Имам идея - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Имам идея
преди: 14 години, 11 дни, прочетена 2536 пъти
Какво ни става, хора??!!!Напоследък наблюдавам следния феномен в този сайт.Прочетете колко идентични истории има тук!
Ще цитирам няколко заглавия, но има ужасно много такива – „Дали някога ще обичам отново”, „Страх ме е да не остана сама завинаги”, „Вече не знам”, „Самотата ме побърква”, „Много съм зациклил помагайте”, „Не ми върви в любовта” и много, много други подобни такива….
Какво е нещото, което обединява всички тези текстове с различни автори?
Ще ви кажа какво е според мен. Всички те са писани от млади хора на възраст между 20-30 години, които са нещастни в любовта и не могат да разберат защо. Млади , с образование и хубави професии, с прилична външност, подържани.
Имащи с какво да се гордеят и на базата на какво да имат самочувствие, но неможещи да се зарадват на нищо, защото са нещастни в любовта и това обезсмисля всичко останало за тях!
Какво ги различава – едните са имали любовта и са я изгубили след 2, 5, 7 годишни връзки, а други никога не са я срещали.Първите се страхуват, че вече никога няма да я срещнат, споделят, че сякаш нещо се е пречупило в тях, нещо ги е променило и вече ги гони карък в опитите със срещуположния пол.
Вторите все повече се задълбават в липсата на връзка изобщо някога в живота им и в търсене на отговори на „защо?, какво ми има?”не заслужавам ли и аз да обичам и да бъда обичан/а?”
Всички получават горе-долу едни и същи съвети, което е така, защото просто те са истинските: „Човек получава това,ковето мисли- мисли позитивно!”, „Всичко идва с времето си, трябва ти търпение.”, „Любовта идва,когато най-малко я очакваш!Междувременно използвай свободното си време за забавления, за любимото си хоби, тренирай, посещавай места, където има много хора(фитнес,дискотеки) и така все някога, някъде подходящият/подходящата ще се появи.” И т.н,т.н…..
Даже вече не е нужно да пишеш нова история, просто се порови и можеш да намериш идентична на своята история и да прочетеш коментарите:???(това е шега)
И така защо написах това.
Всички ние анонимни автори сме почувствали моментно успокоение,когато сме споделили мъката си в този сайт, почерпили сме сили от коментарите на Ralf, Ale, Syndrome, заредили сме се с моментен позитивизъм, но решило ли е това генералния ни проблем?!?За всички ,които ще отговорят „не” и които все още влизат в този сайт и на които им е писнало да чакат любовта, а тя все да не идва при тях- нека предизвикаме съдбата си, нека действаме по-решително, нека излезем от анонимността на сайта и да си организираме сбирка някъде.Нека да си разкажем историите и да си дадем съвети в жив контакт, пък кой знае какво може да се случи:)
Идеята ми възникна много импулсивно и може би е много наивна, но искам да видя какво е вашето мнение,затова и си направих труда да напиша всичко това.Към всички хора, които ще се разпознаят, когато прочетат горните редове- нека коментираме моята идея и заедно да решим……………

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 11 дни
hash: c675b35bca
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм за...
Идеята е добра.
Успех.

 
  ...
преди: 14 години, 11 дни
hash: 00e3255a14
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Има също теми за насилие, изневяра... има и много теми от сорта: имам приятел, той е женен, аз също...Ами такива са житейските проблеми и ситуации. За среща - аз например съм на 50 години. Тук има хора от различни възрасти, няма да е удачно да се съберат например хора на по 35-40 години с 13-15 и 20 годишни.Хората са от различни населени места, с различни нагласи и интереси. Често виждам тук - "дай координати, дай скайп, да поговорим". Според мен, така е по-удачно...иначе, много не си го представям на една среща да се изтърсят куп непознати хора, и... Макар че идеята по принцип е добра.

 
  ...
преди: 14 години, 11 дни
hash: b309979ae3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Хайде да организираме срещи с мотото "Сподели своята история" или нещо подобно, но трябва да го направим в центъра на всеки по-голям град. Дайте идеи, това е много добра идея. Във всеки център се организират различни мороприятия, подписки за свалянето на някой от власт, но никога за решаването на проблемите на хората в сайтове като този. С.С.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 10 дни
hash: 816d51ffa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хм, интересно ми дали авторът е жена....
Цитирал/а е само мъжки псевдоними, което ме кара да си мисля, че има интерес към някой от въпросните господа. Няма лошо, разбира се:) И все пак смятам, че идеята е неосъществима и причините за това са много. Главната е, че ако искахме всички да ни познават...бихме си дали акунтите във Фейсбук например, но никой не го е направил. Това е красноречиво доказателство на факта, че не ни се излиза от анонимност (или поне не за всеки:))) Дори си мисля, че именно хората с псевдоними най - трудно ще се навият за такова мероприятие, но пък може и тотално да греша...:)))
Чили

 
  ...
преди: 14 години, 10 дни
hash: 6f41835279
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Подкрепям мнението на Чили-№4 Другото ми прилича на опит за неорганизирана терапия чрез психоанализа, осъществявана от аматьори....Хубавото в този сайт е, че срещаш мнението на непознаващи те и абсолютно безпристрастни хора.

 
  ...


...
преди: 14 години, 10 дни
hash: b7578e7f5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не. Ще стане поредната безумица, наречена "форумно общество", където се събират напълно противоположни и различни хора, които нищо не ги свързва. Така си е добре - анонимно, запазва се интересът кой всъщност се крие зад този никнейм, или този коментар... Ако всичко стане ясно и се направи среща, разочарованието ще е голямо за почти всички и ще се загуби тръпката от хубавият сайт. Твърдо нье.

mosh

 
  ... горе^
преди: 14 години, 10 дни
hash: bbf46b4874
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хм, който е писал тази тема правилно е отбелязал, че голяма част от пишещите са между 20 и 30 години. Предполага се, че са и работещи. Като се замислим, тук пишат хора от всички краища на България. Вярно, не сме голяма страна, но все пак, трудно ще се организира такава сбирка. Иначе е добре да има възможности за комуникация директно между пишещите, за това има отделна тема - "Искате ли регистрация в Сподели?"

Ale

 
  ...
преди: 14 години, 10 дни
hash: 92655de05e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ами хич не е зле идеята принципно. Аз бързо се разпознах, хе-хе, аз съм "циклещият". Какво би се получило и как да го организираме, това вече не знам. Наистина вероятно сме хора от различни градове и с различна натовареност - малко трудна работа. Но пък ако желанието го има, може да се помисли:)

 
  ...
преди: 14 години, 10 дни
hash: 9daede3b19
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   За това англо-говорящите си имат един термин - F.A.Q., което е съкращение от Frequently Asked Questions (Често Задавани Въпроси).
Може просто подобните теми да се изнесат в отделна категория F.A.Q. и всеки, който иска да споделя някоя от често срещаните подобни теми - да ходи да чете първо там.
Но си мисля друго - хората с проблеми искат не просто да прочетат за това как да решат проблемите си, а търсят по-скоро някаква съпричастност от околните, някакво персонално отношение... Така че тези теми няма да свършат, нито ще спрат да се повтарят - всеки ще иска да каже своята мъка (колкото и да е еднаква с тази на другите преди него), и ше иска да получи своята ПЕРСОНАЛНА утеха, съпричастност и разбиране. Отговорите, естествено, ще са също толкова подобни с тези на предишните, но това няма значение...
:)

 
  ... горе^
преди: 14 години, 10 дни
hash: 4171409d81
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това е не лоша идея, но дали може да се осъществи- не е невъзможно. Колкото до моя приблем - попадам някъде измежду изброените истории. Моя проблем е липсата на хора около мен, не говоря само за разочарования от любов и т.н. , проблема е по общ. Сега е лято, а аз както винаги няма с кого да излизам. Когато ходя, почти винаги съм сам. На 20 години съм и си мисля, че така ще е винаги. Просто другото ми е непознато. Само да спомена, че съм от малък град.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker