Пенсионно осигуряване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Пенсионно осигуряване
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 1635 пъти
Здравейте имам един въпрос.
Някой знае ли къде отиват парите от социалните осигуровки
или как да проверя в кой пенсионен фонт отиват.
Частен или държавен?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: c78a4eb237
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Смесваш пенсионно със социално осигуряване, не че не отиват в една „тенджера“ - 5% Допълнително осигуряване отиваха до сега в Частните фондове, но в следващата година всеки трябва да си избере, а за новите отиват направо в „тенджерата“
Социалните и по-големите осигуровки за пенсия отиват и сега в „тенджерата“
Коя е тя? Ами държавната тенджерка, разбира се - парите ни ДИРЕКТНО отиват за
- Плащане на заеми с ЛИХВИТЕ, завещани ни от старите поколения като само днес са се платили близо 1, 2 милярда долара заем като са взени по-малко от милярд... от Милен Велчев, за да плати заемите на Тодор Живков.
Същност чак сега платихме последната вноска от завещаните ни „благинки“ от комунизма.

25 г. ни трябваха, за да платим за „безплатните“ лагери, почивчици и заплатите на калпак през онова време
- близо 80% от парите ни отиват за сициално слабите и за днешните пенсионери (същите чиито заеми току що платихме).
Не е нужно да казвам, че взехме нови заеми, защото в момента няма от къде да се покрият тези социални разходи.
- Остават 10-15% за армия, полиция, съдебна система, държавното управление, да не забравяме и за „печеливши“ фирми като БДЖ
- Инвестираме по-малко от 5% в бъдещето - в образованието на нашите деца, които би следвало един ден да плащат нашите пенсии!!!

Аз не вярвам, че днешните млади ще взимаме каквито и да е пенсии един ден. Не се надявам и на смешните пари, които внасяме в частните фондове, но твърдо съм решена да не ги дам на сегашните пенсионери и социално слаби (роми) и още другия месец ще се погрижа да влезнат в Алианц. Баща ми вече взима пенсия от там и е доволен. Дори да съм на загуба хич не ме интересува!
Ай Ен Джи също не е български фонд.
Бих внесла и във фонда на ЦКБ, те имат много активи, но не ми се занимава - Алианц да ми е мирна главата.

Същност няма какво да проверяваме къде ходили парите - има си НСИ, има си отчети на Правителството - знае се къде отива всяко левче. Има действително злоупотреби, но голямото и ОГРОМНО перо са социалните разходи.
Аз не виждам пенсионерите в своето мнозинство да са направили нещо добро за нас и да са ни оставили една просперираща и уредена държава, затова в следващите 10 г. ще гледам да се скътавам и да не ги храня - за ромите да не говорим. Моята баба си я храня, разбира се, но тя е уникална и не избира БКП-то...

Доволна съм за момента само от Здравните услуги у нас. Само ни пълнят по телевизията главите с глупости, но за тези пари получаваме прекрасна услуга. Моят брат живее в Англия и там е катастрофа. Моята баба миналия месец я спасяваха два пъти в интензивното, взима вече най-модерни медикаменти за диабет и не платихме нито една стотинка. Плащам с голям кеф над 200 лв. здравни осигуровки и още бих платила. Даряваме като семейство пари на детската болница до нас, както и купихме играчки за дечицата.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: bb78e37ab7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   благодаря за отговора

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: fdb1e12cc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Съгласна съм с номер 1, само не те съветвам да внасяш в ING. Вярно, не са българска фирма, ама шефовете за България са българи. Работила съм за тях преди няколко години и не съм възхитена от стила им на работа! За другите изброени фондове, нищо не мога да кажа, нямам наблюдения, обаче човек запознат с тази сфера ме посъветва да не се доверявам на частен фонд, защото като нищо ще фалират и жалко за всичките пари, които внасяме. Както каза той, "КТБ е само началото. Ще има и други банки, но и пенсионни фондове. " Склонна съм да му вярвам, за това си мисля като разрешат, да си прехвърля парите в НОИ. Въпреки, че съм само на 32 и изобщо не вярвам да стигна до пенсия. Ама знае ли човек?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: bb78e37ab7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   аз съм на 25. Немисля че ще стигна до пенсия но засегнах тази тема защото една зе да ме убеждава да се прехвърля в I N G. Аз незная нищо за никоя фирма. Затова искам някакво мнение.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 5418c523fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Всичките банки и пенсионни фондове са еднакво крадливи и лъжливи, към която и да си - всичките лапат от твоите парички, не се безпокой! Те затова са измислени банките, за да се чудят как да измислят все по - креативни начини за лапане! Месец по месец ти крадат процентче по процентче, а когато одъртееш ще измислят някоя банкова криза, в които всичките ти спестявания са потънали! И за извинение ще ти подхвърлят някакви мизерни пари за обезщетение!
Иначе как си обясняваш, че банкер, кредитор или застраховател са едни от най - доходоносните професии, заедно с всички докторски?
Заедно с монополите като здравните осигуровки, телефона, тока, водата и домоуправителя, банките осъществяват най - големите далавери и смучене на бедната работническа класа в България! А особено пък в България, където с кривите ни закони и кривата ни конституция, тях закони почти не ги ловят!!!
Към номер 1 - за всичко си абсолютно права, само за здравните осигуровки не мога изобщо да се съглася! Преди години, когато нямаше лични лекари и нямаше такива осигуровки, здравеопзаването в България беше много по - честно и по - добро! Това е може би единственото положително нещо на България през социализма, както и образованието и телекомуникациите!
Иначе, идеята на Номер 3 за прехвърлянето на пенсионните фондове и на социалните в НОИ не е чак толкова лоша, ще се възползвам и аз и даже я препоръчвам!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker