Какво е мнението Ви за електронните цигари? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво е мнението Ви за електронните цигари?
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 1609 пъти
Здравейте, какво мислите за електронните цигари? По-вредни ли са от обикновените цигари? И по-евтино ли Ви излиза да пушите електронни (ако изобщо пушите такива, ако не-смятате ли, че ще е по-евтино)?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: db255ddf95
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Бях си купилa висококaчественa електроннa цигaрa. Със течносттa, кaлъфa и всичко ми излезе около 70 евро. Течносттa зa около три кутии цигaри. Пуши се по- мaлко обaче, въпреки че никотинa е същия (6, кaтрaн нямa) зaдънвa стрaхотно. Имa и ит другите, които сa зa откaзвaне. Пушех елекзроннaтa и понякогa и нормaлни. Бях нaмaлилa нормaлните от кутия нa ден, до кутия нa седмицa. Обaче тук, където живея имaше репортaж че, нямa пълни изследвaния нa тези течности, никой не знaе доколко сa вредни или не. Посочихa няколко случaя нa нaтрaвяния, предполaгaше се че, от електронните цигaри. Едното нaтровено момиче починa. Тaкa и не успяхa дa отхвърлят или докaжaт че, е било от товa. Пушилa е около 3 мес. Тогaвa хвърлих целият комплект и зaпочнaх дa пушa по- кaчествени цигaри, с по- мaлко, почти никaкъв никотин ( колкото пушек дa имa:) и никaкъв кaтрaн. Зaтворихa тукa няколко тaкивa мaгaзинa. Aз докaто не открия кaтегорични мнения от лекaри че, сa безопaсни, повече не бих опитaлa.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 0dea14de7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Имам дългогодишен опит с електронни цигари. Едно ще ти кажа-не се занимавай с тях и изобщо с пушенето под каквато и да било форма. Това което се твърди, че електронните цигари са по-безвредни от обикновените е долна лъжа и пропаганда с цел зарибяване. Още повече че китаеца който ги и измислил е фармацефт. Те не са по-безвредни от обикновените цигари поради следните факти:
1.Скрива се истината за никотина, като се твърди, че той не е канцероген! Никотина обаче има свойството да блокирва способността на организма, да разпознава изродени клетки(каквито винаги има) и да ги подлага на смърт. Ето как става отключването на рак от никотина, без сам по себе си да е канцероген.
2.Никотина в електронните цигари е повече от в обикновените следователно те са по-опасни, особено ако и в организма има натрупани канцерогени, например от пушенето преди това на обикновени. Знае се че катрана в дробовете носи риск дълги години, и след като спре да се приема. Следователно риска от рак става дори по-голям.
3. Тъй като никотина е повече те стягат(стесняват) кръвоносните съдове повече от обикновените, което носи риск от удар, а също намалява цялостната жизненост на организма поради намалената циркулация на кръвта. Което води до летаргия, замаяност и главоболие. Негативно влияе и върху зрението. А ако се прекали с тях особено с висока никотинова концентрация като нищо може да се спука и някой кръвоносен съд.
4. Пропилен гликола който е основата на никотиновия разтвор не е изучен как влияе на организма при продължително вдишване.

И накрая аз спрях да ползвам електронна цигара преди година и половина и още не мога да се отърся от негативните и последици. Освен че още кашлям от тоя боклук, ми докара и кисти(доброкачествени тумори). Стойте далеч от тая мръсотия.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 14899c57be
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз пушех електронни няколко месеца и постоянно се чувствах супер нервен.
Електронната цигара за разлика от нормалната, не знаеш колко си пушил.
С нормални цигари, ще изпушиш 1, 2, 3 една след друга и няма да ти се пуши.
При електронната уж казват 20 дръпки се равняват на една цигара, ама аз така и не получавах усещане за напушеност (т. е. да не ми се пуши). Можех да дърпам до безкрай, и така се случваше, че май предозирах понякога и имах зверско главоболие.

По едно време се ядосах и реших да спирам с каквото и да е пушене и хвърлих електронната цигара през прозореца.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 8dc05d0679
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пуших около половин година, не ме е боляла главата от нея, от обикновените цигари ме боли често.

По-евтино е, но е разправия, развалят се, изгаря им изпарителя и трябва да отидеш да ти го сменят...а като отидеш, ти казват "нямаме за този модел". Или пък дюкянчето е хлопнало кепенеца и вече го няма...

А и другото, както писаха по-горе, пушиш, пушиш, и все едно нищо. Точно както го описаха в коментара: от обикновени цигари изпушиш 3 и стига. А с електронна дърпаш, дърпаш, и все едно въздух.

Дали е по-вредно, не знам. Аз лично не съм забелязала нещо да ми е недобре и некомфортно, дори напротив -
от другите цигари отпадаш и се уморяваш, някак си енергията ти се взима, докато с тази, не.
Но усещането е много различно, няма нищо общо с нормална цигара. Все едно пушиш ароматизиран въздух.

Та, какво да ти кажа друго, най-добре да ги оставим тия
л@йна, и електронните, и другите, който може да си наложи воля.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: ec0425327d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   От автора: Много негативни коментари виждам. Аз не пуша, просто взех за подарък и се запитах дали е вредно и т.н. Напълно съм съгласен с последната част на номер 4.

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 6f0ce3b957
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   За мен е една идея по-малко вредно от нормалните цигари. Самата аз не пуша, но майка ми пушеше и съм доволна, че премина на електронна цигара. Излиза и по-евтино, по-малко вредна е (в нея има само никотин, но не и катран), не мирише гадно (даже продават разни течности с аромати и парата мирише приятно на ягодка, ванилия, шоколад и т. н. ) и най-важното майка ми спря да кашля. Да не говорим, че както сама казва вече и електронната цигара я пуши рядко, по-скоро е до навик да си държи нещо в ръката. Така, че аз съм много ЗА електроните цигари. Е, ако разбера се сте пушач. Ако никога не сте пушили или отдавна сте се отказали от пушенето е глупаво да пробвате с електронна цигара, но ако ще се пуши нещо, то по-добре да е електронна цигара от колкото истинска.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 4c021550c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Това с главоболието и натравянето си зависи от консуматива.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker