Момиче на 16 със скоростно и гъсто окосмяване. :( - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Момиче на 16 със скоростно и гъсто окосмяване. :(
преди: 13 години, 10 месеца, прочетена 10070 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 16 и имам проблем с окосмяването. Не знам как да се справя с този проблем. Имам повече косми по ръцете, краката,интимните части,имам дори и мустаци! ;( Гледам мои приятелки,които нямат такъв проблем ( да,всеки е различен,но при мен положението е наистина сериозно) Спомням си как 2 от тях имаха мустаци,но те изчезнаха ( не се епилират,уверих се в това ), само при мен не се махат. Друго, което забелязах при мен е ,че като се епилирам (независимо къде) космите растат много бързо-след 4-5 дена примерно започват пак да се появяват. Да не би да имам проблем с хормоните или е просто от пубертета и след като изляза от него всичко ще се нормализира? А не мога през 2 дена да се епилирам, все пак това е доста болезнено. :( Моля ви,кажете какъв ми е проблемът според вас и ми дайте някой съвет. :( Наистина много се притеснявам. Ами ако цял живот съм с толкова скоростно и гъсто окосмяване? :((
И моля само за сериозни коментари,наистина се надявам да ми помогнете. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 10 месеца
hash: 5a9ea14c34
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Скоростта на растежа със сигурност е от пубертета. Това, че си по-окосмена от други е генетична особеност, с която трябва да се справиш по избран от теб начин. Моята сестра например, за разлика от мен, е предразположена към силно окосмяване по цялото тяло. За да не се чувства непълноценна и да е със самочувствие, тя се епилира навсякъде (визирам крака, триъгълник, ръце и мустаци - всичко освен мустаците е с епилатор, тях с лентички Veet). Откакто започна да обезкосмява всички проблемни зони (честотата според нуждата), тя се превърна в нов човек: по-спокойна, по-уверена и по-приветлива. В 21-ви век сме и не е престъпно нито срамно да се грижим за самочувствието си, независимо от генетичния ни багаж. Все пак, за твое успокоение, бих ти препоръчала да се изследваш за хормонални смущения. Ако есичко е в норма, намери удачен начин за обезкосмяване и се радвай на младостта си.

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 8372526dee
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не се притеснявай чак толкова. Да вярно проблемът ти не е много приятен. Относно как двете ти приятелки са имали мустаци и след време са нямали си има съвсем логично обяснение-може би ги махат с кола маска или лентички. Можеш да си купи лентички за махане на мустак от хипермаркетите (там съм ги виждала). Слагаш лентичката върху космите, дърпаш рязко и готово. По този начин ще растат много по-бавно. Ако не можеш да се справиш сама отиди на козметик там също могат да ти махнат космите. Избягвай с бръсначка (или го прави само в краен случай) да си ги махаш на краката, ръцете и където още се сетиш, защото тя само ги прави по-къси, не ги маха изцяло.

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: cde336936b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Съгласна съм с 1 и 2 .Само искам да добавя да не допускаш това да влияе на самочувствието ти! Е,е ми ще ги махаш,това да ти е кусура.Успех
Ева

 
  ... горе^
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 00e1bc084a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря за коментарите. Наистина ме успокоихте. Ще последвам вашите съвети ( а относно въпроса, че може да е генетично-не се бях замисляла ) Благодаря! :)
от авторката :)

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 80d012e134
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   същия проблем имам ! а съм на 15 :( и като ги епилирам ми израстват под кожата :( и следващия път когато трябва да се епилирам трябва да изваждам подкожните косъмчета с игличка, защото иначе немога да ги махна :( после ставам пък на ранички .. ужас е направо ..

 
  ...


...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: c7d9f37b4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Няма да се торможиш за неща които не зависят от теб. Напълно знам как се чустваш, да вярно не е приятно, но почти всяка 3 жена е със същия проблем. Може би имаш хормонално нарушение, трябва да го лекуваш. Окосмението няма да се махне само, просто трябва да се приемеш такава и хич да не ти пука . Защото когато мислиш само за това и си виждаш всяко косъмче се натоварваш и депресираш още повече. Скубиш епилираш и това е. Ако си от по голям град за мустаците може да ходиш на лазерна или фото епилация, не скъпо за малки зони. Но аз те съветвам да отидеш на лекар да ти направят хормонални изследвания . Защото ако не ги лекуваш всякакви процедури са излишни.
А може и всичко да си е просто ген и наследствено.
Във София клиника Биомет при доцент Андреева , много добра и внимателна дано да е жива още защото е доста възрастна.
Много успехи мила и горе главата.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 6b76fcc449
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   маймунка си ти ей :), виж ако тръгне да ти расте брада тогава почни да се притесняваш

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 3ac6344b00
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Здравей! Относно за проблема ти с окосмяването може да е порождение, а за да бъдеш сигурна си изследвай хормоните, но 1во трябва да отидеш на гениколог, той ще определи кои хормони трябва да се иследват. А за 1во време ти препоръчвам да се обезкосмяваш с кола маска или епилатор. Най-голям ефект има, когато е след къпане, защото косъма излиза с корена. Има много начини, за да се реши проблема ти, така че не се притеснявай от това, защото има много по-лоши случаи.. Пожелавам ти успех!

 
  ...
преди: 13 години, 10 месеца
hash: 42bacdf414
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Здравей! Бих ти препоръчала кола маска.Да,вярно че е по-скъпичко,но действа.След 3.4 махане и растат на 2 месеца.Дано успееш,успех .

Пинк Дол

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 месеца
hash: be1d42e175
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   абе хора има нещонаречено депилатоар продават го почти на всякаде и просто намазвате примерно раката си и космите падат ама гледаите да не ви се докосва до главата :Д

 
  ...

...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 10b53a8ede
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   При всички положения имаш хормонални проблеми.
Отиди на гинеколог за да изследваш хормоните.
Не отлагай не е шега работа.

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 42ee1d4fbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   коментар 7 :) ма разцепи от смях.. нищо лично се , човека са базика

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 253ab7325c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Като начало иди в лабораторя да ти вземат кръв за да ти видят нивото на тестостерон. Аз съм по същия начин. Изследванията показаха, че нивата на тестостерон са ми нормални. Увериха ме, че всичко се дължало на балканския ни ген.

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: e18bc7c993
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Няма нищо по-еротично, отколкото добрата кожа. Тя трябва да бъде нежна, мека и гладка като кадифе. По-добре без никакви косми .
Никога епилацията не е била толкова популярна, както днес.
За да облечете смели бикини, вие трябва да направите бразилска епилация .
Широко използваната днес бразилска епилация е премахване на всички косми в интимната зона , само понякога може да се остави лента , наречена "писта".
Самата епилация не трае повече от 30 минути и не представлява никаква трудност с изключение на болката ,разбира се.

Как работи

1. Преди епилация се извършва подстрижка на космите ,ако са по- дълги за необходимата процедура. Прилага се специален лосион върху мястото , за намаляване на болката и подготовка на кожата.

2. Колкото по-скоро, толкова по-малко болезнено. Козметикът достатъчно бързо нанася восъка на кожата , след което поставя специални хартиени лентички и с резки движения изкубва космите в посока, обратна растежа на косъма. Разтопения восък прониква в фоликула на косъма и така при издърпване на лентата косъма пада заедно с корена - това води до намаляване растежа и твърдостта на космите.
3. Обезкосмяването се извършва отпред назад, така че тялото трябва да променя позицията си на козметичното легло по време на операцията , за да може по лесно и ефективно козметика да премахне космите.

4. След завършване на процедурата върху кожата питайте козметика какво да правите в къщи в случай на зачервяване и дразнене на кожата и какви продукти да ползвате.

5. И накрая, не забравяйте да проверите името на козметика: може би бразилската епилация толкова ще ви допадне, че ще станете редовен посетител в конкретния козметичен салон.
Недостатъци
За съжаление, бразилската епилация има и слаби страни.
Някой могат да погледнат на тях с неудобство , а други да подобрят състоянието си , следвайки съветите:

И така:

1. Процедурата е болезнена. Много от нас трудно издържат болката при епилация на краката а какво да говорим за много по- чувствителни области....
Но колкото повече правите тази процедура, толкова по- малка става болката и в края на краищата изчезва почти напълно.
Преди първата процедура, може да вземе хапче за болка - "каквото и да се казва , красотата изисква жертви."

2. Някои жени се притесняват от тази интимния процедура. Но най-добре е да се отнасят към посещението при козметика както към посещение при генеколог - от доктора не би трябвало да се срамувате.

3. Уви, епилация не премахва космите завинаги.
И макар да се смята, че след тази процедура космите растат по- слаби и финни , е необходимо поне 2 пъти в месеца да посещавате козметика.
4. Използвайте само доказани салони, непофесионалист може да премахне космите неравномерно и дори да инфектира кожата.

5. Винаги имайте предвид възможните усложнения - особено ако имате чувствителна кожа и висок праг болка, и използвайте специален лосион.
ПЛЮСОВЕ:
При тази процедура плюса е един - за ненужните косми може да забравите поне за 2,3 седмици!!!!

Продукти, които можете да ползвате вкъщи:

 
  ...
преди: 13 години, 5 месеца
hash: aa9e6ac01d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   И аз имам същия проблем на 12 и половина съм и имам косми по ръцете повече но се леко руси и на краката но имам малко мустаче което е леко черно някой момчета ми се подиграват още не съм пробвала да го махам незнам после може да расте повече кажетее и аз кво да правя.. ;х

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: bf1205dd87
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Хормоните които трябва да изследвате са:
Естроген/Е2/, андостендион/вариант на мъжки хормон/,прогестерон,и естествено тестостерон.
Много често при жени съотношението м/у андостендионът и естрогенът е нарушен.Т.е. ако едното е ниско другото е високо.Тестостеронът може да е в норма.Ако има хормонални нарушения да се провери за поликистоза на яйчниците/на видеозон/.Ако всичко е в норма чак тогава се приема че проблемът е генетичен.Имате ли майки и баби с подобно окосмяване?Ако сте руси и светлооки,а космите са черни не е нормално.При тъмнокоси жени обикновенно и окосмяването е по тъмно и повече.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 802d9fb842
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Аз само да попитам-с какво се махат космите на корема че най-долу имам едни дето много ме дразнят.

 
  ...
преди: 12 години, 28 дни
hash: ae5c10a76a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Не се притеснявай за това изобщо :) Проблемът е често срещан и бас държа, че не е хормонален. Това са едни косми, все пак. Махаш ги и толкова. Не е голяма работа. А за методи за махане: мустаците не е лошо да ги изрусиш, ако са мъх, защото махането не е добре да се започва толкова рано. От другите видове епилация: лазерната невинаги работи, а се изисква бръснене преди нея. Сещаш се какво става, ако се прецакат нещата. За фотото да не говорим. Идеалният ефект е само мечта. Депилиращите кремчета са равносилни на бръснене, което е самоубийство. Колата е винаги най-добрият вариант, но е хубаво да се започне късно, защото самата кожа се променя от нея. Изчакай, иначе помага. За краката: кола или епилатор. И двете помагат, но колата е по-скъпа и не до там удобна, въпреки че намалява и изтънява косъмчетата. Ръцете едва ли има нужда да ги буташ, само ще си създаваш грижи, но и тук колата е добра идея. За триъгълникът важи същото. Освен това има много добър метод за по-трайно справяне с косъмчетата и той е електроепилацията, но там си боли яко, а и се маха косъм по косъм няколко поредни процедури. Става за коремче или гърди, ако имаш там, а в някои случаи и за мустака, но се подготви да крещиш :D Надявам се да съм била полезна и успех. Не позволявай нещо толкова дребно да влияе на самочувствието ти!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: d45824837f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Добре е да отидеш на лекар, не е нищо сериозно, аз също ги имам, но може да имаш поликистозни яйчници или проблеми с щитовидната жлеза.

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 078b0c2433
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   не се притеснявай след като започнеш редовен интимен живот ще се регулира окосмаяването....

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker