Приют за бездомни кучета - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121112)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14353)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Приют за бездомни кучета
преди: 9 години, 7 месеца, прочетена 2959 пъти
Здравейте от малка имам една мечта да си построя приют за бездомни кучета. Това е най-голямата ми мечта в живота и се надяам един ден да стане реалност. Искам да си направя приют в които, няма да се убиват кучета, в които ще бъдат гледании
както заслужават, в които ще бъдат обрижвани с любов и най-най-най щастливи. Искам да ви попитам понеже търся много неща в и не намирам нищо конкретно, има ли някви условия за построяване на частен приют за кучета? има ли някаква възможност изобщо приюта да бъде общински? Каква горе долу сума ще ми е необходима според вас да започна, не мисля всичко да го правя на веднъж а малко по-малко. Има ли някви разрешителни който трябва да си изкарам и каква е процедурата ако има? И ако имате някакви идеи отностно приют за кучета моля споделете.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 7 месеца
hash: 4a111871ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Можеш да вземеш пример от приюта в Богров - Animal Rescue Sofia. Издържа се изцяло от дарения и доброволци. Ако си от София, можеш да ходиш там и да разхождаш животните, много се радват. В другите градове също е възможно да помагаш някак, потърси в dog.bg.
Само толкова знам, но мисля, че това е добро начало.
В момента се опитват да въвеждат зоополиция, тъй като законът за защита на животните не се спазва изобщо. По това можеш да познаеш на кое стъпало сме в еволюцията си. ;)

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: ac7a0d6f3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И кой ще финансира цялата веселба? Кучетата може би ще си заработват надниците?

И не смяташ ли, че освен кучетата има и много изоставени деца, и бездомни хора, "които трябва да бъдат гледании както заслужават, в които трябва да бъдат обрижвани с любов и най-най-най щастливи."?

Или викаш: Това не е твоя работа.. Кучетата са по-важни!

Според мен това е тежко психическо отклонение - човек, който поставя кучетата пред хората. С една дума - "кучкар/ка".

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 6f79bd35a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   от автора към номер 1: Най тежкото психично отклонение е твоито ми се струва. Всеки си има мечти, това е моита да помогна на безащитните кученца. И да съм кучкарка,за мен това не е убидна дума. По добре Кучкарка или от колкото кучка като вас.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 4a111871ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До субекта с тежките психически отклонения:

Какъв е тоя навик хората да раздават заповеди кой и какво да прави? Защо не ходиш по ресторантите да обясняваш на готвачите, че има стотици хиляди деца, които умират от глад, а той тръгнал да бърка манджи за пари? Или IT специалистите защо се занимават с това, в което са добри, а не ходят като доброволци на границата с Турция? И т.н., и т.н. Това, че Х иска да се занимава с кучета, на тебе не ти бърка нито в джоба, нито в личния живот -> не е твоя работа да квичиш на умряло. Като ти е такъв проблем - дарявай, осиновявай деца, никой не ти пречи. Както на авторката не й пречи да си отвори приют и да се грижи за кучета, марсианци и каквото й е кеф.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 03936d80ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   от Автора: Много се извинявам отровора не ми е бил до номер 1 а до номер 2, съществото което си мисли, че живее само в целия свят. Номер 2, докато има хора като вас на тази земя, нещата никога няма да са на добро. Надявах се да няма вече такива хора, но явно има и вие сте жив пример за това! Ужас срамммммммммммммм

 
  ...


...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 03936d80ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   От Авторката до номер 1: Аз съм ходила в приюти да помагам в моя град, там е ужасно, ужасно никой не ти дава никаква информацията, хората изобщо си нямат за какво става въпрос. Тези хора, който се грижат за животните те дори не ги обичат. Просто е тъжна картинка. Благодаря за информацията

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: ac7a0d6f3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   6, а защо е така? Защото просто хората са хора, а кучетата кучета! А ти съвсем случайно и за твой най-голям ужас си човек, а не куче... Видова определеност, нали разбираш...

От съществото, което живее само в цялата Вселена, а всъщност просто принадлежи на вида си...

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 98a4aa3d26
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   От автора до номер 7: Просто някакси много ми стана тъпо заради този коментар, не че са ме засегнали а ми стана гадно като виждам, че има хора който не обичат животните... Незнам простоо наистина не мога да го разбера това :х. Те са толкова безпомощни.. толкова мило, толкова безсилни, разчитат само на нас Хората, да им дадем капка любов, късче хляб. А на повечето изобщо не им пука, а дори и по зле има такива които ги бият. Това ли заслужават те? Господ ги е изпратил заедно с нас на тази земя!!!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: c0cf9d4448
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   до кучемраза номер 2:

преди да скачаш, помисли малко, че бездомните кучета са един голям проблем, дори и за децата. нали се сещаш, че трябва да има хора са всичко. ако всеки иска да прави детски градини, кой по дяволите ще се занимава с бездомните кучета??
напълно подкрепям авторката - щом го правиш с любов, а не заради печалба, ти си една от малкото останали свестни хора в тази необразована, хейтърска, пропаднала държава.
а докато има хора, като номер 2, винаги ще сме на сегашното положение.

до авторката: пожелавам ти успех и се надявам мечтата ти да се сбъдне!

М 35

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 1a66b34cc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Само в България ли, номер 7, хората са хора, а кучетата-кучета? Ш'тото тук, кудето живея (на същата тази планета, в същата тази вселена), има приюти, в които ще те е срам да влезнеш! Предлагам да ги атакуваме с атомна бомба!

 
  ...

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 48e741f4ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   От авторката до номер 9: Благодаря много и аз много се надявам. Много ще се радвам ако има и други хора тук, които много искат подобно нещо. А някои случайно тук, да знае дали има някакви условия за изграждането на приют, аз знам само, че трябва да е на 300 метра от обитавана зона. Но дали е само това незнаем. Ако някой знае нещо, може да го сподели.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 4e3a704123
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   9, в Прага този "голям проблем" са го решили много бързо и ефикасно! Просто бездомните кучета са ги събрали, обеззаразили са ги и са ги давали за храна на лъвовете в продължение на няколко месеца. И лъвът сит - и обществото цяло, както се казва... Не съм нито кучемраз, нито кучелюб, но всяка жаба да си знае гьола!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 766cb6eacc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Начинанието е много трудно! Но не невъзможно. тикам палци, браво, че има хора като теб!
№2 няма да го коментирам

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 285b4c3249
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Да обръщаш внимание на такива,като Н2 е равносилно на това никой да не прави добро в каквато и да е форма, щото разбираш ли, имало и по-лоши случаи - е, хора има за всичко.

Мечтата с приюта в нормалния смисъл на думата, не изолатор, ще си остане само мечта, фантасмагория, докато не се запознаеш с нещата. Като начало ходи доброволец в някой приют, гледай как се действа, защото не е само до обичането и разхождането на каишка, запознай се с различните случаи и чак тогава можеш да се запознаеш и законно с нелеката инициатива (особено в България) да си доброволец или пък да създадеш фондация.

В нормалните страни работят по превантивния контрол - простичко казано - да няма бездомни животни, и то не по Бойковите методи, ами чрез налагане хуманните идеи и най-елементарното - възпитаване на народното съзнание. И понеже в България е АБСУРДНО, дори немислимо да се говори за нещо подобно, нека има повече, като тази девойка, защото НЕ е нормално, човешко, природно, изобщо естествено да се бориш срещу природата и да се разглеждаш като връх на хранителната и всяка друга верига!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: bb49980f75
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Заради хора като номер 2 мразя човешкия вид и обичам все повече животните. Не ми пука за децата! Който ги е раждал да се грижи за тях - нали сме разумен вид. Авторке, адмирации за любовта към животните. Приют е сложно да откриеш, но може да помагаш на бездомни и ранени животни. Нахрани бездомно куче, приюти някое, ако можеш. Излекувай друго... Успех!

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 89b238e264
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   От автора: Искам да попитам дали, може да се изгради такъв приют, върху земеделска земя. Ако не какви са условията за да се издаде разрешително за строеж върху земеделска зема, много ще съм благодарна ако някои наистина ми отговори. А отностно за приюта, аз силно вярвам, че един ден ще стани, просто вярвам и някакси тази вяра живее вътре в мен.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: b299d91387
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Темата е много тежка и омразата между кучкарите и нормалните хора е голяма. Нека авторът ако има пари да строи каквото си пожелае, на място където не пречи на никой, да плаща данък смет, данък сгради, заплати за персонал, чистачи, ток, парно, вода и да не занимава Общината да му помага с нищо, зашото нормалните хора не искат парите им да отиват за кучета. А като му свършат парите - кучешкия дом се закрива и всички псета отиват къде? На улицата!? Не!! - Редно е да се умъртвят.
Аз лично мечтая да построя ново крило към моето квартално училище - гимназия, и ми трябват около 10 милиона. Искам да има и басейн с топла вода за децата. Ама мечти!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker