ДО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

ДО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!
преди: 14 години, 14 дни, прочетена 3650 пъти
Искам да изкажа възмущението си.
Нашата нация е велика. Ние сме първата държава в ранносредновековна Европа. Имаме славно минало и милиони неща, с които да се гордеем. Дедите ни са бранили честта на отечеството но със зъби и нокти-жертвали са живота си в името на БЪЛГАРИЯ. СЛАВНО МИНАЛО... но..
.. Сега ??!!! Какво се случва?Отиваме в чужбина-не ни смятат за нищо, жените ни/не всички / се излагат безобразно. Г... лизачи сме отвсякъде. Който дойде тук-грък, турчин, негър-в краката му.
Яростта ми е провокирана отдавна. Днес от един обикновен разговор с познати хора, се убедих отново и се отчаях пак. Стана дума за футбол , за Стоичков, за Бербатов и т. н. Започнаха да плюят Стоичков как бил ни излагал с лошия си английски и с безобразното си възпитание... Как Бербатов откакто се махнал от националния отбор било много добре... Как бил посредствен футболист.. НЯМАМ ДУМИ.. Това са българи, прославили ни навсякъде по света с величието си. Наясно сте. Няма какво да правя забележка за очевидни неща. Каква е работата на Стоичков-да играе футбол или да пише книги по английски???Оценен навсъде от чужди, но не и от свои. Бербатов-следаващият велик футболист-упреци, платена журналистика, оплюване.... ОТНОВО НЯМАМ ДУМИ....
Ние сами себе си не уважаваме, а искаме другите да ни приемат добре. Потъпкваме и плюем на всичко , което имаме .. на всичко постигнато през вековете... Примера с тези 2ма велики българина беше 1 от 10000те които можем да споменем...
Бих искала да кажа че много българи не заслужават нашата прекрасна страна-те я предават всеки ден... като чуя такива глупави, абсурдни изказвани-а за съжаление те ни затрупват отвсякъде, загубвам ума и дума.
ПОЛИТИКА ЗА ЗАТРИВАНЕТО НА НАЦИЯТА И НА БЪЛГАРИЯ! ТОВА НЕ Е НАШАТА БЪЛГАРИЯ!
Помислете само/отново ще се върна на примера/ ако 1 Стоичков беше сърбин и имаше същите успехи, какво щеше да се случи?
щяха да му издигнат паметник. Дадох за пример Сърбия защото са най-близката ни страна по манталитет, но с много по-силно национално самосъзнание.
А тук ставаме като овцете-1 велика личност-доказана-я правят ма пух и прах/ЗАЩОТО НАРОДЪТ ИМ ПОЗВОЛЯВА/ за 2 дни, и омаловажават световното й влияние и постижения. Стоичков беше пример, НО НЕ СЛУЧАЕН А ПОКАЗАТЕЛЕН пример.
Най-болната ми тема е че се затрива националната нби идентичност и плюем върху дедите си и тази велика наша родина. Това е най-страшното!
Защо така се случва??Защо сме такива дупедавци и защо лягаме на всички, като имаме 10 пъти повече основания от тях да се гордеем???Прадядовците ни са дали кръвта си за тази земя, а сега ние я закопаваме минута след минута. Отваращавам се!
Споря постоянно когато стане дума. Н а действия-какво мога да направя-освен че имам съмишленици и живея достойно.. Ама като се прибрах-и си казах-да седна да напиша и аз нещо-също като онези журналисти и помияри, коит с 2 статии промиват мозъка на цяла 1 нация и дано и аз успея да промия някой мозък за добро. Щом в интернет и глупавите статии , стават такива чудеса...
Помислете само--мислят така огромна част от хората тук, и така разсъждават и плюят на всеки успех, вместо да се гордеят.... ами какво да говорим тогава---ние за действия говорим-какво трябвало да направим-като си оправят промитите мозъци повечето хора-тогава и действията ще се създадат!
Смятам че темата е наложителна и че казах верни и смислени неща.
За финал само ще оставя линк към 1 интервю на Иван Михайлов, което ми направи много впечатление. Там човека обяснява много неща ... как сами себе си предаваме-и че враговете ни са отвътре... инетерсно е -който го гледа няма да съжалява-1 ИСТИНСКИ ДОСТОЕН българин. Само може да се учим , и не го слагам от някакви политически пристрастия ами защото казва много важни неща!Който иска да го гледа!

http://www. youtube. com/watch?v=gOo_4tlsffI&playnext_from=TL&videos=6NZIIWYTk3I
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!НЕ ПРЕДАВАЙТЕ РОДИНАТА!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 13 дни
hash: b8682fd7c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен преувеличаваш. Каквото и да говорят българите помежду си, всеки се гордее със Стоичков и останалите прославили страната. Примерно аз имам изключително високо мнение за българите и в каквито и компании сред чужденци да съм попадала, се чувствам не просто на равно с тях, а даже нещо повече. Не позволявам някой да обижда и да се подиграва с народа ми и винаги съм изтъквала колко велика нация сме и че едно от най-големите ми достойнства е, че съм българка. Убедена съм в това и досега не съм срещала човек от друга националност, който да ме гледа отвисоко, а съм пътувала доста и тук също съм имала много контакти с чужденци. Положението не е толкова трагично, колкото го изкарват, поне според моите наблюдения.

 
  ...
преди: 14 години, 13 дни
hash: 677a7eb25f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много интересно разсъждаваш.Да имаме велики личности в историята, но към тях да прибавяш двама ритнитопковци като Стойчков и Бербатов, което е меко казано неуместно.Правилно са ти казали хората дамата са ужасни и аз лично се ядосвам, че България се свързва с тях.Да излагат Родината и нас като хора.Какво си се размрънкал немога да разбера.
Аз по-ще се зарадвам ако някой знае за академик Николай Балевски и екипа му от Технически Университет Габрово, които са разработили технологията за леене с противоналягане отколкото със двама самозабравили се футболисти.За Вазов и за седмината му братя, които са били също достойни за подражание хора.Единия е бил генерал и е водил армията по време на воините след освобождението от турско робство но това никой не го знае.
М/у другото тоя твой идол Барбуков :) е една медиина звезда и нищо не е направил за страната.Какво толкова скачаш незнам.Сега в западна европа е в челото на класацията за провалени трансфери.Не го искат вече, но няма и кой да им го купи.Късно се усетиха хората ама...Това трябва да ти говори нещо.Обръщай внимание на други хора не на футболисти ако изкаш да станеш човек.

 
  ...
преди: 14 години, 13 дни
hash: fe517bb41b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Номер 2,
Твърдиш, че си от малкото които знаят за Владимир Вазов, а говориш за него само като един от братята на Иван Вазов. И кой е тоя Барбуков, аз не го знам. Ето за такива като тебе пише авторката, и е права. Някои хора просто не могат да приемат успеха на другите. Колкото и да е провален трансфера му в Манчестър, факт е че хората го познават, а мене и тебе не са ни и чували.


Ale

 
  ... горе^
преди: 14 години, 13 дни
hash: 966b2ab3c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Извинявай, но Стоичков и Бербатов... какви са тия? единия стар футболист който ни прослави, да - но това е минало. а другия? бледо протеже на Бекъм...един от многото сега модерни футболисти/манекенчета/позьори. ти ако разчиташ на един стар динозавър и дръг малък лигльо да ни славят държавицата...само се излагаш. световна история и слава не се пише с футболисти, а хора от културата, лидери, реформатори, интелектуалци, учени. категории в които днешна българия само губи по точки: култура - чалга, силикони, мутри, мафия, престъпници; лидери - крадци, измамници, манипулатори; реформатори - ...? ; интелектуалци и учени - прашасали в тъмните ъгли на непознатото...
това е нашата държава. тъжно, но факт. малкото ИСТИНСКИ величия които имаме умело потъпкваме с моралната си проклетия и елементарна простащина. някога сме били велики - неоспоримо, но сега сме бледи като призраци...

М.

 
  ...
преди: 14 години, 13 дни
hash: 6726aa7342
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Светът отдавна не е футбол. Поклон пред таланта на двамата коментирани футболисти, но славата им ше си замине заедно с тях, в историята остават други. Нищо лично против тях, имам забележка към Стоичков - да си мери приказките, защото ни излага. Добър е на терена, но да дава изявления на текезесарски език е неуместно - излага и себе си и България. В това отношение Бербатов е далеч преди него. С малко такт и дипломация Стоичков би могъл да бъде много повече от това, което е.

 
  ...


...
преди: 14 години, 13 дни
hash: 150999d3a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Не съм фен нито на Стоичков, нито на Бербатов, но тези момчета са футболисти и се справят много добре в това, което правят. Мосля, че това е важното. В тази връзка ще кажа, че тук в България може би е единственото място където от лекаря се очаква да е добър шофьор, от шофьора да е грамотен, от спортиста да е дипломат и от бодигарда да е премиер :)))) последното е в кръга на шегата :))))
Ралф

 
  ... горе^
преди: 14 години, 13 дни
hash: 526fd0a472
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Исках да кажа че вместо да уважаваме всяко едно постижение на нашата нация в кпойто и да е аспект,ние често го омаловажаваме.И казах дадох 1 прост пример.И за какво излагане приказват някои-каква е работата на 1 спортист-да пише книги ли>?бях провокирана от 1 разговор и затова спонах точно тях.
прави сте че има много по важни неща и нищо не е наред в тази държава.

 
  ...
преди: 14 години, 13 дни
hash: a0c3f05c2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Номер 4, а ти кой си, че да говориш така срещу тези хора. Да не би да си направил нещо по-велико за България?
Да, тези двамата са просто едни ритнитопковци и успехите им бледнеят на фона на великите дела, извършени от други българи, но това не омаловажава постиженията им. Както казва авторът, това са просто два примера от хилядите, които можем да споменем. Жалкото е, че ние българите влагаме повече енергия в това да рушим и да се осмиваме над успехите на другите, отколкото да постигаме собствени такива. Както е казал Иречек: "Най-великият гений на българите е завистта".
Лично аз, ще изпитам гордост, ако България спечели световно първенство, дори това световно да е на игра по табла...

HUMAN.

 
  ...
преди: 14 години, 13 дни
hash: c2bae38b71
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Номер 4/ М.

Не е въпросът какви са Стоичков и Бербатов, какво могат и колко са успели. Въпросът е какво е отношението ни към тях. Вярно е, че спортът си е само спорт, но е показателен. Въпреки всичко, което се случва в България в момента, пак има хора, които успяват. А и не забравяй, че като застанат на върха на стълбичката звучи Българският химн, освен ако не се състезават за друга държава де. 3
Иначе темата действително е добра. Дано някой ден да има възмездие за тези, които предават България.

Ale

 
  ... горе^
преди: 14 години, 13 дни
hash: a3dc4bbfd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   А това ли е уважението, което ти показваш (обръщам се към авторката) към родния си език?
Най-напред покажи уважение, като се научиш да пишеш грамотно, после се възмущавай от другите.

 
  ...

...
преди: 14 години, 13 дни
hash: 48ab9ef73b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Да, може би сме имали хубава страна някога, но нали знаеш приказката - "Прост народ - слаба държава". Българите сме умни и способни хора, но за жалост повечето пропиляват таланта си заради мързел или ей така, от тъпотията. И точно заради този въпросен мързел, страната ни пропада все повече, крадат ни буквално от джобовете (увеличават всичко - като се направи стачка заради увеличението, от горе уж се "засрамват" и намалят увеличението, за да успокоят разбунените духове. Но в крайна сметка какво се получава? Увеличение пак има, просто не е толкова голямо, колкото е обявено в началото и хората са ДОВОЛНИ от това. Тъп народ..)
Българите са комуникативни хора, които умеят да се забавляват и живеят живота си значително по-хубаво от 90% от останалите държави, така е. Но също така не могат да пазят това, което е в страната - осраха ни зимните и летните курорти, всичко стана типично по български - натрупанко и селско, за да могат алчните дебелогъзи богаташчета да си пълнят гушите още повече. (да не говорим, че всеки си мята боклуците където реши..)
Училищната система е под всякаква критика, много голям процент хора не знаят елементарни неща и нямат дори малка обща култура. Може би не са чак толкова необразовани като американците, но пак се срещат рядко прости индивиди.
На никой не му пука за дедите, героите ни и великите хора - всеки мисли само за себе си, а даже някои гледат да направят мръсно на другия.
Ти защитаваш българите, аз не. Имаме велики имена и хора, но какво? Всяка друга страна ги има, да не сме единствените.. Там поне ги ценят, докато тука има хора, които мислят Васил Левски за добър спортист в миналото.
Тъжно е, но факт. Някой преди време беше казал - България щеше да е страхотна страна, ако българите бяха заличени и бяха заселени швейцарци. Дали?

 
  ...
преди: 14 години, 12 дни
hash: 097e29d276
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Напълно съм съгласна с номер 2.!Авторе само унижаваш България ако първият пример който ти дойде на ум е свързан с Бербатов и Стоичков!Великите патриоти : продажника Бербатов чиите победи далеч не са съпровождани от химна на България.Относно Стоичков да си гледа футбола ,радвам се че поне тоЙ е донесъл слава на родината ,но да го дадеш като пример номер 1 е просто потвърждение на БЕЗценностната система на мнозинството :чалга, футбол ракия ,цигари че и дрога .
Поне да беше дал за пример българските шахматисти ,те заслужават овации защото демонстрират интелект ,нещо рядко в днешно време .Но маймуните хвалят ли се колко бързо ядат банани?!
Има български учени ,но за тях няма хляб в България защото никой не ги спонсорира .Но виж футболист ли си ,или чалгарка веднага има кой да те вземе.
Истинските българи не търпят тази масова простотия .

Т.Д.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 10 дни
hash: 1cd1f598e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Николай Хайтов примерно е по-голям българин от Стоичков и Бербатов на куп, ама него никой не го споменава, нали?
Пак трябва да си имаме националната гордост, но защо непременно я свързваме със спорта? Ще кажете, ами защото те са лицата на страната и ни представят пред света.
Това само по себе си не ги прави по-велики от масата истински българи-патриоти, за които гражданинът на света не е чувал /и вероятно трудно ще чуе/. Лекари, творци, хуманисти, инженери, писатели и прочее.
Павел Недвед е световноизвестен чешки футболист, но чехите се гордеят с Ян Хус. Американците имат Майкъл Джордан, Тайгър Уудс и хиляди спортни знаменитости, но те бледнеят пред личности като Джеферсън, Вашингтон и Кенеди. Съответно янките не се прекланят безрезервно на спортистите си, колкото и те да са ги радвали. Родината на футбола и на Боби Чарлтън и Уейн Рууни се гордее повече с Уинстън Чърчил. И как няма да е така. Пред лицето на смъртта, пред ботуша на Хитлер той се е обърнал към народа и е казал с цялата си патриотична сила и гордост - "ще защитаваме острова си, каквото и да става. Ще воюваме по улиците, ще воюваме по хълмовете, ще воюваме на земята и с растяща сила под небето. Ще воюваме по плажовете, НИЕ НИКОГА НЯМА ДА СЕ ПРЕДАДЕМ".
Тези думи, казани с такъв патос от такъв лидер и в такъв миг тежат доста повече от десет световни купи по футбол, не мислите ли? Той е спасил народа си. Англичаните днес нямаше да играят с Германия на световното, ако онзи човек не ги бе спасил от същата тази Германия. Затова те си го обичат, при всичките му човешки кусури.
Ние имаме Ботев и Левски, Богомил Райнов и Борис Христов, ген. Вазов и майор Николаев, имаме... да не изброявам. Но, Стоичков и Бербатов явно са по-важни. Защо? Защото, видите ли, са известни. Смея да твърдя, че технически Аспарухов бе по-голям играч и от двамата /въпреки че съм потомствен и непоправим Цесекар/. Но Гунди /вечна ти памет, артисте/ е мъртвец от 40 години, следователно не представя България пред света.
Айде, спортисти да са ни идолите. Защо не плувецът Петър Стойчев, мъж с огромно сърце и смелост? Защо не Данчо Йовчев, който представи България с няколко пукнати ребра и скри огромната си физическа болка? Покойният Жоро Найденов, който довърши мач с националната фланелка със счупена ръка. За великия капитан Георгиев на "Кор Кароли" вече никой не си спомня. Хората под 40 годишна възраст не са го чували. Питайте старите морски вълци от всякакви народности за капитан Георгиев... Те няма да са го забравили. Световна легенда на яхтинга, може ли да се забрави?
Съгражданинът ми от Варна Ивайло Маринов. Повечето даже не знаят даже с кой спорт представи България... И как я представи. Циганин от циганския квартал Максуда и доста простоват, ограничен и скромен. Но хубав човек, много хубав човек и достоен българин. Не помня вече подробности от победата му на финала на олимпиадата, но помня какво направи после. При химна, при вида на нашия флаг, който се извиси над флаговете на САЩ и Куба. Най-чистите, най-мъжките, най-гордите и искрени сълзи на един истински достоен българин. Благороден, макар и циганин по произход. И аз плаках с него пред телевизора. Сега е анонимен пенсионер и никой не знае как преживява, нито пък аз. Но знам, че никога няма да продаде медала си за пари, ако ще да лази на четири крака, ако ще да умира от мизерия. Медала, спечелен за България не струва пари. Той го знае. С теб съм, Иво, където и да си сега, както и да се чувстваш. Никога няма да те забравя, винаги ще помня и ще им разказвам колко голям си ти.
Ами такива са истинските българи, млади ми приятели. Колкото до господата Стоичков и Бербатов - те са много кадърни и талантливи футболисти, на които желая успехи и всичко добро. Същите пожелания и за феновете им. Аз обаче не съм от тях.

 
  ...
преди: 14 години, 4 дни
hash: b855fbfe06
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Напълно те подкрепям! Много точно! Ние сами се плюем, а искаме да ни уважават. Е как ще стане това? Нямаме достоинство, а трябва. Защо трявба да позволяваме да ни мачкат? "Не прави на другия това което не искаш да ти правят"! Колко добре казано, а? Ние обичаме да правиме коментари за всеки и да плюваме този и онзи. Нека да спрем, по-добре е за нас. Който какъвто е такъв е. Ако не ти харесва ок, защо трябва да злословиш против него. Той я разбере, я не разбере какво ти мислиш за него, но душата ти разбира. Всички отрицателни неща които са ни в душата като: завист, злоба, агресивност, ревност, алчност...само ни погубват. Ако някой българин или какъвто и да е друг (човек е все пак), постигне нещо защо да не се радваме? Защо да злобеем?! Мисълта е невероятна сила! Ако мислим добро, доброто ще се връща при нас като бумеранг. Ако мислим лошо-също. Ако някой е успял и ние му завиждаме, енергията която изпращаме към космоса е отрицателна, нежелание. Т.е ние не го искаме за другите, и като вид "защитна реакция" то няма да дойде и при нас! Да мислим положително, да се усмихваме колкото можем по-често, съзнанието ни да е изпълнено с красота и любов. Нека да се уважаваме взаимно- там където има уважение цари хармония. Ако живеем в хармония със себе си, ще живеем и в хармония със света!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: f021ee4da2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Жалко че не толерирате хейт :) бих ги нахранил!

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: aee8ac30b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Тежко и горко на държава, ако това са и идолите за подражание. Една нация е ценна не с изключенията си, а с целокупността си, със сбора от отделните индивиди с високо ниво на съзнание и обществено-социална ангажираност.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker