Подарък за кръщене - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Подарък за кръщене
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 15142 пъти
Канена съм на кръщене и се чудя какво да подаря. Не разполагам с много пари. Искам да е нещо до 20-30 лв. В интернет се разрових и намерих едни бродирани възглавнички с снимка, име, ръст, тегло, зодия на детето. Много ми харесаха и са на цена 20 лв. Другия вариант е да купя някоя играчка. Става въпрос за момиченце. Кой от двата варианта е по-добър според Вас? Аз се спрях на възглавничката, защото ми се струва по-ефектна и ще остане за спомен, а ако е играчка то всички подаряват играчки или дрешки. Но искам да чуя и Вашето мнение. Може да дадете и други идеи.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: 70db570a49
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Не разбирам хората дето ходят на сватби и кръщенета и сядат на масата изяждат и изпиват порции за по 30-50лв и гледат да минат с парцалив подарък за 20лв. На бас че пари за нова дреха за себе си си отделила, ама за кръщелника нямаш 50лв да дадеш. А трябва да идеш да дадеш поне 50лв в един плик на майката да си купи на детето нещо от което има нужда или да му отвори банкова сметка. Какво ще прави жената ако всички дошли, купят по една красива, според тях, дреха, играчка за точната възраст на детето или възглавничка, после ще се чудите защо ги е пуснала в OLX да ги продава. Кога ще разберете, че красивата възглавничка я харесвате само вие, другите хора имат друг вкус, а изборът е голям. Оставете правото на майките да избират за децата си според собствения си вкус.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 2621d6375b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Това за възглавничката ми харесва повече от играчка.
Можеш и да му купиш сребърно герданче с кръстче/първата буква от името му.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: cad37356a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   А защо не дървено кръстче, примерно, с или без икона, ако е за кръщене?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 485b0ee4e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   3, аз бих предложила сребърно, но авторката е сложила лимит на средствата. като кръщавахме дъщеря ми и дадоха много хубава детска библия с картинки, струва ми се удачно за случая.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 849a342dbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Не съм съгласна с н. 1. На кръщане се ходи, защото си поканен и да уважиш близките си, не заради подаръци и какви порции ще си ял. Не е изобщо за пари!!!
Предстои ми тежка сватба. Аз съм заможна, а роднините ми са бедни - има и изключително бедни сред тях и много ще ме заболи, ако не ми дойдат на сватбата, защото нямат пари за подарък. Пари дори няма да събираме на нашата сватба. Само за храна и питиета смятаме да отделим 70-80 лв. на човек, но през ум не ми идва да ги искам тези пари от хората.
Преди това организирам кръщане за бъдещия ми съпруг и една приятелка - за приятелката купих кръстче със синджирче от бяло злато, но само защото мога да си го позволя. За годеника ми няма да има подарък - той си има всичко, включително икони имаме.
Харесва ми идеята на Авторката и мога да допълня, че има хубави и нежни кръстчета от сребро за тези пари, но и нейният подарък много ми харесва. Важно е да отиде и да уважи семейството. За себе си имам страх, че някои хора няма да ми дойдат за сватбата заради парите и още от сега, за да им запазя достойнството им казвам, че желая някакъв подарък, който знам, че не е скъп - например сервиз за кафе или дребен кухненски уред, макар че не ми трябват, но само така знам, че ще дойдат.
Който кани на събития си е предвидил разходите. Жалко е, че го обръщаме на пари и подаръци вместо да се радваме за самия повод и, че сме се събрали.
Предпочитам да нямаше никакви подаръци за сватбата ми, защото честно казано всичко си имаме, но много ще ме заболи, ако бедните ми роднини ми откажат присъствие.

 
  ...


...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 70db570a49
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   №5 ето това е! Че първо не всички организиращи празненства са богати като теб. Второ авторката си мисли, че всеки искрено би харесал възглавничката, която тя харесва. Трето смисъл да се купува нещо, което няма да се ползва, само за да дойде някой и да си измие съвестта и да натрупа ненужната вещ в чуждия дом, никак не е приятно. Четвърто после се сърдят, като видят в OLX обявени за продажба.
Аз например съм жена и имам проблем с носенето на сребърни бижута, алергия го наречете. Та вече имам цял шкаф бижутерски кутийки с дамски сребърни пръстени и синджирчета с иконки и кръстчета подарък от свекървата и зълвата, най-гадното е че зълвата следи редовно всички продавалници. Да не говорим за възглавничките с цветове на дъгата за децата ми /момчета на 15г/ и зелените олекотени юргани на цветя, красиви според зълва ми която има момичета, но я се опитай да накараш момчета тийнеджъри да се завиват със зелени юргани на ситни цветя.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 23c314b9ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Напълно подкрепям номер 1

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 23c314b9ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Съгласен съм с коментар 1

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 849a342dbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Номер 6, нали знаеш - всекиму според чергата. Гъз знае 2 и 200, но като поканиш хора, ти си длъжен да осигуриш храна и питиета. Не е нужно да правиш големи празници. Ако нямах пари например не бих правила голяма сватба. Всъщност аз голяма сватба не исках, но се наредиха само смъртни случаи в семейството и реших да събера родата. Лошото е, че имам и много бедни от села и студенти - какво сега, да ги одера ли, защото съм решила (АЗ СЪМ РЕШИЛА, НЕ ТЕ) да си правя голяма и пищна сватба.
Като правиш празненство отписваш тези пари - ако успееш да събереш нещо от хората, ОК, но нека е от сърце, но който прави сватби и кръщанета с идеята да си върне „инвестицията“ е в голяма грешка.

За другото си права - по-добре никакъв подарък. Аз бих се радвала да дойде и да ме уважи един човек. Знам, че на сватбата си ще събера изключително нискокачествени и евтини неща, които не мога да ползвам в моето домакинство, но не бих ги продала. Имам пък достатачно бедни роднини, които имат нужда от тези неща, а и за вилите и апартаментите, в които живеем непрекъснато са си ОК. Предчувствам обаче, че много хора няма да дойдат заради подаръци и пари на сватбата им, затова им казвам предварително някакъв символичен подарък, че уж съм го желала много силно...Дори кумата ми е бедна и предварително съм я освободила от всякакви ангажименти.
Според мен който има повечко пари си е направил сметката.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: ce54939f83
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Защо така нападате жената с поста. Няма възможност, освен това тя не е кръстница а гост. Също така, който се кръщава дарява, защото получава благословиите на кръстника и гостите си. Това е духовен ритуал. не го обръщайте на пари. Който има възможност ще подари повече, който няма, няма. Поне жената е огледала за нещо оригинално и полезно по възможностите си.
Който е отишъл на кръщене с мисълта да изяде колкото е подарил не е отишъл за благословия, а за търговия. Да бъдем по-милостиви помежду си. Не знаем кой на какво дередже е.
Бъдете здрави и благословени всички.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker