България и моето виждане - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

България и моето виждане
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 1519 пъти
Здравейте... дойдох тук, за да изразя мнението си, което никой не иска да чуе. Накратко за мен.... аз съм тинейджър на 15 години, но нещата, които ме вълнуват в момента не са гримове и гаджета, а положението в родината ми. Винаги съм искала да допринеса с нещо на държавата... или да променя нещо... не знам как точно да Ви обясня обърканите си мисли в момента... Споделих идеята на приятелите си и мечтата ми сякаш утихна със смеха им. Искам някой да ме разбере... Знам в какво положение се намираме и съм на ясно, че едва ли мога да направя нещо. Чувството на безсилие наистина бавно ме смазка психически. Сигурно си мислите "тази е някаква глупачка" или "какво за бога си мисли", но вярвам, че България ще започне да се възстановява... рано или късно. Но защо ние, обществото не се опитаме да направим нещо? Революция? Звучи налудничаво но 'Съединението прави сила', нали? Вярвам, че сме способни да създадем реформи! Искам мнението на хора, които разсъждават като мен! Не искам да съм единствента с този начин на мислене! Защо не се върнете в миналото... замислете се колко хора са дали живота си за България... хората, които са могли да бъдат спряни единствено от смъртта...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: de7f70b65d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз не мисля, че пътят е революция или нещо подобно. Революциите рядко водят до желания ефект дългосрочно. Ако има такава, то начело на държавата пак ще застане я някой мошеник, я някой диктатор. НЯма как честен и кадърен човек да дойде на власт насилствено.

Иначе съм убеден, че рано или късно нещата ще си дойдат по местата по естествен път и лека по лека, защото има определени вселенски закони, които няма как да избегнем. Има една прослойка, "благодарение" на която сме стигнали дъното. Тази прослойка е забогатяла на гърба на изстрадалия народ. Но тази прослойка вече няма тази власт и все повече ще намалява и лека по лека властта ще се поема от по-морални и кадърни хора, защото децата им са свикнали наготово и нямат хал хабер как се задържа властта. А и ние 89 г. практически не сме имали друг избор, освен да изберем комунягите, защото никой друг е нямал опита да управлява. Всички опитни, интелигентни и морални хора са били избити, за да не представляват заплаха. Е, да, ама вече има хора кадърни, с образование в чужбина, изградили бизнеси не с връзки, а с акъл. Срещу тях коминустическите деца нямат шанс и постепенно ще си ходят.

Колелото на живота се върти и всичко се връща. За добро или лошо сме търпеливи и никога не ни е минавало през ума украински сценарий или нещо подобно. Мисля, че ще бъдем възнаградени за търпението си. Изчакай още 5-10 г. и ще видиш как ще започне да се усеща подобрение. Не казвам, че ще станем Швейцария на Балканите, но поне ще има някакъв напредък и ще стане по-поносимо. Мисля, че го заслужаваме и че сме си го изтрадали вече толков години.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: b0883b99ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ех, мила! Много сме като теб, само дето с порастването разбираш, че от теб нищо не зависи. И е много тъжно. На 15 ходихме по площадите, пяхме, скачахме и какво... ами нищо! Просто в България има един определен кръг хора, които не желаят нищо да се промени и най-лошото е, че това са хората с парите и с властта.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: ed8be17f95
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Много си малка още. Разсъждаваш като 5-годишно дете. То не става така - замахваш с вълшебната пръчка и готово - българия се е оправила. Не става така...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: ea2fc32dbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Изобщо не е малка Авторката и е много похвално, че се интересува от това - съветът ми е да се изучи добре и да се занимава после с политика, за да промени нещо реално. Старите поколения просто трябва да се изчистят от управлението и да дойдем на власт младите, но трябва да имаме стаж, образование и да умеем нещо, което в момента не е така, но след 10 г. ще е, а тогава Авторката ще е само на 25 г.
Твое е бъдещето Авторке. Само младите можем да управим страната, защото старите са корумпирани, нямат морал и повредени от комунизма и посткомунизма. Всички такива ДС-МС, снахи-махи и комунистически и турски маскари ще изметем с голямата метла младите хора с ценности, РАБОТЛИВИ, НЕкрадливи и с образование!
В момента имаш какво да направиш - залягай над книгите, за да ги изритаме един ден тези от прекрасната си държава.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 6aca4bc4b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Положението в което се намира България се дължи преди всичко на личният избор на българите, както от миналото така и от настоящето. Пасивността е личен избор. Преценката на хората като политици също. Избирателната пропускливост на едни ценности които идват от вън пред други-също. Това дали да избереш ниското съпротивление в живота, или високото което е със стойност-също. Вярата в Бог-също. И много други такива неща свързани с вътрешните качества на човека, които са определящи за избора който той прави. Като цяло, цялото човечество не става, затова ние българите трябва да сме благодарни на лошото си положение, защото страданието и трудностите правят хората по-морални и извисени, а това е по-важно от цялото богатство на света. Говоря за страдащите и бедни българи които са най-голямата част, а не за богаташите и тарикатите. Аз знам как да се оправи държавата, но това няма да е в услуга на населението и. А и никой не би ме послушал нито разбрал. На света трябва да има райони които са бедни и страдащи. Вида хомосапиенс го налага.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker