Взех книжка, но ме е страх да карам. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Взех книжка, но ме е страх да карам.
преди: 14 години, 11 дни, прочетена 10016 пъти
Незнам какво ми стана, а имах такова огромно желание да се науча да карам кола. Взех книжка, колата седи пред блока.... Почти няма някой който да може да бъде с мен, а и много хора ми казват "по-добре сама". При вас как беше в началото, как преодоляхте притеснението и страха. Разбирам, че това е нещо ново и с времето и много практика човек се научава и после въобще не си спомня за тези моменти на притеснение. Но дотогава?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 10 дни
hash: 852741e4a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако искаш може да караме заедно-ще бъда до теб и ще ти помагам?

 
  ...
преди: 14 години, 10 дни
hash: a45a948834
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Виж какво мисля аз. На 17 съм и съм момче. Взела си изпитите -> следователно можеш да караш кола. Изпитваш притеснение ? Аз , ако бях на твое място бих карал в някой село ей така да обикалям докато свикна малко. В града е доста натоварващо и стесиращо , а още повече и ако изпитваш притеснение още преди да си натиснала гаста. Ще вземе някой да ти свирне с бибитката и да се панираш и да стане някой беля. Не бързай. Малко по - малко всеки ден прави по някой кръгче из квартала .

 
  ...
преди: 14 години, 10 дни
hash: f1f2a35947
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   На мен първото ми каране беше...стресиращо:) в деня преди първия урок седнах в една 'кола' Форд Фиеста мой набор и се повъртях малко на един паркинг... не може да се каже каране, по скоро седене и правене на бицепс опитвайки се да сменя скорост:D
на следващия ден отивам в 'школата'. инструкторката се оказа една баба 1,5м на мен ми до под мишниците, иначе готина и забавна. казва ми: само да оставим едно момиче у тях и почваме с теб. ОК, казвам и тръгвам към задната седалка, а тя ми казва - къде тръгна? Ти караш! ...
сложих ръка на скоростния лост; тя ми казва: ето-първа, втора, трета после и другите, ама за сега по бавничко карай. педалите: съединител, газ спирачка. Давай, пали и тръгвай. а аз не знам какво става изобщо:D все пак отлепих Голфа (сребриста 4:) в огромните дупки на локалното на Борис и се заклатихме нанякъде... свикнах, може би на 3ия път. не ми гасне колата, плавно се движим. само дето карах със 60-70 постоянно защото не виждах проклетото табло:/ тая кола очевидно е за по ниски хора... след седмица каране вече си бях супер, даже инструкторката ме похвали и си проветряваше краката дигнати на таблото (мммм, НЕ красива гледка:( времета бяха такива че ако не си платях книжката нямаше да дадат, та след едно скъсване и това направих... ужасно е, но нямаше как:((( вече 5а година съм с книжка, карам колело обаче... колата изгни, а мен с колелото си ми е по удобно по града:)
споделям, за да се намерим в приказка. пък ако си се и усмихнала веднъж, струвало си е:) не се притеснявай от колата, тя е просто машина - а ти си нейния 'повелител'. внимавай да не ръмжи много и да не скърца и си карай внимателно; пази се най вече от велосипедисти като мен и катаджии:))) успех!

М.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 10 дни
hash: ef5685aedc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Слагаш отзад триъгълника нов/млад шофьор и тръгваш. Караш събота из града или на друга близка дестинация, където пътят тие познат например вила, село, хижа. Караш събота или неделя през деня.

 
  ...
преди: 14 години, 10 дни
hash: e6ee1fb32e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Какво да ти кажа. Щом колата ти седи пред блока се качи в нея и направи едно кръгче около блока. После отиди до близкия магазин с нея. После до някоя приятелка наблизо. Не прави големи крачки. Ако се чувстваш по-сигурна, когато има някой до теб, потърси някой спокоен човек да ти бъде жертва. ;)
Ралф

 
  ...


...
преди: 14 години, 10 дни
hash: 8b9cea9cb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Почвай да караш всеки ден по малко по лесни улици и така ще ти мини страха и после по трудните тоест с повече движение.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 10 дни
hash: 6d882cfb33
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз имам книжка от 4 год. и в началото много ми се караше, бях уверена, всичко ок.Но после трябваше да замина за друг град, където нямах кола и постепенно спрях да шофирам. Сега се чувствам много притеснена да седна зад волана.Освен това аз живея в София, не знам ти къде си.Но тук движението е... :) Успех

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 3915c21a52
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз съм на същото положение... подаръка ми от съпруга ми за рождения ден е кола имам книжка от 10 години и съм карала в България 2 месеца после дойдох в чужбина и не бях карала кола 5 години... сега се качвам на колата на налки разтояния и там където няма много хора. Има месец откак имам кола и още ме е страх ама вярвам че полрка лека ще свикна.. успех и на теб и на мен и на всички в това положение.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 61ebfce107
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз съм жена, имам книжка от около 9 години. Голям мерак имах в началото, после заминах да уча. През това време карах около два до три пъти годишно. От седем месеца съм в друго населено място, работата ми изисква шофиране. Страх не страх сама. Бавно, внимателно. Ако ти самичка не преодолееш страха, няма кой да ти помогне.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker