Държавата иска да строи на моята земеделска земя - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Държавата иска да строи на моята земеделска земя
преди: 9 години, 24 дни, прочетена 1811 пъти
Здравейте!Преди около 2 месеца купих земя за строеж до главен път с лице.Вече реших да почна да строя и намерих архитекти.Днес моя архитект ми звъни и ми каза ,че държавата щяла да строи път и щели да взимат част от моето място,което страшно много ме разочарова.Попринцип моята земя е 2000кв.м и ако държавата вземе тая част,ми остават около 1200кв.м.До моята земя има автосалон от ,който също искат да вземат ,обаче просто е невъзможно човека си е построил там къща.И незнам просто какво да направя.Възможно ли е изобщо държавата да вземе това място?Дайте съвети!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 24 дни
hash: dd5084e05b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   "Възможно ли е изобщо държавата да вземе това място? " - естествено, че може и ще си го вземе, щом е за път, но гледай да не те прецакат. Ти пишеш, че е земеделска земя, а съседат ти има построена къща!? Как на земеделска земя има къща? Нещо ни подвеждаш. Ако е земеделска, обещетението е по малко. Уж купуваш земя до главен път, а после държавата щяла да строи път. Я се оправи, има ли път, няма ли?

 
  ...
преди: 9 години, 23 дни
hash: 68e2e6d516
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мястото си е твое по документ. Държавата няма право да ти го вземе. Потърси и се консултирай с адвокат. Той може и да ти помогне. Търси си правата не чакай :)!

Ренон

 
  ...
преди: 9 години, 23 дни
hash: 6bf59ccc87
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Нещо не става ясно - земята земеделска, пък купена за строеж, пък държавата ще взема от нея, че и автосалон....
Земеделската земя има друго предназначение.
Объркващо е заглавието.
Най-добре се обърни към специалист по земеустройство.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 23 дни
hash: 242bf26339
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   ренон, не се изказвай неподготвен. Държавата ИМА право да ти отнеме земята за строеж на път. То ако нямаше, нямаше как да се построи и един-единствен път. ТИ представяш ли си как се строи път примерно 500 км, без никой да е съгласен да си даде земята?

 
  ...
преди: 9 години, 23 дни
hash: 977a953d77
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Мaй aрхитектa ти те " цaкa " нещо. Не може ей тaкa държaвaтa дa ти вземе земя без твое съглaсие. Нямa тaкъв филм, консултирaй се с aдвокaт. A aрхитектa го прaти нa мaйнaтa му.

 
  ...


...
преди: 9 години, 23 дни
hash: cd8ee36f38
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Възможно е дори продавачът да ти е продал земята, защото е знаел за намеренията на държавата.
Колкото до съседа ти, ако автосалонът е незаконен, тоест построен на земеделска земя, ще го заплашват да си даде земята срещу ниска сума, но както и да е нищо не им пречи да го съборят. Ако собственикът си наеме адвокати и не иска да дава земята и законния автосалон си новият път може да го заобиколи. По принцип гърците са известни с борбата си за запазване на частната собственост от държавни проекти по принудително отчуждаване за държавни нужди. Има доста такива пътища на света в които по средата има частен имот с къща.
http://legna.blog.bg/regionalni/2012/12/12/vyzrastnite-sobstvenici-na-tazi-kyshta-nasred-novopostroen-p.1030311
И в България има такива, но не ми се търси доказателство в момента. В Бургас в Меден Рудник улица "Тракиец" се разделя на две близо до блок 122, заради 1 къща, чиито собственик не иска да го местят срещу каквато и да е сума. Тоест и от ляво и от дясно на къщата улиците се казват "Тракиец", мястото му е частно във вид на триъгълник, лесно ще го намериш на картата.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 22 дни
hash: 0669700d28
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Напълно възможно е да е земеделска земята и да е на главен път... Съседите обаче са си я вкарали в регулация-за това да имат строежи на нея.
На държавата ако и трябва пространство за път ще е няколко метра навътре в имота и собственика. Трябва да се обещети собственика-има някакви тарифи за това, които вероятно са символични...

Но дали има право да стане и как най-добре е да се обърнеш към специалист. Да ти види документите и да те посъветва, защото всеки случай е индивидуален. Тук едва ли има такива специалисти.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 5c09fa7e1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   "Само една подробност, споменавайки паметта и лозунга на първия демократично избран български президент - "Земята в реални граници" . Земята се възстановяваше по така наречените Емлячни регистри, в които ако няма други документи е възможно само да е записано, че този внесъл толкова декара земя в ТКЗС., но къде колко? Поради тази причина повсеместно от хората извършващи възстановяването по места са извършени съмнителни манипулации и земята на предците, чиито наследници нямат точно документи за местонахождение и граници на земята са получили земя с ниско качество за сметка на онези първите власт имащи във възстановяването, а както вярно е написал консултанта сроковете за обжалване отдавна изтекоха!"

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker