Котка и куче? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121029)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Котка и куче?
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 1906 пъти
Здравейте! С приятелят ми живеем заедно от близо две години. Разбираме се чудесно, всичко между нас е перфектно. Преди 1 год. и 6 месеца си взехме котка, много красиво животинче, но е малко луда, постянно ни хапе по краката /особено ако сме боси/ иначе всяка вечер си спи с нас, в леглото, като се прибираме ни посреща на врата, радва ни се, мърка, това трае 10-ина минути, после почва да ни хапе. Проблемът ми е, че на 17. 11. 14. си взехме куче, малко, сладко двумесечно кученце. Вечерта, като внесохме Хера/кучето/ вкъщи /бяхме я сложили в клетка, за всеки случай/, Мацинка не реагира особено добре, почна да съска, после докато кучето беше при нея не спря да ръмжи! На 18-ти и 19-ти пак ги срещахме и реакцията на котката беше същата с единствената разлика, че малко намали дистанцията. През цялото това време Хера иска да си играе с котката и е много любопитна.
Шоуто беше днес, когато реших да ги оставя за малко по-дълго заедно. От началото Мацинка съскаше и поръмжаваше от време на време, но не е тръгвала да го напада, така изкараха около 40 мин. заедно- аз си играех с кучето, а котанката стоеше на около метър от нас и ни наблюдаваше! След това реших да заведа Хера в другата стая, вече бяхме почти с гръб и с периферното си зрение забелязах как котката се зътича към кучето и се опита да го нападне, все пак успях да вдигна кученцето!
Много ще съм ви благодарна, ако някой има опит с такава ситуация и ми каже как да процедирам от тук нататък и дали има шанс кучето и котката да се спогодят. Предварително и ГОЛЯМО Благодаря!
П. П. През деня, когато няма никой вкъщи животинките са в две отделни стай!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: 063047f8b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Във вашия случай имате проблем и с двете животни.
Първо - котка и куче изобщо не се държат в едно жилище, освен ако не са израстнали заедно! Има кучета и котки, които живеят заедно и са приятели, но те задължително са израстнали заедно или кучето е от някаква много миролюбива порода и с благ характер, а котката ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е израстнала с нея.
Вие в момента стресирате и двете животни.
Същност котката ви и преди това е била самотна и ? е липсвало движение и внимание. Задължително я кастрирайте - ще се поуспокои, но и дори за котка трябват известни занимания - с хапането тя иска да ви привлече вниманието за игри!
Същност е трябвало, ако изобщо е трябвало второ животно, то да вземете котка. Ако и двамата ходите на работа по принцип се гледат винаги две котки и никога една - така котките се занимават една с друга.
При кучето положението е друго - то е животно, пряко произлизащо от вълка и си търси глутница. Ако вас ви няма и единственото живо същество е тази котка, възможно е малкото пале да си търси другар (глутница), но за котката кучето си е естествен враг (хищник) и тя ще се защитава. Ти би ли искала да живееш с агресивен крокодил два пъти по-голям от теб?
Кучето, дори и пале, винаги е в състояние да удуши и изяде една котка. Котката пък е доместицирано, но полудиво животно и хората нарочно са я селектирали така - все пак е трябвало да хваща мишки, не да живее с есествения си врак в един дом.
Моят съвет е да се откажете поне от едното животно, ако не и от двете.
Ако живеете активно (работа, учене по цял ден) и няма човек у дома, вие изобщо не сте за домашен любимец.
Подобни на вас хора гледат обикновенно две котки, но и те си искат условия - къща с двор да кажем, да не говорим за кучето - вие гледате в СТАИ (животните прекарват отделно едно от друго всяко в стая) тези животни и ще имате занапред огромни проблеми.
Котката ще подивее повече или ще залинее и ще умре, но кучето като почне да лае, да напада деца и да се държи неприлично, ще ви изгонят съседите, а и по-лошо. Не знам от каква порода е, но за разлика от една котка, кучето може да хапе МНОГО по-здраво. Въпрос на време е!

П.П. Какво бих направила на ваше място?
Ами веднага бих търсила за кучето стопанин, защото е пале и по-лесно ще се намери. Ако котката е женска, бих я заплодила и после бих оставила едно от децата ? за компания (трудно е иначе да намерите подходяща втора котка) и после бих кастрирала и двете животни. Така хем бих си имала здрави и щастливи домашни животни, хем бих си водила моя си начин на живот.
...
Моите съседи имат куче в апартамента си и го оставят само на терасата, когато ги няма - там си има и колибка. Кучето е много добро и възпитано, не лае изобщо, но ме е много жал като го гледам по цял ден как стои. Моята тераса е точно до неговата, живеем на втори етаж и двете тераси са разделени с малка стена и стъкло - аз съм завъдила едни улични котки, които си храня на моята си тераса и ми се качват на терасата, но са свободни да си скочат пак във вътрешния двор, където си живеят доста щастливо - гушкат се, обичат се, а са пет различни котки. Кучето е само. То не може да скочи от терасата, а и не иска - чака си стопаните. Жал ми е за него. Моите котки му играят под носа и мисля, че са единственото движение за него през деня - изобщо не ги закача, само ги наблюдава тъжен. Ако имах власт, бих взела това куче от собствениците им, бих го взела, дала на моите родители-пенсионери с голяма къща и двор.
За мен да имаш домашно животно е отговорност. Много ми се иска да имам котки, а в последно време и кучетата ми са много интересни, но знам, че не мога да дам нищо, освен две купички храна на ден, че работя по 12 ч. на ден - затова просто пълня купичките на котките на кооперацията ни, които ги знам, че са щастливи и свободни поне.
Успех

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: de15399b44
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От авторката
№1 много ти благодаря за коментара, но не си права за много голяма част от нещата.
Много моля да ми отговарят хора минали през този период и хора с личен опит в отглеждането на животинки. Отново предварително БЛАГОДАРЯ!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 3b55beac83
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Имaм 7 месечно куче и 2 годишнa готкa ,не сa изрaснaли зaедно но сa в перфектно отношение, до ри ди игрaят.Може дa зaвиси от породите незнaм.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 0bd6ab19ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Имам куче и котка.
Като ги събрах се държаха, като твоите. Постепенно свикнаха. Сега спят едно върху друго.
Не се притеснявай! Само ги пази в началото, котката да не нарани кучето. То е малко още и му се играе и ще я закача.
Но ще свикнат заедно. А тогава е страхотно, да ги видиш - как спят на кълбо гушнати. И как котката мие кучето. :-)))
За разлика от хората - животните винаги се научават да живеят заедно. / Не говоря за дивите животни /.
Така че, спокойно! Хубаво е, че като са сами ги отделяте, но като сте вкъщи - ги събирайте. И обръщайте внимание и на двете. Така в един момент сами ще усетите, че можете и да не ги разделяте вече. Те животните сами ще си го покажат.
Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 91a81ee3f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ами аз мисля, че грешката ви е в това, че е трябвало да вземете двете животинчета, когато са били бебета, за да израснат заедно, да свикнат един с друг. А и освен това когато се гледат котка и куче заедно е добре кучето да е някаква по-миролюбива порода, за да не закача котката. В случая мисля, че котката ви си защитава територията и осъзнава, че вече трябва да дели вашето внимание с още някой и това не и харесва. Щом котето още от сега не приема кученцето не ми се вярва да го заобича. Аз предлагам да подарите котката ви на някой близък, за да сте сигурни, че ще живее добре и ще се чувства добре в тази обстановка. Попитай някоя приятелка или позната да вземе котараната, а и ако тази твоя приятелка живее близо ще можеш да виждаш котката си. А ти си вземи малко бебе коте, за да може докато и котката и кучето са още бебета, те да се разберат и в бъдеще да си съжителстват. Не знам какво друго да те посъветвам, но съм сигурна, че и в бъдеще котката и кученцето ти няма да се разберат. Изходът е или да дадеш на някого голямата котка и да си вземеш бебе коте, или да махнеш едното от двете животни, за да има мир и любов! :)

 
  ...


...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: a7ef264077
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Много Ви благодаря за милите коментари! Наистина се надявам да свикнат. От авторката

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker