кръв. С божествена същност. Като все един от нас, проявена същност, обаче. Той е пратеник от онова измерение, където Бог е вече проявен в най голямата си добродетел
През 425 година на Никейския събор е било решено С ГЛАСУВАНЕ че той е Бог. Т. е. трябва да му се кланяме, което е било нарочен план за методичното изкореняване на християнската религия. Иисус ще бъде осмиван, злепоставян, очернян и дори поставян под съмнение (нещо, на което ти си вече жертва) векове след като се е родил.. Нищо ново под слънцето. Разликата е, че при теб не се е получило както трябва защото манипулацията е срещнала вярата ти. Макар и слаба, все пак си се противопоставила, след като си дошла тук да питаш

Християнството? Истинската християнска религия е РАННОТО ХРИСТИЯНСТВО. В България Богомилите са тези, които го разпространяват най силно от целия свят. Преди тях е съществувало в Сирия. След това и там е угаснало под настиска на римската империя Това е УЧЕНИЕТО на Иисус за 5 века, след неговото идване. През тези 5 века ние, българите сме построили 900(!!! ) Ранно християнски храма, които са били унищожени от римската църква/империя.
Т. е. Римската империя е създала в 5ти век една измислена религия с църкви, попове, догми, требници, библии и какво ли още не, с една единствена цел - да заблуди вярващите. По точно лековерните. И да ги прати в грешната посока.
В новия завет са оставили 10ина евангелия от общо 70-80. Истината за Христос е скрита. Те са верни, но изобщо не са есенцията. Човек за да ги прочете, освен това, трябва да премине през хартиената плява на Евреите във стария завет, от Библията.
Например не кръста е символа на християнството, а пентаграма. Няма вечни животи в рая и ада, има прераждане, за което Иисус е говорил доста. Дева(от санскрит Богиня) Мария, не е била някаква си Богородица просто. Тя също е Пратеник, за да даде началото на мъжката божествена енергия на тази Земя. За нея никой нищо не говори. Защо ли?
Скоро, след създаването на Изкуствения интелект, ще настане глад за духовност. И хората ще се обърнат към църквата, която е създадена пак от същите. Разликата между Юлий Цезар, Илън Мъск и папата е никаква..

Виж, ние сме в епицентъра на информационно/дезинформационна война. В която вярата ти е на изпитание. Бори се! Ти си войн! Скоро ще трябва да избираш на коя страна да застанеш и няма да има връщане назад. Страната на доброто е трудна, даже невъзможна. Ако ти се подиграват, ако те осмиват, ако постоянно ти е трудно, значи си на правилния път. Повечето хора на тази планета (90%) са пълнеж и имат само една единствена цел - да разклатят вярата ти. Ето например тук, във форума има един, който слага единички на всички коментари. Това ще ти даде отговор на въпроса, защо имаме толкова Ганьовци в България. Те са необходими за твоето израстване
След всяка победа обаче вярата ти ще става все по-силна. Не се отказвай сега в началото.

Възхищавам ти се че си на 20год и вече мислиш според божиите закони. Явно си стара душа

Я го кажи кой е тоя филм да се посмеем.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: 3ead9b5929
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Някъде на тази възраст и аз се разделих за пръв път с много илюзии, но беше нужно да прогледна. Проблемът е, че сега, на 38, вече наистина не знам в какво да вярвам. Разочарована съм от много хора и събития, като цяло понякога се чудя какъв е бил смисълът да се родя. Напоследък съм по-скептична от всякога. Трудно ми е да намирам смисъл в прогнил свят като нашия. За себе си все повече се убеждавам, че няма смисъл да се бъхтя много да променям нещата. Може би да правя нещо добро за други хора от време на време, но и това няма смисъл донякъде, защото много хора се възползват от добрината ти и те манипулират все да даваш.
Егоизмът е решението. Предварително да вървят на майната си всички, които ще ми се нахвърлят с чувството си за морално превъзходство. Това е моят живот, не вашия, добър, лош, това е положението.

 
  ...
преди: 5 месеца, 12 дни
hash: f9e289d391
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Някой е вдигнал тая стара тема, но ще се включа, защото темата е важна.

Авторке, авторке, жал ми е за теб! Как може от един заблуждаващ мерзък филм, да си промениш възгледите! Явно много слаба е била вярата ти!

Ето аз ще ти дам един друг филм, който могат да изгледат и всички неукрепнали във вярата в Бога или търсещи и съмняващи се хора:

Това е един уникален, удивителен, прекрасен, разтърсващ и потресаващ православен филм - казва се Форпост. За отец Михаил, който се грижи за над 400(в момента) изоставени и болни деца, подобно на нашия т отец Иван от Нови хан.

Няма да давам връзка, че напоследък ги трият - напиши в YouTube Форпост православен филм, каналът е Православна вяра.


А иначе, в България има 83% православни християни, а само около 4% са се самоопределят като атеисти.

И ти като една от малцинството - как реши, че си права, че и ще пускаш тема - да тровиш човешки души!

Естествено, че ИМА Бог!

За всеки нормален и логично и разумно разсъждаващ човек това е просто и ясно, и не е необходимо да му се доказва!

А и науката не е против Бога, нито Го отрича, напротив - науката показва и изследва различните аспекти, от дейностите на Бога.
Например геологията по неоспорим начин доказва, че потоп наистина е имало...

Съвременен човек, който да не вярва в Бога - аз лично не съм виждал(на живо, лице в лице).
Защото дори и на най-невежия и ограничен човек му е ясно по най-простата и елементарна логика, че този свят, със всички свои физични и природни закони и удивителни взаимодействия - няма как да се създаде и поддържа случайно!

За пръв път в тоя сайт четох подобни безумия и се учудвам, че може да има и такива заблудени хора като теб!

Аз съм вярващ православен християнин, и съм убеден на 100% че има Бог и това не е просто някаква висша сила, а е конкретна личност - Нашият Създател. Творецът на небето и земята и на всичко видимо и невидимо!

И именно Създателят на всичко видимо и невидимо(включително и на природата) се нарича Бог!

Какво точно е Бог - ние не можем да познаем сами. Знаем това, което Бог Сам ни е открил за Себе Си в Библията - това е Божието Слово.
Накратко знаем, че Бог е Дух, че е Вечносъществуващият, Вездесъщият, че е Света Троица: Бог Отец, Бог Син-Господ Иисус Христос и Свети Дух.

Обяснения трябва да търсим само в Библията(и в православните й тълкувания) и в книгите на Светите отци на Православната църква, защото само Тя е останала пряка наследница на апостолското учение и го е запазила неповредено и неизкривено и до днес. И единствено Православната църква преподава вярно Божието слово и води човека към спасение!

Така, че авторке, остави своите заблуди и се обърни и познай Бога!

Защото човек е създаден от Бога с безсмъртна душа и за вечен живот! Но много е важно как ще изживее земния си живот, защото от това ще се определи - къде ще бъде той във вечността: с Бога в Небесното царство, или в ада с демоните!

 
  ...
преди: 5 месеца, 9 дни
hash: d83cc387e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Аз съм 24.

Имам чувството, че или не сте прочели какво съм написал или не сте го разбрали. Ще го кажа простичко.

Исус идва тук на тази Земя за да ни научи на две неща :
1. Когато те ударят си дай другата страна.
Мойсей казва " око за око, зъб за зъб". Иисус ни учи на обратното. Други варианти няма.

2. Когато спазваме Иисусовия закон от точка 1 по-горе се превръщаме в жертви. Иисус ни дава нагледен пример с себе си, за жертвоготовността.

Сега всички наричащи себе си християни нека посмеят да ми кажат че греша.
Нищо друго от християнството няма толкова значение. Другото са празни приказки. Защото когато деня дойде да се жертваме, ще трябва да го направим за другите.

Ето в това трябва да вярваш авторке. Кръстове, пости, свещи и требници са без значение, особено ако не разбираш тези две точки.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: a2b94b4df7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Да не си гледала филмът “Падението на Кабала”? Ако не си, гледай го. Има го в мрежата. Малко е дълъг - 30 епизода, но за мен повечето неща вътре са най-малкото притеснителни. Започваш да разбираш в какъв безумен свят живеем.
За мен, религията никога не е била упование или нещо особено. Винаги ме е интересувала темата за истината за света и Вселената такива каквито са наистина. Не искам да се ограничавам с обяснението, което някой е написал е една книга на 2000 години. Много ми е ограничено и опростено това обяснение.
Започни да четеш езотерични книги. Започни с “Разговори с Бога” на Нийл Доналд Уолш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker