Какво мислите за хората, които пътуват сами? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121113)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво мислите за хората, които пътуват сами?
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 1661 пъти
Аз съм млада, на 22 години. Студентка, имах гадже, приятели. По стечение на обстоятелствата с приятеля ми се разделихме преди една година. Двете ми най-близки приятелки си намериха гаджета, с които прекарват доста време. Едната от тях е пристисната от гаджето си и той ? забранява да се вижда с други хора освен с него (и с мен не се вижда тя). Както и да е. Мисля, че съм в лека депресия и усещам как бавно се отдалечавам от хората и оставам сама. Нарочно го правя. Предпочитам да съм сама със себе си. Сама с мислите си. До преди няколко месеца бях на мнение, че хората, които пътуват сами, са леко шантави. Сега реших и аз да пробвам. Днес се отбих до един близък град до моя (на около 50 мин. път с влак). Не казах на никого, че ще пътувам сама. Хванах си влака, докато пътувах четох книга. Слязох на гарата във въпросния град- разходих се, разглеждах магазини, отбих се в един музей, в парка и така 2 часа. Беше ми много приятно, релаксиращо, не се притеснявах, че обикалям сама. Даже отново бих повторила. Не знам дали да кажа на някого, защото може да ме помислят, че съм мръднала, т. е. че полудявам. Аз не съм на това мнение, просто след всичките неща, които ми се струпаха (бях много наранена и то не от един човек, от близки приятели), искам да остана известно време сама. Вие пътували ли сте сами? Това според вас нормално ли е?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: d7f9acd46c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Изобщо не си мръднала, а си направила първата крачка към личното щастие - намерила си щастие и удоволетворение със самата себе си. Това те прави чудесна партньорка един ден и за един мъж - ти можеш да живееш и сама, можеш да намираш удоволетворение и сама.
И аз навремето така обичах да „скитам“, но нямам време вече за това за съжаление. Обожавах да пътувам с влака София-Варна (първа класа) - там страхотни разговори съм имала с всякакви хора. Якото е, когато пътуваш сама, че се запознаваш с различни хора от цял свят.
Има един билет, които можеш да си купиш и от БДЖ, но и от всяка ЖП-компания в Европа, наречен Интеррей или нещо такова - за 260 лв. можеш 2 седмици да пътуваш с абсолютно всеки град в ЕС, Сърбия и тем подобни - да обиколиш цяла Европа. Познавам хора, които са го правили и ако бях свободна, задължително с приятели бих го сторила - скачаш на произволна гара и се качваш на друга - виждаш нещо интересно от прозореца и скок... мечта
Питай на касата на БДЖ - може и да е по-скъп билетът, но го имат

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 453ace5203
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Разбира се, че съм пътувала сама! Що за въпрос? Всеки човек има нужда понякога да остане насаме със себе си. Не виждам нищо ненормално, а и не разбирам що за човек би те помислил за луда.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 2e05f5a71c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Това да пътуваш сам си е най-нормалното нещо на света! Така се стече животът ми, че аз не само пътувам сама всяко лято, ами и по заведения ходя сама и въобще не ми пука! Нали знаеш, "По-добре сам, отколкото зле придружен! ". Така, че не знам от къде ги измисляте тези глупости, че щом човек пътува сам значи е мръднал? Ами замисли се за студентите, които пътуват за ваканциите, а хората, които отиват в командировка? Много често пътуват сами. И какво? Да, с компания е по-весело, но не винаги можеш да си с някой друг. А и като става дума за пътуване сам, баба ми преди 20-тина години дори на екскурзия в чужбина ходи сама! И каза, че било много интересно, запознала се с нови хора и така. Така, че изобщо не гледай на нещата, които правиш сама като на нещо сбъркано. Важното е да ти е приятно и да ти доставя удоволствие.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: c44adbed99
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   това не е лудост , а порив на духа ти . Не бъркай нещата. Ще си истинска свободна , когато спреш да слагаш определения за постъпките си . Всичко , което ти се прави и го превърнеш в действие се нарича свобода .А тези , които слагат определения за действията ти спрямо техния светоглед , не им обръщай внимание , те не са осъзнати хора, а най-обикновени .

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: e66dcb4954
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Разбира се, че си мръднала и то яко! Бегом на психолог! Аз лично не пътувам с по-малко от 12 доши свита и личен готвач, няма да ям некви пици на парче я!

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 9ac389720f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Човек има нужда да остане за малко сам.Да подреди мислите си . Това е много важно особенно пред нов етап от живота , а често и като профилактика на съзнанието Човек трябва да подреди и СЛЕДИ мислите си защото: мислите стават думи,
думите -действия,
действията-характер,
а характера съдба

М 50

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 7c8ec96b06
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен търсиш пътя към себе си, което е хубаво. Ако някой ти каже, че си луда, значи не ти е истински приятел.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 8043a01b2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Страхотно! И аз съм на 22 и отдавна искам да направя нещо такова, но някак не смея да отида в град, където не съм ходил до сега. Трябва да съм поне с един човек.
Лично за мен си мръднала, но в правилната посока!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 0c840fc63a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Здравей,
Аз тази година бях на морето 8 дни сама. Добре си изкарах правех си каквото искам без да се съобразявам с никого. Когато ми се ходи на плаж ходя, когато съм гладна хапвам, обикалям където си реша, не се налагаше да чакам някого да се накани, както ставаше преди. Тази година така се стекоха обстоятелствата, че се разделих с гаджето, пък ми се ходеше на море и реших да не пропускам възможността.
Така че понякога е хубаво човек и сам да попътува, макар че аз предпочитам да си имам компания, но така се случи.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: d6ba71abae
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не, не си мръднала, а започваш, да осъзнаваш, че човек може да бъде щастлив, точно когато е уверен в себе си, когато иска да направи нещо, което му е приятно, без да се съобразява с мнението на околните. Много добре си направила, разходила си се, разведрила си се, видяла си нещо. А това, което ти казва не излизай сама, не ходи с вдигната глава, не се усмихвай, не говори високо(имам в предвид с ясен глас) и т. н. и т. н. се нарича социално програмиране, на което хората робуват. Аз също все по-рядко се срещам с моите приятели, след като завършихме училище. Нормално, разделиха се пътищата ни. В университета не попаднах на много сериозни хора, не намирах с тях общ език. И аз така започнах да излизам сам понякога. Отида до някой магазин, книжарница. Понякога се запознавам с нови хора на такива места. Преди време се запознах и с едно момиче в една книжарница. Ходя в някоя фитнес зала и т. н. и т. н. Не си направила нещо нередно, не си отишла, да крадеш, да следиш някой, да продаваш наркотици и т. н. Ако пък някой ти се смее... повярвай ми, това е човек без собствено мнение и индивидуалност. Когато човек остане сам, може да открие себе си, ако не се отдава на противни чувства като отчаяние, отегчение и т. н. Успех.
м24

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 3d7e6481bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Редовно си пътувaм и сaмa и придруженa. Преди дa се омъжa, честичко си хвaщaх влaк/ сaмолет/ aвтобус ( не обичaм нa дълги рaзстояния дa шофирaм сaмa) и си прaвех дълги обиколки. Дори съм остaвaлa дa преспя в непознaти грaдове, не по рaботa, просто зaщото многи ми е хaресaло и си дaвaм още един ден тaм зa рaзходкa.
Кaкво мисля зa хорaтa, пътувaщи сaми - същото кaто зa хорaтa пътувaщи придружени - щaстливци:))).
Подкрепям н 1, не виждaм зaщо се притеснявaш. Никой не си мисли товa, което ти си си мислелa преди. Често при моите пътувaния, без знaчение по рaботa или просто нa рaзходкa, се зaпознaвaм с интересни хорa. Нaскоро връщaхме визитa нa еднa двойкa, бяхме се зaпознaли в aвтобус, пaснaхме си стрaхотно и се очaртaвa едно добро приятелство.
Пътувaй си, нaслaждaвaй се, рaзширявaй хоризонти, зaпознaствa и интереси:)

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 6d2ec0f784
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Няма нищо странно. Всяка година пътувам из Европа сама - избирам си дестинация, събирам пари и така. Голям кеф, защото никой не ти мрънка, че иска това или онова, ходиш където си пожелаеш и т.н. Доста хора са ми казвали, че е ненормално, но после реват, че трябва да се съобразяват със спътниците си. Няма от какво да се притесняваш. :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: f3ec8fbd8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Аз съм на 24г и аз съм пътувала много често главно с влак и на по - големи разстяния, напоследък нямам много време, но смятам да продължавам, ходя и по работа де, но и като хоби понякога.
Даже много пъти дъм мислила да ср запозная с още един двама, които им се пътува за компания. Като се замисля колко хубави места има в България :)
Така, че ако на някой сериозен човек му се пътува да казва,
аз съм от Южна България :)

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 705e56e467
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Аз до преди една година всеки месец имах по 10 дни командировки. Спях по хотели, вечерях сама в ресторанти, пиех сама кафета по бензиностанции... и се чувствах страхотно. Бях сама със себе си и това ме зареждаше. По принцип аз и не обичам много да съм сред хора, дразнят ме. Обичам да контактувам с малко приятели, но да ми е приятно. Една година ходих за 5 дни на море сама, само спях при една приятелка. Беше страхотно. Правех, каквото си поискам. Сега имам приятел от 3 год и се чувствам често уморена, някак не мога да намеря време за себе си. Чакам го да си легне, за да прекарам 1 час в тишина и сама. Хората ме мислят за странна, но аз така се чувствам добре. Не мисля, че е лудост човек да прекарва времето си така, както намери за добре. Щом искаш да пътуваш сама, забавлявай се.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 5138dcf254
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Не, не е странно! Нормално е! Нищо не си мислят хората. Защото човек понякога предпочита да е сам, друг път сред много хора. Според настроението.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: d54436951b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Не си луда или мръднала, и аз го правя. Понякога искаме да останем сами със себе си и няма нищо лошо. И не е задължително да си в депресия, понякога просто го искаш. Аз мн често си пътувам така из градския и не ми пука, слагам си слушалките и си слушам музика в тролея ;) Кеф е ;)

~velkata~

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker