Депресия и самота - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Депресия и самота
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 2284 пъти
Стигнал съм до заключението че животът няма смисъл или поне моят няма. Едва на 20 години съм, но съм създаден за страдание. Всички ми казват че трябвало да се боря, но за какво - за единия секс, за едното плюскане - ще ми донесе удовлетворение за кратко. Всичко е толкова безсмислено. Страдам от депресия и постоянно се питам - защо на мен? Защо съм толкова самотен, нямам приятели, мозъкът ми ме предава, мисленето се забавя, нищо няма смисъл, живея празен живот и не намирам в нищо смисъл. Наслушал съм се на глупости за позитивно мислене и тъй нататък. Това е общество в което на никого не му пука за никого - а и аз не искам тяхното съчувствие - аз дълбоко презирам хората, заради самотата съм станал саможив и всяка мисъл да изляза навън и да се изправя лице в лице със това повърхностно, омразно създание човекът ме изпълва с тревога. По цял ден ми се спи - станал съм като бабичка - ставам рано, после покрай обед лягам да подремна - и дума не може да стане да се вдигна, да се изкъпя, да изляза - къпя се веднъж седмично. Ежедневието ми минава като на 90 годишен - опитах да намеря утеха във религията - по-специално в будизма, но се отказах. Най-неприятното е че нямам емоционални възприятия - нито мога да се смея, нито да плача, нито да изпитам интерес към нещо или съчувствие.

Понякога бягам във мой измислен свят на фантазии, които са доста брутални. Представям си че съм диктатор, владея цялата държава, живея във приказен дворец със хиляди слуги, ежедневно измъчвам хора до смърт, правя секс със тях, консумирам останките и телесните им течности, живея в лукс и разврат. През фантазията си прекарвам всички възможни сексуални перверзии - садо-мазохизъм, фетишизъм, сексуален канибализъм, некрофилия. Отделно съм си гей, но това е сексуална оринтация не перверзия. Дефицитът на любов ражда излишък на омраза. Същевременно виждам около мен колко глупаци са щастливи със вятърничевия си живот, всичко им върви и се питам със какво са го заслужили? В този момент се раждат мисли че трябва да накажа тези хора, че те са врагове на отритнати хора като мен и трябва да страдат, за да се научат че има страдание, трябва да бъдат наказани. С такива хора съм приятел и когато ги оплета още малко в мрежите си ще им забия ножа в гърба. Човечеството го заслужава - това е божествен промисъл! Аз съм ангел, реинкарнация на бодхисатва!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: 1a80c81473
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не ми харесва никак начина ти на мислене. Ти си си втълпил, че всичко лошо преследва тебе, и ще те преследва докато не си го избиеш от главата. Непременно трябва да се посъветваш с психолог, тук едва ли някой би ти помогнал. Всичко е в главите ни, както сънищата са породени от мислите ни, така е и в реалноста, ние сами предизвикваме случващото се. Спасение няма да намериш никъде, нито в будизма нито където и да е било, докато тези твои мисли са с теб.
Ти си от хората, които наблюдават живота отстрани, откъснал си се от него. Луташ се като призрак, виждаш същноста на хората и се плашиш. Питаш се защо някои си глупаци са щастливи, а ти не? Защото те са се вкопчили в живота като удавник за сламка, а в живоата както има болка, така и има страдание. Просто трябва да го приемеш такъв какъвто е. Хората трябва да ги приемеш такива каквито са - даденост, да не очакваш от никой нищо, да не се доверяваш на никой друг освен на себе си.
Надявам се да се оправиш скоро, защото по този начин не те очаква нищо добро.
М, 17

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: d43cbf1780
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   За психотерапия си, пич, и колкото по-скоро - толкова по-добре.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: f702bc60aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Казваш, че живееш живот на бабичка, а в края казваш, че имаш приятели, дето еди кво си там... и си щял да ги оплетеш. Хем ще оплетеш някви хора.. хем пък не излизаш...

Само кажи честно тази тема ей така за провокацията ли си я написал, или наистина си депресиран. Питам сериозно.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: a220297719
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Послушай Номер 1 наистина по правилно не може да се каже.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 00e743232e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Фантазиите ти бая ме стреснаха, но иначе разбирам защо си станал толкова тъжен и ядосан. И аз съм се чудила как хората могат да са щастливи с безсмисления си живот... толкова им е лесно да постигнат щастие! Стига им да има кой да чукат, да има с какво да се фукат (най-често коли, секси гадже, мускулесто тяло и прочие глупости) и да се напият и наядат като прасета. ЕХ, че живот! И аз искам мозъкът ми да функционираше така, честно! Бих заменила всяка логична мисъл, всичките ми качества, които на теория са чудесни, но реално в обществото не се ценят. Бих ги заменила за един от "онези мозъци", лесни за задоволяване, лесни и за изключване.

 
  ...


...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: ba513fd4d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Истината е, че ако искаш да си щастлив, ще бъдеш. :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 3811d94568
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   До коментар 6. Здравей, нз сега как ще се възприеме коментарът ми, но и аз като теб доста пъти съм искал да просто по-тъп и семпъл, за да изпитам тази постоянна, та чак дразнеща радост при другите... И представи си в какъв "розов" свят живеем, та чак (нз как да го кажа сега и се извинявам, ако прозвучи погрешно) умните и трезво мислещи хора с логична мисъл искат да станат по-тъпички, за да се порадват малко на живота, вместо да е обратното!!! А 1 въпрос: От къде си ? :)

До главния герой - автора- WTF men ... Човече какво се жалваш от живота сякаш си изгубил всичко. Жив си, здрав си, семейството ти те обича ( би трябвало) Какво се оплакваш аз съм пенсионер и тем подобни. Е как няма да си като по цял ден сигурно си си у вас!!! Излез на вън, разходи се, тръгни на фитнес това поне е полезна за тялото и здравето, а и след тренировка (качествена, не да мрънкаш това ми е тежко, това ми е трудно и тем подобни) ще се чувстваш по-свеж и бодър!!! Стегни се малко!!! Така като се жалваш постоянно какво очакваш да се случи, всичко ще си остане същото!!! Намери си някое хоби, не те знам от къде си но иди някъде из планина сам само с мислите ти ( ама по-весели от гореизброените ) и ще видиш това как ще те отпусне и ще те накара да се чувстваш по-живичък!!!

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 167cd57f8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Пич, много добре те разбирам, аз се чувствам точно по същия начин. Ако си жив все още не е лошо да влезем в контакт, сродна душа се намира трудно....

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker