Историята на една изстрадала майка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Историята на една изстрадала майка
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 2155 пъти
Мили читатели на този прекрасен сайт,
Дано съберете сили да порчетете историята на една изстрадала жена, за която всеки ден е изпълнен с лишения. Семейството ми не може да си позволи нормална храна, дрехи, нямам пари за учебниците на момичетата ми. Имам три висши образования, а работя за 160 лв. Мъжът ми е безработен. След като платя интернета и кабелната телевизия, както и останалите сметки, парите почти са свършили. А по-голямата ми дъщеря вече от една година посещава редовно козметик, това са още 15-20 лв. на месец. Помага ни това, че не плащаме наем.
Най-вероятно ще ме посъветвате да пестя повече, но повярвайте ми - няма от какво вече да спестя. Живеем на границата на абсолютния минимум. Голямата ми дъщеря е в девети клас, малката - в шести. Не ми се мисли какво ще правим, като голямата завърши училище, как ще я издържам... Вечер понякога тайно плача, не искам да ме вижда никой в това състояние...
Доскоро поне живеехме в разбирателство, но преди няколко дни започнаха скандалите. Китарата на мъжа ми се развали и трябва поправка в специализиран магазин, а аз няма как да му дам необходимата сума. Мисля, че той ми прости засега, но ме е страх от нови скандали. Единственото, което се моля да получа, е вашето съчувствие. Ако има хора в подобно на моето положение, и споделят как преживяват, това ще ми даде искрица вяра, че ще се справя и аз.
Силно се надявам, че модеаторите ще публикуват моята история. Може и да ви се стори безсмислена, но за мен отговорите на читателите ще бъдат лек и утеха...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: e0e5f983cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   С 3 висши образования и работиш за 160 лв!??? Това е ... дори нямам думи да го опиша. Надявам се да си в по-голям град. Ако е така според имаш възможност да смениш работата си и мъжът ти да се опита да си намери работа. Ако ли не - гурбетчии станете. Не виждам друг начин за оцеляване. Наистина ти съчувствам, но според мен това са решенията.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: f92a7105f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това истина ли е? три висши, ч60 леа, козметици, китари, бла бла

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 6e283012c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Милата :) а защо мъжът ти не работи, не си споменала да е болен, тогава защо си лежи у дома? Потърси малко по добре заплатена работа знам че е трудно но не си казвай че няма да намериш нещо. При това положение китарата е последното нещо за което да мислите вие си имате деца, вместо за ремонт ще купиш нещо на тях. Най важно е единството помежду ви. Повярвай един ден всичко ще се оправи само вярвай в бог и искай Здраве за да можете да работите

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: c2cd137f4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   С тези 3 висшета можете да си намерите добра работа, в интернет има разни обяви, дори във вестниците също. Мъжът Ви не работи ли? Ако родителите Ви са живи, дават ли пари на децата Ви?
Искам да кажа, че моите баба и дядо винаги ми дават по някой лев, я за празници, я да си имам. Тези пари могат да покрият разходите за козметик.
Но не е нужно да пишете тук, за да си помислите, че има искрица надежда, защото за вас ИМА надежда. Дори в друг град да работите- можете да си намерите добра работа. Ако се налага в чужбина ще заминете. Моят баща замина без да знае език, без нищо, с няколко лева в джоба, но сега благодарение на него с мама сме задоволени.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 6b5b099b03
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Козметикът на голямата дъщеря никак не е задължителен! Трябват и самобръсначка, пяна за бръснене и някакво кремче. На 160 лева заплата, за 4 човека, си позволява да ходи на козметик.... или тя не е в ред, или ти самата! Ако въобще е истинска историята...
Кандидатствай за работа в Кауфланд, 500 лева заплата ваучери за храна.

 
  ...


...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 0a46903d77
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Дали правилно съм разбрала-докато Вие не спите и се тревожите,съпругът Ви си дрънка на китара?И защо не се погрижи той за ремонта,а великодушно Ви е простил,че не сте му дала пари.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 0a46903d77
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Дали правилно съм разбрала-докато Вие не спите и се тревожите, съпругът Ви си дрънка на китара? И защо не се погрижи той за ремонта, а великодушно Ви е простил, че не сте му дала пари.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: ba37987545
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Иска ми се да ти съчувствам, но имам чувството, че вкъщи нещо тотално сте се объркали... Нима кабелната телевизия, интернетът и триъгълникът на дъщеря ти са ви приоритетите в живота? А мъжът ти какво - реве за ремонт на китарата, а не носи нищо насреща! Откога жените са главата на семейството и носят парите вкъщи, а мъжете са хленчещи безработни?
И какви са тези 160 лв. на месец?! Тя една чистачка в София, дето чисти 2 входа за по няколко часа на седмица взима повече?
3 висши образования?! Ти магистартурата за висше ли я смяташ?
Въобще, вместо да ревеш вечер и да си мислиш как да издържаш всички и да им угаждаш на капризите, седни и се замисли над тези въпроси...

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 36f7b906d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Предполагам мъжа ви е музикант, за да държи толкова на китарата си. Ами не е честно вие да блъскате по цял ден, а той да се дондурка на дивана. Ако живеете в блок, станете домоуправител, изкарва се някой лев. Ако сте на село или пък имате градина почвайте да подготвяте зимнина лятото. Голямата ви дъщеря може да работи през ваканцията, аз 9ти клас миех чинии на морето в един ресторант, а в 10ти бях сервитьорка. Важно е мъжа ви да си намери работа, както и вие да търсите нещо по-платено. А ако можете да готвите добре, направете си страница във Фейсбук и се промотирайте, една приятелка прави торти и сладка и има поръчки, докарва си някой лев допълнително. Е, вярно че със 160 лв няма да можете по цял ден да правите торти, но кажете на съседи, приятелки. Една позната на майка ми пък плетеше шалове, шапки, пуловери и също от Фейсбук успя да си намери редовни клиенти. Но според мен наистина е голям проблем, че мъжа ви не работи. Ако има заболяване, което му пречи, защо не взима пенсия? Децата ви също могат да получават детски и стипендии по доход от у-ще, както и еднократна помощ, пише се молба до директора ако не се лъжа. А ако висшите ви са неприложими в България, опитайте се да заминете в чужбина, като научете езика задължително. Болно ми е като чета такива теми, много съжалявам за вашето положение, но не се предавайте, бъдете по-настоятелна с мъжа си.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: d7f7d59e9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Нещо и аз не съм съвсем наясно, толкова ли не можете без кабелна??? Или мъжлето иска докато си подрънква на китарата да си гледа Cartoon Network? И какви са тия 160 лв, ти май за канарчета ни взе? И защо пък едно момиче в 9ти клас да трябва редовно да ползва козмети??? Съгласна съм с номер 8, нещо у вас не е наред. И не мога да ти съчувствам, съжалявам. Прекалено нелепо звучи цялата работа, за да заслужава съчувствие. И какви са тия 3 висши, ако не е тайна, които не могат да ти послужат за нищо. А дали тези пък 3 висши!!! не ти пречат да се хванеш сериозно на работа и да си помогнеш? Защото за хората с 3 висши!! много от работите са им под достойнството :)

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 2d78fd68b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Абе не виждате ли, че е провокация? Как някой би взимал 160 лв (което дори е по-малко от МРЗ и то с 3 висши), а и да взима, едва ли би бил съгласен, вместо да яде, да гледа кабелна и да плаща да скубят пилето на дъщеря му.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 22a443f513
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   ако тази история е вярна, трябва всички сериозно да преосмислите приоритетите си! първо, изобщо не вярвам, че 4 души могат да живеят с толкова пари - вие какво ядете? или фотосинтезирате?
второ, да приемем, че наистина положението е такова - как така всички чакат на теб и твоите 160 лв (къде има такива заплати??? това си е за проверка от НАП! )? ти си единствената внасяща, а всички очакват от теб чудеса, за да им покриваш разходите. при толкова пари на месец, мислиш ли, че интернетът и кабелната са разход от първа необходимост? за козметика и китарата изобщо няма да коментирам, толкова малоумно звучи, че не вярвам да е истина. не може големи хора до такава степен да отказват да приемат фактите и да тропат с крак като малки деца!
не, аз няма да те посъветвам да пестиш, ще те посъветвам да си търсиш друга работа. не знам какви са тези висши, с които дори не можеш да се изхраниш, но си потърси каква да е работа! а мъжа си го изритай директно да работи вместо да се цупи за китара! това на 4-годишно дете да го обясня, ще ме разбере!
Ж43

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 07c8e0fd6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   " А по-голямата ми дъщеря вече от една година посещава редовно козметик, това са още 15-20 лв. на месец. " - тези процедури може да си ги прави и в къщи. Да не би всички жени си го позволяват? И аз искам да карам Мерцедес, но си карам Опелче. Много високо сте си вдигнали летвата. След като живеете бедно, за какво му е тази китара, ще Ви храни с песни ли? Да се хваща и да работи, да Ви храни и тогава да си дрънка на китара. А и дъщерите не са толкова малки и те могат да се включат в прехраната. Могат да поемат домакинството, а Вие да ходите на по сериозна работа, по добре заплатена. Повече от 80% от българските семейства живеят трудно и се борят за спасението си.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 1a458c0462
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   ВисшО къща не храни. Напусни „работата си“ (най-вероятно надомна) и се хвани на нормална работа.
Можете да помислите и да давате под наем едната стая на ученици или студенти. За какво ви е кабелна? Не можете ли да попитате съседа да ползвате един интернет поне временно?
Една чистачка взима повече, а 160 лв. повечето семейства само за храна за СЕДМИЦА дават. На козметик ходили, имали кабеларка... Ние сме заможно семейство, но нито ходим на козметик, нито имаме кабелна телевизия - хващат се и с антена най-важните канали, за какво ти е?
Разпростирай се според чергата си или работи повече.

На останалите читатели мога да кажа, че са учи едно висше, обаче да е с интерес, с практика. Не си ли хване до 25 г. хляба един човек, след това става трудно, много трудно. И 10 висшОта да учиш, това не те прави професионалист, а най-много научен работник някакъв и то ако си учил в добър университет. 80% от университетите у нас не вършат, учат хората 10 г. десет висшета и накрая не могат и на касата в супермаркет да работят

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: d84eab425c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Това сериозно ли е, ненормална работа, търси си нова работа, нека и мъжът ти си намери, какво образование имаш, няма ли работа?
С усилие всичко се постига...
Какво работиш?

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 8b7cb17f64
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Спирай му кабелната на тоя търтей, пък дано ти прости!!

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 85b6b096e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   За мен това е измислена история. Сумата е нереално малка - 160лв. не стигат за храна само или има правописна грешка. Аз ако живеех на ръба на оцеляването, нямаше да имам интернет и кабелна, да не говорим за козметик и други глезотии.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: dfbe9bc4bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Остана и да се вържем на тази недомислена пързалка!?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: bd10634d71
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   Здравейте отново!

Благодаря, мили читатели, помогнали ми със съвети и съчувствие. Виждам, че има и доста по-скоро “нападателно” звучащи коментари… Не знам защо сте съсредоточили вниманието си върху някои детайли, а не върху същината на проблема, а именно трудните условия в България. Нима е лошо едно младо мимиче да иска да се поддържа? При това под козметик съм имала предвид най-вече процедури за лице, а не на интимните зони. Но явно мисленето на някои хора е такова, че в съзнанието им първо изплуват полови органи. Е, тези хора заслужават съжаление повече от мен.

Номер 8, не смятам магистратурите за “висши”. Както писах, имам три дипломи: Биология, Арабистика и Политология и дипломация с приложна психология (като последното е завършено в чужбина). Отделно имам и две магистратури, едната от които също е придобита в чужбина.
Както виждате, в България квалификацията, познанията не са никаква гаранция. През последните дни и аз обмислям варианта за емиграция, това навярно е единственото ми спасение.

Благодаря още веднъж на коментиралите. Очаквам следващите коментари да са по-позитивни и градивни.

Авторката

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: baf224ee0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Уважаема госпожо, не сме нападателни, но има неща, които за мен лично са неразбираеми. Нуждата едно момиче на 15 години да се поддържа, се изразява в това да се изкъпе и да е чиста. Дори не мога да си представя, че майка ми няма да има пари за хляб, както твърдите, а аз ще искам пари за козметик всеки месец. Това не е просто някакъв дребен детайл. Това показва дълбоко неразбиране на проблемите вътре в семейството. С това образование, което имате, също не мога да повярвам, че не можете да намерите работа. Можете поне една учителка по биология да станете временно. Варианти има.

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 0ee38322b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Не е само козметикът. За мен по-трагичен е случаят на бащата-китарист! Защо ли авторката не засегна този аспект от историята си? Днес специално попитах жената, която чисти входа ни, какъв е месечният ? доход. Отговор: "Чистя 10 входа, два офиса и едно кафе. Докарвам около 500лв на месец. Със средно съм."

Тези 160лв...ами не познавам работещ човек с толкова нисък доход. Може и да има, но аз не ги познавам, а и съм убедена, че не са с образованието на авторката. Интернет и кабелна? При наличието на празен хладилник и..развалена китара?! Тц! Или г-жа авторката е заобиколена от идиоти, или си търси аудитория, която да провокира.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 22a443f513
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   номер 12 съм. и по-горе написах: ако тази история е истина, авторката трябва сериозно да се замисли над решенията и нагласата си в живота.
авторке, ако с толкова висши не можеш да си намериш изобщо някаква работа, значи или просто си избутала следването и си взела някакви дипломи без реални знания и умения, или сериозно ти липсват други качества като социална компетентност, адаптивност, комуникативност, или казано на прост български елементарна оправност. и точно в твоя случай не мисля, че емиграцията ще ти реши проблема.
а за приоритетите в семейството ви писах и по-горе: ще стоите гладни, обаче ще гледате кабелна, ще разцъквате из интернет, някои с почистено лице! да ти имам разбиранията! приличате на един етнос, където нямат пари за хлаб, обаче имат сателитни чинии.
Ж43

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 1a458c0462
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Авторке, пак оставам на мнение, че висшО къща не храни. Търси си работа, защото дипломите нямат трудови книжки, а с надомни преводчета и тем подобни не можеш да храниш семейство.
Не само мъжът ти е пълен пройдоха, но и при теб нещо не е наред, съжалявам.
Лоши били условията в България? Аз имам ЕДНО висше и живея много добре, купуваме на 6 м. нов имот и се подсигуряваме за старини, а сме от Провинцията и работим от 18 годишни на 23 г. бях готова с образованието си и от тогава работя по специалността си като всички. Среднистите дори почват от по-рано работа по специалността си - на 19 г. хората вече работят и изкарват честни пари.
Моите родители нямат 10 висши, но са ни изгледали в най-трудните години в много беден град с много труд и няколко работи. Майка ми е педагог по образование, но гледа дори стари хора, сменя пампсерси... баща ми поправяше ел. уреди като инжинер, инсталации прави и какво ли не дори работи като общ работник, за да ни изхранва - никога моите родители не са били безработни и не са изкарвали половината от една минимална заплата. Засрами се - дете си създала, кой ще го храни?
Не мога да си представя семейство като твоето, съжалвявам. Дори като студентка не съм падала под 850 лв. заплата месечно и съм нямала нито деца, нито мъж да храня.

За мен ти 2/3 от живота си била заета със своите егоистични интереси, някой будала ти е плащал да се разкарваш из чужбините и да учиш „безхлебни изкуства“, нямате със съпруга ти трудови навици и желание дори за по-добър живот, но без кабелна, козметик не можете.
После били лоши условията у нас - не само у нас, навсякъде са лоши условията за хора като вас, които са повярвали в принцияа „Учи, маме, за да не работиш“.

Твоите образования нямат стойност в 21 век и ти от всичко по малко учила-недоучила, но в крайна сметка каква професия имаш? Дори учителка по биология сигурно нямаш право да бъдеш. СЪБУДИ СЕ И СИ ТЪРСИ РАБОТА, а ако мъжът ти също не иска да работи - изхвърли го, ще имаш едно гърло и една китара по-малко за хранене.
Дори циганите изкарват повече от вас, защото от кофите за боклук си правят едни 20-30 лв. ДНЕВНО и това 7 дни в седмицата, защото циканинът дори ще стане в 6 ч да обикаля кофите, за да си храни децата, което на вас май ви е чуждо явление.
Изобщо не ви съжалявам, ама изобщо!
Пълно е навън с хора като вас от голямото добро утро, уредени от родителите си със стипендиики, имотчета в центъра, учили-недоучили до 35 г. възраст, но без грам идея как се ходи на работа, как се изкарват пари и как се храни семейство. Цял живот родителите ви се грижат за вас, а когато тях вече ги няма, увисвате. Вече масово такива хора продават имотите си на безценица, само за да могат да живеят както са свикнали, защото консумацията са я научили, но работата не им се отдава. Какво правим обаче след това?
Без козметик, без екстри не можело, а същност не им идва на акъла, че дори козметикът изкарва повече НА ДЕН от те НА МЕСЕЦ с всичките си висши, придобити в чужбина и зад чужбина.

Пратете дипломите си в бюрото по труда, дано им намерят работа :)


ж29

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: f64a9067db
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Номер 24 много добре ти го е написала. Аз съм номер 10 и пак се включвам да те попитам, съчувствието, което така усилено си просиш с какво би ти помогнало? А и след като искаш градивни коментари, защо удобно пропускаш да отговориш на всички въпроси, които не ти изнасят? Къде живеете? Каква е професията на съпруга ти? Защо не работи? Защо е толкова важно дъщеря ти да посещава козметик? Защо не спрете кабелната? Ние как да ти дадем съвети, като дори не казваш в София ли сте, в провинцията ли сте? Най-важното беше подробно да си изброиш висшите и тапиите, ама защо не дадеш повече информация за останалото? А и аз искам един въпрос да те попитам лично от мене: малката дъщеря как приема факта, че за нея няма храна, за да може кака да се "поддържа"? Относно намека ти за интелекта на нас коментиращите във връзка с асоциацията, направена с козметика, искам да ти кажа, че е срамота жена с три висши и триста претенции да не разбира от ирония :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: d9ee9b152f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   За да можем да ти помогнем, отговори на въпросите зададени по горе. Аз също имам един въпрос:
В най- добрия случай
телевизия и интернет-20лв
ток и вода- 60лв
козметик на дъщеря ти- 20лв
Всичко общо е 100лв. Остават ти 60, които като разделим на 4(членовете на семейството ти) стават 15лв. В месеца средно има 30дни. Това прави по 50 СТОТИНКИ на ден на човек за храна. Е, как да ти повярваме??????

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 47190e18a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Е как така мъжът ти не работи? Няма нищо по лошо от мързелив мъж! Моите родители имат бизнес, баща ми работи много, но има за какво ;) по добре опитай в чужбина, англия примерно ако знаеш език, там заплащането е добро, ще има хем за козметик, хем зо теб самата, хем ще можеш да хрантутиш ония търтей който наричаш съпруг. Успех

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 1a458c0462
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   н 27, ти хубави съвети даваш, но Англия се пише с ГЛАВНА буква, защото е име на страна.
Не си права, че заплащането за българи специално там е добро и щяла да има жената пари за козметик. Какъв козметик ще те вълнува в Англия като работиш като камериерка в най-добрия случай и взимаш 5 паунда на стая или 6 паунда някъде на час (минимална стафка), а козметичната процедура ти е от 100 паунда нагоре. След като си платиш наем, сметки, дрехи и храна, ти тези 100 паунда за козметик ги нямаш просто.
Моя близка работи в Англия за 900 паунда чисти и няма пари да се обърне.
Радвай се, че баща ти работи и се грижи за семейството, за да не ти се налага да ходиш в „англия“. УЧИ, момиче, УЧИ и се радвай, че има кой да те издържа още

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: f48db035e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Здравейте отново, мили читатели,

Виждам, че за периода, в който не съм посещавала spodeli.net са се натрупали още въпроси от Ваша страна.
Номер 23, не приемам обвиненията, че съм взела дипломи, без да придобия реални знания и умения. И трите си висши образования, както и магистратурите си по-късно, учих с огромна отдаденост и почти религиозна посветеност. Истината е, че България се подиграва с мен и моята квалификация, пращайки ме на социалното дъно.
Номер 25, живеем в сравнително голям град в провинцията. Съпругът ми се занимаваше със спорт, но прекрати заниманията си, след като видя, че в областта на спорта подигравката от страна на държавата с усилията на хората е още по-жестока. Относно малката ми дъщеря, приема положението ни трудно, както всяко дете. Смятам, че се опитва да ни разбере, но й е трудно и тъжно на моменти. Така, както ми е тъжно и на мен в моментите, когато осъзнавам, че момичетата ми имат безброй нужди - повече от тези, които мога да покрия финансово.
Как мога като родител да укорявам момичетата си, че се полагат грижи за външния си вид? Нима редовните посещения при козметик не са потребност на всяка (млада) дама? По този въпрос имаме подкрепата на козметичката, при която ходят вече и двете ми дъщери - тя винаги ги таксува с отстъпка, съобразявайки се с финансовото положение на семейството.
Номер 26, със сълзи на очи признавам, че изчисленията Ви са правилни. Поне с толкова средства разполагахме доскоро, когато работех за 160 лв на месец. От два месеца имам нова работа, като в допълнение към нея преподавам в частна школа. Все още обаче доход от порядъка на 1000 лв месечно остава мечта за мен и семейството ми.

Авторката

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 6264095ddf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Добре е че сте намерили нова работа, поздравления! Мобилизирайте мъжа си и голямото момиче да работят също, младите момичета могат да раздават флайъри, да правят анкети или някакъв подобен тип работа, това също се заплаща. Всякакъв доход би ви бил полезен. Аз виждам друго нещо при вас и мъжа ви. И мисля, че това е, че мечтите ви са се разпаднали, имали сте нещо преди, мъжа ви хубава работа, която си е харесвал, после загубил и сега изпаднал в самосъжаление, а вие за да имате и толкова магистратури преди някой ви е издържал или сте работили, няма значение, това се е променило бързо и сте изпаднали също в самосъжаление, в същото време момичетата са се родили, трябвало е вече да мислите и за тях. Според мен промяната ви е стреснала, когато човек загуби работата си, първата му реакция трябва да е: Ами ще си намеря друга, по-хубава, майната им на всички, а не: край, всичко отиде по дяволите. Няма смисъл да казвате "как се отнесла държавата към вас", тя е неодушевен предмет, на нея не и пука. Научете се да се нагаждате според обстоятелствата и не мислете за 1000 лв доход иначе няма да го постигнете, мислете само да имате работа, ако се появи възможност за 2ра работа я вземете, мъжа ви ако постъпи по същия начин като вас и щерката също започне нещо, нещата ще дойдат малко по-малко на мястото. И стига са обсъждали всички този козметик, това е едно от малкото неща които жената може да направи за момичетата, а вие тука я карате да се чувства виновна за това? Не е хубаво човек да изпитва вина, вината те смачква и ти пречи да изплуваш. Успех! Драснете някой ред отново :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker