Общежитие и условията в него - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Общежитие и условията в него
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 4443 пъти
Здравейте, силно се надявам хора, които са живеели в общежитие в София да отговорят на въпросите ми. Решила съм да кандидатствам в СУ с журналистика и ако успея да премина всичко успешно, защото нищо не се знае и не е хубаво да се говори педварително ще кандидатствам и за общежитие. И тук искам да Ви попитам, какво друго се изисква от мен, освен жилищната ми регистрация да не е в София? Какъв е бала, който трябва да имам? Има ли други изисквания? Какви са условията в общежитията? Как се държат хората по между си?
Искам да помоля модераторите да публикуват въпросника ми, защото искам да получа информацията и темата за мен е важна. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: 90aee224c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

1.   Хората се държат зле помежду си. Общежитията не са място, където студентите учат и се подготвят да развият шеметни кариери, да създадат бъдещи компании или да променят света чрез откритията си. Това са евтини бардаци, с лоша хигиена от страна на съквартирантите, нискокачествен алкохол, още по-нискокачествена музика и възможност за заразяване с ред венерически болести.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 580de76955
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Колкото по-голям успех имаш, имаш по-голям шанс да те приемат в общежитие, всяка година бала е различен. Дават ти една стая с 2, 3 легла, етажерка/ шкаф, бюро/маса и столове и баня с тоалетна. Естествено ще бъдеш със съквартирант/и в стаята, които са подбрани на случаен принцип. Ако не е поддържана стаята от минали студенти, може да си я ремонтирате, иначе всичко друго с носите вие, ако искате- например- хладилник, телевизор, готварски котлон/ печка и т. н. В повечето общежития има хлебарки, макар че всеки месец една фирма пръска, но няма ефект, затова си вземете някакви отрови за хлебарки. Общо взето това е, както всяко нещо си има и плюсове и минуси, но за 50-60лв. с консумативите на месец, си е добре.
Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: d7601732f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Нищо друго не се изисква. Условията зависят много от блока, в който попаднеш. Била съм в най-ужасния и беше чист кошмар.Хлебарки, влага и прозорец, облепен с тиксо... На всичкото отгоре имах крадлива и ужасно нечистоплътна съквартирантка.Сега съм в един от най-добрите,с алуминиева дограма, матраци, няма нищо скъсано или счуперно. Живея с прекрасни момичета и сме приятелки. Всичко е късмет... Или връзки, ако имаш :D

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a6d5ff10d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не мога да ти отговоря каква е процедурата за кандидатстване и какви са изискванията, защото не уча в СУ, а това е различно за всеки университет.
Условията в общежитията са въпрос на късмет. :) Има много хубави стаи, има ремонтирани блокове, но има и не чак толкова хубави. Но чак толкова лоши стаи, които да не стават за нормално живеене още не съм видял. Не са като луксозен апартамент или хотел, но ако не си момиче с големи претенции ще успееш да свикнеш с условията.
Хората се държат по различен начин помежду си. И това е въпрос на късмет. :) Има много умни, интелигентни, възпитани студенти, но има и от другия вид.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 8925ad53ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Оф, ужас и на мен ми предстои същото. Само едно не разбирам... като се настаня в общежитие за 4години ли е или за една? И задължително ли трябва да имаш висок успех за да жичееш там? И краде ли се там, има ли някаква охрана...? Мен честно казано мн ме е страх да не ме окрадат...

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 5a89e306a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   С интерес следя темата защити точно това ми предстои. Имам няколко въпроса:

1. Като казвате висок успех имате предвид горе долу над 5 на изпитите или по нисък.

2. Казахте че е на случаен принцип разпределянето. Няма ли шанс да се запишеш с кой искаш тъй като доста приятели ще са в СУ и с все някой може да се съберем.

Благодаря

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 2dbac6cd52
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравейте. Аз съм 1 курс и само до преди няколко месеца си задавах същите въпроси, та:
Номер 5 общежитието е за една година. Ако ти хареса стаята, за следващата година може да отбележиш, че искаш да си в същата. Поне в УНСС е така. Успехът е различен. Но имаш ли над 4. 50 все ще минеш на второ или трето класиране. Има охрана. Не съм чула някой да са го окрали. Даже моята стая има от предишните квартиранти и желязна врата, така че съм спокойна.
Номер 6 успехът за 1 курс винаги е най-висок и ще ти трябва над 5, за да минеш още на първо класиране. Може да подадеш молба да си с приятелите ти, но дали ще я одобрят е друг въпрос. Все пак нищо не губиш като пробваш.
Най-важното е да се разбирате със съквартирантите си. Аз се паднах в уж един от най-ужасните блокове, далеч от Студентски и университета на цели 10 минути. :D Всички ми "съчувстват" като им кажа в кой блок съм. Но пък със сменена дограма, сега започнаха да го санират и имам страхотна гледка, защото съм на висок етаж. Не е някакъв лукс, но в никакъв случай не е и мизерия. На който не му харесва винаги може да си го освежи.
Учете си за изпитите и не се притеснявайте. Всички ще ви класират за общежитие. По- важното е на какви съквартиранти ще попаднете. Готини като моите. :D Дано съм ви била полезна. И успех. :)

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 3efc4ecf6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Номер 7, знаеш ли дали дават и самостоятелни стаи за студенти в общежитията?

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 2dbac6cd52
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Номер 7:
Дават ако имаш връзки... По принцип има блокове, където от една врата се влиза в две стаи. Две двойки или пък едната е по-голяма за двама човека, а другата по-малка за един. Като са с общ санитарен възел и коридор. Ако имаш късмет даже и кухничка, ако пък си на семейно общежитие тераска. Случи се така, че аз съм в подобно положение и съм много доволна. Хем стаята е само за мен, разполагам се както си искам и не се съобразявам с никого, хем в същото време си имам съквартирантите от другата стая, защото са преходни и, за да вляза в моята трябва да мина през тях. Дано ме разбра. :D Досега не съм чувала в обикновена стая(която е пригодена за 3-ма) да живее само един човек Но това е Студентски, все пак. Там всичко е възможно. :D

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 3efc4ecf6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 7, да, за нещо подобно питах, Едно момиче, което учи в София, ми каза, че в университети, където нямат достатъчно студенти, дават самостоятелни стаи от общежитията си на други студенти, като естествено заплащането е двойно, тъй като по принцип стаята е за 2 човека. Затова попитах дали в София има наистина такива университети, където заради лиспа на студенти част от стаите в общежитията им стоят празни и ако някой иска, му дават самостоятелна стая за по-високо заплащане. Знаеш ли дали има такъв университет в София или са ме излъгали? :)

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 2dbac6cd52
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   А защо ти е да си сам/а в стая?

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 3efc4ecf6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От номер 8- Ами, за това, че искам да съм сам в стая, е дълъг въпрос. :) Просто така ми е по-добре, много трудно ще се приспособя към София, когато отида там, пък ако имам и съквартирант, стресът вече наистина ще ми дойде в повече, а като се знам колко съм "общителен" и ако се окаже някой не много дружелюбен, дори не знам дали ще издържа. :D Затова питам дали има такива университети в София, които предлагат самостоятелни стаи в общежитията си, защото квартира не мога да си позволя.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 2dbac6cd52
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Номер 7:
Може като кандидатстваш да подадеш молба, че искаш да си сам. Също и да говориш с домакинката на блока. Дори да я одобрят със сигурност ще плащаш двоен наем.
Честно казано според мен няма смисъл да го правиш това. Повярвай ми аз също не съм от най-общителните и трудно допущам хора до себе си. И аз като теб се притеснявах как ще се приспособя към София. Но не ми отне много време. Най ме дразни, че навсякъде трябва да ползваш градски транспорт.:D
Както ти казах по-горе може да си сам и пак да имаш съквартиранти. Лично за мен това е най-добрият вариант. Пък и ако си съвсем сам в даден момент ще ти омръзне, и най-малкото няма да има с кого да си пиеш кафето/чая сутрин.:D

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker