Въпрос за костенуркови котки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Въпрос за костенуркови котки
преди: 9 години, 11 дни, прочетена 2552 пъти
Гледам, че малко хора имат костенуркови котета. Онези които са много шарени - черно с оранжево. Не, не трицветните на големи петна с повече бяло, а такива които имат повече черно/кафяво и оранжево и съвсем малко бяло или въобще без бяло. Дали не е защото разноцветните косми създават илюзията, че изглеждат нечисти? Един вид все едно оранжева или жълта котка е минала през комина и се е навъртяла в черно. На мен пък много ми харесват, помня една котка на село която беше такава и имаше прекрасна личност. Вярно е, че често изглеждат сърдити или намръщени, но това е илюзия заради окраската. Но явно на хората им влияе, защото скоро не съм виждал човек с такава котка. Все са табита или други разцветки. Къде мога да купя такова коте?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 дни
hash: b7380b047e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мтого са красиви тези котенца, и аз си ги харесвам. От улицата можеш да си осиновиш такова коте, малко са, но се намират.

 
  ...
преди: 9 години, 10 дни
hash: ef8f91cbf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Недей да купиш котки! Градовете са пълни с улични котки, просто си вземи една бездомна котка. Те всичките са толкова любчиви... Това е прекрасно нещо да спасиш един живот, а за разцветката изобщо да не се притесняваш.

 
  ...
преди: 9 години, 10 дни
hash: 5b4d9bb83d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   И на мен ми изглеждат мръсни, тия животинчета. Не ми харесва такава окраска, предпочитам цвят "Уискас". А за сдобиването - виждала съм много бездомни котета, покрай контейнерите, с такъв цвят на козината - огледай се.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 дни
hash: c70e14c369
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Да, сещам се какво имаш в предвид - не знаех, че се наричат „костенуркови“, за мен са си просто ръждиви и приличат малко на Оскар от Олица Сезам.
Имам такова коте. Малко преувеличено е това „имам“. Просто ми е малко жилището за котка, живеем в центъра и имаме вътрешен двор - много кооперации си делим този двор. Много е уютно - преди беше занемарен и мръсен, но сега не е така. Там живеят точно една такава котка и още близо 5 други котки. Променят се котките, но броят им не, а „костенурковата“ (наричаме я Машината за лапане) е господарката на двора. Много е интелигентна. Отначало беше омъкната и в много лошо състояние, но бързо се наложи и дори изгони други котки. Днес дворът се населява предимно от нейни деца от различни котила като търпи само един оранджев котарак (бащата на повечето ѝ деца) и една шарена котка (трицветка), която може би ѝ е сестра или поне не представлява заплаха.
Та тази котка заслужава името си, защото може да изяде 400 мл котешка храна (цяла консерва) на един път.
Пробвали сме се много хора да видим кога ще спре да яде.
Аз храня основно котките, защото съм на долен етаж и се качват на терасата ми - другите просто пускат храна и остатаци надолу, а по-долната съседка пък взела и осиновила оранджавия котарак и спи при нея, но Машината за лапане е прекалено грозно животно в очите на повечето хора и затова сама си е заслужила всичко.
Та веднъж почти успях да я накарам да спре да лапа.
Три дни непрекъснато я храних като олапа поне 3 КИЛОГРАМА храна или поне 6 консерви от 400 мл сурова храна. Накрая казвам.... почти, защото си почиваше и вечерта пак лапанеееее...
Това е уникално животно.

Радвам се, че искаш такава котка, защото тях никой не ги иска, а са си по порода същите като другите - европейски късокосмести котани, които се разкарват по улиците ни.
Ако търсиш, ще намериш такава котка, но не са много често срещани....
Аз ги намирам за грознички (ръждивковци), но явно имат характер, защото оцеляват и се борят с живота, докато на другите котки (виж глезения оранджав котак) им се дава на готово.

Имай в предвид, че такава котка винаги е женска, защото има повече от 2 цвята в козинката си.....именно - неопределен брой цветове ха-ха

 
  ...
преди: 9 години, 9 дни
hash: 22e33ae2ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Грозни са явно смятани само в България, защото прочетох много форуми където ги хвалят. Дори пишат книги за тях. На мен са ми грозни сивите на райета. Обичам тези от темата, трицветните, оранжевите и бяло-черните.

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: fd3a967660
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Аз пък харесвам всички видове котки! <3

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 2344b3b5b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Трицветните на големи петна се наричат "костенуркови котета".
Тези, които описваш, не се купуват, а се подаряват из страници за това във ФБ, или сайтове за обяви. Пишеш, че търсиш такова коте и веднага се намира някой, който подарява точно такова. Толкова много са "непородистите" и толкова разнообразни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker