Възмутен съм от "ислямските" терористи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Възмутен съм от "ислямските" терористи
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 1550 пъти
Днес дадох пари за операция за протезиране на една истинска християнка, защото в исляма така е прието да се дава. Не ме разбирайте погрешно, не искам да се хваля и на никого не съм споменал за това, неслучайно го правя в анонимен сайт. Не става въпрос, че аз съм дал, няма значение кой е дал. Става въпрос, че станах свидетел на това, че някой на някого помага, на самия акт на даване. Това е противовес на насилието. Това е красиво, това ти дава щастие, радост, удовлетворение. После ти става леко на душата и ти държи влага с дни. Това е обратното на това, което правят главорезите от Ислямска държава.

Като мюсюлманин искам Аллах да ги накара да спрат да опетняват исляма. Дано се покаят и платят греховете си за угодното им тълкуване на Корана и злоупотребяване с религията. Това не е ислям, това е шериат (начин за тълкуване на Корана - грешно тълкуване).

Истинските мюсюлмани не са такива. Лошото е, че се навъдиха много като тях и започнаха да стават определящи за нашата религия, а ние истинските мюсюлмани страдаме от грешно създадения ни имидж.

Обичам да ставам свидетел на даването. Когато давам пари в магазина, аз давам не просто, за да получа стоки, аз ги давам като благодарност за труда на хората, които са произвели стоката, която ми удовлетворява физическите нужди.

Благодарен съм, че Аллах ми дава възможност да ставам свидетел на такива актове на даване. Между другото Аллах не е отделен от Господ, те са си Бог. Само че ние го наричаме по различни начини. Той не е някой белобрад старец. Той е нашето общо съзнание, където няма място за "ваши и наши". Всички сме едно.

Предпочитам да общувам с всякакви хора, които носят доброто в сърцето си, отколкото с такива екземпляри, приравняващи себе си с мюсюлмани.

Не съм някакъв фанатик. Не правя намаз 5 пъти на ден, не съм ходил в Мека, не съм пазил Рамазан, дори ракия си пийвам по 100 гр. през вечер, но нося философията в сърцето си и гледам да я спазвам, доколкото ми е възможно.

Най-хубавото е, че колкото повече си благодарен за актовете на даване, на които ставаш свидетел, толкова повече възможности ти се дават да ставаш такъв. Само че трябва и самия ти да помагаш да се случват тези красиви актове. Понякога си от страната на даващия, понякога си получаващ, понякога си просто свидетел, но във всички случаи има красота в даването.

Всеки иска да няма насилие, но колко даваме нещо от себе си, за да ставаме свидетели на противовеса на насилието - даването? Имам предвид истинско даване без его, без корист, без цел, просто заради самото даване и радостта от него.

Най-голямата радост е, когато видиш как даденото е помогнало. Живот и здраве ще се видим с жената след операцията и ще се радвам да я видя как ходи. Аз се запознах с нея днес и ще ми е интересно да я видя ходеща, защото в момента е без крака.

Благодаря за вниманието! С пожелание за здраве...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: 1ea7cd7e38
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами да, ама лошото е, че си малцинство и дори такъв като теб 90% от мюсюлманите биха го обявили за „неверник“, а ИС биха те обезглавили с кеф, докато от християните има шанс да искат само подкуп - ти за тях си по-лошото нещо и не си човек направо.
Не говоря само за ИС. Дори у нас има села и градове, в които вече се наблюдава страшно радикализиране и начинът на живот се връща в посока Средновековие. Това е жалката истина.
Аз идвам от нерелигиозно семейство, родена християнка съм, а мъжът ми е атеист. Решихме да възпитаваме децата си християнски, защото виждаме, че нашите ценности, начин на живот са застрашени. Не говоря тук за вярата в Бог изобщо, а за ЦЕННОСТИ, НАЧИН НА ЖИВОТ, РАЗБИРАНИЯ. Ако нямаше заплаха от мюсюлманите, щяхме да изчакаме децата ни сами да си изберат религия и вярвания като порастнат, но излишната толерантност ни доведе до тук и обръщаме вече доста хора мнението си, а хората, които още не са се самоопределили бързат да го сторят. Например сред моите познати има много родени помаци, които до вчера нямаха религия, но масово вече се покръстват и кръстят децата си, защото са отвратени не само от ИС, но и от това, което се случва у нас сред мюсюлманите.
Ще се разбере дали хора като теб действително казват истината и сте възмутени от ИС може би по-ското от колкото ни се иска. Ще трябва да избираш дали ще защитаваш съвременния светски начин на живот или ще избереш да се бориш за буквата на Корана.
Средно едва ли ще има. Ние не можем да направим компромис с разделянето на държава и религия и с европейските си (ХРИСТИЯНСКИ) ценности, вие ще се види какви ценности имате, но в момента сте ни рак-ни щука и доста умерени мюсюлмани са страхотно добра почва за радикализма....затова сте подозрителни. До вчера и ИС бойците са пили алкохол, ходили са по жени в европейските дискотеки, самият Осама е живял доста интересен студентски живот - Е И? Това не им попречи на тези хора да се радикализират.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 0958ee4759
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Във всяка тема с догатки за исляма, има провокативност. Като си направил добро и си помогнал на човек, защо трябва да го афишираш и да подчертаваш, че мюсюлманин помага на християнка? Безкористното помагане, не само остава анонимно, то остава неафиширано. Който дарява, а после тръби за това, обикновено гони някакви цели. В случая, автора иска да измие гузна съвест, опетнена от събратята му мюсюлмани от ИД. Каквото и да си говорим, факт е, че исляма е военизирана религия. Единствено в нея се говори за свещена война-така нареченият джихат. И преди ИД, многократно сме чували за този джихат, сега ислямистите, просто го прилагат на практика. Не съм вярващ фанатик, но понеже съм кръстен, се смятам за християнин. Не ходя на църква, но си зачитам християнските ценности, празнувам християнските празници и спазвам християнският морал. Доколкото разбирам и автора не се включва в графата на фанатизиран мюсюлманин и се възмущава от радикалният ислям. Като толкова го възмущават проповедите на исляма за свещена война, защо още вярва в него. Ако аз усетя, че християнството ми вреди и опетнява честа ми, че иска да ме направи радикалист и фанатик, ще се отрека от такава религия. Досега, християнството с нищо не е опетнило ценностната ми система на съвременен човек. А виждаме, че вместо да се хуманизира, исляма иска да се радикализира и да върне човечеството (и най вече, онези които го изповядват), назад към времената на средновековието. Това е и целта на ИД, рушат всичко цивилизовано. Ако бях на мястото на автора, бих се отказал от такава религия.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 75a6a6dd3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Освен по религиозен принцип хората се делят на две основни групи-добре и лоши. За мен няма значение човек каква религия изповядва, а към коя от двете групи принадлежи. И сам го виждаш, уж изповядвате една и съща религия, пък разлика между вас-от земята до небето. Така, че много си зависи за какво използваш религията, за да твориш добро и да помагаш на хората или за да рушиш. И забележи всички оправдават действията си с религията! Така, че продължавай да правиш добро и бъди сигурен, че един ден ще бъдеш възнаграден, колкото до и... те от ИДИЛ, ех... сигурно и те ще си получат заслуженото някой ден, но лошото е, че до тогава ще са нанесли страшни вреди. Сърцето ми се къса като гледам по телевизията как унищожават безценни археологически паметници! Това е удар върху културата на цялото човечество. А вече за зверствата спрямо хората, няма какво да коментирам! Не знам колко болен мозък трябва да си, че да убиваш бебета и малки деца! Но както казах, има кой да ги съди.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 4dcb24848d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Винаги съм твърдял, че българските мюсюлмани са много добри хора. С тях, за разлика от другите вярващи в Алах, човек може да обсъжда религиозни проблеми с чувството, че не прекрачва някаква невидима бариера, зад която толерантността свършва.
Но това не е така за някои доста по-твърди мюсюлмани, според които всяко несъгласие с тяхната религия е директен повод за лична омраза и доста пресилени реакции. Всъщност мнозинството реагира точно така. Критиката е само едностранна, както се очаква да бъде и търпимостта.
Това прави мюсюлманството да прилича повече на фанатичнча религия без усещането, че може да се прилага без всички ( в повечето случаи ограничаващи) задължения- така както повечето българи приемат християнската църква- нещо като забавление, а не вяра.
Ето защо проблемите ще се задълбочават. Не може да убиваш защото някой ти обидил вярата. Това не е търпимост. Това е престъпление.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: b24af3cba5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Вие сте синвиновни, защото колкото и добри хора да сте, не си изказвате публично какво ви е отношението към тероризма. Ако се надигнете на протест против терора, останалите хора няма да ви мразят, а вие си траете и така все едно подкрепяте терора. А терора според мен може би се управлява от запада, но това е в сферата на конспирацията. При всекибтерористичен акт, се събират близките на загиналите и палят свещи. Вие къде сте да изкажете съболезнования? Никакви ви няма. И за това хората ви причисляват към терористите, само защото сте мюсюмани. Покажете, че не всички сте такива, за да няма умраза между хората. Освен това другото дразнещо ви е, че много си налагате вижданията. Аз и християни такова не понасям, които ми налагат колко трябва да се вярва в исус. Но тези християни са по малко от мюсюманите. И според мен фанатизираните вярващи, неграмотното население се използва за да стане война между изтока и запада, за да може управляващоте запада, да управляват и тази част от света. Но това са си мои размишления.

 
  ...


...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 2e0d902f7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не съм съгласен с 2.

По-добре щеше да бъде, ако мюсюлманите правещи добро по света го афишираха повече. Защото ИД въобще не се свенят да снимат екзекуциите си и всички други варварства, които извършват (например унищожаването на всички исторически експонати на музея в Мосул - древни вавилонски статуи и артефакти, запазени през вековете, запазени от хора, жадни за знание, само и само да бъдат потрошени с чукове от неграмотни животни).
ИД не се крият - е, бягат от американските ракети като хлебарки - но става ли въпрос за зверства, винаги са на първа страница. Медиите се скъсват да пишат за поредното кърваво клане, пишат за карикатуристи, избити от фанатици (и не говоря само за Шарли, ами и за други убийства и зверства отпреди години). Тези статии се натрупват до момента, в който световната публика вижда само и единствено тях.
По нашите ширини става същото. Пишем за арестувани имами, проповядвали радикален ислям. Пишем за оня, забравих му името, дето си направил паметник на мюсюлманския войн в двора.

В сравнение, наистина добрите и благородни мюсюлмани по света, каквито несъмнено има - в това число и българските такива - като че ли остават скрити в сянката на ИД и подобни. Невидими, незабелязани, с редки статии показващи светлата им страна - като например няколко хиляди мюсюлмани, които като демонстративен жест направиха жив кордон около еврейска синагога, нейде из Европа.

Щеше да е по-добре, ако добрите мюсюлмани бяха по-открити с добротата си. Вярно, така се губи анонимността и част от смисъла, но се случва и нещо друго.
Помислете - ИД не се крият, и в резултат огромна част от света ги смята за варвари и диваци.
Какво би станало, ако добрите мюсюлмани открито се занимаваха с добро? Колкото повече се натрупват добрите им дела, отразени из медиите, толкова по-малко място за съмнение би имало, че го правят с користни цели. Все ще дойде времето, според мен, когато тези мюсюлмански движения, целящи да правят добро, ще получат широко обществено одобрение и подкрепа.
Все някога, ще се получи широк контраст - между терористите, заклеймявани от всички и добрите самаряни-мюсюлмани, подкрепяни от всички. Само така биха разбрали диваците, че с насилие нищо не се постига.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 0958ee4759
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   4, това да взривяват вагон за майки с деца, да убиват деца, ти на това казваш добри хора!? Като имат някакви претенции, като усещат обида или нарушени права, нека търсят отговор от тези които са ги обидили. Но защото са страхливци, най им е лесно да взривят вагона, там не се иска смелост, напротив, скрити зад паравана на неизвестността, тези страхливи фанатици лесно убиват невинни деца. ИД са същите страхливци. Като са толкова смели, защо си крият лицата? Така е много лесно, да вземат оръжие и да малтретират безпомощното цивилно население. С какво са им навредили сирийските или иракски деца? С какво им вредят световните исторически ценности, запазени стотици години, а сега шепа изроди унищожават за един миг. Това не се прави защото религията го изисква, това се прави от простотия и примитивизъм. Хитлер е бил същият изрод, без страх от човечеството е бил готов света да срине. И той не се е съобразявал с исторически ценности. Но поне малко е оценявал изкуството, и музейни ценности е обирал и запазвал, а тези изроди от ИД унищожават всичко що видят. Какво са всъщност, говори и факта, че унищожават и мюсюлмански храмове, те събарят и джамии, това не мога да си го обясня. Изобщо заслужава ли си, да си губим времето с такива изроди? А нима онези мюсюлмани от Пазарджик са мирни, кротки и изповядващи мирен ислям!? Нашето мюфтийство скочи да ги защитава, значи и нашите мюсюлмани мислят като тях.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 1ea7cd7e38
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   n 6, новините не са за да съобщават кой къде построил десетата шешма на разстояние 2 метра от последната, а за това какво се случва по света, а в момента мюсюлмани (не марсианци) убиват в името на своята вяра и то без всякаква причина мирни хора.
Колкото и шешми да построиш, какво ми дреме?
Прави добрини не зада се прочуваш, а заради хората, но няма начин да изтриеш страха в очите на хората като чуят „Аллах“ и видят традиционно облечен мюсюлманин или такова име.
За мен в момента единствените добри мюсюлмани са кюрдите и кюрдките, войските на другите мюсюлмански държави, които се борят с тези ненормалници, а останалите които се стремят да ги оправдават, да намалят значението на действията на такива, отричат че били мюсюлмани са ми съмнителни.
МОСАД са намерили ефективен начин да се справят с атентатите - убиват цялото семейство на атентатора и бутат цялата къща, а ако е кооперация - горят и съседите - да не са спали.
За това от години няма в Израел терористичен акт на камикадзе - като знаят майката, бащата, братя и сестри, че ще хвърчат и техните глави да видим дали ще се правят на заспали.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 806067bd9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От автора

Благодаря за отговорите, ще отговоря на някои от вас.

2 - относно провокативността околността е отражение на човека. Ако подсъзнателно търсиш провокативност, то със сигурност ще я намираш винаги с и без повод. Разбираемо е, че като мюсюлманин не се връзвам с твоите представи за нас и това създава недоумение у теб. Но по-скоро виня нас самите, не теб. Направих го заради радостта от даването. Смятам, че трябва да се съобщава за такива неща точно анонимно - хем се избягва рекламирането на себе си, хем се дава пример. Идеята ми беше да разберете философията ми, че всички сме равни и трябва да си помагаме, затова споменах, че е християнка. Дори и да съм го направил користно, факт е, че жената ще ходи благодарение на нечия "корист". Какво лошо има в това?

Нямам намерение да се отказвам от нещо, което го нося в сърцето си, колкото и някои хора да го опетняват.

3, 4 - абсолютно съгласен.

5 - такива протести непрекъснато има в Близкия Изток, Турция, а и в Зап. Европа. Имами в различни държави се изказват против тероризма, например имами от Англия и България многократно са се изказвали. Ако човек целенасочено се интересува, ще знае, че има. Но медиите не го отразяват това. Или го отразяват бегло. И тях ги разбирам - едно изказване на някакви си имам не е толкова интересно и не носи рейтинг. Друго си е да излъчиш обезглавяване.

6, много добро изказване.

8, добрините трябва и да се разчуват, защото иначе хората остават с убежденията, че няма такива и че живеем в свят, където нищо хубаво не се случва. А и личния пример е важен. Не трябва да се изтъкваме, когато правим добро, но итрябва да се говори за тези неща.

Трябва хората да виждат двете страни на монетата - доброто и злото. Не трябва доброто да остава скрито и лошото да се рекламира. Хората да виждат двете страни и да правят избора за себе си. Но напоследък доброто някак се скрива опт погледа на хората, то не е интересно, за не го не се говори, едва ли не се превръща в нещо срамно и лично. Защо? Защо трябва да крием нещо, което трябва да се дава за пример и което е красиво?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 4ed0caead8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторе, разбирам те, че имаш нужда да споделиш някъде за доброто, направено от теб, анонимно. Не виждам как би могъл да се похвалиш с това пред хора изповядващи твоята религия.
Не смятам, че само религията те е направила добър и благороден човек.
Добри и стойностни хора са и атеистите. Не е нужно специално религиозно възпитание да различаваш доброто от злото.
За мен изповядването на каквато и да е религия е суета. В лошия случай е промиване на мозъци.
Като си помисля, колко добре се използват религиите за насаждане на вражда между хората и подклаждане на войни и колко много се печели от това манипулиране на промити мозъци, ме потриса.
Поздравявам те, за това, което си направил, но учи децата си на доброта, без толкова да наблягаш на религията, която учи, че доброто се връща. Да го правят, защото са човеци. Това е много по-ценно.
Между другото до убийства и стълкновения се е стигало и заради различни течения в християнската религия, например между католици и протестанти, но това е за друга тема.

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: b79fc77ad9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Браво!

 
  ...
преди: 4 години, 6 дни
hash: e56cb98e05
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Хубав пост. Благородно дело и добро сърце. Но... по това, което разбирам, ти си запазил само едно благородство и състрадание, което имат мюсюлманите. Аз самата съм го усещала и го познавам това качество и никога не съм имала лошо отношение към мюсюлманите. Но сам знаеш, че за да си мюсюлманин трябва да отделяш 5 пъти на ден по 5 минути за молитва, защото ако не го правиш излизаш от категорията мюсюлманин. Ако не правиш ежегодния пост или поне да се стремиш да го направиш, също си излязъл от категорията мюсюлманин. Алкохола е забранен и това е понятно, защото той е отрова. Така че, приятелю. не си мюсюлманин. Останало ти е просто доброто, което си виждал от средата, в която си расъл. Но това е, може би защото имаш по природа добро сърце. Защото можеше да се прикрепиш и към злото. Все пак не всички мюсюлмани, които си виждал са добри. Така че ти си един добродушен и състрадателен атеист. Което не е лошо, разбира се. Въпрос на избор.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: c9172d8259
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   До коментар 8,
Тука има видео за това как приключват "великите" агенти на МОСАД
Името на този агент е Eliahu Cohen .

https://www.youtube.com/watch?v=4VzmFPT3IfA
https://www.youtube.com/watch?v=Nx-5rzC7AMU

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker