Цветя в стаята на бебето - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121112)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14353)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Цветя в стаята на бебето
преди: 9 години, 6 дни, прочетена 3013 пъти
Имам около 15 саксии с цветя и най ми пасва да ги гледам в стаята където ще е бебето, защото има най-много светлина а и там имам място. Ще пречат ли по някакъв начин на детето? Да добавя, че са само зелени, нямам цъфтящи.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 дни
hash: ad9732f2e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   15 саксии? ! Ти в оранжерия ли живееш? Няма да пречат, но мисля, че са малко множко! :)

 
  ...
преди: 9 години, 6 дни
hash: 48743399c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

2.   здравей,
всяко цвете е различно. Някой отделят неща които не са добри за дишане особено от деца...
трябва да се поинтересуваш специално за всяко от тях, едно може да е подходящо за гледане у дома (и в стаята на детето), а друго да не е въобще полезно

 
  ...
преди: 9 години, 5 дни
hash: 478d792cef
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Лично aз не бих ги държaлa в еднa стaя с бебе. Бебето още не е незaвисимо дa излизa, се движи, зaхрaнвa и т. н. сaмо, че дa си нaбaвя нужнaтa енергия. Цветятa " дърпaт " енергия от слънце, въздух и... от хорaтa, aко не е достaтъчнa другaтa. Зa възрaстните не е проблем, по- скоро обменяме енергии с всички живи, но мaлкото към моментa рaзчитa основно нa вaс и ъздухa/слънцето около него. Остaвете му прострaнството чисто от други, които се зaхрaнвaт със същото. Поне докaто зaпочне сaмо дa се движи, тичa, черпи от същото и сaмичко ( докaто " хaрчи ", също зaреждa с новa). Проблемa не е сaмо с евентуaлни aлергии.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 дни
hash: 3aa20fb3af
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В болницата след раждането ни караха да не оставяме цветя в стаята на жена ми, където беше и бебето.
Така, че според мен не е много добра идея.
Освен това, по принцип и за възрастни знам, че не е препоръчително в стаята, в която се спи да има много цветя.

 
  ...
преди: 9 години, 5 дни
hash: 92133b6069
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

5.   Аз съм на точно обратното мнение на другите 4 коментирали. Растенията доближават човека до естествената му среда-природата. Ако бяха цъфтящи, като на №4 можеше да се притесняваш от алергии, но те не са. Ако бяха купени от непознати и брани предния ден от циганки да се притесняваш да не довлекат вируси и болести, но те не са. Ако дърпаха енергия, като тези на №3, как ли оживяват децата по селата или тези родени в джунглата, сред растения? И така нататък.
Съвсем спокойно си сложи не цъфтящи цветя в стаята при бебчо.

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 дни
hash: 963dff0689
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

6.   На мен ми е тъпо как някакви такива хора с толкова умствен потенциал имат тристаен апартамент, а нормални интелигентни хора не могат да имат деца, щото видиш ли нямали пари за апартамент... ей такива се размножават... китките искала да сложи в на детето стаята... ми гледай си китките, за какво ти требва това дете.. да ти имам проблемите... за нормален човек китките щяха да идат на боклука и бебето да стане приоритет, китките та китките...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 дни
hash: acbc88a75a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Да най- добре ги прумести в друга стая. Също ако имате и дом. любимци също и тях ги махнете. / вкл. и рибки/

 
  ...
преди: 9 години, 4 дни
hash: c4356ef534
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Здравей, на мен хобито ми е градинарство и разбирам от растения. Желязно правило - никакви растения в спалнята! Обяснявам защо. Първо, когато фотосинтезират, растенията поглъщат въглеродния диоксид и като остатъчен продукт се отделя кислород. Така те пречистват въздуха, но този процес се извършва с помощта на слънчевата светлина. Когато няма такава, т. е. през нощта или през зимата, растенията също като нас хората поглъщат кислород и отделят въглероден двуокис. Така въздухът в спалнята обеднява на кислород.
Второ, много вируси и бактериални инфекции се предават чрез гъбични спори, които достигат до белите дробове. Почвата на саксии с цветя, които искат често поливане, е влажна и идеална за развитието на такива гъбички. Особено пък, ако прозорците не са постоянно отворени, което няма как да стане при малко дете.
С една дума: махай растенията от спалнята и по възможност - изобщо от жилището. Избягвай даже цветя във вазите, защото не знаеш дали детето няма да прояви чувствителност към някое растение. На повечето хора например им става лошо от силния аромат на лилиумите.

 
  ...
преди: 9 години, 4 дни
hash: 92133b6069
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   От №5 Ало, мамчета, едно време вашите пра баби са раждали на нивата, често се е случвало да носят малкото си бебе на нивата и да вързват люлка на дървото, бебето да спи там, докато те жънат, вие от 10 не цъфтящи цветя ви е страх. Когато бебето бива пазено прекалено много, то става алергично, болнаво и хилаво.
Това с дишането на растенията ме озадачи, то ако 15 растения издишваха кислорода в една стая до толкова, че въздухът да обеднява на кислород, как тогава берачите на краставици в оранжерии дишат докато берат краставиците рано в 5-6ч сутринта? В една оранжерия има хиляди растения как до сутринта остава кислород за дишане на хората, които се грижат за тях? Този, които са ви казали, че растенията произвеждат толкова кислород колкото изхвърлят, просто не е на ясно колко кислород диша растението и колко кислород изхвърля при фотосинтеза. Няма логика да кажете че растението диша повече от колкото се храни и въпреки това расте. Фотосинтезата е храненето при растенията. Простата логика също ни говори, че ако количеството беше равно нямаше да отглеждаме растения за пречистване на въздуха и нямаше да наричаме джунглите "белият дроб на планетата". А реално растенията са тези които осигуряват да има постоянно количество кислород на цялата планета, макар че ние хората с годините, хем изсичаме горите, хем замърсяваме доста усърдно и въпреки всичко кислородът не е свършил.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 дни
hash: 6f0a3e6aef
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

12.   5/11 aлоо, ти прaвиш ли рaзликa открито- зaкрито прострaнство? !
Хaпaл те е тебе щъркелa нa нивaтa.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker