Как да се променя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да се променя?
преди: 14 години, 4 дни, прочетена 5398 пъти
Здравейте,
Първо няколко думи за себе си. Момче съм, на 21 години, уча престижна специалност, с намерения за второ висше от догодина. Според мои приятели съм интелигентен (надявам се да не ми го казват от уважение), мил, общителен, романтичен, отговорен, чувствителен, естествен и културен-книгите са за мен като насъщен хляб. Като някои свои минуси мога да изтъкна, че съм разхвърлян, страшно разсеян, егоистичен (не до крайна степен, но е така), а в някои случаи и нетактичен. Имам приятели (имам предвид истински, а не просто добри познати). Виждам, че се ползвам с уважение в обществото, мнението ми е ценено и зачитано, оказвам влияние, а не съм "безгласна буква", но...имам затруднения във взаимоотношенията си с представителите на нежния пол. Те не са в общуването-имам много приятелки-чувствам, че им е приятно в моята компания, изпитват респект към мен, но проблемът ми, че не притежавам 2 качества, които момичетата много ценят-самоувереност и решителност. Това ме е карало да съм пасивен по отношение на връзки и това е основната причина до този момент да не съм имал приятелка-страхувам се, че ще бъда отхвърлен или че ще бъда зарязан заради някой мачо с пари...Бихте ли ми дали някакви практични съвети как да се променя? Много моля за сериозни и смислени мнения, за които ще ви бъда истински благодарен!
P.S. Рискувам винаги да бъда СЕБЕ СИ, което не винаги ми носи дивиденти!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 3 дни
hash: f0332f9b73
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Е, ако се правиш на това, което всъщност не си, как ще си намериш добро момиче, и как това момиче ще те харесва?
А как да се промениш - със съзнателна насочена мисъл. Казвай си: "аз съм решителен и самоуверен". Мисълта предизвиква чувството: като го мислиш, ще започнеш и да го чувстваш.Има един сайт, sebepoznanie.com, там има добри статии по въпроса. Но накратко до това се свежда :)

 
  ...
преди: 14 години, 3 дни
hash: 845c3ad666
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Познат случай... и аз имам този проблем и ето до какво прозрение стигнах: самоуверенст и решителност са ситуационни 'действия'. не можеш постоянно да си напред с рогата и с главата в стената. ако си някой киро/пешо/гошо и тн. с мерцедеса тогава давай... прав път. но един истински мъж трябва просто да разбира къде се намира и да се държи подобаващо. самоувереността е храброст;храбростта в холивудските филми се цени, но в реалност може и да е чиста доза глупост на емоционална основа. да заговориш момиче в дискотека - браво! да се правиш на интересен и клоун в непозната компания... не толкова браво. решителен: ти ако не си решителен, значи пазаруваш по сто часа, или не изобщо... решителността идва от елементарното (на теория) умение да се преценява ситуацията и евентуалните последици. не е изобщо трудно, а ти ако си начетено момче трябва да свързваш 2 и 2 лесно. не тези 2 качества ти липсват, а друго - визия. мъжете които са заобиколени от жени, които искат повече от само седене и бъбрене, са като пауните - с привлекателни черти. в комерсиалната ни реалност една кола, едни дрехи и няколко дрънкулки привличат като магнит. а и сам си дай сметка: като те види човек, за интелекта и добрата ти натура ли ще си помисли, или за изгледа ти? не са тъпи хората по принцип, но старата поговорка "не съди книгата по кориците" е отдавна прашасала и заминала за архива. в големите градове 'конкуренцията' (други мъже/жени) е толкова голяма, че изобщо да ти обърнат внимание си е постижение.
избии си от главата какво си и какво не си, защото ти си всичко което СИ, просто сам не можеш да го оцениш...

М.

 
  ...
преди: 14 години, 3 дни
hash: 09372ef14b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Съжалявам, ама ми изглеждаш надут. И най-вероятно там ти е проблемът...

 
  ... горе^
преди: 14 години, 3 дни
hash: 422c253077
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Какво означава, че се страхуваш да не бъдеш отхвърлен или зарязан заради някой мачо с пари???!!! На този принцип човек би циклил вечно на едно място поради страх от провал. Ако не рискуваш няма шанс да спечелиш. Разбира се, винаги има риск да изгубиш, но поне ще вървиш напред към следващото предизвикателство. Промяната в теб ще настъпи, когато осъзнаеш, че да губиш е нещо нормално. Пораженията, особено, когато са предшествани от положени усилия, правят човека по мъдър, толерантен към себе си и реалистично настроен. Хора сме все пак и ни е заложено да грешим. В това няма нищо срамно стига да се учим от провалите си и те да ни служат като трамплин за постигане на по-високи цели.

Щом намериш момиче, което ти допада, постарай се тя да разбере за симпатиите ти. Ако отговори на чувствата ти, прекрасно, ако не, се впускаш в търсене на друга муза :) Не приемай отказите твърде лично. Хората са толкова много и така различни...трудно е двама души да си паснат идеално. Всичко е малко или много като игра на тото - иска се доза късмет. Пожелавам ти го!

 
  ...
преди: 14 години, 3 дни
hash: 854d288141
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Oт Автора
До N:3-много сте далеч от истината щом сте помислил/ а, че съм надут. Изобщо не съм-качествата, които изброих са ми ги изтъквали други, т.е. те може да са сбъркали, защото е възможно въобще да не ги притежавам. Точно обратното-в много голяма степен съм самокритичен и съм склонен да си омаловажавам успехите и да се подценявам.
До N:4-аз изпитвам притеснение при подобен контакт, защото имам много неприятен опит именно от момичета (злоупотреби и наранявания). Това ме е направило предпазлив и пасивен. Освен това забелязвам, че в много отношения се разминаваме по интереси-когато съм в компания, в която говорят за "коли, пари, секс и козметика" осъзнавам, че не ми е там мястото-тези теми за мен са плоски и не ме вълнуват. Аз обичам да говоря за поезия, изкуство, философия, история...Виждам, че по този показател сериозно се разминавам с масата и се чудя как да стана интересен, при наличието на подобни различия. Ще ми кажете-търси другаде, но момичетата, които търсят нещо различно от материално задоволяване, купони и дискотеки са или заети или не ми достига смелост да осъществя по-сериозен контакт. А да не говорим, че са и рядкост. Ако ми хареса някое момиче, опозная я и и предложа, най-много се притеснявам да не ми се изсмее насреща. За моите предпочитания бих казал следното: интелигентност, ерудиция и добър характер. Външният вид е от много по-малко значение-има ли вътрешна красота, тя не може да не избие и навън поне малко. Много ли искам? Ако ли не-как да го постигна?

 
  ...


...
преди: 14 години, 3 дни
hash: 62335eede3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз сам момиче на 18 и от много години се опитвам да се справя със срамежливостта изобщо, а и към другия пол, но без резултат, досега съм си нямала приятел. Искам да те поздравя въпреки всичко и да ти пожелая успех за вбъдеще да преодолееш притесненията си и поне веднъж в живота си рискувай да разкриеш чуствата си на някое момиче (аз не посмях и много се обвинявам)

 
  ... горе^
преди: 14 години, 2 дни
hash: 3de1c12efe
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   "Интелигентен, мил, общителен, романтичен, отговорен, чувствителен, естествен и културен..."; "обичам да говоря за поезия,

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 113c64623a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Към автора - ако още следиш историята остави координати за връзка - аз съм момиче и имам подобни проблеми :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker