Общуване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Общуване
преди: 9 години, 7 месеца, прочетена 1941 пъти
Чудя се как съучениците ми, които не знаят кой е писал "Септември" имат приятели, имат теми за общуване с останалите, интересни са и са забавни, а аз имам "социална фобия" и ходя на психолог? Въпроса е, че дори сред хора, които обичат да четат, имат хубав музикален вкус и са увлекателни, аз пак се чувствам сива, нямам какво да кажа, та камо ли сред останалите. В училище се справях добре, но каквото науча, после го забравям. Имам големи пропуски в общата си култура, които мога да запълня, но след време всичко забравям и изчезва и така нямам самочувствие, имам се за супер тъпата, а от друга страна знам, че има хора, които са много по-зле. Не знам как да общувам. Просто не знам. Не мога, а преди години имах приятели и нямах проблеми с това. И сега имам приятели, но рядко се виждаме на живо, аз повече изслушвам и говоря супер малко. За да общуваш трябва да има за какво да говориш, теми, а аз нямам. Едва ли има толкова сдухан човек като мен.. Последните години се затворих вкъщи и само слушам музика и чета книги, а е трябвало да си тренирам паметта, да се науча да запомням за по-дълго. От друга страна само два месеца преди матурите взех да уча и изкарах петици, но сега нищо не си спомням от наученото тогава. Чудно ми е хората (било то начетени или не) как и за какво си говорят, как се отпускат едни пред други, как са уверени в себе си. Толкова много искам да съм пак нормална. Наистина не знам какво да правя. Ходих само веднъж на психолог. Предстой ми терапия, но психоложката си мисли, че ме е срам, страх, че треперя, че имам всички симптоми на социалната фобия (което е така), но не знае, че и просто нямам какво да казвам в повечето ситуации, че не знам как. Просто исках да си излея чувствата някъде.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 7 месеца
hash: bf1f63775a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нормално е да забравяш ненужни неща, каквито са повечето в училище. Специализирай в нещо и стани добра в него, така ще успееш да не забравяш и ще си повдигнеш самочувствието. За общуването не е нужно да си плямпало. Може да не обелиш и дума, но в края на разговорът (или по-точно монологът") другият да остане с впечатленито, че си добър събеседник си. Нужно е само да изслушваш и да изразяваш разбиране и съпричастност. Имаше една книжка "Изкуството да общуваме" от Владимир Леви. Може да я потърсиш и да ти даде някави идеи в тази насока.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 58f94433d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И кое ти е толкова ненормалното? Според мен си си едно нормално момиче, което обаче е по-срамежливо. А останалите - просто говорим за каквото се сетим, говори каквото ти дойде наум. Не си ли забелязала как темите преливат от една в друга, от едното нищо. Просто казвай каквото ти дойде наум, дори да е най-тривиалното нещо, но го кажи със страст или с някаква по-ясна интонация. Не мънкай, а когато говориш, нека останалите да чуят ясно какво казваш.
Най-голяма услуга ще си направиш като спреш да анализираш толкова. Общуването е лесно, когато не се впрягаш. Не ти трябват психолози според мен. Само дълбаеш в измисления си проблем...
Също така, не бъди дървен философ (изказвания от типа в първото ти изречение). Няма значение кой какво е чел и не е, има хора всякакви, ти трябва да си способна да общуваш с всеки, приеми хората, такива каквито са и щом не са ти приятни неначетените, просто си избирай приятели със сходни интереси и такива, които знаят кой е Гео Милев. Но не бъди хейтър, защото товариш само собствената си психика и дразниш останалите. Надявам се моят пост беше полезен.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 2682f03d08
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Това, че някой ти е казал че имаш големи пропуски в общата си култура, не значи че това е така.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 2682f03d08
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Все едно аз съм го писала...същият проблем имам и аз.Виж какво ще ти кажа аз:не ходи при никаква психоложка(изключвам факта,че няма да ти помогне,а само ще ти навреди),защото нямаш нужда,не страдаш от никаква социална фобия.От всякъде си личи че си интелигентна и чувствителна.Както много правилно е отбелязал номер 1,твоето състояние е напълно нормално-и аз не помня нищо,ама абсолютно нищо,от това което съм учила или чела-и събеседникът се изразява в разбирането,а не в говореното(Впрочем,Леви е чудесен автор,и е за предпочитане пред псевдопсихологическите книжки).Явно разни боклуци са се опитвали да те комплексират-същото искаха и с мен,но не успяха-постоянно ми натякваха колко грешно съм говорила,как съм нямала обща култура,а всъщност те са тези,които нямаха.Причината се корени във факта,че интелигентните хора като теб и мен винаги разкриват деликатната си същност,която простаците гледат как да използват,за да ни манипулират.С кого да общуваш и за какво?!И аз съм си задавала същият въпрос хиляди пъти.И намерих отговора.С кого да си говоря,като виждаш какви са повечето хора...Няма за какво да се тревожиш, с времето при теб ще дойдат ценните личности,с които ще имаш какво да си кажеш...просто аз не виждам смисъл да говориш каквото и да е било,ако не изпитваш нуждата от това.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: fb0066f470
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Здравей, авторке! Разбирам те напълно как се чувстваш и няма нищо нито страшно, нито срамно. Ти просто си една интровертна личност, която не трябва да бъркаш с несоциална. Трябва да си щастлива от този факт, да се приемеш напълно, такава каквато си. В това няма нищо лошо, дори напротив. С теб си приличаме. Естествено хубаво е да поддържаш по-честа връзка с приятелите ти. Но в никакъв случай не трябва да се тормозиш излишно емоционално, ако не се вписваш в социалните кръгове на повечето от нашите връстници. Това трябва да те прави щастлива, защото си различна. Млада си, животът е пред теб, просто си дай малко почивка и преоткрий себе си. Това, че си се допитала до психолог, също е похвално(зависи колко е компетентен де). Бъди щастлива и усмихната.
М18

 
  ...


...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 0dfcfb7434
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Здравей,

От написаното по-горе не мисля, че имаш социална фобия. За съжаление, ти си от хората, за които обществото е безинтересно. Губиш интерес към околните и се самоотчуждаваш. От самотата следва чувство на понижено самочувствие, депресивни състояния и прочие. Мисля че си много наясно със себе си, предвид това което си написала в този сайт. Скайпа ми е: momentomori99. Намери ме, ако искаш.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 7f62d3fc23
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката: как да разбирам от квантова механика, да знам всички д-ви, столици, знамена, население, площ, климат, релеф; да знам колко е дълъг езика на жирафа, колко мм е един инч, каква по народност е Кейт Бланшет, кога е родена Мадона, къде е роден Вапцаров; всички войни ставали някога, всички дати, личности, събития, постижения; кое от кого е създадено, да разбирам от биология, химия, литература, архитектура, физика, изкуство, музика.. как да помня и знам и умея всичко, за да съм интересен събеседник, а чувството за хумор.. без значение дали ще съм сред супер умни хора или сред такива, които пишат искам със з, аз съм дефектна.. сякаш има бариера между мен и света.. тогава за какво бъдеще може да мисля, може да съществува за мен.. за всичко и сред всякакви хора се иска да говориш.. комуникация.. а пък как моите съученички, които едвам изкарваха тройки, сега са студентки и си живеят нормално.. научена съм да зубря, не да помня.. дали заради училището или заради мен, ами, вероятно просто съм идиотка, а iq тестовете ми показват 110-нормално ниво, нормално, ама друг път.. не виждам изход.. не съм наред.. нещо сериозно е повредено.. да не можеш да говориш, колко зле трябва да си.. оттам как работа, как приятели, как мъж.. какъв живот. некадърна безкрай. като от друга планета

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: ca7ca44c53
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   от авторката: предишния ми коментар беше преди да излезнат и вашите.. благодаря ви много, на всички

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 23810f705c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   пак от авторката: просто мисля, че повечето хора са супер интелигентни, а аз не.. и без значение с какъв човек съм просто нямам какво да кажа, нищо не ми идва на ум, никакви теми

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: ec7cedcfa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Грешиш повечето хора са прости, и ти не си от тях, проблема ти не е в това какво знаеш или можеш, проблема ти е в комуникацията в способността да комуникираш. Хората са прости пак казвам, тва че някой учи някакво висше не значи че като се събере с приятели говори за това какви работи изучава. Знанието не ти дава непременно възможност за разговор, виж в селата и най простите селянки по цял ден стоят на доварите пред къщите и си клюкарят на воля без да знаят дори какво има отвъд селото.

slepia

 
  ...

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 2682f03d08
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   И аз съм по абсолютно същият начин! Не говори такива неща за
себе си! Прекрасно знаеш, че не е вярно! Затова ще те посъветвам да направиш каквото направих аз:отдели си в различни тетрадки различните неща, които искаш да изучиш, например:видове оръжия, географски термини, породи зайци, и прочие, след което търсиш в нет или литература. Не се тревожи! Другите не са умни-те просто копират, онова, което вече са видели, защото са кухи.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 225852a23c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Сигурна съм, че половината от твоя клас ще напишат "не мога" и "не искам" слято, а ти не го направи. Проблемът ти е, че си много комплексирана, а реална причина няма.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: fb0066f470
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   От 5: двата коментара преди мен ти го написаха правилно. Просто си промени нагласата. Поздрави!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 20f86b5dde
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Все едно описваш мен в момента. Чувствам се по съвсем същия смотан начин. 10000 пъти бих предпочела да съм куха лейка, кифла ако щеш, но да съм щастлива в безсмисленото си съществуване, а не затрупана от абсурдни мисли. При мен проблема е, че сред близките ми хора съм друг човек - пускам язвителности без никакъв свян. Но когато общувам с който и да е (не от близкото ми обкръжение) си глътвам граматиката и ми се ще да се изпаря скорострелно в Антаркта при пингвините, или в най-лекия случай да се самозакопая в някоя канавка.... Такъв ужас е. Вече си втълпявам, че съм за психолог.
Чудя се на други хора как успяват така лековато да се предразполагат пред когото и да е. Наблюдавам ги с именно тази цел и засега заключих, че повечето хора имат едни такива паразитни смехове, които придружават по-голямата част от словоизлиянията им. Общо взето, каквото и да кажат го придружават от хихикане и нещата им се получават. Само дето тоя метод нещо не ме кефи и при прилагането му се чувствам съвсем досущ като завършен идиот.
Не знам дали някога ще се оправя и ще се натикам в някакъв приличен за обществото ни калъп. Силно се надявам.
Такава ни била орисията. Не се отчайвай - помни, че има едно момиче, което се чувства точно като теб, някъде там.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: f8d3ba4938
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   За въпросните интроверти- имате голямо предимство пред екстровертите в духовен план, но да не забравяме в какъв свят живеем в момента. В едни други времена вие ще се чувствате в свои води, но кога ли ще настъпят тия времена...

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: b4395ec136
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Виж какво, проблемът не е, че няма за какво да говориш... проблемът е, че си затворена към хората.
Има някаква стена, психологическа бариера, от страх.
Този страх е несъзнателен, но трябва да го преодолееш съзнателно. Тогава няма да има проблем за какво ще говориш, може да говориш каквото ти дойде наум, дори глупости... но само когато се отпуснеш и преодолееш страха.

Изправи се срещу този страх. Какво толкова могат да ти направят? - нищо. Най-многото да те обиди някой, или да откаже да си общува с тебе. Е, нищо от това. Не е беда, и не е проблем. Просто трябва да се отпуснеш...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker