Завист и злоба - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Завист и злоба
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 2153 пъти
Какви потребности задоволяват завистта и злобата?

Питам защото доста се толерират и им се дава по-голяма воля отколкото е здравословно във всеки един смисъл на тази дума.

За мен е било жива мъка в макар и редките случаи когато внезапно са ме връхлетявали. Затова съм ги парирала винаги бързо-бързо.

Поздравче за всички!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: a4b13a15be
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не е точно потребност. Просто когато искаш много нещо, а го нямаш, ти става кофти, че други го имат. Когато осъзнаеш, че в съзнанието си имаш всичко, което ти е необходимо и трябва просто да го забележиш в самият теб, за да се прояви във физическия свят, тогава тези емоции изчезават, защото ти чувстваш изобилието в съзнанието си, дори не ти трябват и физически. Когато ги искаш ти всъщности ги искаш заради липсата им в твоето съзнание или по-скоро, защото не ги забелязваш там, а реално ги имаш, както и всичко, което ти е необходимо.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 0760ce1c5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Лично аз съм забелязала, че най-вече завиждат хора, които да комплексирани, неуверени в себе си, че могат да постигнат нещо сами. Давам пример с една приятелка - абсолютно оставила се на течението, не правеща никакви усилия за нищо, вечно мрънкаща и недоволна, непрекъснато завиждаше на другите около нея. Естествено вече не ми е приятелка, но си спомням, че винаги изръсваше някакъв гаден коментар по повод нечии успех. А не виждаше, че проблема и е в нея самата, че трябва да вложи усилия за да постигне това дето има. Мога да кажа, че завистливите хора са мързеливи, искат да имат нещата на другите, обаче да им паднат от небето. И по закона на проекцията си мислят, че щом те са мързеливи и другите са такива, а на другите им пада всичко от небето, а те са ощетени. Например аз имам хубава фигура, която съм я поддържала със спорт и усилия години наред, естествено тази бивша приятелка не ми е светила като съм се потила и мъчила, но не и пречеше завистливо да ме оглежда и да подмята някакви коментари. Тя естествено не беше с хубава фигура, тъпчеше се с боклуци и не беше помирисвала спорт. На такива хора не може да се помогне, по-далеч от тях, те просто не разбират, че всеки човек за да има нещо, по някакъв начин го е заслужил, те просто са озлобени от собственото си безсилие и чрез завистта и злобата към другите, целят да изхвърлят част от вътрешното си напрежение и озлобление върху обекта на завистта си. Това е според мен.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 549db8be54
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На всеки се случва, но човек трябва да се бори срещу това. Проблема е, че хората се сравняват.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: dfee248f47
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   по какво се разбира кой изпитва злоба и завист?

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 7a880dbe2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   На човек му е вродено това да е егоист и да бъде завистлив.

Ако ти си човек който иска да е над тези неща, просто трябва да си промениш нагласата и да започнеш да виждаш света с по-разширен мироглед.

Не знам какво ти се върти в главата за да пуснеш темата, но завист и злоба може да се таят поради различни неща - материални и духовни които пък изразяват чувства и емоции.

Ако човек има нещо от което ти си лишен/а в даден момент, било то някаква техника - (телефон например), или пък духовно, (някой например е отишъл на почивка някъде, като тя се предполага че би му дала духовен релакс, забавление, премахва проблемите от ежедневието и т. н., Ами много хора биха завидели. Много хора биха си казали, "гледай го този или тази, има хубав телефон а аз? ! ", или пък "тая отиде на почивка във Хърватия а аз тука се блъскам.. защо и на мен не ми се случва нещо хубаво а винаги на другите? ! "

Хората изпитват злоба и завист именно поради това че не оценяват това което те получават от живота.

Моята нагласа когато чуя че на някой му се е случило нещо хубаво, независимо във какъв аспекст е следната:

- Браво на човека, той/тя е работил/а здраво и се е лишавал/а от много неща и се е натоварвал/а психически и физически, за да си позволи това нещо, било то материално или духовно.

И така всеки път когато зависта и злобата се обаждат в теб, ти можеш да си казваш точно това което горе споменах. В даден момент всичко ще стане механично и когато ти би трябвало да изпитваш злоба или завист, в теб автоматично ще се обажда горе споменатото и няма да ти прави впечатление. Просто ти ще си си променил/а нагласата и ще си по-добър човек, като същевременно не би натоварвала себе си духовно и психически.

Всеки има и хубави и лоши моменти в живота си и това е кръговрата на реалноста. И ти и аз и всеки, на всеки му се случват и лоши и хубави неща.

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 33545fab3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Обмислях да потърся тук съвет за нещо подобно, но си ме изпреварила.
Разликата е, че мислех много по-конкретно да го опиша, но и така става.
Ще следя темата ти, защото имам нужда от съвет как да се справя с това. При мен е само към една жена, но това което аз изпитвам към нея го усещам и като реакция от нейна страна към мен. На двама братя сме жени. Така че съвет като "не контактувай с нея" не би ми помогнал.
Искам себе си да променя. Нейните чувства към мен не ме интересуват. Не искам аз да изпитвам никаква злоба и омраза.
Това е само към нея. Иначе съм уж позитивен човет и обичам и разбирам хората най-общо казано.
Само и единствено тук бих потърсила съвет. Ползвам интернет в чужбина само за да мога да влизам тук. Тук си прекарвам свободното време.
Поздрави на всички и на теб, авторке!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: b4e0556d9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Подкрепям №6 и аз живея на принципа "Браво на човека.... "
А тези които завиждат и злобеят нараняват само себе си така че?

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: fca32c0d30
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Това са движещите сили при българина, породени от купчината отрицателни черти, които притежава. Ако тези качества можеха да произвеждат електроенергия, щяхме за изнасяме за половин Европа.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 166278028c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Злобата е усетих само и единствено от жени. Искат да имат нещата които аз имам. Всеки ден благодаря на Бог за всичко, което ми е дал и знам че ми даде най-доброто.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker