Сколопендра - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Сколопендра
преди: 9 години, 1 месец, прочетена 4285 пъти
Здравейте. Искам да споделя нещо, което ми се случи съвсем скоро, и да потърся някаква помощ или съвет. Аз съм момиче на 15 години и както много хора изпитвам антипатия към някои видове насекоми като жътварки, зелени скакалци, някои паяци и.... стоножки. Не съм обсебена и нямам фобия, или по-скоро нямах. Но специално към стоножките винаги съм имала особено неприятни чувства. Живея в голяма къща, на село. Така че, винаги съм била по-предразположена към срещи с подобни животинки от колкото хората, живеещи в града. И въпреки това компанията на някое насекомо не ми е никак сред любимите неща.
От къщните стоножки виждам редовно лятото и съм им свикнала, не изтерясвам, дори са симпатични донякъде (особено след срещата ми с един друг вид). Но за пръв път видях сколопендра в детската градина. Някой я беше настъпал, може би, и помня, че тя беше полумъртва. Майка ми беше дошла точно да ме взима и каза, че това е сколопендра (родителите ми са ветеринарни доктори и познават различните видове животни) Тогава не обърнах особено внимание и споменът за животинката се заличи с годините.
Преди два или три дни имах странен сън - безброй къщни стоножки, доста големи като размер, подредени в кръг и посредата върху тях - една сколопендра (напълно реална и детайлна на вид в съня, при положение, че нямам спомен как изглежда и не съм виждала (в близките 10-тина години) или разглеждала такова насекомо. В съня беше голяма и черна с ясно изразени характерни плочици по гърбя и кафеникави крачета. След това тези стоножки се оказаха в някакво блато и от там изскочи крокодил, а след това ме гонеше един паяк и... се събудих. Въобще само гадинки сънувах цяла нощ. Сънищата ми винаги са се сбъдвали и са били със скрито послание, за разлика от този път.
Когато се събудих след съня на сутринта поразгледах видовете стоножки в интернет и осъзнах, че съм сънувала реални видове. През деня все хвърлях ро едно око покрай мен за всеки случай. На следващата вечер отидох да тоалетната и по едно време усетих нещо да се опитва да се изкачи по глезена ми. Погледнах и видях, че беше сколопендра, дълга около 13-15 сантиметра, същите черни плочици и червени крака. Стреснах се, скочих и изхвърчах навън. Казах на майка ми и баща ми и в началото те бяха скептично настронастроени към моето описание и си мислиха, че говоря за обикновена стоножка. После майка ми отиде и я хвана с дълги лекарски пинсети и я сложи в един буркан. Аз я накарах да я пусне. Каза ми, че е безобидна, но аз се поразрових в интернет и разбрах, че далеч не е така и това е единствения вид стоножка, чието ухапване може да бъде дори смъртоносно (има известен случай). Попитах я дали я е пуснала и тя ми када, че не я е. Разбрах, че ме е излъгала за това, че е безобидна, за да не се шашкам. Убиването им е доста трудно. Но все пак не обичам убиването на каквито и да е животни и тя сега е на свобода.
Въпреки това аз вече не мога да спя. Навсякъде си я представям, как ме полазва, (как се мята :д). Мисля си, че е в леглото ми или някъде покрай мен или по мен. Ще откача просто. Мисля, че това се превръща в някаква фобия и не знам как да се избавя.
Моля темата ми да бъде одобрена, да бъда извинена за съответни правописни грешки и се извинявам за ограничената информация относно описаните видове, при интерес могат да се намерят в интернет. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 1 месец
hash: ea2f837c33
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не знаех, че се казва така. Виждал съм няколко пъти на село и аз подобна животинка. Пише, че ако човек е алергичен, може да е смъртоносно (то и пчелите и осите може да са, ако е алергичен човек де). Попаднах на една тема в нета, в която един човек убива сколопендрата в апартамента си с Райд против хлебарки. Не знам дали това ти помага нещо.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker