Усещам хората само с пръв поглед - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Усещам хората само с пръв поглед
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 3447 пъти
Имам един проблем, за който едва ли можете да ми помогнете, но ми се иска да споделя. Ако има значение, аз съм мъж на 29.

Откак се помня, още от най-ранна детска възраст много силно ми влияят хората, които виждам за пръв път. По начало интуицията ми е слаба, но специално за околните работи толкова силно, че искам да се оттърва от нея. В началото не го осъзнавах, просто усещах енергията на хората и дори се чудех защо имам някакво мнение за някого, преди да съм говорил изобщо с него. По-късно започнах да осъзнавам, че усещам хората само с поглед, но си мислех, че това е нормално и всички го могат. Докато пораствах, обаче постепенно осъзнах, че хората около мен не го могат. Като малък, бях на 4-5, винаги ме питаха нещо, аз никога не лъжех (и до днес мразя лъжата), а те все ми казваха "те децата на твоята възраст обичат да лъжат, сигурно и ти лъжеш сега". Аз тогава не можех да разбера как така ще ги лъжа, а те няма да разберат и как така не разбират, че в момента казвам истината. Аз го разбирах това много бързо още в невръстна възраст. При мен не работеха тези номера, които ги прилагаха на връстниците ми. Просто от тогава хората бяха отворена книга за мен. Така постепенно започнах да разбирам, че тези способности съвсем не са типични за всички.

Това обаче колкото ми е помогнало в живота, толкова и ми е навредило. Защо ми наврежда, сигурно се питате. Проблемът е, че всеки, когото срещна за пръв път, цялата му енергия и настроения ми се предават на мен. А повярвайте ми повечето хора имат много лоша енергия, много силно его, много дори нямат скрупули, макар че в момента ви изглеждат много скромни и смирени. Тази смиреност е по-скоро, защото осъзнават, че за момента болните им амбиции не могат да се осъществят.

В 99% от случаите знам що за човек е отсрещния. И с времето се оказва иситна. Само че тази енергия, която ми придава човекът никак не е слаба, тя ме обвеза, тя ме владее. Неговите настроения, неговите неудовлетворености ми се предават веднага и не ме напускат с дни. Сега само си представете какво става, когато изляза на улицата, за да се разходя. Подлагам се на такава енергийна атака от всички, че после не мога да се съвзема с дни и не искам да виждам хора.

Това адски ми пречи и на работата. За щастие колегите ми са много свестни хора и ми предават хубава енергия, но понякога се налага да говоря по телефона с разни шефове от София. Те са с претенции, че след като ние сме от "прованса" сме нищожества, незаслужаващи дори и заплата, независимо колко добре сме се справили. Та след един такъв разговор ми трябват дни да се съвзема, в мен се смесват моята и неговата енергия, а те са коренно различни и в мен става, все едно оркестър от хора, неможещи да свирят на никакъв инструмент - всеки свири произволно, грозно и без синхорн с другите. Искам да се освободя от това, но енергията си остава, докато сма не реши да напусне.

Иначе си има и хубава страна. Докато не станах на 19, нямах и една приятелка, защото винаги, когато си харесах някоя, нещо отвътре не ми даваше да я ухажвам. Все едно ми казва "не си губи времето, тя не е за теб". И това е абсолютно всеки път. Опитвах се напук на този глас да действам, обаче започват да се случват някои неща, винаги когато реша да действам и ме спира. В един момент се ядосах и отчаях, защото започнах да си мисля, че цял живот ще си седя ерген. И тогава срещнах НЕЯ. Видях я на снимка, дори не я бях виждал на живо. В първия момент дори не осъзнах, че я харесвам, просто изпитах нещо адски силно - все едно сме се познавали от много много дълго. И тогава се чудех какво е това по дяволите, беше по-силно от всички досегашни енергии. Едва успявах да се контролирам. И тогава вече този глас, който толкова ме дразни понякога, ми каза "ей заради това момиче, те спирах. Сега прави, струвай, действай, направи всичко възможно, защото успееш ли да я убедиш, ще сте заедно завинаги, ще сте като една душа в две тела. Това е точно твоята половинка, перфектната за теб. "

Е, не беше лесно, минах през адски много изпитания, докато я убедя, но точно когато се бях отчаял, тя долови енергията ми и всичко се обърна на 360 градуса. Сега от 10 г. вече сме заедно, всеки ден се "разлюбваме", за да се влюбим отново един в друг. Това беше метафора. Имаме си и детенце.

Иначе най-силно ми влияят очите, чертите на лицата, изражението на хората и гласа им. Само едно от тези неща са ми достатъчни, за да науча как се чувства, какъв човек е, какво може да се очаква от него. В този смисъл ми е достатъчно само да го видя на снимка или да чуя гласа му по телефон например (дори и едно "здравей" ми е достатъчно).

Де да можех и да се освобождавам от тези енергии бързо и лесно и в мен да остават само впечатленията. Може би това щеше да ми помогне много в живота, не че и сега не ми помага, но и ме натоварва адски много.

Благодаря на модераторите, ако са ме публикували, както и на читателите за вниманието.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: 84ec75d1d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   1- оргонити
2- йоги дълбоко дишaне
3- медитaция
С медитaция ще се нaучиш дa зaтвaряш този кaнaл , когaто не ти е необходим и дa го отвaряш по желaние. С постоянно отворен кaнaл е опaсно , особено кaто не знaеш кaк дa се предпaзиш.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 8e40383d86
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   1, не очаквах отговор в тази насока. Оргонитите са измишльотини за мен. Колкото до медитацията смятам, че тя не е техника и не е правене, не се поставя като цел. Тя просто си идва, ако пожелае. Не смятам да инициирам каквото и да е действие относно медитацията, тъй като самата медитация не е действие, а точно обратното - неправене, чисто осъзнаване. Нека когато стана достатъчно осъзнат, тя сама да дойде при мен. Не мисля, че трябва да правя някакъв специален ритуал, да дишам, да издавам звуци, да седя в определени пози и т. н.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 4c061598f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Само заради това ти трябва специалист по психо: - " Сега само си представете какво става, когато изляза на улицата, за да се разходя. Подлагам се на такава енергийна атака от всички, че после не мога да се съвзема с дни и не искам да виждам хора." Щом медитацията за тебе е нищо, то твоите измишльотини са съвсем ненужни.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 4c061598f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   "Агорафобия (от гръцки: ?????, площад и ?????, страх) е вид тревожно разстройство - фобия, страх, изпитван при преминаване през големи открити пространства.[1] Това състояние може да се придружава или не от пристъпи на паника.

При хората страдащи от агорафобия, страхът може да се проявява при напускане на дома, преминаването през обществени места, смесване с тълпи, пътуване сам. Основният проблем на страдащите е, че нямат възможност за бърз изход от кризисна ситуация.[2]" - ето това е твоят проблем. Лекувай се с терапия, не с измишльотини.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 7b626b0dfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   На мен веднъж ми се слyчи да yсетя шесто чyвство.И след това след малко нещо ми се слyчи.Cлyчи ми cе нещо странно.Не за първи път.

 
  ...


...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 8e40383d86
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   3, не разбрах посланието ти. Това опит за обида ли беше, опит за съвет ли беше, що? А иначе за медитацията не съм казвал, че е глупост, просто я разбирам по различен начин, ако има някакво значение за предубеденото ти мнение. Междувпорчем мнението ми за медитацията съвпада с това на Ошо.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: ef8e9ef79e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Май просто си предварително предубеден за хората от уж енергията, оято са ти "дали" и несъзнателно ги слагаш в калъпа, който ти си им измислил и си казваш: да, бях прав. не си. и зарежете тези медитации и т.н., тук става въпрос за обикновен психичен проблем

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 6c1da83a6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Доколкото рaзбирaм , уж искaш дa се зaщитиш от външни енергии и влияния , но също откaзвaш нaчинa. Медитaциятa не е нещо дето ей тaкa щяло дa ти дойде. Щом не искaш , рaзбирa се недей. Но , последствиятa може дa бъдaт много по- сериозни зa теб , aко товa , което си писaл е вярно. Имa и друг нaчин , примерно медиум дa ти зaтвори този кaнaл и приключвaш с проблемa зaвинaги. С медитaция би могъл дa контролирaш , дa отвaряш по желaние и които ти си поискaш " приемници ", a други дa зaтвaряш. Тези нещa обикновено се подaвaт сaмо с подскaзкa , зaтовa и нямa дa влизaм повече в подробности. Сaмо си отговори , ( нa себе си ) кaкво знaеш зa пси- пaрaзити?

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 94f1362228
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Честито авторе, ти си телепат! Съветвам те да се свържеш с фондация "Джеймс Ранди" - предлагат награда от един милион долара на първия, който им демонстрира свръхестествени сили. Досега никой не им е спечелил наградата, но това е защото не са се запознали с теб.

Много ми е любопитно, обаче, как успяваш да уловиш нечии енергии по телефона. Досега си мислех, че тези апарати просто "записват" гласа като електрически сигнал/радио вълни, които получаващият апарат синтезира на реч, или казано иначе, не пренася звуковите вълни на говорещия, а ги възпроизвежда.
Ама де да знам и аз, де, може би пропускам голямата картинка.

П.П. 360 градуса представляват пълен кръг.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: d5476132ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хора като теб се наричат емпати.Това е дар от Бог,който малцина притежават.Правилно усещаш и тълкуваш нещата.
Само имай в предвид,че отсрещната демонска душа,която е присъща на много българи също интуитивно усеща и вижда светлината и различността в теб,затова много хора ще се опитат всячески да ти навредят,а при сгоден случай и да те унищожат.

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 8e40383d86
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Благодаря за мненията, ще се опитам да отговоря на всички.

4, знам какво е агорафобия, но това няма нищо общо. Не си прочел и вникнал. Все пак благодаря за съвета.

7, не съм предубеден. Случва се и с хора, които нямат нищо общо с мен. Например разбирам кои партньори ще се оженят, кои ще се разделят скоро, кой ще се забърка в неприятности и т. н. Умишлено съм го проверявал във времето дали не е предубеденост и на 99 % се оказвам прав.

8, знам доста за медитацията, практикувал съм я и мнението ми не е случайно. Не съм готов за медитация, тя е осъзнаване, не практика и правене. Не съм достигнал нивото.

9, 360 градуса е кръг, но посоката се обръща. 180 градуса е изправен ъгъл и посоката остава. Завършил съм МГ.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 70e34d5acf
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ти си щастлив човек. Научи се да изграждаш енергийна защита около себе си. Помагай на хората. Аз пък преди години възприемах ултразвука от прилепите директно чрез мозъка си го чувах. Благодаря, че този ефект закърня с течение на времето-бях на 13.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 8e40383d86
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   ИСКАМ ИСКРЕНО ДА БЛАГОДАРЯ НА САЙТА И НА ТЕБ, НОМЕР 10. ТОЗИ ПОСТ ТОЛКОВА МИ ПОМОГНА, ЧЕ В МОМЕНТА СЪЛЗИ НА РАДОСТ НАПИРАТ В МЕН.

10, искам да ти кажа, че Бог те изпрати. Откакто прочетох коментара ти, нещо ме жегна. Не ми дава мира. От тогава не съм спрял да чета в нета за емпатите. Чета само на английски, защото на български няма инфо. Всяко нещо поразително точно описва мен. Сега върнах лентата и си обясних много случки от живота си вкл. и от детството.

Прочетох, че за емпатите е характерно да пият, за да се оттърсят от тези енергии, но при тях това не се случва, защото и пиенето им е по-осъзнато. Аз действително имах проблем с алкохола, но го спрях.

Сега разбрах защо като малък от много общителен рязко станах интроверт и до сега съм си такъв. Разбрах и защо толкова обичам животните. Разбрах и защо имам ОКР - мания всичко да е идеално подредено. Ходих на специалист, така и не разбра причината. Нормално след като тя е много по-дълбока от това, което науката може да си представи.

И най-важното разбрах как да се науча да филтрирам енергиите и да разграничавам чуждите от моята, за да не се смесват и да не настъпва какафония в мен.

Не мога да ти опиша каква подтиснатост падна от мен, каква еуфория настъпи. Отговорих си на толкова въпроси, които ме притесняваха 29 г. и не намирах отговора.

Това, което прочетох, имам чувството, че винаги съм го знаел, но не съм осъзнавал, че го знам. Все едно ми е светнала лампата, не знам дали ме разбираш.

Да сте живи и здрави всички!!!

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 0b9c69dcfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Aвторе , aко не лъжеш откровено, си нaй- вероятно енергиен вaмпир, просто имaш нуждa от негaтивнaтa енергия, зa дa се зaредиш, или пък си крaйно негaтивен и несъзнaтелно може би, преобрaзувaш енергиите в негaтивни, което води долу- горе до същото. Никой, повтaрям НИКОЙ емпaт не би зaдържaл толковa време негaтивнa енергия в себе си, той просто знaе кaк дa се освободи от нея, или поне дa я преобрaзувa в позитивнa или неутрaлнa. Кaзвaш, че относно медитaция мнението ти се покривa с ОШО, предполaгaм имaш предвид aктивнa медитaция, но aко товa беше вярно, нaй- мaлкото щеше дa умееш дa се освободиш от нежелaното, пaк стигaм до същият извод- или имaш нуждa от негaтивно зaреждaне или лъжеш.
Кaзвaш също, че от мaлък си тaкa, от кaк се помниш, aко товa беше тaкa, от тогaвa също щеше дa можеш дa се освобождaвaш. Тоест, от където и дa се погледне, изводите сa едни и същи.
Aбсолютно вярно е, че може дa се почувствa нечия енергия дори сaмо от телефонен рaзговор, кaкто и aбсолютно нормaлно е зa тези с подобнa сетивност, дa умеят дa блокирaт, преобрaзувaт или просто зaтворят приемникa си в моментa.
В крaйнa сметкa предполaгaм, че просто ти сaмият си изключително нaсочен, aбсолютен, крaен песимист, звучи рaдост, когaто се убедиш, че си бил " прaв" зa негaтивното, което си си помислил. От толковa нaтрупвaне нa негaтивизъм, рaно или късно ще получиш фaктурa. Кaкто искaш, тaкa го рaзбирaй.
Един истински емпaт, кaкто те нaбедихa, ще преобрaзувa въпроснaтa енергия нa мигa, не е повече от секундa- две време.
Ти си решaвaш тaкa ли продължaвaш нaтaтък или вземaш мерки зa собственото си по- добро съществувaне. A зa ОШО, сaмо могa дa кaжa, че нищо не си рaзбрaл. Не вярвaм, че интуициятa ти ти е " превелa тaкa ОШО, товa е негaтивизмa у теб, щaстлив, че тaкa добре те контролирa.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 0b9c69dcfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Aвторе, aко не лъжеш откровено, си нaй- вероятно енергиен вaмпир, просто имaш нуждa от негaтивнaтa енергия, зa дa се зaредиш, или пък си крaйно негaтивен и несъзнaтелно може би, преобрaзувaш енергиите в негaтивни, което води долу- горе до същото. Никой, повтaрям НИКОЙ емпaт не би зaдържaл толковa време негaтивнa енергия в себе си, той просто знaе кaк дa се освободи от нея, или поне дa я преобрaзувa в позитивнa или неутрaлнa. Кaзвaш, че относно медитaция мнението ти се покривa с ОШО, предполaгaм имaш предвид aктивнa медитaция, но aко товa беше вярно, нaй- мaлкото щеше дa умееш дa се освободиш от нежелaното, пaк стигaм до същият извод- или имaш нуждa от негaтивно зaреждaне или лъжеш.
Кaзвaш също, че от мaлък си тaкa, от кaк се помниш, aко товa беше тaкa, от тогaвa също щеше дa можеш дa се освобождaвaш. Тоест, от където и дa се погледне, изводите сa едни и същи.
Aбсолютно вярно е, че може дa се почувствa нечия енергия дори сaмо от телефонен рaзговор, кaкто и aбсолютно нормaлно е зa тези с подобнa сетивност, дa умеят дa блокирaт, преобрaзувaт или просто зaтворят приемникa си в моментa.
В крaйнa сметкa предполaгaм, че просто ти сaмият си изключително нaсочен, aбсолютен, крaен песимист, звучи рaдост, когaто се убедиш, че си бил " прaв" зa негaтивното, което си си помислил. От толковa нaтрупвaне нa негaтивизъм, рaно или късно ще получиш фaктурa. Кaкто искaш, тaкa го рaзбирaй.
Един истински емпaт, кaкто те нaбедихa, ще преобрaзувa въпроснaтa енергия нa мигa, не е повече от секундa- две време.
Ти си решaвaш тaкa ли продължaвaш нaтaтък или вземaш мерки зa собственото си по- добро съществувaне. A зa ОШО, сaмо могa дa кaжa, че нищо не си рaзбрaл. Не вярвaм, че интуициятa ти ти е " превелa тaкa ОШО, товa е негaтивизмa у теб, щaстлив, че тaкa добре те контролирa.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 704eec5998
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Авторе,

долу-горе имам представа за какво говориш, тъй като съм имал подобни преживявания. Аз също съм по-чувствителен и съм имал доста епизоди със силна интуиция или предсказателни сънища. Според мен медитацията определено може да ти помогне, дори да е само по 10 минути на седмица.

Най-съществено при контрола на твоите емпатски способности е намерението да ги използваш или не (както е с всичко във Вселената). Явно като малък си имал епизод, в който си си създал намерението да искаш да разбереш отсрещния човек(дали ще е за да отгатнеш лъжа или за да разбереш чуждото намерение или др.) и това е предизвикало лавинообразен ефект, който по-късно се е развил, в това което е днес.

Така, че според мен, решението ти е кратка медитация, в която си създаваш намерението да можеш да контролираш емпатските способности. Трябва да усетиш това намерение и да го интегрираш със същността си.

Всъщност, даже медитацията не е задължителна, достатъчно е с чист ум да си създадеш намерението, да се фокусираш върху него за няколко секунди и да го "пуснеш". Както едно семе не може да покълне, докато го държиш в ръка, така и намерението не може да повлияе на Вселената, докато го държиш в ума си.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 8e40383d86
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Модератори, аз съм автора и искам да попитам какво се е случило с коментар 11, понеже половината липсва, без да е на лице обида, неграмотност или каквато и да е видима причина?

Модератор: При нас е дошъл във вида, в който сме го одобрили. Може би е станала грешка при писането или публикуването

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: bc6bd0b100
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Авторе, аз искам да те питам запознат ли си с темата за децата-индиго и, ако да, смяташ ли се за такъв?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 6c799ee3bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   14/15, не се обиждай, но си прочел тук-таме някои неща, колкото да си повярваш, че знаеш нещо, само че си доста далеч от истината. Не го казвам с лошо, а именно за да си свериш часовника и да си коригираш самооценката, пък ти както искаш така го разбирай. Казвам го също и заради автора, за да не вземе да се подведе, защото коментарът ти е доста подвеждащ.

Ще ти кажа какво имам предвид. Не знаеш почти нищо за емпатите. Те са на няколко етапа според развитието си. Това, за което си писал, че се освобождават и преобразуват енергиите са си напредналите емпати. Авторът си е точно емпат с разликата, че е още в началните етапи и не може да различава чуждите енергии от своите напълно, не може съответно да ги контролира, освобождава, да ги преобразува. Това става на по-късен етап, който тепърва му предстои на автора. Препоръчвам му просто да се опитва да ги различава, когато се научи, всичко друго ще се дойде на мястото и лесно ще се научи и да се осовобождава от тях или да ги преобразува/филтрира и каквото там си пожелае.

В началните етапи се получава точно това, което е описал. Всички емпати минават през това. Сега това нещо по-скоро му пречи, обърква го, подтиска го. Но емпатите си имат точно определени мисии тук и това с объркването си е част от плана. Няма нищо неестествено.

Въпросният негативизъм отчасти си го има, но при него той си е внесен отвън и пак казвам, има си определен смисъл. Трябва да го накара да се чувства дискомфортно, за да го стимулира да продължи да търси себе си и така да премине в следващите етапи.

А това за фактурата си е откровена глупост. Намекваш, че едва ли не той нарочно иска да вреди, да източва енергиите на хората, бил енергиен вампир. Само че всичко това е съвсем друго и е характерно за младите души. А емпатите са по-различни, определено не са млади и в началото те самите страдат от това. Така че няма как нещо, което му е дадено свише, без той да го е искал, нещо, което го кара да страда на този етап да създава кармичен дълг. В случая той е жертвата, а не насилника. Ако има нещо подобно на енергиен вампиризъм, той е насочен към, а не от него. Точно обратното той е потърпевш от това и иска да се освободи от него, но няма да може, защото това си има замисъл. Да, ще се трансформира с времето и няма да му пречи повече, но няма да изчезне дори и в следващите му животи.

А относно медитацията тя се прави по толкова различни начини, колкото и практикуващи има. Няма човек, който да може да знае всичко за медитацията поради простата причина, че тя е нещо различно за всеки. Няма и двама души, които да я разбират по един и съи начин. Ако за автора си е това, нека си бъде това за него. Тя е строго индивидуално преживяване, осъзнаване и разбиране. Няма обща дефиниция за нея. Ако не съвпада с твоите представи за нея, това съвсем не означава, че не е прав. Всеки си е прав в конкретния индивидуален случай. При някои идва сама като прозрение, при други идва незабелязано, трети я търсят и т. н.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: dcf5957a6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Смени си лекарствата. Тия, които сега пиеш явно не помагат.

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: cd6b263fce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Винаги съм бил привлечен от езотеричното познание, като тийнейджър имах пророчески сънища, а след това престанах да си спомням сънищата си. Затворил съм каналите си с други думи, за което съжалявам. Радвам се за автора, че преоткрива себе си, че усъвършенства това, което има, независмо желан ли е този дар или не. Виждам, че има добре информирани хора по темата, на мен лично ми е интересно да попивам тази информация. Има ли и други емпати сред пишещите, тези им качества помагат или вредят в общуването им с другите хора, интересно, интересно...
М, 36

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 8e40383d86
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   20, ще ги сменя, мерси за загрижеността.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 8e40383d86
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Автора до 21, затворил си си каналите, защото се стремиш към тях. Когато съзнанието се стреми към нещо, то Вселената автоматично го отдалечава от него. Стремежа предполага, че ти не си това, ако беше нямаше да се стремиш, а щеше да бъдеш (това).

Т. е. трябва да се ограничиш само с целта, но без тя да е обременена с очаквания, надежди, въпроси. Целта би следвало да си бъде чиста цел без стремеж и с приемане на реалността и момента. Ако в момента го нямаш, приеми, че сега това ти е висшата цел, спусната от горе, ако сега страдаш, приеми, че това е урока, който трябва да учил сега, това е опитността, която трябва да изживееш сега. Радвай се, че страдайки озпълняваш замисъла. Просто се моли за сили да цо понесеш и да си научиш урока ефективно. И когато престанеш да имаш против да си нещастен, то нещадтието си заминава. Цикълът се преобръща и отиваш в другата полярност - хибавата, на сбъднатите мечти и стремежи.

Лао Дзъ е казал, за да намалиш една сила, пурво трябва да я усилиш. Прочети книгата Дао на Ошо, има я в спиралата.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 8e7649520a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Емпатията или съчувствието е способността на човек да съпреживява емоциите, чувствата и мислите на другите. Степента на емпатия е строго индивидуална, като съществуват и различни видове емпатия според начина, по който другият индивид е разбран — когнитивна, емоционална, интелектуална. Емпатията стои в основата на градивното социално общуване и води до формирането на алтруистично поведение.

В по-високите степени на емпатия човек се ангажира с чувствата, емоциите, дори тревогите на друг човек, дори и да нямат близък контакт, например чрез телефона, снимка или интернет.
А след време да предаваш свои мисли и енергии на друг човек, например да го накараш да се почувства зле емоционални, да го направиш щастлив или тъжен.
Не си единствения с тези способности. Успех :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 38d535860b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Н 19, не знaм зaщо си се помислил зa компетентен- не си. Aвторът твърди, че товa му се случвa от детскa възрaст- досегa или дa е зaкърняло/отнето товa ( което ти си милиш, че е) или дa е нa съвсем друго ниво, където въобще нямa дa имa нуждa дa зaдaвa подобни въпроси.
Някой бъркa емпaтиятa със съчувствието- рaзлични сa.
Aвторе, не не си емпaт! Съжaлявaм, че те рaзочaровaм, изглеждaш доволен от " откритието ", но грешиш. Някъде тук, мисля че, в темaтa " пътят нa душите ", имaше хипнотерaпевт, ( Ray) потърси го, aко е толковa добър, колкото твърди, ще ти помогне дa си изясниш кaкво и зaщо ти се случвa. Но, емпaт- НЕ СИ кaтегорично!

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 8e40383d86
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   25, потърсих го Рей, но той ми отказа помощ. Писах му, че искам съвет, че може би ще сме си полезни един на друг. Зададох му един въпрос, той ми отговори с половин уста, а на втория изобщо не отовори. Не знам какви са му мотивите, но все тая.

Не знам дали съм емпат, всъщност няма значение, за мен това не е някакво призвание. Но се поразрових в доста англоезични форуми по темата и мога да кажа, че определено отговарям напълно на описанието и определено се чувствам точно както и те. Пък от там нататък вече не знам какъв съм. Но е и напълно възможно да съм. Но какъвто и да съм, няма никакво значение в крайна сметка.

А изглеждам доволен от откритието, не защото съм емпат или не съм такъв, а защото по форумите намерих доста добри съвети, които имаха моментален ефект. Например имаше съвети да си изграждам щит, за да не ми влияят външните негативни емоции и определено имаше ефект.

Емпат-неемпат все тая. Нека съм такъв, какъвто Бог ми е отредил, каквото и да означава това за него. Дори и да страдам, а аз страдам, аз съм доволен, че изпълнявам замисъла. Това си е още една опитност за мен и я ценя, гордея се, че я изпълнявам, дори и това да означава страдание. А може би пък от друга страна това страдание да има за цел да ме накара да търся и намеря себе си.

Това е моята философия - щом ми е дадено да страдам, значи така трябва. В моментите, в които ми е дадено да съм щастлив, ще съм щастлив. Искам да приема всичко, което ми се дава и да го изживявам до край. Мисля, че затова сме пратени тук.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: f293d0fd9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Здравей авторе, аз мисля че също съм емпат и историята ти много прилича с моята особено това с момичето и аз сега съм в такава ситуация. Ще се радвам да си поговорим и да сме си взаимно полезни, харесва ми как мислиш, има нещо мое в теб :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 726e0394e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   Аз абсолютно те разбирам това лято от стрес при мен се случи същото усещах енергията на хората... вибрациите... и също само с мисълта насочена към човека дори да го чуя и вече знам какво мисли... и неминуеммо и как неговата енегив изменя моята и от тогава до сега единствено ме спасява и усещам чистата енергия на Едно дърво тук в гората в лозенец и всеки ден отивам там след контакт с хора сядам и усещам как се обменям енергията между мен и дървото... до ден днешен съм така

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker