Осъзнато сънуване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Осъзнато сънуване
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 2812 пъти
Здравейте
Скоро разбрах за съществуването на осъзнатото сънуване и се запалих много. Интересно ми е ако някой го е преживял да разкаже как се е възползвал или ако някой го е усвоил като умение да разкаже колко време му е отнело и кака е успял. Като цяло споделете всичко свързано с осъзнато сънуване.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: 40dd005175
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Интересна тема. Аз ще споделя нещо, което не знам дали е много по темата, но все пак има нещо общо. Винаги, когато сънувам нещо хубаво, към края на съня си казвам (на сън разбира се):"Дано не е сън, толкова е хубаво... но не, няма как да е сън, толкова е реално" и почти веднага след това се събуждам :)

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: f295d13e29
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Извинявам се за грешките, пиша от телефона и някой път не уцелвам буквите.
Аз винаги съм бил много запален по сънищата като цяло, били са ми винаги интересни и съм чел и мислил доста по въпроса. Осъзнат сън съм имал два пъти, веднъж (за пръв път) не мога да ти кажа нищо по въпроса защото беше преди години и бях малък и ми е останал само спомена че е бил осъзнат сън. Вторият път си спомням че сънувах едно момиче което много харесвам, и по някаква причина с нея се гонехме(логиката на сънищата). Успях да осъзная че сънувам и реших да направя нещо което едва ли ще посмея да направя в живота. Догоних я, хванах я(нежно разбира се) притиснах я към стената и я целунах. Като цяло си спомням че целувката не беше много хубава но пък всичко беше адцки истинско и самата близост между двамата беше много реалистична. Няколко секунди след това се събудих.
Да постигнеш такъв съм е трудно но не невъзможно (не съм се опитвал). Най ефикасното е да си измислиш нещо което да правиш постоянно. Например да си поглеждаш ръката, във реалния живот тя ще е нормална но в съня ще видиш нещо странно и ще се осъзнаеш. Ако навика да си гледаш ръката ти стане част от ежеднеяието то ще можеш подсъзнателно да го правишби в съня. Има многи в интернет по тоя въпрос, предполагам че вече си и прочел. Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 367c279e38
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   За да стигнеш до осъзнат сън, трябва да си осъзнат като цяло. Например през деня каквото и да правиш, трябва да го правиш осъзнато, наслаждавайки се на всеки миг. Ако например си миеш ръцете, трябва да го правиш осъзнато. Не просто да хваеш сапуна и да се измиеш. Например хващаш сапуна, гледаш го няколко секунди, осъзнаваш, че го гледаш, че възприемаш цвета му, консистенцията му, не бързаш да го втриеш в ръцете си. После втривайки го, осъзнаваш, че го правиш. Ако трябва дори се питай "какво правя в момента, наистина ли си мия ръцете". Не отговаряй автоматично, а провери, обърни внимание и се увери наистина, че точно това правиш тук и сега. Опитай се цял ден да си в това състояние и да правиш всичко дори и рутинните неща съзнателно. Дори седейки, трябва да осъзнаваш тялото си. Например вдигни ръка, дръж я неподвижна и си затвори очите. Попитай се кое те кара да знаеш, че ръката ти е там и изобщо знаеш ли, че ръката ти е точно там, където си мислиш, че е. Пак провери съзнателно дали е там и се увери. Так трябва да осъзнаваш цялото си тяло, всичко, което правиш, вкл. и дишането, трябва да осъзнаваш присъствието на всички и всичко около теб, трябва да слушаш съзнателно, все едно да се гледаш отстрани, че слушаш, трябва да говориш съзнателно.

Например докато четеш, трябва да четенето да става като фон, а основното внимание да е насочено към самото осъзнаване на четенето, Т. е. действието е вторично, а осъзнаването първично. В началот ще е аски трудно, няма да можеш да се концентрираш, несъзнателно ще се връщаш към неосъзнатостта, от време на време ще се хващаш, че си излязъл от това състояние, ти ще трябва да се връщаш съзнателно. Но не го прави като цел, а просто го прави без усилия колкото ти е възможно. Не трябва да има усилия, защото тогава се включва мисълта и осъзнатостта изчезва.

Прото приеми, че за момента толкова ти е възможно. Лека по лека започваш да ставаш по-осъзнат, след време можеш да стигнеш до цял ден на пълна осъзнатост. Тогава вече е лесно. Просто като заспиваш, го направи осъзнато. То дори може да стане спонтанно. Заспивайки осъзнат, продължаваш да спиш осъзнат през цялото време. Т. е. хем тялото ти спи, хем в същото време осъзнаваш, че спиш, даже в същото врем можеш да чуваш всичко около теб, макар че физическото ти тяло спи. Ако ти кефне пък можеш да си сънуваш.

При всеки отнема различно време. Всъщност такъв въпрос саботира това, защото самият факт, че си задаваш този въпрос, означава, че ти приемаш времето за реалност, а то не е. Просто всичко се случва тук и сега, а всичко останало е илюзия, защото то не е тук, ен при теб, не можеш да го изживееш. Можеш да изживееш само това, което се случва тук и сега. Всичко, свързано с бъдещето и миналото като желания, очаквания, надежди, обиди, предразсъдъци и т. н. е илюзия, то е само исловна форма, а мислите не са осъзнатост, те придават физически свойства на формите, а всъщност всичко е на енергийно ниво, а физиката и времето са само илюзия на ума, за да му е по-лесно да ги възприеме, но със съзнанието си можем да ги възприемем направо в оригинал на енергийно ниво, без да ни е необходимо материално отражение на тези енергии със всичките им присъщи характеристики като цвят, твърдост и т. н.

А освен това ще ти се изостри и интуицията, няма да имаш нужда дори да мислиш, просто ще знаеш всичко свише във всеки момент.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 77236893de
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да, като малка го имах веднъж този осъзнат сън. Имаше едно момче в класа, много го харесвах, но си беше гадже с друго момиче от класа, а аз жадувах да имам по-имтимни мигове с него. Поради този факт явно нещо в мен се е пробудило и сънувах, че се целуваме обаче беше толкова реално, че чак ми се подкосиха краката. Усещах езика му в устата си, начина му на целуване, допира, имах после просъница и още го усещах все едно се целуваме наистина. Беше уникален сън.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 6177131e16
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Случвало ми се е да сънувам осъзнат сън само два пъти. Първоначално сънят почна неосъзнато, но после изведнъж си викам, , А, бе аз май сънувам'', и почна веселбата :Д... правех каквото искам летях, дори ядох :Д. Всичко е толкова реално всеедно си буден, а знаеш, че не си и можеж да контролираш всичко. След първия сън, много исках да сънувам осъзнато пак и не спрях да мисля за това. И така се появи и вторият сън, но за съжаление беше изключително кратък, защото в момента, в който разбрах, че най-после знам, че сънувам се събудих. Просто от вълнение всичко развалих :Д... Сега каквото и да правя, просто не се получава нищо. Мисля, че може да се контролира продължителността на осъзнатия сън.

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 2658666009
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Номер 3, интересен събеседник си. :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 630b26bd8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   На мен това ми се случва винаги, когато тръгвам да заспивам, на 13 съм, и винаги когато тръгна да заспивам, аз самата, не знам как да го кажа, вкарвам се в съня си, т. е мога да си избирам какво да сънувам.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 74a496c1e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   И аз искам да имам осъзнато сънуване, за да правя секс с всякакви жени, с които в реалността няма да правя секс.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 1ab766dbf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Здравейте, аз съм вероятно доста по-малка от вас, както и да е. Понякога успявам да достигна до осъзнат сън... честно казано, когато съм възбудена, но всеки си има своите начини. При мен се получава като сън-фантазия и си е готинко. :3 :D
Относно годините - 15

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: f6b8f1e5d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Яко, досега не знаех какво означава това моето, но сега разбирам че си осъзнавам сънищата. Искам да сбъдна някои неща от живота си и вчера сънувах момчето което си харесвам, седеше до мен и успях да го прегърна. Беше хубаво, но не го целунах, гадно. Попринцип сънувам че съм на прозореца готова да скоча и се спирам в съня, казвам си не скачай ще умреш но тогава осъзнавам че сънувам и веднъж скочих.... Точно преди да се размажа на земята се събудих с ускорен пулс и изпотена. Бях изплашена но преживяването беше яко. Съня си го биваше. Ж15

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 1cf0379ef7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Благодаря на номер 3 за страхотния отговор

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 2ac9542d2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Хаха, номер 8 ме разби. Само че ако е толквоа осъзнат, че да е стигнал нивото да има осъзнати сънища, когато си поиска, сексът с различни жени ще изгуби смисъл за него. Параграф 22

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 6a8733d23c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Под осъзнат сън и аз разбирам това което казва номер 5, да можеш да контролираш съня си, да имаш усещания близки до реалистичните.
Не знам как се получава, но мога да кажа че такова състояние имам в полу - будно състояние. Тоест спя, но не чак толкова дълбоко, че разумът ми да бъде напълно изключен.
Най - хубавото е когато съзнателното надделява над несъзнаваното в съня ми. Тогава аз мога да мисля, да разсъждавам, дори да чувам външен шум, но все още виждам, реалистични образи, които в напълно будно състояние не мога.
Понякога си мисля, че дори чувам бълнуването си, но няма кой да го потвърди. Затова не знам дали изобщо бълнувам.

Как го правя - не знам, лягам да спя идва съня и понякога имам удоволствието да се включи и съзнанието ми в този момент. Най - често това се случва, когато съня е силно емоционален. Например нещо хубаво, което засилвам съзнателно, или нещо отрицателно, което си казвам, че така няма да стане и променям съня цялостно.
Осъзнатите сънища се усилиха, когато засилих образното си мислене, тоест питам се как става това и виждам стъпките които се извършват чрез образи. Образното мислене засилих, когато увеличих практическите си дейности в живота.
Обратно на номер 3 никога не съм се мъчил да осъзнавам нещата, които са рутина. Ако номер 3 не е сигурен къде се намира ръката му, то аз съм сигурен моята къде е, без да гледам това. Сапунът за мен е само сапун, а не код от молекули.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 69c878f993
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Свали и прочети тази книга: https://drive.google.com/file/d/0B4oyqPK7pVtvSU5YdFVMLXY2LXM/view

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 632d1a3689
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Мда, сега ще споделя моите преживявания. Значи аз познавам няколко вида:
1. Неосъзнат
2. Осъзнат, знаеш какво се случва, но не можеш да го контролираш
3. Осъзнат, много приятен, уникален сън направо все едно даваш бонбона линдор на сърцето си, така да се изразя, но не искаш да го променяш защото е хубав.
4. Осъзнат, но го осъзнаваш по-късно, примерно към средата на съня, даже имам сън, в който съм сънувал странни същества и се плаша от тях, но към средата на съня осъзнавам, че съм в сън и отивам да ги разучавам, защото знам, че е само сън.
5. Сън, който не е осъзнат, но след като се събудиш ти се иска да е истина и почваш да се нервиш, че не е било истина. Може да ви се стори странно, но съм имал 2 такива съня единият беше, когато печеля от лотарията, а другият когато валяха телефони, от най-скъпите (по-това време много исках телефон и нямах пари, може би за това съм го сънувал).

Съвети за осъзнат сън:
Аз ще ти кажа най-ефикасния, тея с вода над главата 50/50 тей че много много не ги гледай. За да имаш осъзнат сън трябва да имаш енергия, да си по буден, да си буден но заспал. За тази цел, тъй като си уморен от деня и се ''плюосваш'' на леглото и заспиваш, трябва да имаш енергия, за това аз правя така- лягам, когато много ми се спи, примерно някъде между 22:00 и 00:00. Навивам алармата за 3:00 или 4:00, зависи и когато звънне ставам. Отивам измивам си очите, до тоалетната по малка нужда пия една чаша вода, без никаква храна за излишно натоварване и си лягам отново. Но това не е края. Тук със тези няколко часа сън си набавихме енергия и още ни се спи. Това е като килима, върху който ще правим йогата, инструментите на майстора. Най-важната част и мисловната. Когато легнеш трябва да си мислиш за нещо хубаво, като момиче или пари, или гора и се разхождаш, нещо приятно или нещото, което искаш да сънуваш. Мисли си за него и лека-по-лека ще почнеш да заспиваш с мисълта за това, за което си мислиш, и хоп вече трябва да си заспал и да сънуваш непознат. Надявам се да съм ти помогнал :)

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: e7484c859a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Преди 2-3 седмици говорих с редактора на научното списание на ВВС, той каза, че няма научи доказателства какво се случва в главата и сърцето по време на сън, но е факт, че нещо става и този американец обяснява как го ползва:
https://www.youtube.com/watch?v=bbeDJZ-1XTI

М-27
Номер 14. - линка не се отваря, заради Гугъл защита.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: d0c7039276
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   В последния - реален-нереален сън - се будих (на сън 3-4 пъти)... имаше котка, която скача в леглото.. ставам, но вратата на хола е с три стъкла... необичайно. Излизам в коридора и влизам в стаята - в която съм преживял 6 години (детската)... сега ми дойде идея да се пробвам дали спа... обикновено летя. Без усиле се вдигнах с леко докосване - до тавана и се намерих в стара кухня - с плочки (от миналото)... минах праз стената осъзнателно и се появих на стълбите в същия стар блок

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker