Лицемерие и двуличие - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14377)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18558)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Лицемерие и двуличие
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 2282 пъти
Двуличието сред хората е голямо, но аз реших да напиша за това, свързано с така нашумялата напоследък мода, да бъдем толерантни към неевропейците, към хомосексуалистите и т. н. За себе си какво да кажа? Думите, които често изричам биха ме определили като най-бруталния расист и ксенофоб. Не е и лъжа, наистина не харесвам циганите, нелегалните имигранти от Африка и близкия изток, както и гейовете. Но в действителност аз много добре се разбирам с тези хора и печеля уважението им, както и те моето. Замислям се, дали наистина ги мразя или просто съм си втълпил. Но нека кажа за лицемерието и да добавя няколко лични примера. Непрекъснато по телевизията някой прави мили очи и ни говори как трябвало да бъдем толерантни и т. н. Това го виждам и сред много мои познати най-вече момичета, но и момчета, имащи себе си за интелигентни и културни хора. Не веднъж пред тях съм псувал и говорил лошо за онези "онеправданите".

Естествено тогава ми се нахвърляха направо с някаква ярост, как може да съм такъв расист, хомофоб и т. н. Все говорят колко били изстрадали циганчетата, негърчетата и т. н. Една моя доста кротка колежка щеше да ми избоде очите, защото казах, че не е нормално гейовете, да осиновяват деца. Но реалността е друга. Точно тези толерантните с милите очи са най-нетолерантни и най-неуважаващи и мразещи. Никога не биха подали ръка, не биха откъснали от залъка си, не биха дори говорили с някой, който е различен. Ще дам няколко лични примера.

Като ученик за известно време тренирах бокс в Славия. Там се запознах с двама братовчеди цигани. Приказката ни вървеше и така до ден днешен като се срещнем някъде си говорим и се уважаваме. С едни мои колеги от университета ходех по улицата и срещнах едното момче. Почнахме да си говорим нещо. Колегите после направо ги беше срам да вървят с мен, защото съм си говорил с циганин, но иначе са с голяма гражданска позиция, много са толерантни и са против езика на омразата. Особено няколко момичета направо ги хвана гнус от мен. Преди време на морето се запознах с една негърка от една английска група. Моите познати ме изкараха най-пропадналия тип, но когато кажа на някой футболист, че е маймуна са готови да ме съдят за расизъм. Имах съученик гей. Свестен човек е, уважавам го. Говоря си с него. А много от тези толерантните са готови да ти се изподиграят, че говориш с такъв, но пък ти, ако се изкажеш против гейовете, директно ще бъдеш заклеймен като хомофоб.

В курса имам колега от Сирия. Аз съм единствения човек, с който той се разбира, а онези толерантните го гледат с презрение. Но като кажа, че съм против нашествието на нелегални имигранти в Европа, направо ще ме гръмнат. От доста време съм го забелязал това явление, тези лицемерни усмивки и по телевизията и по улицата, и сред много мои познати. Едни го правят, може би, защото е "модерно", а други просто не са излизали на улицата и не знаят какво е реалният живот. А, ако говорим за лицемерието и двуличието като цяло, сигурно няма животът да ни стигне.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: 45edc2c4ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Подкрепям те, Авторе, продължавай иначе като до сега и да не ти дреме. Самият факт, че изобщо имаш някакво мнение и мислиш е похвален.
Аз съм забелязала иначе същото, което ти споделяш, но не в България - за мен повечето хора у нас са като теб - на приказка големи лошотии, но после мятат стотинките в кошничките на циганчетата или пък пращат СМС-и като полудели за наводнената ромска махала. Българите сме душици и никога не сме преследвали някого заради етнос или религия, каквото и да се говори по софрите.
Имах „щастието“ да живея няколко годинки в Германия, където се правят на големите човеколюбци, но не се усещат как дори към мен - бялата и русата - се отнасяха с пренебрежение, ако объркам някаква дума или като съм уморена и има акцент. Отделно никой от тях не би назначил човек от малцинствен произход, не искат такъв за съсед. Най-двулично е като пръскат по медиите пропаганда какви сме били българите и румънците и как сме били дискреминирали горките цигани, а после като дойдоха няколко ДЕСЕТКИ екземпляра и се завъртяха - ами умряха си от гладец. Аз се скъсах да пускам стотинки на нашите цигани, защото онези никакъв оборот не правят с акордеони и глупости - след 2 седмици ги събраха полицаите и хайде - обратно, но и те и без това умираха от гладец - никаква милостиня.
Голям толеранс, голямо нещо.
Преди избори пък тръбят по всички телевизии как българи и румънци им точат социалната система, а след избори казват като новина номер 20, че сме се оказвали нетни платци.

Големи човеколюбци, животни обичали, Четири лапи и мапи, но като им влезна една заблудена мечка в гората я отстреляха за нула време, препарираха я и я изложиха гордо в музей - първата и последна мечка за 300 г.
Много обичам до ден днешен да се гавря с тях. Когато ми идват на гости нарочно ги водя в гората и им разправям колко мечки, вълци бродят. Казвам им и за циганите - колко са ми любими и колко много има, а в града ми честно казано няма много, няколко семейства и то цивилизовани, но има и тъмни българи и немецът сега не прави разлика.
Големи ислямофоби са също - казвам им и, че повечто хора по улиците са родени с тази религия и действително идвам от град с преобладаващи българо-мохомедани, но те отдавна не изповядват религията си.
Наскоро имах гости от там, роднини ми се падат (малко съм микс) и се изгаврих с тях като им сготвих полешко (сега пак пилешки грип ги е подлудил).
Не взимай подобни хора насериозно - лесно се прави гъргара с тях и се забавлявам истински!

Иначе не съм на мнението, че гейовете не бивало да осиновяват деца - то всичко е по-добре от това да израстнеш в нашите домове, а гейовете ако не друго имат пари и са много превзети - ще го лигавят това дете та си нямаш представа, но виж - ако питат мен, трябва да мине една метла и да съберем всички деца, които не ходят на училище и живеят в нечовешки условия - по-добре при гейове от при някои семейства. Който пък си накара малолетното дете да се жени - ЗАТВОР.
Не си пускаш децата на училище - ПОПРАВИТЕЛЕН ТРУД и никакви социални!
Това като го разказвам, особено да вземат децата на някои малцинства - имам също големи проблеми :), но същите тези хора не пускат никога монетки на просяците дори.
Като казахме просяци - ходих в Катедралата на църква и отпред просяк от мургавите, подминавам, нямах дребни и го чувам как вика „Курво мръсна“ - развалих парите в църквата и на излизане му бутнак петолевка - „Незнаеш никога коя курва ще те нахрани“ ха-ха, обичам просто да се гъргаря с хората - няма значение от боята, лицемери и ксенофоби има от всички бои, но ТИ не си от тях!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 3246a85968
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много си прав! Темата и мнението ти ми допаднаха, наистина.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 8667ccc2fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Според мен това идва от това, че хората си правят изводи от медии и обществено мнение, без реално да са общували с такива хора. Медиите често се опитват да покажат например мюсюлманите в лоша светлина, но ако някой е направил добро, естествено никой не вдига шум до небесата. Така на хората им се представя само едната страна на монетата и то многократно, докато им се набие в тиквата. Естествено че ще останат с грешно впечатление. Само че ако общуваш лично с хората, виждаш, че има и свестни и че не религията, етноста, расата, ориентацията правят човека лош и добър.

А и хората имат склонността да обобщават, а всеки си е сам за себе си. Аз например работя в Топлофикация и ми се налага ежедневно да обяснявам защо не съм мошеник. За хората всички от топлото са мошеници, писна ми да се карам всеки ден с клиентите. Когато ми бавят заплата, хората вместо да ми съчувстват, че нямам пари да купя лекарства на детето си и трябва да го гледам как се мъчи, хората ми казват така ти се пафа, щом си крал. Ето такива сме хората. А аз съм си един обикновен служител, който се бори за хляба. Никого не съм ощетявал, а и няма как да го направя и да искам. Но нали работя в, топло и по-долен нещастнок от мен няма. Как да им обясня на хората? Предствям си какво е да, те мразят и обиждат само заради цвета на кожата, без да си направил никому нищо

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 45edc2c4ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 3 - хич не ти завиждам! Сигурно трябва да обясняваш на пенсиите, че всеки следобяд не се топвате колективно в джакузито...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker