Работата, която ми съсипа здравето - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Работата, която ми съсипа здравето
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 1741 пъти
Здравейте,
надявам се историята ми да бъде прочетена цялата и да получа съвет, защото се намирам в трудно за мен положение от доста време насам.
Фирмата, в която работя не ми дава много, но от мен се иска да давам всичко. Некоректни са към мен във абсолютно всяко едно отношение - взимам една заплата, а ме осигуряват на минимална, работя в събота, изпълнявам няколко длъжности, викат ми, правят ми унизителни и неоснователни забележки, тормозат ме, снимат ме тайно с камера и за тях е едно хубаво разнообразие, когато ме изкарат извън нерви, защото по цял ден не работят, а стоят на столовете и наблюдават служителите, понякога ги санкционират за глупави неща от рода на "той защо яде в офиса, не ме интересува, че не е закусил, няма право да губи от работното си време за това". Нямам право да използвам личния си телефон, пише го в една нова наредба, която не е част от договора ми, но все пак след като съм отишла на работа е влязла в сила. Мама беше зле и имаше нужда от операция, цял ден бях на тръни как ще мине, но не можех да си видя телефона или да звънна за да разбера какво се случва. Толкова ми беше зле, че се крих в тоалетната да плача. На края на деня не издържах и взех телефона и една колежка ме видя и след това явно ме е изпортила и ми сложиха скрита камера, но те не знаят, че аз знам, че има камера. Т. е. не сме си го казали явно в очите, но май и двете страни се усещаме откъде духа вятъра. Когато отидох на работа взех мястото на бременно момиче, пуснана ми договор, който сега е постоянен, това момиче вече излиза от майчинство и се чудя дали не се държат кофти с мен за да ме накарат да напусна за да може тя да се върне на моето място. Преди няколко месеца почина човек от семейството, което беше съкрушителен за мен период, въпреки всичко никой не ми изказа съболезнованията си, нито се почерпи за Бог да прости, а по време на погребението ми звъняха по работа, аз естествено не вдигнах, бях с изключени звуци на телефона. Тези хора ме съсипаха и продължават да го правят по всевъзможни начини. Карат ме да подписвам 30 дни неплатен отпуск фиктивно, като въпреки това на уречените дати съм си на работа. Предполагам го правят с цел да имат по - малко разходи по моите осигуровки и за да са сигурни, че няма да им отсъствам евентуално, използвайки неплатен отпуск. Ако пусна болничен до 3 дни после ми очернят живота, защото смятат, че съм искала да си почина на техен гръб. Всичко в тази работа е фиктивно, нечестно и постоянно търпя лошо отношение за чужди грешки, сякаш съм МОЛ. Държа се, но съвсем скоро рухнах, психически и физически, толкова ми се беше натрупало, изпаднах в паника.
Ако реша да напусна със сигурност няма да ми изплатят всичко, което съм изработила, защото по договор съм на едни пари, а взимам други. Отделно в него пише, че ако искам да напусна ще трябва да изчакам тримесечно предизвестие, а работодателя ми за да ми направи на пук за пореден път няма да ме пусне по взаимно съгласие. Въпреки, че съм от най - добрите служители и много пъти са ми го казвали, не ме ценят, както и много други хора, които вече напуснаха. Успях да си намеря по - добра работа и смятам да задвижа нещата по напускането, защото тук се поболях, буквално. но ми е много тежко това лично отношение, никой нищо не ти казва в очите сякаш си мижитурка, ако си Богоизбран може и шефовете да говорят с теб, ако ли не някой друг идва и ти съобщава нещо, докато те подминават жалката ти особа и дори не те поздравяват понякога за добро утро. Идват до работното ти място и се правят, че търсят нещо, а реално те наблюдават да видят дали рабптиш, въпреки всички камери и всичко останало. Постоянно напрежение, че си следен. Адски много отговорности за една малка заплата. Не си струва. Вече не мога. Не мога.
Моля Ви за съвет, мисля, че имам начин, по който да се измъкна още на същия ден, но искам да не вдигам врява и просто да си тръгна, да останат с отворена уста и да не им давам обяснения, защото те на мен никога не ми дадоха такива, когато ме обиждаха, унижаваха и санкционираха.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: 29483230b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Без предизвестие - чл. 327 от кт, виж т. 11, макар че трябва да е без твое съгласие. Питай в инспекция по труда или адвокат, защото не виждам как ще стане без предизвестие

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 6d3c5a1739
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пазара на труда е следния - ако не ти оттърва, намираш си по-хубава, ако не можеш да си намериш достатъчно дълго време, значи не си толкова добър. Ако вече има картелно споразумение на пазара на труда между фирмите, е друга работа, защото в малките градове го има в много случаи. Всъщност не прочетох цялото и не знам от къде си. не се заяждам, аз самият бях в такова положение. В крайна сметка си останах на същата работа, но с други разбирания. Просто започнах да съм благодарен на тях дори и за това, което ми дават на висока цена. След време го оцениха и започнаха да ме издигат и да знаят по-добре цената ми.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 98e5c060ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не може ли да си дадеш предизвестието че напускаш и да излезеш в болничен? През това време ще ти платят официалната ти заплата, т. е по-ниско от това което взимаш реално, но поне ще се махнеш веднага. Така или иначе, щом по докумети взимаш някаква сума, само нея можеш да ги принудиш да ти дадат, тогава поне не си губи времето и нервите да им работиш още 3 месеца. Вдигни там някаква истерия, депресия и гледай да убедиш някой лекар да ти даде болничен. И да не стане, пак напускай и въобще не си давай зор.
Важното е да се отървеш от там, майната им на финансовите загуби. Ще ги преживееш и след няколко месеца на някое нормално място, ще си щастлива, че си го направила.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 04ad863bfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 2, това твоето е типичната робска психика на българина. Да благодариш, че ти плащат някакви нищожни пари и те да са оценката на твоя труд и знания, за които си положил не малко усилия.
Пазара на труда ще се промени, ако ние работещите изискваме от работодателите си нормални условия, отношение и заплащане. Такива като теб, които скланят глава принуждават булшинството от хората да започнат да си мислят, че всичко, което се случва в тази държава е нормално.
А промяната трябва да започне от нас самите.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: e7e316a786
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Те така или иначе са задължени да върнат момичето, което е майчинство по закон. Те са длъжни да й пазят мястото и след полагащите се 40 дни отпуск ако иска може да се върне, така, че не е това причината. Ти прочете ли договора си за работа преди да го подпишеш?
Ако не ти изнася си намираш нова работа, щом. можеш да си позволиш да не вдигаш телефона, значи нямаш деца и дори и да не ти изплатят всички пари ще ощетиш само себе си, все някак ще избуташ до следваща заплата. Достойнството и нервите са по-важни от 1 заплата, бих се лишила от тях само ако знам, че няма друг изход, а при теб има.

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: b440d4977a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Ядене на работоното място и личен телефон??? Алоо, ти къде се намираш? Никой не го интересуват личните ти проблеми - там си, за да си изпълняваш задълженията. Не си закусила? - ставаш по-рано другия път. Това е истинският живот, стига илюзии. Много се изнервям като някой мрънка за такива работи. Питат всички защо на Запад са по-напред - защото там правилата се спазват!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: b440d4977a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И освен това - тая тема колко пъти ще я пускаш вече? Напускай и ни остави и нас на мира!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 7a211b74df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Можеш да се махнеш на момента, но ще ти вземат 3 заплати, понеже не си спазваш предизвестието. Както са ти казали по-горе, единият вариант е да си вземеш болничен, а другият е да го удариш на уволнение и да си вършиш работата през пръсти толкова, че да им писне и сами да те пуснат. Не могат да те уволнят дисциплинарно, понеже това трудно се доказва и се спазва определен ред. Давай с техните камъни, по тяхната глава.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: b49a603be3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   4, не знам каква е робската психика, но преди работех много и за малко пари, а откак се промених работя по-малко заповече пари. Ако не дадеш, не можеш да искаш. Авторът може да си недоволства цял живот, но това няма да промени много ситуацията. Аз я промених и затова дадох съвет. По-добре да даде съвет човек, който е решил проблемът на автора, отколкото да говорим голи приказки и кой с каква приказка е.

Ти си мислиш, че работиш, а не получаваш, работодателя си мисли, че ти дава, а не работиш и така ис върви цял живот, докато някой не направи първата крачка и не напшрави нещо, което да се оцени отсреща. Не говорим да се работи повече, а да се работи по-малко и по-ефективно и да си знаеш цената.

Точно това ме отличава от роба - аз работя малко и ефективно и влизам под кожата на работодателя, за да ме оцени, а не работя като поечето много, а да не съм свършил нищо, а само да се оплаквам и да рева за пари.

Погледни и от страната на шефа. Той трябва да оптимизира бизнеса - да намали разходите, които нему носят печалба. Ако ти не му носиш печалба, толкова и ще ти плаща. Все пак това е бизнес, не е благотворителна организация и колкото по-бързо го разберете, токова по-добре за вас. Иначе цял живот ще си плюете по работодателите и ще си гладувате.

Запомнете вече не е комунизъм и работливите не са длъжни да работят и за вас, а сами трябва да убедите шефа си, че си струва да ви плаща повече.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: f4607e8004
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   На калпава ракета - космосът ? крив!
Айде у лево!

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 146ab0d412
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Леле колко лоши българи са писали... като че ли авторката е виновна че работодателите и са кофти. Българи засрамете се сякаш вие сте по - добри като обиждате...

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 146ab0d412
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Такива са коментарите като пишат само деца...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: e7e316a786
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Коментарите са наистина много злобни и некачествени, а авторката е в правото си. Какво става с този сайт... само деца ли влизат да коментират вече.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker