Имам ли бъдеще ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Имам ли бъдеще ?
преди: 13 години, 11 месеца, прочетена 2618 пъти
В последните години съм изпаднал в такава дупка, че не знам вече дали ще мога да се върна в нормалния начин на живот. На 21 години станах, а през последните 3-4 години, нямам почти никакъв напредък в живота. Почти нямам приятели, през годините израстнах почти сам- в училище се чувствах като черната овца, бях винаги подтиснат- така съм и сега. Като глеждам в подобни на моите истории, виждам, че някои са писани от 13 годишни деца - някои пишат, че нямат приятели, други, че не са имали гадже, а какво да кажа аз. Познавам някои, които на 13 години са били в същото положение, но повечето от тях успяха да намерят хора около себе си. Но при мен положението е друго, не знам защо, но към себе си чувствах една злоба от всички, това ми пречише да създавам контакти,приятели и да общувам с другите, това ме затваряше още повече.

Семейството ми също е причина да нямам самочувствие- не знам как точно да го кажа, но отношенията в него бяха меко казано странни. В най-хубавите години, в най-хубавия сезон сега аз съм принуден да седя по цял ден в къщи с дни, защото нямам приятели. Някои с дни не се прибират, а аз когато излизам го броя като цяло събитие. От малък град съм и точно тук трудно мога да намеря хора- всеки си има свой живот, и да тръгна някъде ще съм чужд. А и друг въпроса, че тези същите при всяка възможност са гледали да ме стъпчат.

Мина ми и 1вата година като студент, но продължих да се чувстам все така подтиснат, другите успяха да си създадат групички, а аз останах пак в страни. Преди година се притеснявах точно от това, и ето, че се повтаря. Сега, когато е лято и ваканция, аз живея като абсолютен арестант и не знам как ще ги изкарам тези месеци. Повечето се радват на ваканциите, а аз не.

Колкото до момичетата, нямам абсолютно никакъв контакт с никоя. Най-лошото от всичко това, че не познавам момента с хора около себе си. Не знам какво е да ти се обадят по телефона, да се обадиш и ти на някой. По принцип съм срамежлив, но защо ме мразят всички като не съм направил на никой нищо. Дори гледам как наркоманите са по напред от мен в живота, поне има хора около себе си- независимо дали са истински приятели или не. А като гледам на някои Фейсбуците- имат по стотици снимки, а аз нямам една като хората. Като се сетя, че това ще е живота ми, ми се идва да се самоубия, но се надявам, че някога нещо може да се промени (поне, в мечтите ми).

Друг проблем, че заради всичко това започнах да трупам негативна емоция, на моменти и злоба- това ме плаши най-много. Как мога да прекърша тази Антисоциалност в мен. Нямам си и представа как ще се промени всичко. Никога не ме харесвал никой и не знам защо? Външни дефекти нямам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 10 месеца
hash: 74ba633463
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   От тебе зависи. Ако кажеш: "имам бъдеще", ще имаш. Ако кажеш: няма да имам - няма да имаш. Запомни, това зависи от тебе, а не от другите хора, познати, непознати и приятели.
Остави негативизма, просто го остави. Изхвърли мисълта "всички ме мразят, никой не ме иска". Това не е нещо специално с тебе, това е масово явление. И аз бях така в училище, и сега съм така. Само тук си представи колко много хора ще ти кажат: и аз, и аз.
Мисли положително. Нещата не се "случват" от само себе си, ние ги правим да се случват, предизвикваме ги. Добре ще е да осъзнаеш, че ТИ си главния двигател и движещия фактор на своя живот, ти си определяш за себе си какъв да бъдеш, какво да мислиш, и как да се чувстваш.
Пак ти казвам, не се поддавай на негативизъм. Не познаваш никого, ами запознай се...нали си студент, все има хора покрай тебе...отиди при тях, говори с тях. Не чакай при тебе да дойде някой.

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 274b77186f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   автора: Някои неща на приказка може да са лесни, но не и на прилагане. Факт е, че ми липсват контакти - сега нямам си и представа от къде да започна. Най-лошото е, че съм разочарован от тези, които познавам и все си мисля, че ще е вечно така.

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 10866d442f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравей аз съм момиче в подобно положение и ми е много кофти и на мен ако искаш пиши ми на bezlbov@abv.bg може да получиш разбиране и подкрепа
Едно добро момиче

 
  ... горе^
преди: 13 години, 10 месеца
hash: e91ce2d276
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами изтъркано звучи, но си е вярно- наистина от теб си зависи. Ако чакаш някой да почне да звъни на вратата и да те вика да излизате явно няма да стане. Трябва да промениш живота си, колкото по рано, толкова по- добре. От малък град си - ОК, влизаш в jobs.bg, намираш си работа в някой по- голям град наблизо, наемаш няква евтина квартира и се хвърляш. Ако искаш, ще успееш. Много познати имам, които са от други градове, щом те могат, значи и ти ще можеш. Трябва да повярваш в себе си, да си уверен и със самочувствие, хората го усещат това. Успех ти желая.

Ale

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 274b77186f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Автора: и не на последно място искам да кажа, че последните няколко дни имам проблем със съня трудно заспивам. Дали е от времето или от друго не знам. Но може да е свързано.

 
  ...


...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 2e7985c263
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз съм същата скица като теб и те чакам да ме настигнеш,за да си поговорим тогава пак.Поздрави от 23 годишните арестанти.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 74ba633463
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Значи така, на приказки е лесно, но на практика е трудно. Ами докато си мислиш: "Нямам, не може и не става" така ще бъде! А и ние не живеем на луната, и ние знаем колко е трудно

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 8b3c356662
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Съветите тип "отиди при тях, не чакай те да дойдат при теб" нямат ефект, защото човекът, който ги изпълнява ВИНАГИ ще си мисли, че отегчава другия, а и честно казано това в повечето случаи е така. Друг е въпросът, че хората, с които искаш да говориш, в почти 100% от случаите са обградени от други хора, а тоя метод става само ако ти и тя/той на 4 очи, а и има краткотраен ефект. С цяла групичка не се стига доникъде. Знам от личен опит, ситуацията ми е като на автора, само че може да се каже че имам и външни дефекти, на 18 съм.
Друго - нормално е да си озлобен, всички хора са, просто не го показват. Причината специално за твоето озлобление идва от факта, че се дразниш относно попиляването на така наречените “най-хубави години” постоянно, дори и да не го усещаш. Гложди те и мисълта, че единствения начин да се добереш до женска плът е чрез проститутка, но ако и ти си като мен нямаш ”the balls” да го направиш.
Коментар относно предложението за работа – да, ясно е че всеки рано или късно трябва да се хвърли в монотонния работен живот, но не виждам как по дяволите това ще помогне специално за посочените проблеми. Може да помогне леко (в нашата мила родина бая леко честно казано) за финансовото положение, но дотам. Шансовете са всеки делничен ден и може би някоя събота да бъхти по 9 часа на ден и след това да се връща пребит като куче, без желание да удари и злобарка дори. Не виждам как това би помогнало, даже би увеличило депресията няколко пъти. Пък и нали прословутите “хубави години” са наречени така, защото не работиш?
Още нещо – проблемът с безсънието няма нищо общо с нещата, които си изброил, ако това искаш да намекнеш, може да се получи при много силен стрес, но все пак нищо ти няма.
ПС – предложението за положителните мисли и т.н. също няма ефект, но не ми се драскат сега експириънси по тая тема.
ПС 2 – ако ти се губи време, пиши на fake_mail_@abv.bg, пък ще се доразберем.

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 74ba633463
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Хайде стига сте казвали как не може. Кажете евентуално как може

 
  ... горе^
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 09c3540523
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Автора: Проститутката е последното нещо, за което мисля. Тя неможе да ти даде нищо, освен да * ****. Това не е решението. Тези дни отидох да се поразходя насам, натам останах разочарован - нищо не направих. Видях само колко съм зле и назад.......

 
  ...

...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 29422c2aaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Трябва ти план за излизане от кризата. Започни отзад напред, като в оня филм, забравих му името. Представяш си мечтания резултат и записваш в обратен ред нещата, които са го предизвикали. И работиш върху тези неща.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker