Романтична мечтателка - без приятели, без гадже, без работа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Романтична мечтателка - без приятели, без гадже, без работа
преди: 14 години, 27 дни, прочетена 5346 пъти
Здравейте!
Не искам да се оплаквам, защото винаги може да е по-зле, но просто вече почна да ми писва от доста неща. В момента съм на 24 г. (ж.).Живея в малък град до София. Град, в който нищо не се случва. Сякаш всичко е застинало от години.

Влюбих се в мъж, 10 г. по-голям, на светлинни години от мен от където и да го погледнеш (било като социален статус, било като визия, било като среда). Четири години само мислех и говорих за него, без дори една дума да сме си казали. Той си имаше приятелка, знаеше за моите чувства, но така и не ми обърна внимание дори когато се разделиха. Но аз, наивната мечтателка, все си мислех, че някога, един ден, той ще ме забележи така, както на мен ми се иска. Е, не стана. Никога не съм имала приятели.
Имаше едно момиче, с което всеки ден бяхме заедно, но тя се омъжи рано в друг град и аз си останах сама.

След 12-ти клас ме приеха още на предварителните изпити. Отидох в нов град, запознах се с нови хора, но така и не срещнах някой, в който да се влюбя. Срещнах хора, които наричам приятели, но съм сигурна, че не мога да разчитам на тях, ако се наложи. Срещнах и момче, за което си мислех, че с течение на времето може да се получи нещо, но се оказа, че ме възприема единствено и само като момиче за секс. А така си мечтая за роматична връзка!!!

И така, завърших висше с отличен. Прибрах се отново в скучния град - без приятели, без гадже, без работа. Почти година непрекъснато си търся работа, но не се получава и това е. Постоянно си стоя в нас, като от време на време една позната ми се обажда да се видим за по кафе. Но тя е адски глупава и скучна. Не се интересува от нищо.

Понякога се чудя как е възможно да има толкова глупав човек. Сега съм се отдала на хобитата си. Снимам разни неща, обработвам снимките, правя колажи, рисувам, пиша проза (мечтая си да издам книга), правя бижута и сувенири от моделин и глина...Всичко това ми доставя удоволствие, разтоварва ме, но някак си като не съм ангажирана с нещо не се чувствам пълноценно. Не се чувствам безполезна, но просто не мога вече така. Нямам работа, нямам приятели, нямам гадже... С колегите от университета си общувам по интернет, виждаме се на 2-3 месеца веднъж, но това не е достатъчно. Всеки един от тях си има свой живот.

Напоследък така стана, че си паднах по гаджето на тази моя позната (глупавата). Той е страхотен човек, кавалер, интелигентен, мил, внимателен...А тя е груба, невъзпитана (оригва се в заведение), нетактична, с просташки маниер, доста безформена като тяло, дори не полага някакви елементарни усилия да влезе във форма. Наскоро ми се изсмя, като й споменах, че 3-4 пъти седмично ходя да тичам на стадиона. Но той си е с нея, угажда й, купува й всичко, а тя не го оценява. Аз ако имах такъв мъж до себе си щях да го уважавам и ценя, а тя сякаш го приема за даденост. Чудно ми е как може такъв мъж да понася такава жена до себе си!

Много ми се иска да си намеря работа, да бъда по-самостоятелна, да срещна романтичен мъж, с който да си прекарваме забавно, да имам някакъв социален живот. Знам, че не става само с искане и бездействие. Опитвам, търся, старая се, но не се получава. Преди месец започнах работа, но се оказа повече от кошмар. За малко да се наложи да плащам 650 лв. Просто прецених, че не си струва риска. Баща ми ( който е разведен с майка ми) като разбра, че съм напуснала ме изкара най-некадърната и най-мързеливата в целия свят. Сега не ми говори. Адски глупаво!

Вече незнам какво да правя. Колкото и клиширано да звучи, чувствам се като птица в клетка. А така ми се лети... В мен има толкова много любов, която чака да я подаря на някого... Да, раздавам от нея, но чувствам, че се е насъбрала доста... Не съм грозна (макар да я мразя тази дума, защото е толкова относителна), не съм глупава, забвана съм, интересна...Е, много хора ме смятат за странна, за това че не обичам да ходя по дискотеки, че приютих няколко бездомни кученца и сега се грижа за тях, че вместо задимено кафене предпочитам разходка в парка...Това не са странни неща, но за хората около мен явно са.

Не знам, наистина вече не знам къде греша. Имам толкова много мечти, но колкото и да се опитвам да ги постигна все не се получава. Сега, колкото и глупаво да звучи, се самонавивам, че онзи мъж ще проумее, че онази не го цени и може да се получи нещо между нас. Дори да греша, харесва ми да мисля по този начин. Романтична мечтателка съм си и не искам да се променям.

Това съм си аз, това е природата ми и да се променя ще означава да убия себе си. Ако някой има идея за това как да променя нещата, ще се радвам да я сподели. Може би наистина ще трябва да започна промяната от себе си... Мислех си, че ако отида да работя и живея в друг, по-голям град, всичко ще се промени. Но, както казах, не мога да си намеря работа. Тук съм зациклила на едни и същи неща и съм в застой. Гледам как една жена без съдържание живее хиляди пъти по-интересен живот и то без да полага дори минимално усилие. А аз, дето все се старая, все влагам енергия в нещата сякаш съм зад огледално стъкло - махам на преминаващите, но никой не ме забелязва, защото всеки вижда себе си... Благодаря на всички, които прочетат това и на всички, които ще се опитат да ми дадат съвет!

Лина

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 27 дни
hash: f6206af054
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мечтата на провинциалистката..

 
  ...
преди: 14 години, 27 дни
hash: 9f874ec0bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Лина, здравей,
пиша, защото май имаме едни и същи - как да го кажа, един и същ начин на живот.
И аз съм без работен на 22 години, и аз предпочитам разходки в парка, от колкото да дишам дим от цигари и да гледам едни и същи хора :)
А за любовта, така искам да я дам на някоя и да се наслаждаваме дори на най-простичките неща. Ще се радвам да ми пишеш на поща hekman@abv.bg

 
  ...
преди: 14 години, 27 дни
hash: 3d788c1178
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Като начало махни кучетата, за които се грижиш. Аз, лично, не бих обърнал внимание на жена с кучета. Романтичната ситуация, в която страхотни мъж и жена се запознават и влюбват, чрез кучетата си, е само във филмите. След това търси запознанство с мъж, там където обичаш да ходиш, на стадиона, в парка - така ще се запознаеш с мъж със сходни интереси, което е предпоставка за по-сериозна връзка. Това е.
М

 
  ... горе^
преди: 14 години, 27 дни
hash: 1b62b4ab7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти самата се определяш като романтична мечтателка и не желаеш да се променяш, какъв съвет очакваш тогава? И нищо чудно, че за околните в градеца си странна - повечето хора живеят по обикновени стандарти и ти самата си забелязала, че жена без съдържание живее много по-интересно от теб. Има една поговорка "Колкото по-малко знаеш, толкова по-добре живееш" - не я приемам за себе си, но в действителност е така, най-добре живеят необразованите, некадърниците и лентяите. И все пак в големия град е много по-вероятно да намериш среда за себе си.

 
  ...
преди: 14 години, 27 дни
hash: a7d9eafb13
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Не очаквай нещо да се случи, докато просто седиш в един скучен град и наблюдяваш случващото се отстрани....Махни се от там и всичко ще се оправи.

 
  ...


...
преди: 14 години, 27 дни
hash: 4e91c49f91
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Мисля, че всичко си ти е наред мила, просто все още не си срещнала твоята половинка. Пожелавам ти от сърце да те сполети това щастие и да продължиш да градиш смисления си живот. Успех!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 26 дни
hash: 2571ff5437
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И как живееш без работа?
Хората нямат хляб, а тя нямала с кой да пие кафе или гадже...

 
  ...
преди: 14 години, 26 дни
hash: 9c6e278f2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Скритата мечта на "Романтичната мечтателка" е да открадне гаджето на единствената си приятелка от града, която всъщност мрази.
Двулично, подло и коварно.
Аз лично нямам нищо против, но поне недей да се правиш на Лили Иванова пред хората.

 
  ...
преди: 14 години, 26 дни
hash: f4eb210651
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Авторке,
може ли да знам какво си учила? Не те познавам, спокойно, просто ми е интересно. Аз съм от съвсем друг край на България. Впрочем искам да си пишем! Имам нещо предвид, но първо ти кажи дали искаш, и ще ти оставя координати.
Благодаря!

П.П.: Регистрирай фирма ЕТ или ЕООД - магазин за сувенири "Лина" . Повярвай ми ще има почва! Ще се разрасне в АД ; стартирай с ЕТ разноските са около 300 лв. с адвокатската услуга ( за изработка на документите)

П.П.П.: Щегувам се, моля те, не се обиждай :P

П.П.П.П.: Ще очаквам отговор :P

 
  ... горе^
преди: 14 години, 22 дни
hash: 25627070eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Голяма "светица" си, няма що! Като те чух само как "говориш" за приятелката си и гаджето й осъзнах, че не само ни заблуждаваш, но и разбрах защо нямаш никой до себе си.Коя би дружала с жена,която само се чуди как да й отмъкне гаджето(освен тези,които още не са разбрали каква си).А така както описваш "противната" си приятелка с презрение,така сигурно гледаш на всеки мъж,чийто външен вид ти напомня за нея.Ти гледаш предимно външността.А докато търсиш красавци,които да се окажат и добродетелни,ще удряш на камък.Защото такива няма.Но дори и случайно да се намери някой,не си точно ти човека,който заслужава такъв до себе си.Умираш си да се правиш на жертва,но не си такава.

 
  ...

...
преди: 14 години, 18 дни
hash: a5bc35927f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Пиши ми на lilium1986@abv.bg може да се сприятелим :)

 
  ...
преди: 14 години, 18 дни
hash: 8d98295184
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз пък се разплаках докато го четох (въпреки, че съм мъж) и искрено й съчувствам. Аз съм от Пловдив - провинциален град, но мисля, че интересните хора като теб са на почит сред десетки хиляди, а другите просто няма да те забелязват, както и ти тях.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 18 дни
hash: c8f31efcf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Някой би ти казал че живееш в илюзиите си. Може би в това е проблема. Във всеки виждаш перфектния, при положение че знаеш че не е така. Романтизмът си е чист мазохизъм. Любовта с главно Л е само в главите ни.

Последното (и поредно) момиче, което обожествих, се отнесе с мен като с мръсно куче, а аз още не съм спрял да мисля за нея. Нямахме нищо общо, макар и досега да си въобразявам, че съм имал шанс. И сега стигнах до порно по уебкам.

Само че ти не си нито луда, нито озлобена, нито пилееш таланта си, както е в моя случай. Можеш да ги използваш точно за целта. Потърси някоя арт-среда, където хората са по-отвеяни като самата теб. Другия начин е да си снижиш стандартите, но като те слушам, ти едва ли ще го направиш.

Само да те предупредя - много чувствителните мъже са мухльовци. Гледай пак "Шеметна сделка".

 
  ...
преди: 14 години, 13 дни
hash: a5bc35927f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Евала момиче не позволяваи да те Съсипят !!!

ако искаш пиши на luna_daga@abv.bg

 
  ...
преди: 13 години, 11 месеца
hash: 25627070eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Номер 13,направо ме разплака.Безчувствени мухльовци има ли или това е привилегия само на чувствителните? До гуша ми е дошло от обобщения от типа на "Всички мъже са прасета","Всички жени са кучки",а сега и това.
М 23

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 35359082d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Пиши де!

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: fe1486e2e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Нищо няма да се промени докато не спреш сама да лъскаш решетките, с които си е оградила.
Започни работа, не ми ги разправяй, че човек на твоите години не може да намери. Ами виж какво умееш-излиза, че са доста неща, усъвършенствай едно от тях и работи. Ако пък нямаш материални затруднения- пътувай, пътувай, пътувай.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 5328431f6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Надявам се си открила любовта, но защо търсиш перфектния мъж.. За мъжа на приятелката ти, тя може да е перфектната, а ти глуповатата... Ще намериш ако все ощее не си някой просто не трябва да мислиш така... Успех!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 5328431f6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Противно на логиката.,колкото повече се стараеш,толкова по-трудно става и обратното.....човек не трябва да се вглежда прекалено в каквото и когото е....за да му бъде леко....не че е лесно,но е така....

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 8607ed996e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   От висотата на моите 50 години искам да ти кажа, че живота е Виенско колело. Веднъж си горе, веднъж - долу и после пак отново.
Всичко, което ти се случва е само лош период.
Може още утре да си намериш идеалната работа.
Вдруги ден ще се запознаеш с някого и бързо, бързо ще се окажеш женена и с дете.
А може и нищо от това да не се случи!
Живот - трябва да го приемеш такъв, какъвто идва и да можеш да го направиш смислен.
Успех и горе главата.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker