Поръчка от интернет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Поръчка от интернет
преди: 9 години, 1 месец, прочетена 1663 пъти
Та...въпросът ми към вас ще ви се стори вероятно смешен,но ми е много важно да знам.На 15 съм и до сега не съм поръчвала от Интернет.Дори не знам как става.Тоест как се заплаща?На кого трябва да заплатя и как?Ще съм ви много благодарна ако ми обясните малко повече.Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 1 месец
hash: 83b39ddfa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Можеш да си избереш от съответния сайт дали да заплатиш с кредитна карта, или с "наложен платеж". Наложен платеж означава да заплатиш на куриера, който ти е донесъл доставката. Ще трябва (в съответния сайт) да посочиш адреса, където да ти бъде доставен продукта.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: dc3d239f32
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами те хората си имат сайт, там си пише как стават поръчките и как се плаща, ама нали друг трябва да свърши работата...

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 9c7670a997
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Стандартният за България начин е да заплатиш при доставката, когато куриер ти достави стоката вкъщи. Това е т.нар. "наложен платеж" или на наглийски COD (Cash On Delivery).

Друг вариант е да платиш чрез някаква услуга за онлайн-разплащане като PayPal или в България - ePay. За да си създадеш такъв акаунт обаче ти трябва дебитна/кредитна карта или поне банкова сметка, към която да го вържеш и откъдето да тегли пари.

И като вариант, който вече почти не се използва, понеже е чувствителен на злоупотреби, е директно с дебитна или кредитна карта, като на сайта, от който пазаруваш вписваш номера й, името и още някои данни за верификазия.

То карти и банкови сметки едва ли имаш (непълнолетна си), едва ли имаш достъп и до тези на вашите, така че остава единствено първия вариант - заплащане при получаване.

Обикновено на сайта правиш заявка, като попълваш онлайн-форма "кошница" и после отиваш към плащане. Там даваш точен адрес (не забравяй пощенския код), на който да ти доставят стоката, евентуално избираш куриерската служба, чрез която да ти го доставят (ЕКОНТ, Спийди, Интерлогистика, TNT, DHL, UPS...), даваш си телефона за да се свържат с тебе и да им потвърдиш поръчката, и-мейла за контакт с теб. И това е! След това чакаш телефонно обаждане за потвърждението, Евентуално си проверяваш и-мейла - и там трябва да имаш потвърждение, че поръчката ти е приета и ще пристигне еди-кога-си. И си готова!

След това само трябва да осигуриш да си вкъщи, когато пратката пристигне, или да се обадиш да я задържат в офиса на ЕКОНТ (или които ще ти я доставят там) ако си на училище през това време, а после да отидеш до там да си я вземеш. Отиваш с паричките и си я взимаш!

Имай впредивд, че някои търговци правят безплатни доставки, но при други трябва да си платиш както куриерската услуга (5 до 7 лева), така и обратното трансфериране на парите при наложения платеж, което е накакъв малък % от тях. Абе приготви си поне 10-15 лв. отгоре за всеки случай.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker