Бездомните кучета - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121008)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9585)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18477)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Бездомните кучета
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 2003 пъти
Значи, нашият американски учител реши да ни даде проект за светло бъдеще на България и каза да си изберем тема. Аз избрах за бездомните кучета, как ще се построят приюти и тн. Проблемът е, че на него му хареса темата и реши, че трябва да търся повече информация за бездомните кучета. Колко са на брой. Как Източна Европа се справя с тях. Какво се е правила по време на комунизма с тези кучета и тн. Някой може ли да ми каже откъде да намеря тази информация. Или ако някой от по възрастните хора тук знае какво се е правило по време на комунизма моля да ми каже. Аз търсих доста в интернет, но не намирам нищо полезно. Ако знаете нещо, моля пишете.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: 36fd8c863a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Избиваха се по време на комунизма. На запад ги прибират в приют и ако никой не ги потърси до определен момент ги ефтаназират. В българия имат интерес да не ги ефтаназират, защото така си осугуряват постоянен приход на пари от държавата.
Останалото си потърси в гугъл.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 36c8d5c1b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Най- ми харесва начинът, по който унгарците са се справили с тях в Будапеща. По заповед на кмета, в продължение на повече от 2 години са ги ловили и са хранили с тях лъвовете в зоопарка.
Де и у нас такъв късмет и политическа воля!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: bea7da616e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Проблема е, че няма желание да се реши въпроса с безстопанствените кучета в България. Начинът е известен, но.... Да се приберат от улиците и до 14 дни, ако не са осиновени или прибрани от някоя НПО, се убиват по безболезнен начин- обикновено в газови камери. Както и даго въртим и накъдето и да го сучим, рано или късно ще стигнем до това решение. Този метод е работил и работи и до днес в западните държави, а и в някои источни. Задължителното кастриране на домашните кучета, просто няма да коментирам.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 7ecdcfd283
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

4.   Да, номер 3 описва как се отнасят хората с кучетата в западните страни, които тук ни сочат с пръст какви сме били.
В моя град така се работи и нямаме в момента улични кучета, освен няколко вече стари, които си имат специални хора да ги хранят и са кастрирани.
За мен най-хуманно би било да се убият всички кучета, които обикалят в момента улиците и заплашват хората, да се въведе 500 лв. за човек, който изхвърля куче, да се регистрират ВСИЧКИ домашни кучета и да се кастрират безплатно, а който не иска да кастрира кучето си да плаща данък.
Поне в градовете това ТРЯБВА да се наложи, в селата е все едно.
Иначе за Варна мога да кажа, че там в центъра поне са събрани кучетата в приюти (НЕ се убиват), а няколко бройки се гледат от хора, на които се отпуска от 4 лапи храна - тези кучета не са опасни, много са оядени и са много малък брои, но по кварталите там е пълно отново с глутници

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: bea7da616e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Прав си №4! По кварталите на Варна е истински ужас. Аз съм от Аспарухово. Имам чувството, че тук живеят няколко откачалки, които тероризират всички като хранят цели глутници в междублоковите простронства. Ако сигнализираш в общината, стой и чакай второ пришествие, никаква реакция. Всички в тази държава са луди!!!
Но, както се казва: Ще дойде видов ден!

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: d91c98a315
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Трябва ВСИЧКИ бездомни кучета да бъдат КАСТРИРАНИ. И хора, които НЕ могат да се грижат за животно, по-добре да не поемат този риск.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 3b7ba7b0ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Номер 4, какво разбираш под "ХУМАННО" убийство? Как може едно УБИЙСТВО да бъде хуманно? !

Защо просто не избием всички кучета? Те са просто кучета. Имало едно време един човек на име Адолф, който е разсъждавал по абсолютно същия начин, само че за евреите и тези, които са били различни от него.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 7ecdcfd283
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Номер 7, на думи всеки може - ти какво направи пък за кучетата? Работиш ли в дом за кучета, даваш ли пари да се хранят, кастрираш ли?
Все чакаме другите да ни свършат работата, големите кучелюбивци, ама нищо не правят, а после като поредния пенсионер или дете бъдат нахапани фатално, какво правим?
Да, и аз съм за убиване на кучетата, ако любителите им не се грижат за тях - вие сте виновни за тази ситуация, защото вие развъждате кучета, храните ги, плодят се и после убиват невинни хора. Ако любителите на кучета бяха хуманни, те нямаше да наводнят улиците ни с кучета, а щяха да си кастрират домашните любимци или да се погрижат за добър дом за кученцата, но те ги хвърлят на улицата и после мрънкат, че се били убивали.
Не, у нас не убиваме кучета, защото сме хуманни - ние чакаме да ни убият.
На Запад за 2 седмици си сигурен, че кучето е обгазено, после идват и ни се смеят какви сме били нехуманни, защото имало нещастни кучета по улиците, какви сме били варвари, че не се грижим за горкичките кученца. Що за лицемерие - идват и ни дават по телевизията какви нещастни мечки сме имали, а те убили последната мечка още преди 300 г.
Ей такива сте любителите на животинките - лицемерни.
Аз също обичам животните, израстнала съм на село с много животни, но сме се грижили за тях, но гражданите блъскате огромни кучета в малки апартаментчета, после като ви писне- на улицата или като ви роди кучката - улицата. Големи хуманисти, няма що

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 3b7ba7b0ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Номер 7 до Номер 8,

Защо виниш мен и другите "кучелюбивци" за всички проблеми с кучетата? Хората са глупаци. Решават, че искат да си имат куче, котка или друг домашен любимец, но отказват да ги кастрират. Един ден решават, че им е писнало и прости изхвърлят "любимеца" си на улицата - каквото ще да става с него. Така проблемът расте и расте, а все повече не винни животни биват убиване "хуманно".

Чел съм истории в Сподели, където родители се оплакват, че децата им са били нахапани от бездомни кучета (и как се наговарят да ги тровят, зверовете мръсни). Може би децата са си били виновни сами, когато са играли с опашката на кучето, но отговорните им родители са били прекалено заети за да ги наглеждат? Но да, кучетата са виновни, следователно всички кучета са зли псета - трябва да ги избием!

(Чел съм други теми, където хора се наговарят как да убият (натровят) кучетата или котките на съседите, защото вдигали шум. Имаше наистина изобретателни коментари на особено мили хора. )

Но сега да убием всички кучета, просто защото са бездомни? Има и много бездомни хора от които няма полза - да убием и тях тогава, вместо да се грижим за тях. Разбира се хуманно - в газова камера стил "Фюрер". Не сме варвари, я. Да покажем на Европа кои са истинските европейци! Сигурен съм, че просто ще последват нашия пример :)

Знам, че на запад и в "цивилизованите" страни убиват уличните животни и тези в приютите след известно време (особено хуманно - газова камера, куршум в главата или дори брадва ако няма бюджет). Това, разбира се, не е диващина в никакъв случай и трябва да се поощрява.

Хората си мислят, че са над всичко и всички и че имат правото да убиват каквото и когото си пожелаят. Робство, войни, расизъм, хомофобия, ксенофобия. Расизмът и хомофобията едва ли са били идея на злите кучета. Тези идеи са толкова велики, че са издигнати в култ. Нима войните не са дело на човека? Нима планетата Земя не е поробена от човека? Трябва да се гордеем с постигнатото! Той е различен - убийте го с камъни. Тя е различна - изгорете я на клада. Те са различни - в газовата камера! Това е моята дефиниция за еволюция.

Като говорим за расизъм, има един термин "видизъм". Това е като расизъм, само че за различните видове животни - идеята, че животните са безмозъчни, безчувствени, долни същества, които са създадени за да служат на човека и до голяма работа степен да бъдат убити. Хуманно, разбира сe (каквото и да означава това).

(ироничното е, че най-безмозъчното, най-безчувственото и най-долното животно е самият човек, който често забравя, че самия той е просто едно животно)

Поробваме животните само и единствено в името на ЛАКОМИЯТА и АЛЧНОСТТА - това е нещо нормално. Нека поговорим за кравите.

Една крава дава мляко само и единствено за малкото си, както и всеки друг бозайник на планетата. Но ние отнемаме малките им след раждането, за да можем да откраднем млякото, което е пригодено само и единствено за ТЕХНИЯ растеж. Изнасилваме ги "хуманно" с машини за да родят, тъпчим ги с хормони през целия им живот за да дават повече мляко, докато вече нямат сили. След което хуманно ги изпращаме в кланицата и "хуманно" ги убиваме.

Не говоря за фермите, а за фабриките, откъдето идва 95% от млякото. Една крава може да доживее до 20 години, но в тези заводи, едва след 4-5 години биват изпращани за месо.

Пилетата - техният пол решава съдбата им. Ако са женски - биват отглеждани за да снасят яица, след което и те биват убивани "хуманно" за месо, когато не могат да снасят. Ако са мъжки обаче, минути след раждането си биват хвърляни в "хуманни" мелачки, понеже няма полза от тях - не могат да снасят яица.

Продуктите на тези страдания са ежедневни храни, които струват нищожни пари. Един лев, пет лева, десет лева - това е цената на един живот изпълнен с мъчения. Това е нормално и в никакъв случай варварско, защото всички останали са на мнение, че това е нормално и в никакъв случай варварско.

Колкото до тези продукти - те в никакъв случай не са нужни за нашето оцеляване. Дори напротив...

Което ме води до Коледа - най-светлия ден в годината. Денят на световната лакомия, когато милиарди прасета биват убивани по цял свят за да могат големите прасета да се наситят с тях. Не защото Господ, Ийсус или Дядо Коледа така са казали - защото това е традиция. Защото е обичай и защото "това не е прасе, това е бекон". Не е никак ползено за здравето, но на кого му пука - свинското е религия. Все пак ти си това, което ядеш. Не е ли иронично?

(искам да подчертая, че НИКОЯ религия не заповядва консумацията на месо, още по-малко Дядо Коледа)


"Крави? Майната им, с крави ше се занимавам! Пилета? Макдоналдс, вкусно! Прасета? Мммммм, бекон! Динозаври? Жалко, че са изчезнали преди толкова много време, иначе изглеждат вусни на картинките! Кучета? ! Ти луд ли си? Аз обичам моето кучето с цялото си сърце - онези азиатци са пълни варвари задето консумират кучешко месо! Това е диващина! Истинския враг са кравите - убивайте тях! "


Изписах всичкия този офтопик, защото исках да изразя в какви егоистични чудовища сме се превърнали хората. Също лицемери, както ти каза по-горе, защото ако това не е лицемерие, не знам какво е. Било така в продължение на векове и едва ли ще се промени в скоро време. Това, което изписах по-горе за кравите, кучетата и динозаврите е малък пример за нашето двуличие. Обичаме един вид, убиваме друг. Видизъм.

Ще кажеш, че съм луд, защото се противопоставям на тази варварщина, но за мен лудите сте Вие. Точно Вие, така наречените любители на животните. Обичате котките си и кучетата си, може би някои от Вас обичат и лъвовете и тигрите, "защото са готини". Но когато стане дума за друг вид животно (или в случая бездомни животни) - нека да умрат.

Наричаме себе си цивилизовани хора, моралисти, хуманисти, пацифисти, миролюбци, вярваме в Бог и презираме Хитлер от сърце, противопосавяме се на расизма и за повечето от нас робството е нещо чудовищно... но твърдо подкрепяме избиването на други видове за собствената си лакомия, алчност, суета и дори забавление - не за оцеляване или самозащита. В коя категория точно попада убиването на бездомни животни?

Говориш ми за цивилизация? :)


(извинявам се за малкия офтопик, моля модераторите да го одобрят)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: bea7da616e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Хайдееее, поредният кучерастки и***т, за когото не кучетата а децата са виновни. Абе много луди имало в тази държава. Е вече знам защо се поущрява раждаемостта-да има какво да ядат кучетата.

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 918c8ce0d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Знам че не е точно по темата но много моля модераторите да одобрят коментара ми До №9 и всички кучкари и не страдащи от Видизъм.
Какво е еволюция? Да търпим прищявките и издевателствата на различните над самите нас и същевременно да отделяме ресурси и енергия за да се грижим за тях?
Криво разбираш еволюцията, а природата добре ни е показала какво е тя! Еволюцията е дело на природата и ти нямаш право да се намесваш. Когато в стадо елени има болен, стадото не се грижи за болния /бездомния, различния/, изоставя го, и когато болния го изядат вълците проблема си е негов. Естественият подбор се грижи болният да не остави поколение с болни гени. Същото стадо елени не се грижи и за различен от техния вид животни, убива или хапе ако го нападат или му пречат, в краен случай стадото се мести, особенно ако тревата е осирана от друг вид животни.
Покажи ми един вид животно, който да не страда от видизъм? Кое животно трае да го хапят, дори изяждат умъртвявайки го, да лежи на осрано от друг вид и въпреки това да се грижи за същия друг вид? Или ние хората не трябва да сме видисти, защото уж сме най-умни?
№9 Отговори ми на въпроса, защо ти като човек, който не страда от видизъм със същото удоволствие с което се грижиш за кучета не се грижиш за кърлежи, хлебарки, въшки, мишки и др нима те не са животни? Тях не ги ли боли да ги евтаназираш? Или в тези случай ти викаш ДДД фирма и си невинна за евтаназията на горките животинки.
При нас хората бездомните кучета ни нападат и пречат, това е неоспорим факт. Никой от нас нямаше да напада кучетата, ако те не нападаха хора и не разнасяха зловония около нас, да се изнесем от местонахождението си заради тях не става, защото сме положили доста усилия за построяване на дом, следователно трябва да изнесем тях от нашето местонахождение "населено място".
Примера с кравата, който даваш е недействителен, защото ние днешните хора тази крава я създаваме и отглеждаме с цел млеконадой. Тя нямаше да съществува такава каквато е в природата сама, ако не бяха хората, които са я създали и са се грижили за нея. Хората са създали крави с млеконадой 30литра дневно, а това е огромно количество за телето и такава крава без доене няма да оцелее в природата /млякото в нея ще я убие/ телето й никога не може да изсмуче такова количество мляко. От тая гледна точка ние помагаме на този създаден от нас вид крави да се освободи от излишното мляко и да не умре. Още нещо, ако смяташ инвитрото за равно на изнасилване, то и доста човешки жени изнасилваме, да забраним инвитрото ха ха!
За пилетата пак не си прав/а мъжки или женски 95% от пилетата в фермите са бройлери за грил и никой не им гледа пола! Те са също създадени от човека и не можещи да оцелеят в природата сами. А за яйцата трябват и татковци, затова и за яйца се оставят и мъжки и женски индивиди.

Да намесваш езическото жертвоприношение на прасета с Господ (Christmas от латинските думи Cristes Maesse, което означава „Христова литургия”) говори за необразованост. Преди всичко трябва да отбележим, че нито Господ, нито в Библията никъде не се споменава за честване на рожден ден на Господа. Бихме могли да добавим, че тази идея е унизителна и абсурдна, защото Бог е Вечносъществуващ. Не е ли унизително да говорим, че Този, Който е от вечността, бил имал "рожден ден"? От там самата Коледа е езически ритуал признат от църквата, а жертвоприношението на прасе си е Символ. Да умилостивим де що има божества, ангели, светци, девици та да ни запазят през идващата тежка зима.

Искам да подчертая с пет черти, че всяка религия предполага жертвоприношение, дори е описано в религиозните книги как, и къде, и какво да се прави с месото. В исляма овце, кози, камили, крави и телета се ползват за курбан, който се раздава на хората за ЯДЕНЕ.
Ако искаш да коментираме и Дядо Коледа, всъщност до колко той обича животните и как експлоатира горките елечета да му теглят тежката шейна. Как изисква от децата да му остават чаша МЛЯКО-млякото го коментирахме горе. И така нататък. Дори дядо Вазов е написал детско стихче, което в последствие става коледна песен:

Ой, Коледо, мой Коледо,
роди ми се боже чедо.
Кравай скача от полица
ври в котлето кървавица.
Или и той ли е жесток, насърчаващ убийствата, или кървавицата е зеленчукова?

В никакъв случай не казвам, че си луд №9, за теб мога да кажа, че си объркан Видист. Заявявайки, че нямаш против никой вид животни, можем да заключим, че на думи не си видист. Щом обаче не предлагаш твоето тяло на бездомните кърлежи и въшки и не прибираш всички бездомни кучета в твоя дом значи си видист. Тоест си объркан, защото на думи не си видист, но на действия категорично заявявам, че си Видист. Щом не можеш да обвиниш бездомно куче пред дома ти, че ти пречи, а можеш да обвиниш мишка /плъх/ в подобно нещо значи си видист. Щом лятото купуваш препарат против комари и не пускаш мухи в дома си, ти си видист. Ограничавайки дадено пространство само за себе си, наричайки го дом и прогонвайки от него всички насекоми и животни, пускайки само евентуално куче, което наричаш собствено си е Видизъм. Да не говорим че поставяш над дадени видове животни ограничение, че са твоя собственост. Уж както се равнопоставяш, че ти си животно и кучето е такова, но в друг момент не си равнопоставен и представител/и на вида куче се явява твоя собственост, която си позволяваш да вземаш/даваш дори да продаваш или подаряваш. Всичко това само защото се имаш за по умен от кучето.
Аз лично съм видист и не ме е срам от това, че не обичам да ме хапят, разкъсват, да ми миришат или оцапват с ако, да се лишавам от благата на труда ми за да купувам храна друг вид. Мога да купувам храна на крава, която ми дава мляко мога да храня куче, ако то ме пази, да се грижа за коте за да го гушкам и да има на кого да говоря мили думи, при мен става въпрос за размяна на ползи и съм наясно със себе си. Засега не изпитвам нужда от животни около себе си и затова няма животни у дома, а само хора.

"В коя категория точно попада убиването на бездомни животни? " Убиването на бездомни животни попада в категория оцеляване. Оцеляване на вида ни, оцеляване на бъдещите, баба или дете, които ще са нахапани до смърт, оцеляване и предпазване на всички хора в квартала от кучешка тения и др заразни болести. Здравият сън също е оцеляване, а шумният кучи лай пречи на това. Може да засегнеш и категория чистоплътност да не газиш кучешки изпражнения покрай дома си и да не търпиш зловония.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 3b7ba7b0ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От номер 9 до номер 11,

Наближава 2015 година, а еволюцията очевидно върви наопаки в наши дни. Предполагам, че това е начинът на природата да си го върне! Няма да говоря, че в днешно време хората единствено затъпяват и деградират, а смартфоните им стават постепенно по-умни и осъвършенствани. Това е съвсем друга тема. Факт.

(Давам за пример Номер 10, по чиято логика децата са безгрешни ангелчета, кучетата са зли същества и едва ли не хора като мен са психопати, които мислят злото на децата... )


Животните оставят болните на съдбата, ловуват други животни, понякога дори убиват малките на себеподобните си и често си играят с храната преди да я изядат... Освен това животните не носят дрехи, спят на открито, някои не могат да оцелеят без (сурово) месо, други без растения, а трети са всеядни. Те не изолзват ножове, пушки и хеликоптери и не отварят фабрики за масовото избиване и измъчване на друг вид (или собствения си вид). Те не могат да четат и не могат да пишат, нито да говорят или дори разбират нашите езици.

Освен това животните не претендират, че са най-великите, най-еволюиралите и едва ли не центъра на вселената и причината да съществува тази планета. Те живят единствено за да оцелеят и да оставят своята следа на този свят. Създават си колонии. В някои случай се оединяват и започват собствена. Защитават малките си, дори ако трябва да заплатят с живота си. Някои видове си намират партньори с които остават цял живот. Има видове, които ако изчезнат, ще настъпи истинска разруха в екосистемата (това в никакъв случай не се отнася за човекшкия вид).

Някои от тези неща могат да бъдат казани и за хората, да. Можеш ли да кажеш, че хората се разхождаме чисто голи на групички? Можеш ли да кажеш, че животните обикалят въоръжени с пушки и ножове, като целта им е умишленото убийство на друга създание - за удоволствие? Ами можеш ли да ми кажеш колко животни живеят с фиксацията, че планетата им принадлежи и са най-умните, най-висшите? А колко точно хора познаваш, които ядат месото си сурово и разкъсват храната си с нокти и зъби? Това сигурно звучи стряскащо. Мога да изброя безброй други различия между нас и тях, но има ли смисъл да продължавам?

Най-голямата разлика между животното и човекът според мен е, че те живеят за да оцеляват, а ние живеем за да унищожаваме.


Колкото до кравата, кокошката, прасето и това, че ги отглеждаме за алчност и лакомия. Да, точно това правим. Развъждаме животни, само и само за да бъдат убивани по-късно и от тяхната смърт да се печелят пари. Знаеш ли какво друго причинява тяхната смърт? Още смърт - за нас. Ракът е болест номер едно. Сърдечните заболявания са свързани с консумацията на месо. Кравем млякото неведнъж е свързвано не с лекуването на остеопорозата, а с изграждането й. Същото краве мляко, което кравата дава за малкото си, а не за човекът.

(знаеше ли, че дори в пастьоризираното мляко съдържа добър процент гной? )

Една крава може да дава в природата до 5-6 литра на ден. Но с помощта на хормони дава по около 30 литра на ден, всеки ден, както ти каза. Хората не са създали крави с 30 литра млекодой, те са ги модифицирали. Една крава няма да умре ако не бъде издоена. Вимето й няма да експлодира, както някои хора си мислят. Да не би една жена да експлодира, ако не дава мляко на малкото си? !

Както казах в предния коментар, кравата дава мляко само и единствено за малкото си. Преди това трябва да го роди. Но в тези млекозаводи единствения начин една крава да забременее, е чрез изкуствено оплождане с машини... или ръка. Против волята и. Каква точно е дефиницията ти за изнасилване?

След 4-5 години мъчения, кравата бива изпращана са месо и се превръща в поредния бургер. Защо? Защото сме лакоми и алчни същества. Съмнявам се да ме разбереш.


Нека ти разкажа и за яицата и кокошките. Биват държани на светло 24/7 за да снасят повече яица във фабриките. За да снесат, татко не е нужен татко. Има оплодени яица, има и неоплодени яица. Във всички случаи обаче, яицата са мариновани в особено сочни течности. Ако още не схващаш накъде бия, искам да кажа, че неоплодените яица (тези в които няма пиленца) са кокоши цикъл. Цикълът на една кокошка. Не звучи ли вкусно? :)

След като не могат да снасят, кокошките се изпращат в кланици, където завършва живорър им, изпълнен с радост и веселие.

(ако не ми вярваш те моля най-искрено да разучиш сам/а за яицата, млякото, месото)


Като за последно искам да ти дам един съществен пример от зоологическата градина в София. Бил съм тамо само веднъж и то миналата година по горе долу това време когато бях на гости. Бях пред клетката на леопарда още в началото, когато едно момченце попита майка/баба/леля си, защо леопардът е жив? Детето беше на около 5-6 години. Какво повече мога кажа? Никога няма да го забравя.

Има един цитат на Уилям Ралф Индж, който гласи:
"Ние сме поробили всички останали живи същества и третираме своите далечни братовчеди с козина и пера толкова жестоко, че ако те можеха да създадат религия, то без съмнение щяха да изобразяват дявола в човешка форма. "


Нека да поговорим за кучетата. Ти и много други хора казвате, че хапели децата, възрастните и други хора.
- Не мислиш ли, че ако кучетата не умираха от глад, нямаше да бъдат толкова злобни (ако не бяха на улицата)?
- Не мислиш ли, че ако децата не си играеха с опашките им нямаше да бъда нахапани?
- Не мислиш ли, че ако хората не бяха толкова злобно настроени и не ги плашеха с "ЧИБА" и "КЪЯ", нямаше да бъдат нахапани?

Не защитавам сляпо кучетата, но виждам нашата злоба към тях и съм - на мнение съм, че хората не са точно ангелчета. Не съм бил там, не знам какво се е случило. Мога само да предполагам. Какво става когато си играеш с огъня? Любопитството неведнъж е убивало котката.

Има приюти за кучета в цивилизованите страни, където хората се грижат за тях и където кучетата живеят щастливо без да бъдат убивани. Колко откачено е това? ! Чудя се защо тези кучета не хапят хората :)

(чел съм ужасяващи истории за българските приюти за кучета)

Ще се въздържа да коментирам религия, какъв видист съм аз и особено Дядо Коледа. Религиите може да ПРЕДЛАГАТ жервоприношение, но в никакъв случай не ЗАПОВЯДВАТ жертвоприношение. Едно от главните правила във всяка религия е: НЕ УБИВАЙ. Никъде няма изключението, че е допустимо ако убиеш нещо, което ходи на четири лапи, има човка, пера или козина.

Несъмнено обаче имаме кучешки проблем в България, съгласен съм. Знаеш ли какъв друг проблем имаме? Цигански. По-голямата част от българите биха празнували ако просто избием циганите! Да ги съберем хуманно в газова камера и изобщо да не им гледаме сеира! Все пак те също нападат хората, с разликата, че понякога ги изнасилват, убиват, грабят... и остават на свобода! Нека умрат.

В затворите има много убийци, изнасилвачи и крадци - нека и тях да евтаназираме.

Ще последвам твоята логика за кучетата и ще дам още примери за един по-добър свят: политиците. Нека евтаназираме и тях. Хомосексуалистите - нека ги евтаназираме! Феминистите - евтаназация. Вегетарианците и веганите - евтаназация, понеже не са диваци. Мюсюлманите - евтаназация, понеже всички са терористи. Будистите - евтаназация, понеже са извънземни. Евреите - евтаназация, понеже всичките са масони, разбираш ли. :)

Светът със сигурност ще се превърне в по-добро място без улични кучета, улични хора, цигани, убийци, изнасилвачи, крадци и т. н. Горе долу като "1984".

Опитвам се да кажа, че кучетата невинаги са винотни, но се съмнявам и това да разбереш. Ти ще подкрепиш твърдо убийството им, дори ако са домашни животни, без значение какво ще ти кажа, съдейки по коментара ти.

Все пак: 2 2 = 5


(моля модераторите да публикуват коментара ми и се извинявам за дългото съобщение и колко несвързано сигурно звучи)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 8600e29f03
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   А, молбата на автора на темата беше друга....

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 918c8ce0d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Много се извинявам на модераторите, но някой е длъжен да каже следващото на №12, моля да публикувате коментара ми и обещавам, че ще положа усилия коментарите ми да са по кратки.
До №12 макар че оспами темата на авторката и наистина вече изглеждаш непоправимо луда, изпитвам дълг да ти кажа няколко неща.
Плямпаш прекалено много, безсмислени и не свързани с тема и въобще с нещо говорено горе, изречения. Не отговаряш на въпросите ми от №9, защото са ти неудобни, знам. Разправяш на мен какви били животните, само разточваш локуми по това, което ти дадох като пример, за стадото елени. Да грабнеш нечии пример и да го точич, да казваш същото за животните обаче с много думи, не е нито теза, нито някакво ново доказателство.
Но все пак ще ти отговоря на въпросите точно и ясно, за да видиш как става.
"Можеш ли да кажеш, че хората се разхождаме чисто голи на групички?" Да, има и такива особено по плажовете, другите ходят по облечени в повечето случай, защото им е студено, в други случай, ходят облечени да не бъдат нападнати вербално или чрез полиция от собствения си вид. Собственият ни вид ще ни напада и наказва, ако ходим голи по улиците, пише го в закон ти не го ли знаеш?
"Можеш ли да кажеш, че животните обикалят въоръжени с пушки и ножове, като целта им е умишленото убийство на друга създание - за удоволствие?" Мога! Мога да ти дам обяснение че животни не ходят с ножове, защото имат други оръжия, големи зъби, нокти и отрова, не стрелят с пушки, но доста от тях обстрелват с камъни, кокосови орехи идр предмети. Хората нямаме, нито кой знае какви страшни зъби, нито нокти, природата и с отрова не ни е надарила. За да оцелеем, ни е дарила с малко повече разум та да измислим как да се защитаваме и отстояваме територия. Мога да ти дам много примери за животни, които убиват за удоволствие, точно като хората, също за да опазват територията или здравето и живота си. Нима смокът стрелец, като те улучи с камък ще се наяде с теб?
(Лично преживяване змия край язовир Камчия ме замеря с камъни, хвърля над 15метра, с доста ускорение).
Нима дребни отровни животни, като те ужилят или дори умъртвят с отровата си, го правят за да се нахранят? Нима медузите изгарят човешка кожа за нещо свързано с оцеляването им? Нападението на ято агресивни оси за храна ли е, за удоволствие ли? И така нататък.

Лошото за теб е че говориш с човек биолог, които знае много повече за кравите и др животни. Брат ми е ветеринар.
За кравите, мога да говоря много, но се опитвам да е колкото може по къс коментара ми и само ще ти кажа, че ако не се издой една крава от днешните в кравефермите, до 24 часа вдига температура и до три дни умира, колкото и телета да й пуснеш тя няма да им даде да сучат, защото са чужди, а само нейното няма да се справи, и кравата ще умре.
Жените от своя страна не са модифицирани, да дават 30л, защото не сме намерили причина да го правим, а тези с по големи гърди се доят ръчно или с помпичка, защото се разболяват от млякото останало в тях. Ако не се издоят и остане мляко в тях, хващат мастит вдигат температура и ако не идат на лекар умират. Информирай се преди да твърдиш. Моя роднина има големи гърди и имаше този проблем, продаваше издоеното от нея мляко. В "Банка за майчина кърма" изкупуват, а в нета литъра върви 15лв. Купиха си семеен автомобил с парите от кърма.
За каква воля за забременяване ми говориш при кравите?
1. Крава така или иначе не можеш да заплодиш ако организмът й не го иска "разгонване" се нарича. Организмът на кравата произвежда хормони, които я карат да търси мъжки, когато не можем да й предложим Бик, я заплождаме инвитро и кравата се успокоява, иначе рита, тръшка се, блъска, скача, нямаш си на идея какво е разгонена крава. Може да убие телето си от ярост, че няма бик.
2 Със сигурност инвитро заплождането не мога да нарека изнасилване. Изнасилване е когато женският организъм не е в овулация и не иска секс, обаче при кравите никой не им прави инвитро ако не са в овулация /разгонени/, защото няма да се заплодят. Инвитрото без овулация е безмислено действие и никой не го прави, нито при животни нито при хора.
3. Знам, че при симптоми на мастит, както кравето, така и човешкото майчино мляко съдържа % гной, кое не е нормалното, и какъв точно е проблема? Мислиш да погнусиш биолог с гной и менструация? Та това е нещо нормално! Ако лекарите се гнусяха от гной доста хора щяха да мрът, като.... Нямаш си на идея колко гной, изпражнения и менструация поглъщаме в живота си, понякога на дребни молекули, понякога в ужасяващи количества, но такъв е животът. Пример: Когато си с гнойна ангина, гной не поглъщаш ли?
Да продължим с кучетата!
"- Не мислиш ли, че ако кучетата не умираха от глад, нямаше да бъдат толкова злобни (ако не бяха на улицата)?" Мисля, че не сме длъжни да се грижим за всичко живо, което е гладно. А щом ни пречи с неговия си проблем за оцеляване или опазване на територия сме длъжни да оцелеем ние самите, дори умъртвявайки го. По същия повод не те ли е жал за гладните плъхове?
"- Не мислиш ли, че ако децата не си играеха с опашките им нямаше да бъда нахапани?" А бабите и дядовците за опашките ли ги дърпат? Убития от кучета професор за опашките ли дърпаше глутницата кучета? Не ми влизай и с теза, че всички нахапани деца са дърпали кучетата за опашката!
"- Не мислиш ли, че ако хората не бяха толкова злобно настроени и не ги плашеха с "ЧИБА" и "КЪЯ", нямаше да бъдат нахапани?" Мислиш че всеки преминаващ по улицата е длъжен да не казва чиба, а да каже /ела да си отъркаш мръсната козина в новия ми костюм, мило куче?/ Не разбирам, защо задължаваш всички да обичат кучета? Аз обичам хлебарки, затова ти си ДЛЪЖНА да ги обичаш и да се грижиш за здравето и охолният им живот! Как ти звучи?
Със сигурност не знаеш и какво е цивилизация. Как определи, кои страни са цивилизовани? От латински: civis, „гражданин“, логично е всяка държава, която има граждани да е цивилизована! Или нецивилизовани държави няма.
Отплеснах се! Извинете!
Приютите
"Чудя се защо тези кучета не хапят хората :)" Всъщност и те хапят, затова им слагат клетки, метални огради, наморници и др, а и не ги пускат по улиците. А грижещите се за тях хора са хапани, но се спасяват отрано, преди да са разкъсани, защото са обучени. Няма на света не ухапан ветеринар с повече от 1г стаж! Но няма и убит от куче, защото има спринцовки с упойка и обучение как да го стори. За съжаление децата и бабите по улиците, нито имат спринцовка с упойка, нито обучение.


За религиите:
Всъщност религиите ЗАДЪЛЖАВАТ жертвоприношение, и заплашват, че ако не го сториш няма да умилостивиш божествата им.
В религиозните книги го пише ЧЕТИ!
Корана задължава имащите финансова възможност да колят курбан на баиряма!
Християнството задължава 20 януари преп. Евтимий Велики. На празника във всяка къща с мъжка челяд на пътната врата се коли петел. На 6 май задължение е да колиш и ядеш агне ако си християнин. На 6декември риба. В християнството Безгръбначни животни (охлюви, миди, октоподи и др.) се считат за постни ХРАНИ.
Ромски традиции задължават да се посрещне Банго Васил с варен петел гъска или пуяк.
И така всяка една по известна религия задължава верующите си, ако не направят жертвоприношението Господът им ще ги накаже.
А правилата НЕ УБИВАЙ се има предвид себеподобни. Макар и след това в самите книги да пише в Корана "да убиеш неверник" и в християнството са си направиш саби и оръжия и да се биеш. Няма да ти търся сега цитати.
Тъй като нямам намерение, да започвам нова тема дали съм за или против циганите, затворниците, хомосексуалистите, политиците, евреите и всички обществени проблемни въпроси, които се въртят в болната ти глава, затова спирам до тук!
Твърдя че си болен мозък, защото твърдиш че щом не трябва убиваме Евреи, не трябва да убиваме и кучета, а това САМО болен мозък може да го измисли.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 918c8ce0d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   От №15 и още нещо, пропуснах да отбележа, яйцата на кокошките не са менструация, а яйцеклетки. Което е доста различно понятие.
Колкото до автора няма как да му направим ние проекта. Каквото знаем си го пишем, нека той си отдели и подреди, важното за него.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 3b7ba7b0ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   От 12 до 15/16,

За мен бе чест да споря с гениален биолог и теолог като Вас. За жалост, повечето неща, които казахте, са меко казано съмнителни или чисто неверни. Религиите "задължават" жертвоприношения? Животните убиват "за удоволствие"? Няма какво повече да кажа.

Ще се повторя с предишния си коментар: "2 2 = 5"

Поздрави.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 918c8ce0d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   От №16 до №17
Радвам се че успях да те убедя в всичко друго, дано животът ти даде шанс да се убедиш и в това, че животните не убиват само за храна. тогава и към религии ще се обърнеш. Когато те разкъса улично куче, такава болка и уплаха ще получиш, е вероятно после да си правиш и курбан за здраве. След време като се случи на теб или твой близък друга песен ще пееш, може тогава и коментар да напишеш, че съм "чисто верен".
А това "2 2 = 5" подписът ти ли е, отива на начина ти на мислене.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 3b7ba7b0ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   От 16 до 17,

Искам последно да напиша нещо извън темата и се махам. Не искам повече да споря повече с Вас, понеже сте начетен човек, биолог, теолог, философ от световна класа (предполагам и математик). Разбирате ги нещата. Няма какво да говорим, дори професор Юлиян Вучков би Ви завидял.

Може би няма да е зле да прочетете "1984" на Джордж Оруел, преди да осмивате колко нелепо звучи "две плюс две равно на пет". Това е израз от книгата.

Написана е през 1948 година за бъдещето (1984) - става дума за тоталитарен режим, лишен от свободна мисъл, където хората живеят в страх, биват наблюдавани, нямат право на индивидуалност, а "Големия брат" (Big Brother) контролира всичко.

Тези, които мислят различно от останалите в книгата, са наричани "престъпници на мисълта" (thought criminals) и биват наказвани за което. Там хората нямат право на свободна мисъл, а трябва да бъдат като всички останали. Наказанията са чудовищни за престъпниците на мисълта. Пропагандата на режима гласи: войната е мир, свободата е робство, незнанието е сила. Днес "1984" е по-актуална отвсякога :)

Няма да изпадам в подробности, но накратко значението на израза е, че когато нещо бъде повторено безброй пъти, то се превръща в истина, дори ако не е. Две плюс две е равно на пет.

Силно Ви препоръчвам книгата! Весели празници и се извинявам за всичкия офтопик! Моля не яжте кучешко.

Поздрави.

(моля модераторите да публикуват последното ми съобщение)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 918c8ce0d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   До 19 може да не съм кой знае колко начетен човек от световна класа, но поне се старая да не пиша изречения без смисъл като:
"Не искам повече да споря повече с Вас, понеже... "
"2 2 = 5" тук плюс няма и то на два отделни коментара!
"Тези, които мислят различно от останалите в книгата... и биват наказвани за което. "


Караш мен да чета дадена книга, която ти е направила голямо впечатление, и изглежда я приемаш за библия на живота си. Книга, която аз съм чел и не ме е впечатлила до толкова, че да не я приемам за нормално художествено литературно произведение.
И накрая какво общо с кучетата и животните, има книгата и комунизма?
Или смисълът е да ми повториш 100 пъти да обичам кучета и аз ще ги заобичам повече от себе си?

"Моля не яжте кучешко. "
Това като забрана ли да го приема или като препоръка, а ако кучето е добре препечено с пикантен сос и лимонче в устата, може ли?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker