Как да се справя с този страх? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да се справя с този страх?
преди: 14 години, 3 дни, прочетена 10829 пъти
Здравейте!От едно известно време ми е много тягостно в душата.Много ме е страх.
Преди години почина сестра ми.Оттам нататък животът ми тръгна назад,,,семейството ми не е същото,нито аз.претърпях и физическо насилие.Случиха ми се редица много лоши неща,които не заслужавах...оттогава страхът се е насадил в мен.
Навсякъде виждам някакви некролози,смърт...Преживявам смъртта на хората около мен много тежко,явно защото съм чувствителна заради нашия случай.
Някой роднини казват че сме имали магия...Не зная какво да правя.
Все изпитвам чувство на вина.Обградена съм от много хора,но се чувствам самотна.И се чудя с какво другите са заслужили повече от мен,въпреки че са толкова безскрупулни.
Но този страх от всичко и от смъртта ме спира толкова много!
Вярвате ли в такива магии?И за няколко години защо всичко ми тръгна наопъки.Такова щастливо семейство бяхме..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 2 дни
hash: 0cffca9043
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много съжалявам за това , което ти се е случило. Ужасно е...,но мисля , че си изпаднала в депресия - нямаш никаква магия само се стегни , а съветът ми е - наистина сериозно - отиди на психиатър-не се тревожи - там не ходят само луди - ще ти изпише лекарсто , което да ти помогне мн по - лесно да се справиш с този ужасен за теб период. Не се предавай !
Ева

 
  ...
преди: 14 години, 2 дни
hash: 2ba7cc1fa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Доста неприятни неща са ти се случили,да. Всеки би се сдухал след такава загуба. Но мисля, че трябва да събереш сили и да продължиш напред. Насочи мислите си в положителна насока и си повтаряй, че нищо не би те пречупило.Силата и волята на характера ти биха ти помогнали. Не се колебай и да потърсиш лекарска помощ ако не се справиш сама. Страха също се лекува. Но главно всичко зависи от самата теб. След лошото идва и хубаво, повярвай в това! И не допускай отрицателната енергия до себе си!

 
  ...
преди: 14 години, 2 дни
hash: fc75c9a844
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Даа, обикновено в тоя живот безскруполните винаги успяват. Няма логика, но е така.
Нито си луда, още по- малко пък виновна, но наистина можеш да идеш на психиатър. Както аза номер 2, след лошото идва хубаво, дано при теб да е в големи количества.

Ale

 
  ... горе^
преди: 14 години, 2 дни
hash: bd94154d59
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Милата.. Преживях абсолютно всичко, ама всичко от изброеното от теб. Само че, изгубих баща си. Но преди 6 години. От личен опит ти казвам, че болката никога няма да спре, просто се научаваш да живееш с нея.. И аз всеки ден се питам с какво съм заслужила всичко това, което ми се случи. Още не знам отговора.. А относно магиите.. Ами, малко вероятно. А мъката, която си преживяла те прави по-силна. Аз лично предпочитам да съм слаба и тъпа, но баща ми да си е тук. Сигурна съм, че и ти предпочиташ това, стига сестра ти да се върне. Ами нямаме избор.. Научаваме се да живеем с болката и спомените, които ни пронизват. Ако искаш дай скайп, имейл или нещо, чрез което да се свържем. Бих могла да ти помогна.

- Атина`

 
  ...
преди: 14 години, 2 дни
hash: 2d30feadb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ами според вас като ида на психиатър-какво от това.ходила съм при психолог-напълно излишно...а особено когато дойде най-следкия момент с хапченцата-аийде моля...това не ми е разрешението.

 
  ...


...
преди: 14 години, 2 дни
hash: 93db9043b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   "Магиите" са в главата ти - те са в начина по който работи съзнанието ти (както твоето собствено, така и Съзнанието по принцип). Мислите имат неприятното свойство да се материализират в живота ни, особено тези мисли, в които умът и сърцето имат единомислие...
Страхът като цяло, и в частност страхът от смъртта са най-деструктивните мисли и чувства въобще. Страхът сковава, води до парализиране и бездействие, до липса на развитие, а понеже през това време другите се развиват и вървят напред (е, не всички напред, но поне нанякъде) ти изоставаш спрямо тях (като стоиш на едно място) и за това ти се струва, че вървиш назад (един пример - ако преди 10 години човек можеше да напълни хладилника с 50 лв., то сега и със 150 не може да го напълни - извод: ако сега взимаш същата заплата като преди 10 години, с нея ше живееш поне 3 пъти по-зле от тогава...).
За да разсееш страховете, първо проучи въпроса със смъртта - наистина ли мислиш, че всички тези хора просто "изчезват" и нищо не остава от тях? Прочети книгите (научни, езотерични, древни..) по въпроса. Подложи се и на някои помощни техники: регресивна хипноза, водена медитация, психеделичен трип... Нещата, които ще научиш и преживееш със сигурност ще преобърнат мисленето ти!
Иначе можеш да се опиташ да развалиш "магията" (като ходиш по врачки и по баячки), но според мен само ще си загубиш времето и парите - ще постигнеш частичен успех, само ако наистина ПОВЯРВАШ че си постигнала нещо чрез тях. Но страхът ще си остане и ще продължи да те трови.
Затова, най-добре се опитай да научиш истината.
Започни с Реймънд Муди, Майкъл Нютън и т.н.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 2 дни
hash: 36696bc116
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Миличка на тия ГЛУПОСТИ с магията НЕ вярвай! Все пак сте изгубили човек от семейството,нормално е вече да не сте щастливи както преди. Сестра ти е починала,но аз съм сигурна,че тя е с теб и те пази от някъде,едва ли тя би искала да се страхуваш или да се виниш! Нормално е и да си в това състояние. Захвани се с нещо,недей да бездействаш. Недей да мислиш само за страха и за вината,спомняй си за сестра си с усмивка. Знам,че сега като го прочетеш това няма да те облекчи,но по-нататък във времето мисля,че ти самата ще го осъзнаеш.
Ивето ;)

 
  ...
преди: 14 години, 2 дни
hash: eafebb2712
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Здравей, мила. Страшно ми стана мъчно като прочетох написаното. Много ми се иска да ти помогна. Наистина не знам как се чувстваш, защото (слава Богу), на мен толкова лошо нещо не ми се е случвало и не знам как бих го преживяла. Преди половин година почина бащата на моя приятел и аз бях до него, знам какво беше, въпреки че баща му не беше млад човек, много му беше тежко. Тогава в един форум прочетох за нещо подобно на твоя случай, общо взето хора, които наскоро бяха изгубили близки, споделяха как са го превъзмогнали. Една жена каза, че след като прочела няколко книги на Майкъл Нютън си променила коренно мисленето за живота и страхът от смъртта изчезнал. (Д-р Майкъл Нютън е сертифициран хипнотерапевт.) Почувствала се по-добре и по-спокойна. Аз исках да ги прочета тези книги, но все не намирам време. Опитах се да ги намеря в електронен вариант и ето линкове:
http://duhovno-razvitie.com/niuton.htm
http://www.e-bookbg.com/index.php?option=com_docman&task=doc_details&gid=2562&Itemid=61
http://duhovno-razvitie.com/knigi/
Това са само някои от книгите. Доколкото знам той потвърждава научно, че има живот след смъртта и че нищо не се губи, хората се разделят, но после се срещат пак в друг свят и при други условия. Използва хипнотерапия и разкази на хора, които са били в клинична смърт и редица други методи (за съжаление още не съм му чела книгите).Опитай се да намериш неговите книги, защото знам, че има още, не само тези и ги прочети. Аз по принцип съм човек, който се занимава с наука и не вярвам на бабини деветини, но тук става дума за научни изследвания, провеждани дълги години и човекът все пак има научна степен, световнопризнат е. Можеш да намериш в интернет много информация за него.
Много искам да ти помогна с това. Разбира се трябва да отидеш и на психолог, да вземеш някои успокоителни, но никой няма да ти помогне така, както ти самата. Това дето ти разправят да се стегнеш, не става така лесно. Депресията е сложно нещо и не се лекува току-така. Трябва ти помощ и подкрепа от приятели и близки. Сестра ти никога няма да се върне (в този живот), но животът продължава и ти трябва да се опиташ да бъдеш щастлива. Наистина след лошото идва хубаво, знам го от собствен опит. Просто ти трябва време и подкрепа.
Опитай се да направиш всичко което те съветваме аз и другите и ще се радвам да споделиш дали има резултат.
Целувки и прегръдки!
Ж, 33

 
  ...
преди: 14 години, 2 дни
hash: b52f32a25e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Моите Съболезнования.
Виж, момиче, каквото и да ти кажат тук навярно няма да има смисъл за теб. Това са дълеч по-сложни неща и проблемите зажалост не се решават в форуми и сайтове. Но иначе те разбирам , само това мога да ти кажа, разбирам те, и само това би ти помогнало до някъде. Аз съм едва на 20, а през послените 2 години се сблъсках с неща, които не подозирах, че съществуват. Един дългогодишен МНОГО добър приятел влезе в лудница. След това дру,г също много близък приятел, загина по особено жесток начин- самопростреля се. Какво да ти кажа, живота е една гадна комедия. Първо ти показва доброто и после сякаш го обзема оная мания за власт и иска да ти покаже че е способен на всичко(живота) Погребахме и роднини, да , но при тях имаше друго те бяха вече на онези мъдри години, при,които хората коментират "е,поживял си е малко поне" или ако е болен (както в моя случай) -"на тез години да се мъчи така... абе се отърва,тъй да се каже" ... Плачеш,плачеш,позабравяш... и малко ти минава. Но когато умре младо момче или се разболее от тежка болест,положението е съвсем друго. Забравяш ума и дума, забравяш къде си, кой си... Няколко дена си блокаж ... а после , после ти остава траен белег. И ако сте с по-слаба психика(например както Вас,авторке) остава за доста по-дълго. Желая Ви малко повече настроение и весели моменти. Сигурен лек за психическите травми (личен пример) са прятелите, но истинските приятели, там където ти е най-добре, те ще Ви накарат да забравите трагичното минало. Сега колкото и да тъгувате живота си продължава,починалия нама да се върне. Добрите хора отиват на добри места- това е моята утеха ( попринцип съм вярващ, но това няма да го намесам) Отново съболезнованията ми, за Вашата нелека съдба.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 2 дни
hash: 51242814a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 5, какво да ти кажа, за мене добрият психиатър не трябва да си служи с хапчета. Пак казвам, момичето не е лудо, че да я тъпчат с хапове. Ти очевидно също не си, така че явно не си попаднала на специалист.

Ale

 
  ...

...
преди: 14 години, 2 дни
hash: b52f32a25e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   До Администраторите

Защо не ми публикувахте съобщението. каква беше причината. Нито съм засегнал"друго лице, което нямам как да се защитава" , дори изобщо не съм излязал от рамките на анонимността. Като ще правите такъв хубав сайт , в който присъстват правила за ползването му, трябва да изложите именно тези "норми" ;" правила'' ... защо си играя да пиша.като съобщението ми дори няма да се публикува, а и най-важното е че го напраих с цел да помогна на друг потребител.

 
  ...
преди: 14 години, 2 дни
hash: d87f42a3d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм номер 8 и сега видях, че с номер 6 мислим еднакво. Коментара го пуснах когато бяха само 3.:) Послушай ни.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 1 ден
hash: 93db9043b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Виж това, подобно е:
http://spodeli.net/6/story-7851.html

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: 44307c5a46
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   здравейте.от много време имам проблем със страха и незнам как да се справя с него. изпитвам страх от много неща. най9големият ми страх е от умрял човек и незнам как да се справя с това. преди няколко години почина наш братовчед млад човек внезапно и може би от тогава изпитвам такъв ужас от починали хора. смъртта му беше внезапна и това беше шокиращо за близките му и за нас. отидох само да му запаля свещ но на погребението не можах да отида. просто не можах . незнам.... и от тогава не мога да ходя пир починали хора.дядо ми почина преди 4 години и не съм ходила на погребението му. знам че това е грешно... отидох след извистно време на гроба му и му запалих свещ , но с майка ми защото сама ме беше страх. страх ме е да пътувам сама. до сега никога не съм ходила никъде сама. не мога.... изпитвам панически страх...осъзнавам че няма нищо страшно в това но като тръгна и си мисля че ще ми се случи нещо и така....чета от тези книги които те съветват как да избегнеш този страх но явно внушението ми е много голямо и ....защо човек не може да си мисли и да му се случват все хубави неща.не може . светът е устроен така.но наистина както казвате в по горните редове трябва човек да бъде много силен да се стегне и да върви напред, защото животът трябва да се изживее и той продължава...

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 8bf628e624
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Здравейте Изгубих сестра си преди две години на 47 Беше всичко за мен и семейството ми Отиде си в безкрайно страшна картина от сарком като беше подложена на 15 операции за 6 месеца Безкрайна Ужасяваща бораба Агония Страх и Ужас Разочароваха ме и ме изоствиха близки и приятелиВсеки си спестява отрицателните емоции Не съм очаквала човек какъв егоист е Сега сме сами Опитваме се да живеем Но всичко което градихме се разпада със страхотно темпо Ужасът от смърта Неприеманеното на загубата Всичко те смазва Тук се говорят неша като на сбика просто да си говорим Всеки е сам трябва сам да се справи ако може Лекари и приятели просто не ти помагат празни приказки на хора за които болката е далечна Бори си сам Защото просто си сам

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 4 дни
hash: 463d0eba01
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Недей да вярваш в магии, прави добрини и всичко ще бъде наред.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker