Модерни времена. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Модерни времена.
преди: 13 години, 11 месеца, прочетена 3261 пъти
Като се замисля, измислих доста тъпичко заглавие, но при необходимост модераторите могат да го променят. Това няма да бъде история по действителен случай, изповед или молба за съвет. По-скоро са наблюдения и размисли за някои неща от живота, за промените в съзнанието и поведението на хората, за новите порядки и привички, на които волю-неволю ставаме свидетели.

Някога, като подрастващ келеш много обичах да ходя на онези, блъскащите се колички. Плащаш си на дебелия чичко за време, намъкваш се в автомобилчето и като подадат сигнала - юруш на маслините. Всичко беше обезопасено. Кеф ти да се блъскаш, кеф ти да избягваш сблъсъци с други "шофьорчета", смехове и усмивки и /понякога/ фалшиви закани от типа "ще ми паднеш ти следващия път".
Сега хлапаците нямат блъскащи се колички. И не им трябват. Бият си се сами - по улици и по паркове, по училища и по дискотеки.

Някога не можеше да се вредиш да играеш футбол в училищния двор. А като се докопаш до игрището - риташ топката до припадък и пак не ти стига. Всеки ден ставаха епични махленски футболни дуели. За чест и за слава.
Сега игрищата са празни. Защо им е на хлапетата да бягат подир топката в жегата, като имат хиляди други не толкова уморителни занимания. Гледането на футбол по телевизията им е по-лесно от търченето подир топката.

Някога ходехме по ония фургони дето нареждаха в кръг капачките от разни бутилки. Връчват ти пушката и гърмиш по капачките. Ако отстреляш определен брой- награда. Картичка или снимка на някоя засукана поразсъблечена какичка. Как ли не се точих да взема снимка на Саманта Фокс, ама пуста некадърност в стрелбата:)
Сега не им трябва да стрелят по капачки, за да зърнат някоя поразголена хубавица. Разни сайтове из интеренет с подходящо и недотам подходящо съдържание за непълнолетни - дал господ. Контрол за достъп - никакъв.

Някога имаше четири сезона и хора с два различни пола. Сега има два сезона - лятото преминава направо в зима и обратно. А пък хората някак се удвоиха по полови белези. Тъй като гледам, появили са се някакви хибридни същества, на които нито мъж, нито жена не можеш да им кажеш. Според мен, сега щъкат представители на общо четири вида човешки същества. Какво имам предвид? Ще се помъча да ги опиша.
ГРУПА 1 - Същества от женски пол. Неформално наименование - "Дами". Група с доста намаляваща численост, но засега не е заплашена от изчезване. Отличителни белези - нежни, възпитани, романтични, стилни, чувствителни, умни. Силни страни - неустоими и свръх готини. Слаби страни - лесно раними и системно недооценявани от групи 2 и 3. Сексуално привличане: с представители на група 4 и /по изключение в моменти на повишена ранимост и желание за разбиране/ на собствената група.
ГРУПА 2 - Същества с женски полови белези. Неформално наименование - "Кифли". Група с рязко увеличаваща се численост. Отличителни белези - меркантилни, свръхефектни, помпозни, надути, разглезени и /обикновено/ повърхностни. Силни страни - пробивни и с не лош печалбарски нюх. Слаби страни - глуповати и лишени от чувство за естетика и достойнство. Сексуално привличане - търсят основно групи 3 и 4, но движени от различни съображения. Често търсят и собствената група, но сами не могат да обяснят мотивите си за това.
ГРУПА 3 - Същества с мъжки полови белези. Неформално наименование - "Гъзари". Група с ескалираща численост. Отличителни белези - самоважни, самовлюбени, самодоволни, агресивни и първосигнални. Силни страни - някак си успяват да привличат внимание. Слаби страни - тъповати, липса на всякакви обноски и маниери. Сексуално привличане - това е единствената група, която може да си падне по представители на всяка група, включително от собствената.
ГРУПА 4 - Същества от мъжки пол. Неформално наименование - "Мъже". Група, силно заплашена от изчезване. Отличителни белези - смели, интелигентни, волеви, страстни, чувствителни. Силни страни - не се страхуват да влязат в боя и имат интелекта и силата да излязат с чест от него. Слаби страни - горди, честолюбиви и с желание да доминират. Сексуално привличане - единствената група, която би могла да бъде привлечена от представители на само една група - група 1.
Е, променят се нещата, половете вече са четири. Няма как. Модерни времена.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 11 месеца
hash: c415cead01
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Жалко че в сайта няма система за рейтинг на изповедите, по шестобалната система бих ти дал 10! Много добре и много правилно написано!

 
  ...
преди: 13 години, 11 месеца
hash: 91094c5516
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   “Нашата младеж обича разкоша, тя е глупаво възпитана, надсмива се над висшестоящите и съвсем не уважава възрастните. Нашите днешни деца станаха тирани, те не стават, когато в стаята влезе възрастен човек, влизат в пререкание с родителите си. Направо казано, те са много лоши.”
- Сократ (470-399 г.пр.н.е)

Твърде претенциозно. Не гледай толкова отвисоко, ще ти се завие свят. Боклуци винаги е имало и ще има, впрочем мнението на 4 (както подразбирам ти) за 2 и 3 е взаимно. Нейсе.

Сещам се, баща ми как клатеше глава и казваше: "Ееее, сега и топки и игрища имате, ние едно време..."

Колкото до това, че 4 могат да бъдат привлечени само от 1 - я се стегни! Ако ще и само за чук-и-чао да е, пак 4 ще обърне внимание на номер 2. То е ясно сега какво очакваш, да заподскачат съфорумки (представителки на 1 без съмнение, ма моля ви се!) и да запискат: "Ето, ето има осатанл поне един истински мъж! Дуде - http://encyclopediadramatica.com/White_knight

Проявявай повече разбиране към следващото поколение, щеш-не щеш идва негов ред.

Дядо Торбалан

 
  ...
преди: 13 години, 11 месеца
hash: 7cadc8f829
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Темата ти ми харесва много.За съжаление всичко това е вярно - времената се променят,хората губят своята идентичност.Представителите на групи 2 и 3 са твърде много и приликата помежду им е ужасяваща.Доста често точно такива същества потискат стойностните хора от групи 1 и 4.Радвам се,че съм представител на група 1(звучи нескромно,но наистина е така).Радвам се,че познавам доста хора от група 1.За жалост познавам и много индивиди,които спадат към лошите групи.Не са в моята компания,но пак са близо до мен.
В тези времена човек трудно запазва същността си.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 11 месеца
hash: 024a5623cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм типичен представител на група 4.Ще отбележа нещо относно коментара на 4-ти номер - дори и хората от група 4 понякога да са привлечени от някой от група 2(в природата стават и грешки),то това не гарантира,че този от група 2 ще им обърне внимание,защото тяхната група предпочита сродните си души,които не са и никога не са били от нашата група. :(

 
  ...
преди: 13 години, 11 месеца
hash: b4591f9a63
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Дядо Торбалан и Ралф разбира се, колкото и да са различни са представители на 4 определено. И двамата имат житейски опит и ясни принципи. Кефя им се много на коментарите. :)

 
  ...


...
преди: 13 години, 11 месеца
hash: 0683ca3ff2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Много добре написано :) Особено частта за футболът.И аз като се върна години назад и усещам колко ми липсват онези дни, когато по цял ритахме.И даже съжелявам, че спрях да тренирам, докато имах перспективата.Но какво да се прави.Менят се времета и ние по тях.Някои повече, други по-малко, но като че ли никой не може да се предпази от вятъра на промяната...

*Syndrome

 
  ... горе^
преди: 13 години, 11 месеца
hash: 30b776b294
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Забрави да споменеш лесбийките и гейовете :)))

 
  ...
преди: 13 години, 11 месеца
hash: a97ddc2c41
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   А катеренето по някой джанка(слива)? А дразненето на някой стара баба или дядо ?.. Звъненето и бягането по блоковете? Войните с пистолите с пластмасови топчета? Изоставените сгради, в които скривахме по едно старо списание.... от ония списания дето ти ги дава някой голям от махалата???? Ами как се събирахме целия квартал у "Иван", защото само той имаше "Сега" , а всики "Атарита "?? Стражарите и апашите до късните нощи? Няма го това баба ти да се покаже от балкона и да вика силно "пребирай се" .... -> Сега вече е по-друго,вярно 10 години не са малко, но вече децата предпочитат Сан Андреас и вскякакви други игри на компютъра. Гледат по цял ден клипчета във ви-бо*с. Аз съм роден 1990 и съм МНОГО , ама МНОГО доволен ... защото все още имам белези по колената, и когато мина през една улица до нас и видя "старата джанка" се сещам как съм бил на върха й, а от някой балкон застрашителлно са ми викали... изобщо какво да ви говоря...то който е роден горе-долу по мойто време знае :)

 
  ...
преди: 13 години, 11 месеца
hash: fff93f152f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   През цялата година си прекарвахме сред природата. Но, когато идваше лятото, времето сякаш спираше. Щом в последния учебен ден изпеехме онази песничка "Цяло лято по полето ще пасеме магарето, хей, ура, ура, ще пасеме магарето" за нас започваха прашни летни дни, пълни с къпане в селската рекичка, вечерни забави на по-големите, на които се присламчвахме и ние, сладко сутрешно доспиване. Сега, като че ли не е същото. Едно време по-големите ни разказваха страхотии за вампири и кръвопийци, а ние гледахме зяпнали, сега всичко е в нета. Но, всяко нещо с времето си. Колкото повече минават годините, толкова по-мили и далечни ни стават онези спомени. Сега също тревата е зелена и небето синьо. Сега също има първи любовни трепети, сега също има крепко приятелство. А, това, че гледаме по различен начин на нещата е само поради това, че се намираме на различно място в колелото на живота.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 11 месеца
hash: 81a2f6bafe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Евала! Нещо подобно се стягах да напиша, но ме изпревари. Имам само две добавки - групите, споменати от номер 10 застрашително увеличават числеността си и не след дълго няма да има паради на педали и лесбийки, а на всички останали. И общо взето още по-застрашително се увеличават и малцинствата - знам ли след време каква ще е конфигурацията в обществото, но не съм оптимист.
Мечо Пух

 
  ...

...
преди: 13 години, 11 месеца
hash: b105dcb2b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Малко философия сред все екзистенциалните проблеми в този сайт. Съгласен съм с теб. Добре обосновано и много вярно, съгласен съм и с №10 /за съжаление/. Времената не бих ги нарекъл "модерни", защото всичко, което в момента е актуално е и "модерно". По скоро живеем в едно изкривено време, в което според мен основният проблем, който е и свързан с 4-те типа /+2/ хора, които посочваш е, че днес определяме добрите неща , като лоши, а обратно -лошите неща , като нещо добро и нормално. Всъщност на нас ни е изкривена представата кое е ДОБРО и кое ЗЛО, от там се обърква и ценностната ни система и съответно "видовете" хора, които описваш от 2-ма - МЪЖ И ЖЕНА стават не 4, а много повече. Айде много се разводних. Все пак беше удоволствие за мен да прочета размишленията ти. БРАВО.
FerNando

 
  ...
преди: 13 години, 11 месеца
hash: 6a286e3adb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Даа, времената се променят а заедно с тях и хората. Това е естествен процес. Харесва ли ни или не...това е. Е, на всички иначе ни се иска да живеем по-добър живот.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 11 месеца
hash: c44baae014
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Хареса ми написаното,напълно съм съгласна с теб. Номер 11,толкова драго ми стана като прочетох коментара ти...жалко наистина,че сегашните времена са така изродени,че белезите,които аз имам (повечето) са от сбивания... всъщност,нямам нищо кой знае какво да кажа,освен един малък проблем...аз не се вписвам в никоя от групите :Д малко помощ?
Сиво

 
  ...
преди: 13 години, 11 месеца
hash: affe3fcbb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Колко е вярно, а колко е жалко, че е така. Наистина се загуби онова време, в което играеш до късно, в което се прибираш само за да ядеш и след 10 минути си пак навън и така цяло лято, и не само лятото. Спомням си как момчета и момичета играехме футбол, волейбол, криеница, как се гонехме и как винаги си помагахме. Все още като мина покрай стария си блок се сещам какво съм преживяла там, колко пъти съм падала, колко пъти съм се смяла с приятели, които не бих забравила.
Но вече времената са други, сега чета историите на 11-12-13-годишни деца, които говорят за гаджета и интернет любов, а дори и за секс. Жалко е, че се губи това безценно време, че то не съществува за тях. Разхождам се по улиците и вместо да видя гонещи се деца, аз виждам малки бъдещи тип 2 и 3 - с грим и обувки по-високи от на майка ми, а момчетата - те пък големи свалячи и пр.
Както и да е, много се радвам, че има такива истории като твоята тук, тя може би ще накара някои хора да се замислят, мога да кажа само едно голямо Браво за размислите ти.

GD

 
  ...
преди: 13 години, 11 месеца
hash: 548d60ba00
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Съгласна съм с мнението на номер 11. Аз съм родена 1994, но и аз имам невероятни спомени от детството. Играехме на двора, Катерихме се по покриви, по дървета и се криехме от хората на балкона, които ни се карат, че сме там. Наистина съжалявам новото поколение, което седи само на компютъра или пък някви 12-годишни пикльовци, които мислят само за секс или пък деца от детската градина, които знаят толкова много псувни, които аэ не съм и сънувала на техните години. Но времената се менят, хората също. Можем само да си пожелаеем да се променяме към по-добро.
Джулия

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 11 месеца
hash: b4591f9a63
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Джулия, поколенията се сменят на 12 години. Рано ти е да коментираш "новото" поколение. Новото за теб поколение още незнае, къде се намира. Все пак е само на 4 годинки. А ти тепърва ще се ориентираш. Не ми се сърди. :)Племенника ми е на твойте години и като гледах тогава в детските градини и училищата хич не беше цветущо положението. А от друга перспектива погледнато, един ден за теб сегашните 12 годишни хлапета както ги наричаш, ще станат "свежо агнешко". А готиния батко от 12 клас, ще ти е застаряващ чичко. Границата е много тънка а времето минава много бързо, затова не се опитвай да надскочиш времето. Поздрави. :)
Ралф

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker