Корупцията в България. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Корупцията в България.
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 1541 пъти
Дайте своето мнение за Корупцията в България.
На толкова много неща съм се нагледал в тая държава, че просто ако сега почна да ги изреждам няма да мога до два дена да ги изпиша, пък ако успея и да се сетя за повечето от тях ще си е геройство. Дайте своето мнение за държавата и как предвиждате нейното развитие в бъдещето.
Аз ще дам кратък пример с корупцията в образованието, наскоро от господари на ефира направиха репортаж за преместването на класическата гимназия - НГДЕК от сграда в квартал Модерно Предградие в тотално окаяната сградата на от отдавна несъществуващото 13-то училище в центъра на София (ЖЕНСКИЯ ПАЗАР), с мисълта да се направи ремонт на сградата в Модерно предградие с пари от евро фондовете. Е какво стана, мина се една година, направи се ремонта на стойност 2. 2 милиона лева. ОБАЧЕ, тук идва странната част, уви директорката (сестра на Тити Папазов, сега сигурно ще се сетите и колко акъл има за да бъде директорка) от две години не иска да се върне обратно с какви ли не малоумни истории, за това, че сградата била опасна, не било действало добре откъсването на гимназията от културните институции като БАН, СУ и други, било влияело зле на училището. Та се стига чак до малоумни сцени в които Директорката Папазова уволнява колеги, учители които изказват мнение, вади лъжливи компромати срещу тези които не и се кланят пред краката и още какви ли не простотии, а най-смешното е, че не и пука, че държавата щяла да загуби 2. 2 милиона лева.
Сега да ви Питам, какви са тези наши закони, след като "директорката", отказа дори и на ЗАПОВЕД ОТ МИНИСТЕРСТВОТО училището да се върне в Модерната сграда, какви са тези наши "закони" и какво ще стане с сградата в Модерно Предградие на стойност 2. 2 милиона лева? Аз ще ви кажа какво ще стане, то даже вече е станало, голяма част от тези пари са били ограбени, тази сграда ще бъде откупена от някой мафиот за жълти стотинки и пак някоя мутра ще си върти далаверите и ще се къпе в пари...

Има още куп безброй такива истории в България, в които институциите просто или не си вършат работата, или си я вършат начело с мафиотите в политиката и извън нея в техен си интерес.

България е толкова смешна и корумпирана държава, че даже корумпирания Европейски Съюз ни критикува, че не се борим достатъчно срещу корупцията.
Ние сме на дъното на класацията на всички положителни листи и на първо място във всички отрицателни категории в света, било то корупция, възможно най-ниско заплащане, недооценен труд, бедност, безнаказаност, без закони които да се прилагат, без институции които истински да си вършат работа...

Сега е ваш ред да изкажете вашето мнение, защото аз вече се депресирах за състоянието на тази "държава" и няма да мога да продължа да пиша...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: 2346112847
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Aм кaзвaм aз дa обявим войнa я нa Aмерикa, я нa Гермaния, може и нa Китaй. Кaто ни нaмерят нa кaртaтa къде сме, ще имa рaботa зa всички, бг корупциятa ще е сaмо спомен, е другa ще имa, но и в товa сa по- умни, тaкa крaдaт, че и зa нaродa дa имa, тa дa е доволен и дa си трaе.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 747c95b172
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Специално за корупцията, според мен, ние, българите сме си виновни. Докато се дават подкупи, ще има и корупция.
Като най-елементарен пример мога да дам шофьорите, които "черпят" спрелия ги полицай, за да не им напише акт.
Така че не смятам, че корупцията идва от мутри и престъпници, тя е тръгнала от обикновения човек и се е разрастнала.
Затова единствения начин за промяна е тя да дойде първо от мисленето и действията на обикновения човек, а не от държавата (която всъщност се състои от хора).
Един вид държавата пряко отразява обществото.
Но това си е мое мнение и не задължавам никого с него.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 9a1b33db5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Еми то всеки ден виждаме корупцията и действията, които извършват съдиите...
Днес гледах по БТВ, че някакъв малоумник прегазил дете, какво става после?
Човека си кара колата без проблеми, че му взели книжката хич не му дреме, а във САЩ за такива престъпления ще те вкарат на 10години затвор.
Политическата система е супер зле, няма никаква отговорност и всички се оправдават със глупавите "Проекти".
Всички са мафиоти, а партиите играят заедно, само че го прикриват.
Купуването на гласове вече е нещо нормално - отиват във селце викат "О, ще ви оставим 20 лева, гласувайте за нас"
Обраазователната система -
няма правила, няма качествен материал т. е учениците изучават някакви глупости свързани със други държави и ненужни детайли.
България няма да се оправи, докато мафията не изчезне и всички некадърници от партиите не изчезнат.
Най-големият минус е, че законите са само на хартия лист, не се спазват от никой.
Дори да ни критикуват за корупцията ще замажат малко нещата и пак същата ще бъде...
Винаги съм искал да живея в България, но ужасния тумор убива желанието ми за борба.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 09f4376cc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Моето мнение е, че не става дума за обичайната корупция, а на шефката ? е по-изгодно новото място заради някаква причина. Може би има и някакви планове за другата сграда - тук може би корупция играе ролята..или имат план да санират старата сграда, в която сте в момента по фондче...знае ли човечец.
Хубаво е, че вие сте различни от старите поколения и ви пука. Ако обаче искате да промените нещата, за разлика от тях, трябва не само мрънкане, а и действия. Събирате се ученици и учители (но и само ученици става), правите си среща с г-жа Фандъкова, защото става дума за две отделни общини в София и тя им е шеф на малките кметства определяте си среща с някой компетентен в миниестерство на образованието, ако вашето училище не е общинско, а държавно.
Бъди готов да жертваш всичко, но се бори за принципите си. Ние така навремето като клас се отказахме да плащаме за „задължителна“ застраховка при ДЗИ, от която шефката прибираше половината пари и нищо не покриваше. Всички си плащаха като попчета от години, ние НЕ - идва шефката да се моли, заплашва от изключване и идва да ни обяснява как сме щели да купуваме джамове, ако счупим - бла-бла. На другата година цялото училище не се застрахова, а джамове и без това ни караха да купуваме.
В началното училище пък завзехме кабинета на шефа и от радио-точката цял ден съобщавахме за побои, за нарушения от учители и дори за една учителка, която искаше картофи и тем подобни неща от хората от селата, за да си взимат контролните... с полиция ни изкараха, но после изхвърчаха всички биещи и корумпирани учители.
Мисля, че единствената надежда на тази държава сме младите. Ако и ти само мрънкаш без да правиш нищо, то ставаш също част от системата от приблема.
Може би в твоя случай не става дума за корупция, но няма как да го разберете, ако не се говори свободно по темата и не се ескалира при по-висша инстанция.
При мен винаги е успявала тази тактика и дори, ако си купя кисело мляко с мухъл не се занимавам с касиерката, а направо викам шефа на целия магазин.
Така постъпвам за всичко, срещам се направо с шефовете и винаги до сега са ми се случвали нещата. АКо проблемът е шеф - знай, че той си има шеф :)

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: d92b88e4f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   До номер 2 е не то някой друг ни е виновен. Кой не е давал подкуп? Много малко сме тези хора.

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: f3688eb176
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Спряха ме на известно софийско кръстовище за "неправилен" ляв завой. Двама полицаи- и двамата твърдяха, че съм минал на червено. Може и да бях, ама това трудно се доказва при ляв завой. Половин час ме питаха "а сега какво да правим? ", ама аз пусто не се сетих какво точно.
Та ми написаха акт, взеха ми талона и т. н.
Оплаках се в КАТ с молба с входящ номер, имената на единия полицай взех от акта. След 30 дни ми казаха, че случая се разглеждал, дадоха ми някаква хартийка друга вместо талона. Отидох след една година- талонът беше загубен, както и моята молба, дадоха ми нов, от моето нарушение нямаше и следа. Това е- за корупцията сме си виновни ние самите.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 83df659d7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Интересно ми стана кой според автора е подкупил директорката на училището и с каква цел?
не е ли вероятно директорката наистина да иска училището да остане в центъра близо не само до БАН а и др учреждения, все пак локацията е много важна за развитието на едно училище?
Не е ли друга вероятност министерството да иска местенето, но по низши да притискат директорката и да я заплашват? По български "царя да дава пъдаря да не дава"!
Не е ли възможно да има и др вероятности и споменатата директорка да е виновна в дурго, но да е невинна в обвинение корупция?
Иначе за корупцията в държавата се съгласявам, но не си мислете че никъде другаде няма корупция, навсякъде я има.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: d313943b23
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ти само да видиш какви ги наслагаха по високите етажи на изпълнителната власт, веднага ще ти стане ясно за какво иде реч. Разрухата е тотална.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: e90d51b362
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Корупцията в България? Това каква е една държава може да се съди по хората в нея, защото те са държавата. Хората следват или не следват правилата на една система която е за всички за да има ред и дисциплина вместо хаос, като самата система винаги подлежи на промени в крак с нуждите на времето в което се живее.

Без да чета мненията преди мен ще кажа: - Не бъдете корумпирани. Всеки сам отговаря за своите действия и напълно съзнава кое е редно и кое не. Бъдете по-малко егоисти. Бъдете добри хора.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 09f4376cc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Държавата е функция на народа си!
Не случайно Кенеди още е казал да не мислим какво държавата сторила за нас, а ние какво сме сторили за държавата.
Както писах - с мрънкане не става. Аз се занимавам със строителство и един подкуп не съм платива - случват се нещата. Преди години ме наплашиха други хора как било корумпирано, как нищо не ставало без подкуп, но истината е, че почнеш ли веднъж да плащаш подкупи, вече край. Научат ли, че си честен, дори не посмяват да ти искат подкуп, защото и с право знаят, че ще ги издадеш.

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 8ea85fd7e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Това е една голяма тема...
Но да почна от това, че в българското законодателство не е дефинирано понятието "корупция". В същото време има комисии и комисйки за борба с корупцията. В една моя жалба до Висшя Съдебен Съвет (до комисията за борба с корупцията) им зададох този въпрос, как се борят с корупцията, след като нямат дефитивна опора? Е, те на червеите от долу не отговарят на неудобни въпроси...

Има два начина за корекция на даден човек или група от хора - чрез страдание или с доброволно приемане да се следват духовни принципи. Човек ако се огледа около себе си и по света (новини) по-внимателно, ще забележи тези два принципа как безотказно и безусловно действат. Множеството хора си мислят, че нещата се случват на случаен принцип, без някаква конкретна причина, просто произволно движение на материята или пък че те са центъра на вселената при издигната материална и обществена позиция. Но това е една невярна представа за реалността. В момента човечеството върви по ръба на 3 световна война. Номер 9 и 10 са прави за народа. С колкото по-голям процент хора с лоши качества се насити едно общество, толкова повече това общество върви към унищожение - и в идивидуален и в общ план. И това е видно. Ако не се направи завой към духовността, страданието ще се засилва все повече, докато се стигне до някъкав апокалипсис, да последва прочистване и тези които останат да минат на по-висока платформа на обществени взаимоотношения.

Една от големите заблуди в обществото е, че няма закони или да се създадат нови, които да оправят нещата, или пък да се спазват наличните такива. Една от прокламираните западни ценности (и американски) е върховенство на закона. Нашите президенти също повтарят това. И ироничното е, че това не оправя нещата, защото алчността не можеш да я погасиш с нищо. Болестта се лекува с билки, пожара се гаси, но алчността няма с какво да се погаси и тя може да погълне цялата вселена, ако има възможност. Едно общество може да стане по-добро, дори и с несъвършени закони, с основите на добродетелта: честност, състрадание, чистота и религиозност. Основната причина за сегашното състояние е липса на състрадание. Даже съм чувал 'сентенцията" - Видиш ли беден - мачкай го. Зад съвестта стоят честност и състрадание. Те са силно разклатени. И всеки един от нас има пръст в това положение. Другите лоши неща, които имаме и ги проявяваме са "Гордост, Високмерие, Суета, Жестокост и Невежество". Ако народа стане по-духовен ще има надежда за оправяне, ако не - страдание!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 5bab236afb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Всеки мрази корупцията, но всеки е готов да даде под масата по ред причини. Как тогава да се преборим?
Всъщност такава е имало и преди хиляди години ще я има и още толкова. Въпроса е само какво правим срещу нея за да я ограничим.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 8ea85fd7e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   До 12
от 11. Много е просто. Хорат трябва да се образоват духовно, да научат какво е дух, какво материя и къде е разликата между тях. Тогава не могат да бъдат заблуждавани. За целта е необходимо лидерите в обществото, издигнатите духовно хора да направят това. Затова трябва да се търсят духовни лидери, а не такива, които ти обещават как ще правят икономически просперитет, защото материален просперитет е невъзможен без духовен. Това е вселенски принцип, който и със сто висши образования не може да бъде заобиколен, както обясняват всякакви дървени философи с надути фрази, пози и титли.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 6e919876f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Аз също ще дам един пример за корупцията в образованието.
Всяка година служители от МОН продават матурата за 50 лева.
Всяка година учители помагат на учениците си да решат матурите и/или им дават отговорите (щото не са научили не са ги научили на нищо или ония не са искали да учат или и двете)
Всяка година също така немалка част от учениците преписват.

Всяка година хора преподаватели продават собствените си учебници.
От десетилетия синдикалният лидер на учителите, Такева лобира за издателство.

И т.н. и т.н.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 6e919876f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   https://www.btv.bg/video/shows/tazi-nedelia/video-sabota/atanas-semov-u-nas-ima-borba-koj-da-upravljava-korupcijata.html - Атанас Семов: У нас има борба кой да управлява корупцията

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker