Юридическата гледна точка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Юридическата гледна точка
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 1438 пъти
Бих искал да прочета по обстойни мнения по този казус, разискван от адвокат Марковски по НТв. Споделете, какво мислите за битовата престъпност. Кой как вижда решението на проблема, защото аз мисля, че тя е следствие на чиновническата бездушност в почти всички държавни институции. Абсолютно всички са виновни за това, Държавата се превърна в панаирджийска площадка. Ето как разсъждава адвокат Марковси:- "Ловци на крадци или хулигани? На този въпрос има отговор – гражданският арест е допустим от закона, заяви адвокат Марин Марковски пред Нова телевизия. Дори при такъв арест можеш да причиниш вреди с оглед адекватното задържане, добави той.

Категорично обаче момчетата нямат право да принуждават когото и да е към действия, които той не иска да извърши. Не може да му искат личната карта, да му искат обяснения, да му пребъркват раничката, обясни Марковски. Ако обаче се докаже, че има приготовление на кражба, граждански арест може да има. Едно е да се хване човек на местопрестъплението, другото е да се подозира, подчерта юристът.

В борбата с престъпността и жертвите трябва да помогнат. Най-малкото е да се подаде жалба – не може жертвата да не опише извършителя, най-малкото се вкарват данните в полицейския масив, каза Марковски. Проблем е какво представлява и нашата полиция – гафовете на МВР почват още на вратата. Влизаш в тъмна, мрачна сграда, чакаш в някоя стаичка някой да ти обърне внимание, разказа юристът.

Хората имат право да се защитават, дори с оръжие, да сътрудничат на полицията. Не трябва да ги демотивираме, категоричен е Марковски, но всичко трябва да е в рамките на закона, защото иначе настъпва хаос. " -препечатано е от друг сайт. Моля ви за сериозно отношение, положението е тревожно, селата съвсем ще се обезлюдят, хората бягат от престъпността, а иначе има желаещи да си обработват земя, всеки иска да си хапва еко-храна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: 127601657c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм на мнение, че решението за битовата престъпност не започва с МВР, а свършва там.
Какво имам предвид - в превенция му е майката! Един човек става престъпник само, защото няма друга перспектива. Дай на човека перспектива, дай му нещо, което има да губи и никога няма да стане престъпник.
Ако се интересуваш от такива неща, прочети „Престъпление и наказание“ на Достоевски.
Няма лоши и добри хора, има хора с и без перспектива.
Конкретното решение за мен започва в Детската градина и първи клас. Не можем да си позволим в тази демографска криза да изпускаме деца. Това е необходима работна ръка! Тези деца с нищо не са виновни, че са се родили там и при тези родители - родителите им също някога са били родени без перспектива и се завърта една безкрайна спирала. Не могат да прекъснат спиралата, ние трябва да го сторим - дай, за да ти дадат. Ако ние не дадем, те ще си взимат, ще убиват, ще изнасилват и няма да им дреме, защото нямат нищо за губене.
Дай им бъдеще, перспектива и ще имат за какво да живеят.
Да, винаги ще има престъпност, има хора - престъпници, но битовата престъпност специално само по този начин можеш да я решиш и намалиш. Тръгне ли се вече по МВР, затворите... е късно. Жертвата си остава жертва, престъпникът - престъпник.
ж30

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 93023dee53
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "Конкретното решение за мен започва в Детската градина и първи клас. " №1, може ли по ясно, какво имате в предвид? Може би задължителна детска градина или...? Усещам накъде биете, но престъпността не е само при този контингент. Вярно е, че образованието и възпитанието е най важно, но кой иска да върви по по трудният път, като може да си живее безгрижно и да си краде безнаказано. Кой да я въведе тази превенция? Съгласен съм, че трябва да се започне от най ранна възраст, но това време вече го загубихме. С това тъпкане 25 години на място, че даже и назад, се народиха много хора които не искат да спазват законите. Наистина със бой не става възпинание, защото се получава "бий магаре-по магаре", но и само с думи пак не става. Доколкото усещам, искате да оправдаете поведението на някои крадци, че живота ги принудил да крадат, защото са гладни. В същото време има много бедни и гладни просяци, които не си позволяват да крадат. Проси за един хляб, но не влиза в мазето ти да го обере, защото макар и гладен, пак има разум. По телевизията съм гледал клошари, които живеят в шахти на топлофикация, които през деня просят, но не отиват да крадат. Тези хора така мъдро разсъждаваха, че наистина ми стана мъчно за тях. А има млади здрави хора( независимо от коя прослойка на обществото, има ги при всички прослойки), по цял ден се чудят кого да оберат, как по лесен начин да си набавят пари за наркотици и алкохол, вечер нападат безпомощни старци и много други случаи. С такива млади и здрави трябва да се справи обществото, явно институциите не искат, не, че не могат. Този адвокат много двусмислено говори. Хем закона ни позволявал да се пазим, хем нямаме право да обискираме крадеца, хем трябва да докажем, че е имал намерение да краде!? Как да докажем, като нямаме право да видим какво носи в торбата си??? Там може да е нещото което току що е откраднал от дома ми, като не го видя, как ще го обвиня, че ме е окрал? Нека чуем повече мнения.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 127601657c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   н. 2 - да, имам предвид задължителна градина и училище, но не със санкции, а със стимулиране. Например на теб шефа, ако ти каже да работиш в събота и ти даде 50% отгоре като заплащане ти ще скачаш от кеф да работиш в събота, но ако ти увелича заплащането с 50% и след 2 месеца ти кажа, че ако не идваш в събота ще ти го намаля с 50% няма да си щастлив... резултатът пак е същия - ти ще работиш в събота на същите пари, но в първия случай с кеф, а във втория можеш и да напуснеш.

Така е и с престъпниците - не е въпрос на личен избор. Не е толкова по-лесно да си престъпник от това да си порядъчен човек - например 2-ма цигани могат да разфасоват буквално цял влак за една нощ - ами това си е работа, представи си да я впрегнем в нещо продуктивно.
Не сме и изпуснали момента, защото и днес има достатачно деца, които можем да поемем. Никого не оправдавам, но трябва да разберем къде е проблемът и да търсим решение, а проблемът не е от 25 г., а е от столетия. През комунизма ако не опитаха с лошо, с насилие и тем подобни, та кога? Вкараха насила циганите да работят най-долната работа, строителни войски бяха само цигани и турци, накараха ги да живеят улегнало и виждаме днес резултата.
Преди например тези хора са обикаляли от град в град и така не е могло да създават трайни проблеми. Минават, продават си стоката, крадат 2-3 шилета и заминават. Такъв им е традиционният начин на живот, но тогава са имали и старейшини, племенна култура някаква и имало ред Днес имаме цели гета без авторитети и нито успяхме да ги накараме да живеят като нас, нито имат своите си структури.
Затова и създават такива огромни проблеми, а вече са и удобен електорат и политиците не искат да променят нищо. Това са хора без перспектива и какъв изход имат? Гладен човек няма какво да губи.
Според мен решението е просто и дори евтино - образование на ВСИЧКИ ДЕЦА (и българи има подобни) като се дават бонуси за ВСИЧКИ семейства, чиито деца ходят на училище - няма бедни, няма богати - всеки взима 100 лв. да кажем, когато детето му ходи на училище и като не ходи - не взима. Отделно за успех да има пари и да има безплатна храна за ВСИЧКИ - закуска обяд безплатна униформа и да нямаш право с други дрехи да идваш на училище. Имаме 1 милярд за панелки, но нямаме за децата пари.
И още - влиза се в циганските махали и се почва с образоване на ЖЕНИТЕ и САМО НА ЖЕНИТЕ. Дава им се професия на тези жени, работа и да видим дали ще искат да имат 6 деца и ще се оставят да ги бият.
Не съм го измислила аз - така се прави в Африка и в другите подобни общества - почва се от децата и жените и се обръща обществото.
То и българите не сме били винаги така култивирани. При Освобождението само 4% са могли да пишат и четат. Все трябва да се почне от някъде.
Да, трябва да има и по-строги наказания за вече нарушилите закона, но проблемът е другъде.
Така в страните със смъртно наказание престъпността не е по-ниска. Какво ми дреме дали ще убият убиеца ми? Нали ще съм умряла! Така е и при жертвите на битовата престъпност - не бива да се допуска изобщо. Трябва социални работници индивидуално случай по случай, семейство по семейство да разнищват, защото губим и работен ресурс, който скоро ще ни трябва.
Мнозинството и от циганите не са престъпници - това са близо 1 мил човек, ако бяха всички престъпници...те също страдат от положението и най-страдат децата им. Там трябва да се направи нещо

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: bbd252fc2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Всъщност №1, 3 права си, но дали е изпълнима идеята ти? Имам личен поглед над нещата и не мисля че ще е толкова лесно както си го представяш. Да оставим политическите пречки /нуждата от глупави гласоподаватели/ на страна.
По 100лв на дете си е 1 милиард годишно, за всички деца говориш нали? Отделно поддръжка на детски градини, училища, закупуване на униформи, храна и т. н.
Второто което му притеснява е че циганинът, който има пари днес отива и ги изпива, на другия ден не е работоспособен. А и е по лесно за една вечер да изкараш 200лв от кражба и следващите 5 дни да пиеш в пивница, от колкото всеки ден да работиш за по 20лв.
От трета страна човек, като работи за да взема 20лв той трябва да произведе стока за около 60лв дневно, а тези хора нямат БВП.
От четвърта страна, които са се научили на лесно дали биха предпочели трудното.
Жените им им харесва да си стоят по домовете и да раждат деца.


Сравни какво им предлагаш за да изоставят днешното си положение. Днес млада ромка има право на 21 социални помощи, само защото има деца тя взема до 1500лв всеки месец от банкомата, ти какво й предлагаш? 400-500лв заплата срещу която трябва да се труди, да плаща пътни до работа :)?
Лично циганин ми каза: "Защо да работя, като банкомата пуска всеки месец 1000лв" Питам "Е как банкомата пуска? " Той "Ами имаме един образован в махалата, той ни пише молбите за помощи и така"

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 127601657c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   „Жените им им харесва да си стоят по домовете и да раждат деца. “

Жена съм и не съм съгласна! Аз за разлика от теб имам контакт и съм говорила с ромки, най-малкото в гинекологията си правиш компания при раждане да кажем с такива жени доста време :)... Не си прав. Те не искат да живеят така и не искат да страдат децата им, но са като добичетата - прости, необразовани и не знаят как. Дори не знаят как да се пазят от нежелана бременност, а и нямат пари за това - ето, защо за елементарни пари можем да направим в гетата кабинети „Майка и дете“ - децата ваксинации до дупка, майките спирали БЕЗ пари и вън социолог/психолог докато чакат да ги обработва - за 5 г. ще намалим раждаемостта до нормалното майките ще осъзнаят, че не е хубаво да омъжват децата си на 10 г.
Пък за майките-деца и по-радикална мярка - веднага настаняване в кризисен център с лелки да гледат бебетата, а онези в училище и на 18 чак ги пускаш да видим дали няма да са по-хора.
От майката зависи и детето, а жените по принцип искат най-доброто за децата си и е много лесно да ги спечелиш, ама много лесно.

Ти говориш за 1 милярд - ами миналата година се опоцкаха 9 милярда 1 милярд сега за панела, може би в течение на годината ще вземе Бойко още 5, защото той няма вече да пести, за да го свалят от власт - това са 15 години образование за всички! И БЪЛГАРИТЕ ИМАТ ПРОБЛЕМИ, МАСОВО ПО СЕЛАТА МЛАДЕЖИТЕ СА КАТО ЦИГАНИТЕ!
Не говоря да има за всички 100 лв. - само за тези, които ходят на училище, а веднъж в училище всичко ти е осигурено - сещаш се накъде бия - какво ми дреме, че ще изядат родителите парите, нали ще пращат децата си на училище, след 15 г. ще берем плодовете... И ТОВА Е ПРОБЛЕМЪТ и защо никой политик не иска да инвестира в децата и младите като цяло, а предпичта да излее пари в пенсионери и други проекти с ефект веднага.
Циганите вече станаха и удобен овчи електорат - защо да ги образоват? И така... проблемът остава. Още по-лошо става - големи маси от българското население също не пращат децата си на училище, не се грижат и така нататък...

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 93023dee53
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   3(1), най лесно и удобно, ако мислите да коментирате понатък, под коментара си да изписвате номера на първият коментар, в случая (1). Така по лесно ще се комуникира, без да се налага да си припомняме, като препрочитаме коментарите по горе. Надявам се, че ме разбрахте. Явно за начало само ние ще си коментираме, като се надявам, че и други ще се включат. Вече 80 човека са прочели темата, а коментиращите са малко. Или са доволни от обстановката в България и мислят, че престъпления няма, или нямат идея какво трябва да се направи, за да намалеят престъпленията. Мисля, че второто не е вярно, защото няма опарен от престъпността, който да няма идея как да се озаптят престъпниците. Когато институциите спят и не им пука за народа, народа трябва сам да се организира и да промени статуквото. Единственият начин е демократичният, т. е., чрез избиране на подходящи техни представители в парламента, до тогава, докато не се получи явно мнозинство което да приеме нови закони и да се промени живота ни към добро. (1), в общи линии, поне в началото мислим в еднаква посока, но с това не бих се съгласил-"Минават, продават си стоката, крадат 2-3 шилета и заминават. Такъв им е традиционният начин на живот, "!? Става дума за циганите. Това да си правят разносна търговия, няма лошо, но да ги оправдаваш, че било традиция да си откраднат няколко шилета, никога няма да се съглася. Ами ако някой има традиция да си открадне една-две крави, или да си набере 100 килограма грозде, от нечие чуждо лозе и това ли да го приемем. Знаеш ли какво означава, ако на някой измъчен човечец от село, откраднеш 2, 3 шилета? Та това е живота му. Откраднеш ли му стоката, ти му погубваш живота. Точно заради това трябва да се направи радикална промяна на сегашното положение. Няма да пиша по много, за да не се претоварват коментарите и по лесно да се комуникира. Хора четете, но и коментирайте. Не допускайте простащината да живее над Вас, не искате ли да заживеем цивилизовано? До кога елеминтарни хора ще определят стандарта ни на живот?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 0277d238fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   5, в тези кабинети трябва някой да работи, а този някой имаш ли представа колко бой ще отнася? И кой ще се навие в крайна семтка?

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 127601657c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   1/3/първи и т. н. - сещаш се, двама коментираме

Ами това, че описвам техните традиции не означава, че ги харесвам, но не можеш едно нещо да го унищожиш като си затваряш очите за него. Аз се пробвам да ги разбера първо, преди да ги отхвърля тези хора. Да, говоря за ромите, циганите и така нататък, защото говорим за БИТОВА престъпност, а те в момента са основите извършители и е време да го кажем,но не помага да ги осъждаме като цяло както и не помага да се отнасяме с всички като с престъпници, защото не е така!
Аз от 30 години живея в България и не съм жертва на битова престъпност и колкото и да ти е странно - не познавам лично жертви на такава. Да, чета преса и така нататък, но освен, че някой си загубил протмонето или да му открадат емблемата на колата - не знам човек с проблем. Малко се преувеличава като цяло тематиката, според мен, и се стигматизират всички цигани, а истината е, че те са на касти, има християни, има и мюсюлмани, има турскоезични, има и такива, които само български говорят, има каста на крадци и проститутки, на просяци, но и на калайджии, такива, които правят метли и така нататък...
Специално в моя град живеят просяците и те не крадат. Влизали са в жилището ни като не сме ги чували да звънят (не заключваме, живеем в къща) и нищо никога не са откраднали. В периода на бума в строителството и просията им умря - научиха се мъжете да работят, има и майстори и сега са дори в чужбина. Баба ми имаше навика например да седи на пейката и да чака да минат циганките с децата си на раздумка. Стояха с бабичките пред блоковете горе с часове, а после им даваха зимнина и някакви продукти и така...веднъж седмично така идваха, но сега идват само по празниците и е по-скоро като традиция, не че имат нужда - плащат си и сметките, пращат си и децата повечето в училище и има и вече в града ми очевидно фризьорки особено от ромски произход, сервитьорки и какво ли не, а мъжете са или в строителството, или някъде в чужбина - деца имат до три и като ги заговориш се хвалят, че завършили някакъв техникум.
Защо в моя град са ОК циганите - първо са ОТ ЕДНО ПЛЕМЕ (род или както го наричаш), християни са (не че много са вярващи), МАЛКО СА (под 2000 човека) и малко по малко още навремето ги накараха да си плащат ВСИЧКИ сметките, защото в големите гета е така, че точно едната законна къща плаща, другите не - ами не е справедливо. И ти да си, и ти няма да плащаш така.
Нашите цигани са се заселили в града сами, не ги е принудил Тодор Живков да кажем, не им е дал апартаменти на готово да се гетизират - имат много хубави къщи.
Градът се казва .... Ела да видим дали ще намериш циганска махала, а имат! Не се вижда - имат големи бели къщи, имат си канализация, вода.
Е, остават си цигани и ма и цигании, но като цяло НИКОГА не са ни тормозили, обирали и така нататък и точно обратното - когато дойдат други цигани в града да правят поразии, те бързо събират дружина и ги гонят.
Тези хора нямат общо да кажем с циганите в Бургас или Варна (турските цигани) както и с много други...защо да се отнасяме с тях по същия начин?
Има в Северна България цели села само от цигани и стари хора, в които има проблеми, но и само циганите са единствените млади да работят в каквото и да е било.
За мен за съжаление не бива да си затваряме очите - това са огромна маса хора, които са раково образование. Какво помага като вкараме битовите престъпници в затвора? Нали ние пак ще ги храним.
Не е това изходът. Дай им за какво да живеят, дай им перспектива и светлина в тунела.
За мен най-поддатливи на влияние са жените и децата. МЛАДИТЕ жени и децата по-точно. Те са и жертвите на техния начин на живот. Например младите майки често ги женят насила, после живеят при ужасни условия при свекърви - дай им на тези хора начин ДОБРОВОЛНО да живеят по друг начин. 20% да спасим, това ще покаже на другите, че има измъкване.
Например 20% да се образоват, да получат шанс за работа и нормален живот - ето, ще кажат останалите, те живеят добре ...и ние можем, нали сме от една черга.
Те в момента какво виждат цял живот - българите как си живеят добре, българските големи престъпици с джипките, къщите, които също не са в затвора и българите как в техните очи имат всичко, а те нищо.
Дори полицаите са българи, лекарите и така нататък - нямат им доверие.
Аз бих вкарала малко пари в обучението да кажем на цигански мед. сестри, фелдшери, акушерки млади лекари взимаш отваряш им с някаква ЕС-програма кабинети в гетата и за минимум години ще имаш и ваксинации на 100%, и всички жени ще са със спирали и няма да раждат повече от 2 деца, а ученичките, принудени да се женят ще има къде да се оплачат - да има и социален работник/учител/психолог и кризисни центрове на другия край на страната да ги изпратиш тези момичета ...
Ти би ли искал да се ожениш на 12 като момиче, да те забременят и да раждаш? Ами не - искаш да живееш нормално, да играеш, да учиш.
Това е начинът малко по малко да сторим нещо. Видяла съм го и в града си - дай има малко възможности за измъкване и най-умните сред тях веднага ги сграбчват.
Имат и позитивни страни, дори най-долните цигани (за Варна и Бургас говоря).
Блаженни са простите духом казва Библията - те са много прости духом люде, способни са на огромна емпатия към ближния си и това ги прави и толкова задружни, социални са и да - обичат си децата и дори с тези средства се грижат доста добре за тях. Обикновено обичаме да не ги забелязваме и да отвръщаме поглед от тях, но аз това лято наблюдавах една бригада чистачки в моя квартал. Интересното е, че не гледаха да отбият номера, а явно имаха добра организация, харизматичен ръководител, знам ли - винаги по едно и също време почти всеки ден тръгваха и систематично за няколко часа изчистваха нашите боклуци и забележи - със страшно желание и усмивка. Беше много горещо, купих им на всяка по минерална вода и не можеш да си представиш благодарността им.
Моят чичо пък го „наказаха“ да събира при тях сметките за тока преди 10 г...и да им сложи от новите електромери. Той в началото искаше да напуска, но в Смолян няма работа и нямаше избор. Ами какво да ти кажа ми е разказвал - първо ги е много срам от условията, в които живеят, а нашите изобщо не живеят толкова мизерно. Разказвал ми е, че в началото са извикали старите от тях и са говорили с тях - обещали им да не им надписват сметки да кажем, сметките от зимата да им ги разсрочват, ДА ПЛАЩАТ ВСИЧКИ И ДА ИМА САНКЦИИ ЗА КРАДЦИТЕ и така нататък. За едно лято на всички им сложиха без бюрокрации електромери и почнаха да си плащат и няма проблеми от тогава.
Но пак казвам - това са под 2000 човека и от християните, но не разбирам защо да не може по подобен начин да се подходи и другъде...или няма желание?

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: bbd252fc2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   №5 сигурна ли си, че си имала контакт в родилното с ромка чийто деца и мъж крадат? От описанието ти личи, че си имала контакт с що годе интегрирана ромка, която няма да роди повече от три деца.
Ромката майка на крадливи деца не е на мнение, че те страдат. Дори тя като родител го учи как да краде, как да говори с полицай. При разговор с гяурка обаче би говорила "правилните неща", така че да се хареса на гяурката и тя да даде някой подарък /мокри кърпички, памперси, какво то и да е/.
Лъжеш се, дезинформирана си! В момента някъде от 8-10 години в ромските махали слагат безплатни спирали, раздават безплатни презервативи, имат кабинети за ваксинации и "грижещи" се за населението социолози /роми висшисти/, друг е въпроса, че грижата им се изразява в попълване на молби за помощи.
Днес на майката на дете "посещаващо" училище й се дават 35-50лв помощи /така наречени-детски/. Посещаващо е в кавички, защото има фактор учител който не пише отсъствия от страх. Страхът на фактора учител се изразява в две посоки
1 да не загуби работата си поради липса на ученици в клас /знаеш за делегираните бюджети/, майка ти е учителка, но в българско школо.
2. Ако помощите на дадено ромско семейство бъдат спрени, заради отсъствия в училището, таткото циганин посещава училището с нож или дърво /знаеш че дори да се извика полиция учителят ще е пребит или наръган, а циганина с условна или пробация/.
Да ти издам и една обществена тайна, дори на матурите за 7 клас им се дават отговорите за да изглежда ромското училище нормално. Въпреки че преписват отговорите, пак правят толкова много грешки и имат 3-ки или 4-ки.

"Пък за майките-деца и по-радикална мярка - веднага настаняване в кризисен център" И сега има центрове за настаняване на майки, обаче още в родилното свекървата или майката на младата майка-дете подписва декларация на ДЗАД, че до навършването на пълнолетие на родилката, тя поема грижа за бебето. Така им дават бебетата иначе не ги дават на непълнолетни, без декларация от възрастен. Непълнолетната не може да носи отговорност за действията си и ако утрепе детето не могат да я съдят.

Жените винаги искат доброто за децата си, разликата е, кое, отделните жени разбират като добро. За някой жени е добро да прати 10-12 годишния си син, да се изкачи по стълба, да закачи тока на жицата да имат ток в къщи.

Говориш за опоскани 9 милиарда, ама тези пари са дадени на такива групи хора, които и тази година пак ще си искат техния пай. Аз ти говоря не за 1 милиард, а че само 100-те лв ще са толкова всичко изброено по нататък е горница над милиарда.
Говореше уж за всички сега казваш не за всички! Ами като обхванеш градините и училищата, разбира се всеки за 100лв ще си прати детето на училище и градина, остават извън графата само децата до 2г възраст! Бройката ще е всички деца от 2 до 18г. Нали каза няма да делиш бедни и богати.


№5 Удобния овчи електорат го сложих на страна, защото тук темата не е да плюем политииците, знам ти специално във всяка тема ги плюеш, можеш да намериш връзка с политиците в която и да е тема. Няма да се учудя ако в тема за гъбичките на краката вкараш политиците, имаш някакъв неистов мерак да плюеш политици.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 127601657c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 9, ти описваш също само определена каста - тази на крадците и джебчиите - те това от столетия го правят, но не са единствените цигани както и не всички от тях упражняват „занаята“ си, а нали се сещаш, че ако една жена. Описваш и
т.н. „турски цигани“, но това са само 30% от всички - 70% от циганите са християни и не могат да те нарекат „гяурка“
Ако циганката ДОБРОВОЛНО си сложи спирала, едва ли ще я маха. За сегашните организации, които само точат пари е ясно на всички.
Критикувам политиците само в нещата, за които са отговорни. За разлика от другите аз не си въобразявам, че от тях ми зависи заплатата, работата и личния живот, но за законността, реда, образованието, здравеопазването, СИГУРНОСТТА те са отговорни и ако не могат да се справят - да си търсят друга работа.
Например образование са длъжни да гарантират на всеки - защо няма безплатни учебници, а има безплатно саниране?
Защо са замръзени майчинските, а има за пенсионерите-електорат? И така нататък - да, има доста теми, по които ги критикувам, но конструктивно и за определени проблеми.

За мен най-големите жертви на циганите са ....ромите.
Вътрят се в кръг, от който няма излизане и от нас като по-умни, образовани и тем подобни зависи да им помогнем или да ставаме жертва на простотията им.
Специално за майките под 16-18г. съм на мнение, че трябва да се отнемат родителските права на техните родители и задължително с бебето в кризисен център и после след много условия ЕВЕНТУАЛНО да се връщат, а детски изобщо за такива да няма -нито за майка, нито за дете...назначава се попечител от държавата и той се грижи за каквито и там пари да им се дават.

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 02afea974c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   "Те не искат да живеят така и не искат да страдат децата им, но са като добичетата - прости, необразовани и не знаят как. Дори не знаят как да се пазят от нежелана бременност, а и нямат пари за това - ето, защо за елементарни пари можем да направим в гетата кабинети „Майка и дете“ - децата ваксинации до дупка, майките спирали БЕЗ пари и вън социолог/психолог докато чакат да ги обработва - за 5 г. ще намалим раждаемостта до нормалното майките ще осъзнаят, че не е хубаво да омъжват децата си на 10 г. " -- много добро предложение от №5. Ето такива градивни предложения давайте. Който не иска да коментира, но чете коментарите, поне може да маркира дали някое предложение му допада на разбиранията, и дали смята, че могат с нещо да помогнат за решаване на проблемите на обществото.
№7, въпроса Ви е към №5, и може би тя ще Ви отговори, но и аз искам да изкажа мнение. В подобни кабинети могат да работят хора от квартала в който се намират и кабинетите. Не всички цигани са неграмотни и пропаднали, има и образовани, които спокойно могат да изпълняват подобни функции. Дори имат и лекари, които биха работили за циганите, стига държавата да им създаде условия. Скоро по телевизията говориха за транспортни проблеми в циганските махали, и там се спомена за решаването на проблема по начин както се предлага тук. Решението е приобщаването на цигански специалисти, които искат да помогнат на събратята си да излязат от мизерията в която живеят. Не вярвам на приказки, те така са свикнали, затова живеят така. Човек се нагажда на това което е ежедневието му, но не на наложени традиции. Ако някой им подаде ръка, всички цигани могат да заживеят по цивилизовано. Първата стъпка е предложена от №5, т. е., мерки преди раждане. Стъпка втора -предложена от №1, "Конкретното решение за мен започва в Детската градина и първи клас. "-- Защо да не могат да се обхванат в детски градини? Спомням си като бях малък, не живеехме по богато, дори си носехме храна в едни чантички, но всички деца ходеха на градина. Това с помощите наистина трябва да се преразгледа. Помощите да се дават в самото училище, във вид на храна, облекло и пособия. Защо в училище, защото то е задължително по конституция и никой няма право да не пуска децата си на училище. Родителите като не вземат помощите, сами ще изпращат децата си в училище, защото там ще са нахранени, облечени и образовани. Само такива деца ще имат бъдеще, само от такива ще има полза.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 127601657c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До 11 от 1/3/5 и т. н.

Мерси, че ме четеш и мислиш по въпроса, защото да недоволства и критикува може всеки, но дайте НЯКАКВО предложение. Аз от много време си блъскам главата по темата, не ме е било гнус да седна на една маса с тези хора, да деля храната си с тях и да разменим по дума. Може би това е първото условие да работиш с тях - ако ги ненавиждаш, те това го чувстват. Простите духом хора се осланят изцяло на инстинктите си и интуицията си и ако ги мразиш - те те мразят.

Точките на номер 9 също са несериозни и осъждат всички цигани, което не е правилно. Точно, защото майка ми е учителка на такива деца знам за проблемите. В началото ги беше срам и страх хората да си пратят децата в училище заради следните причини - някога през кома са ги били и насила тях са ги карали с бой и ексцесии и са се отвратили, после ги е било СРАМ (да циганите имат срам) от българските деца, защото те нямат пари да осигурят дрешки и пособия (затова предлагам да има униформи за всички учебници и пособия да са без пари за всички), и трето ги е било страх, че децата им ще бъдат бити и унижавани.

Как се реши въпросът при нас
1. Учителите отидоха и говориха с родителите ПРЕДИ началото на учебната година
2. Директорката отдели пари от делегирания бюджет за ученически пособия на тези деца осигури им шкафчета, където да си ги държат в училище и под ключ, защото имаше страх от родителите, че ще се загубят, откраднат и похабят
3. Създаде се първо само ромски клас с две учителки вместо една, защото бг. родителите не искаха тези деца в класа на техните деца. Малко по малко в следващи години почнаха да се смесват децата
4. Осигури се транспорт (малко рейсче) от ромския квартал до училището събраха се пари и дарения за дрехи, обувки, ЗИМНИ ЯКЕТА дарения от бизнеса за ВСИЧКИ ДЕЦА (беден край сме) за екскурзии.

И другъде бях писала, че вече има ромчета по гимназиите, на Олимпияда по химия и тем подобни.

11 е описал други смислени методи, аз отивам и по-далеч - нека да има храна, учебни материали, учебници, униформи и дори екипи по физическо за ВСИЧКИ деца.
Така и бедните българи ще получат най-после облекчение и ДАНО да се решат на второ дете, а и ВСЕКИ ще знае, че няма от какво да се страхува и образованието и дори храната на детето му в училище са гарантирани.
Днес хиляди бг. семейства взимат 500 лв. заеми да пратят децата си на училище. Защо е това? Ами унизителна история.
По-добре държавата да вземе заеми и да ги инвестира в тези хора, които ще ги плащат.
Сега взимаме заеми за всичко, но не и за хората, които ще ги плащат!
В моето училище навремето първи въведоха униформа например и елементарно правило за облекло, което всеки можеше да си позволи. Веднага се усети как родителите си отдъхнаха поне от това перо. Отивам и по-далеч - смартфони и глупости да се заключват в специални шкафчета с охрана на входа и такива неща да няма в училище за дразнене.
Не само циганите страдат - и българските семейства страдат от всички тези неща и как да няма битова престъпност, когато социалната ножица е огромна?
Най-несигурното и тревожно перо, което кара доста семейства да нямат второ дете са разходите за образование (как да го пратя на училище?), за храна дори, за облекло. За пенсионери имаме пари, но децата не са електорат и за тях нямаме. За всякакви щуротии има милярдчета, но за децата няма.
Затова и българите се дразнят за МИЗЕРНИТЕ 30 лв. детски (както казват от ДПС-Ту и с ПРАВО - за две опаковки Хумана) - за българските семейства абсолютно никаква помощ няма.
Като цяло ТРЯБВА да акцентираме върху проблемите на децата. Да има дори целодневни училища (със стол в училището с хубава храна!), където следобяд да има нещо като кръжоците (това за младите са разни БЕЗПЛАТНИ курсове по желание на различи теми - музика, труд и техника, дори биология, компютъри), да има БЕЗПЛАТНО консултации, СПОРТ, ЕКСКУРЗИИ.
Аз съм един от най-големите критици на комунизма, но тук мога да кажа, че се излагаме - тогава са имали да инвестират в децата и младежите, а днес с тройно повече национално богатство нямаме? Как е възможно това!!!
Какви са разходите? НИЩОЖНИ - една учителска заплата и малко парно отопление, а на 100% съм сигурна, че доста фирми биха предложили безплатни курсове за над 16-годишните в предприятията си, защото и вече работна ръка МАСОВО липсва в производството - къде остана практиката?
За младежите и децата нямаме никакво желание да се занимаваме като цяло - циганите са само най-наболялата част, която виждаме и създава проблеми, но и българските младежи стоят и се шляят без работа и перспектива и е факт, че стават най-ужасните пресъпници!


Да, определено трябва да вкарваме престъпниците в затвора и така нататък, но това като да намажеш болно коляно с крем и да чакаш да оздравееш. Причините са важни и очевадни - тях трябва с малки крачки да лекуваме, не симптомите.
Лекарите, полицаите и учителите всеки ден работят с тези хора и имат също чудесни идеи. Лекарите често ги бият, защото са положили Хипократова клетва и ТРЯБВА да отидат да помогнат и стават мишена за омразата, която ВСИЧКИ НИЕ същност с нашето безразличие, ненавист предизвикваме.
Другия път като видите циганин, не обръщайте очи, а погледнете в неговите. Не хапе!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: bbd252fc2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   №10 ТЕМАТА Е ЗА КРАДЦИТЕ, коя каста да опишем?????


Сегашните организации са ръководени и в тях работят българи, които за тяхно удобство и заради ниските заплати от 400лв си клатят краката.

Има безплатни учебнии до 14г възраст, ти да каква възраст искаш да има безплатни учебници?
Друга е работата че учителките в циганските училище не им дават учебниците за в къщи, защото има чести случай да липсва учебник с извинение "мама нямаше сутринта с кво да запали печката" или "4г ми брат го накъса или нарисува с флумастери полови органи"

Кои майчински са замрАзени? А и майките от глад не умират, млади са, ще поработват надомно, ще гледат по още едно бебче другата да иде да работи, да остави бебето при друга майка за час да измете някой вход може, а бабите на по 70г умират от глад имат нужда от скъпи за тях лекарства и нямат изход. Кой е по нуждаещ се при липсата на пари за всички? Кой от тях е без избор и без изход? А и бабите като държавата им даде те веднага делят с внучетата си, така че парите дадени на баби пак при децата отиват.

Недей оправяй политиката на цялата държава в конкретната тема за крадците. Като имаш много политически идеи кандидатирай се! То от страни лесно се обсъжда, колко неправилно копат другите. Като те гледам колко време отделяш за сайта и си правя сметка колко работиш, а си млад човек!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 127601657c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   11, ти пак знаеш да критикуваш и нападаш, дай някакво предложение?
Темата била за крадците - откъде реши така?
Темата е за БИТОВАТА престъпност и решението е в превенцията - нещо неясно тук?
Хайде, предложи ти нещо - затвор 100 г. за кокошкарите, Аушвиц да построим, кастрация... отряди от нацисти да маршируват по селата? Предложи нещо НЕполитическо - бой с тояги? Ислямска държава да създадем и да сечем ръце по площадите? Какво предлагаш ТИ КОНСТРУКТИВНО като решние?
Бла-бла ...критика след критика. Аз криткуквам пък твоята критика. Ти си винаги ПОТИВ, ама не разбирам ЗА какво си?

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 09b0d648a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Полицаите така или иначе нищо не правят, а законите ни са супер развалени и се спазват на хартия.
По-добре гражданска, отколкото акция от униформени.
Ако всички затворници видят колко години те затварят в България за сериозно престъпление ще се наредят на опашката.
Нема живот в тая държава
Полицията, мафията са комбина

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: bbd252fc2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   14 Ни най-малко не критикувам, нито нападам някого. Показвам на предлагащия решения, че схемата му няма как да сработи и не познава циганския етнос достатъчно, и защото държавата няма толкова пари над 15г да влага чак толкова в децата циганета. Мерките които предлага №3, ще има ползи от тях, но те ще вземат да се забелязват чак след 20 години, а притесненията ми са описани в №4. №4 започва с "права си" това ли е критика, или нападка?
Проблемите с престъпността са на лице СЕГА, дали младите нови циганчета сегашни бебета, ще са интегрирани след 20 години, ще е добре за бъдещите възрастни, няма да помогне сега и веднага на ограбените, пребити и изнасилени днес старци по селата. Нужни са крути мерки.


За кокошкарите мога да предложа трудов лагер докато не платят откраднатите кокошки в троен размер заедно с разходите по делото. Дърва ли ще секат, камъни ли ще местят, по тротоарите ли ще нареждат плочките, жените джебчийки в цех някакъв пак трудов лагер, за евтина работна ръка работа ще се намери.
За татковците-педофили също трудов лагер, да работи да изкарва с неговата заплата държавата да възпитава отрочето му.
Безплатни аборти в държавните болници е добър вариант, защото доста циганки раждат по причина-липса на 70лв за аборт. Но тук съм на кантар, трябва да се преценя някак си, не знам дали е правилно. Може би, закон който да гласи така: "всяка жена при условие, че има две живи деца, да има право на безплатни аборти". Защото няма как да се направи закон само за етноса цигани. Те българките, които имат деца, се пазят и от такъв закон е ясно че само циганки ще се възползват.

А повечето мерки които предлага №3 и сега ги има и се вижда че не работят. Е ходенето на училище не се заплаща със 100лв, а с 35-50лв. Безплатни ваксинации има, безплатни спирали има, кризисни центрове има, но не виждаме полза, значи не е правилен подходът.
Пари за цигани в нашата държава се дават достатъчно годишно, от над 15г се работи по раздаване на пари за бедни майки, но резултати няма.

21 вида помощи има за бедна майка-циганка, ако пусне молба за всяка помощ и се събират общо около 1500лв на месец. Ти би ли работил, ако беше без образование и банкоматът пуска 1000-1500лв месечно?

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 02afea974c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Извинавам се, ако 10 и 11, сте решили да спорите, няма нужда да го правите тук. Ще разводните темата и ще я обезсмислите. Няма нужда от спорове и заяждане, има нужда от конструктивни предложения. Написваш си предложението, как ти мислиш, че може да се реши проблема и толкова. Всеки има право на мнение, само ако има фактически аргументи и предложения, може да си ги изложи, но не и да си налага мнението като меродавно. Моля Ви, имайте това в предвид при писане на коментари. Мисля, че задълбахме само в една посока, само за циганската престъпност. Темата не е, как де справим с циганите, а е как да се справим с БИТОВАТА престъпност. Битова престъпност правят не само циганите, не е нужно само тях да обвиняваме. Придържайте се към анонса на темата, пита се какво днес да се направи против крадците по домовете, а не за превенции и бъдещи действия. Това за възпитанието и образованието на децата е говорено много пъти и всички са убедени, че само това е пътя за цивилизоване на човека. Аз искам да чуя мнения, кой как би си защитил собствеността днес, при тези условия? И друг път съм го слушал този адвокат, прави ми впечатление, че когаго защитава престъпници говори едно, а когато защитава потърпевши, по друг начин тълкува закона. Дали това двуличие не се прилага и при съдиите? Как иначе да си обясним това ненаказание на толкова много престъпници? Това, че прокуратурата бездейсква, също е факт. Аз лично имам случай(обраха дома ми), тръгнах по съответният ред, - жалба до полиция. От там нищо конкретно, даже не си мръднаха задника, да дойдат да видят от къде са влезли крадците, камо ли да ги търсят, а имаше ясни следи. По чисто чиновнически начин, написаха рапорт до прокуратурата. По чисто чиновнически начин-прокуратурата ми отговаря, неизвестен извършител и диренето е прекратено, но полицията можела да продължи издирването??? ! Това не е ли абсурдно, как няма да се шири престъпността. Сигурен съм, че има хиляди като моят случай. Ето това искам да споделите, да научим за абсурдите в нашата държава и да измислим заедно как можем сами да противодействаме на престъпността, защото да се надяваме на държавни институции, трябва да сме супернаивници. Аз се отказах да ги търся вече. Пишете, как Вие тълкувате думите на адвокат Марковски. Може, или не може лична разправа с крадците? Ако го хвана в капан, в нарушение ли ще съм? Адвоката пише, че нямаш право да го обискираш, тогава какво право имаш? Да го завържеш с нещо, сигурно и това нямаш право да сториш. Май единственото ни право е да му помогнем да си изнесе откраднатото или да го почерпим ако го изловим в дома си!? Споделете Ваши случаи и как сте ги рразрешили. Само ние можем да си помогнем, друг никой не мисли за нас.
автора

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker