Каква котка да си взема? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121592)
 Любов и изневяра (29820)
 Секс и интимност (14412)
 Тинейджърски (21919)
 Семейство (6491)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1742)
 Други (18630)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Каква котка да си взема?
преди: 9 години, 1 месец, прочетена 2750 пъти
Наскоро реших да си взема котка, но не мога да реша коя порода е по-подходяща за мен. Искам котка, която да не е много активна, да не изисква много внимание и да е самостоятелна, тъй като аз съм зает човек и нямам много свободно време, но имам огромно желание да си взема котка и дори съм склонна да си дам малко почивка, докато е още малка. Харесах си няколко породи, но не знам коя е най-подходящата за мен. Породите са: Шотландска клепоуха, Американска късокосместа и Екзотична късокосместа. Засега Американската ми допада най-много, но не знам дали е склонна към агресия и дали не е твърде активна. Ще се радвам да споделите вашето мнение, ако сте запознати с тези породи.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 1 месец
hash: ea6776de43
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Котките винаги изискват внимание. "Да не е много активна, да не изисква много внимание и да е самостоятелна. " В този случай ти препоръчвам плюшена играчка. Или рибка в аквариум.

Всяко животно изисква внимание, било то и котка. Ако не им отделяш нужното време, ще започнат да ти пикаят по дрехите и обувките (ако е мъжко) и да ти събарят нещата от бюрото, рафтовете и т. н.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: ea6776de43
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Няма такова нещо като котка, която не изисква внимание. Все пак ще трябва да чистиш след нея (тоалетна, косми навсякъде), да я храниш, да и отделяш време за галене и игра, да я обезпаразитяваш, да я водиш на ветеринар, когато е необходимо. Котките не са за красота в дома, а за компания. От личен опит казвам, че ако не се занимаваш с тях достатъчно време, започват да се опитват да ти привлекат вниманието по всякакви начини, като пикаене по вещите, които миришат на теб, по ъглите... драскане на мебелите.

Котките имат нужда от любов и внимание и според мен е малко егоистично да искаш да си вземеш котка, след като ще и обръщаш внимание само когато на теб ти скимне. Все пак ако си вземеш, се надявам да не я видим в обявите "Подарявам коте"

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: b66809b687
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Боже мили, защо не си вземеш улична? Така ще спасиш един живот. Забелязала съм, че за породисти котки винаги ще има желаещи, а уличните не ги искате...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 62562613a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Имам 5 котки улична превъзходна. Защо не си вземеш такава порода? И са безплатни, в интернет хората подаряват котенца. Нито изискват внимание, нито са активни. Само докато са малки правят бели. Иначе тези котки са много гальовни, дават се и са добри.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: f435dc5a52
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Даже не бях допрочела и веднага се сетих за Шотландска Клепоуха. Много е сладка, мързелива, но не мога да кажа, че е самостоятелна.

 
  ...


...
преди: 9 години, 1 месец
hash: a760c0a156
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Котките не се избират по порода, а си е до самото животно. Спаси котенце от улицата, вземи си някое от някое село или намери човек, който подарява.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 95146df4cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не исках да кажа, че я взимам за красота, не ме разбирайте погрешно. Просто нямам много време, ходя на работа, но се чувствам самотна и искам да имам компания. Ще и обръщам внимание, разбира се, но искам такава котка, която да може да стои сама за няколко часа без да обърне къщата наопаки. Имала съм улични котки, но за малък период от време. Мислила съм и за варианта да си взема улична, но смятам, че породиста е по-добре, защото така ще попадна на такава, която ми допада, а всички улични са различни, някои са мили и гальовни, докато други могат да се укажат ужасна компания.
- От авторката.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 3da3b77a6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Котките не се избират по порода. Дори да си чела, да кажем, че персийските са много мързеливи, може като си вземеш такава, тя да се окаже много дива и игрива. Това, което се опитвам да кажа е, че всяка котка си има характер. Те са като хората. Някой са мързеливи, други игриви, трети злобни. Не казвам, че в общите характеристики за характера на определена порода котки няма и капка истина, но трябва да знаеш, че котето си има собствен характер. Много добре ще направиш ако осиновиш някое коте. Да, вярно няма да е породисто, но пак ще те радва и ще си го обичаш, пък каквото ти се падне, такова. :)

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 6d55519442
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Много обичам котките. В къщи имам едно обикновено, подарено от сайт. Много е самостоятелен, направо си е самодостатъчен. Не обича да му се радвам и да го целувам, не обича да се гушка, иначе не е злобен и не хапе. Най-много ме радва когато тича и играе. Много дере всичко- мебели, килими. Но тъй като съм много самотна, избирам по-малкото зло и се примирявам. Страшно обичам и едно улично коте, което от три години храня и си играя с него. Макар, че уличният живот е много труден, тежък и рискован, не искам моето любимо коте да бъде взето от човек, който няма да го обича и да му се радва. Да очакваш едно живо същество да стои като вещ в интериора е просто нелепо! Не си вземай животно, ти не ги обичаш, нямаш нужда от това!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 6d55519442
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Много обичам котките.В къщи имам едно обикновено,подарено от сайт. Много е самостоятелен,направо си е самодостатъчен.Не обича да му се радвам и да го целувам,не обича да се гушка, иначе не е злобен и не хапе.Най-много ме радва когато тича и играе. Много дере всичко- мебели,килими.Но тъй като съм много самотна,избирам по-малкото зло и се примирявам.Страшно обичам и едно улично коте,което от три години храня и си играя с него. Макар,че уличният живот е много труден,тежък и рискован,не искам моето любимо коте да бъде взето от човек,който няма да го обича и да му се радва.Да очакваш едно живо същество да стои като вещ в интериора е просто нелепо! Не си вземай животно,ти не ги обичаш,нямаш нужда от това!

 
  ...

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: a73f98c1c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Котката има необходимост от внимание - трябва задължително да й се отделя време за игра, да я забавляваш, да я галиш. Не е достатъчно само да е нахранена и с поддържана тоалетна- тя е като човек - с характер и потребности. Има един форум за котките, прочети там и си прецени дали това занимание е за теб. Едно от основните условия да си вземеш котка е да обичаш много тези животни. Иначе една от най-спокойните породи е мейнкуун. Но всички котки са различни и само когато си вземеш котенцето и заживееш с него става ясно що за характер е.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: ea6776de43
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аха, котка, която да си чисти сама, сама да си сипва ядене, сама да се забавлява, сама да си хваща буса до ветеринаря. Че аз такъв мъж не мога да намеря, ти котка търсиш.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 0f587c9c7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   За порода препоръчвам Руска синя - умни са, не се движат твърде много, козината не изисква почти никакво разресване и не мяукат много. Но можеш да си вземеш и непородиста - тези винаги имат тонове цветове и може да не мяукат твърде много.
Ама наистина няма котка която да не изисква внимание - изобщо, няма дом. любимец, освен рибките, който да не изисква такова. Трябва да отделяш време за котката, да й чистиш тоалетната, да й вземеш котешка носилка, легло, играчка, спрей срещу бълхи и да й намериш поне една драскалка за да ти одере мебелите минимално.
А като стане дума за вътрешните паразити, които може да хване примерно от килима, препаратите с които може да се натрови, кабелите с които котките обичат да си играят... а и някои дом. растения които може да налапа са отровни ( бръшлян, коледна звезда, филодендрон, каладиум, дафиново дърво). Не трябва да имаш такива цветя във вас и трябва да вземеш котешка трева. Като се добавят ваксинацията, кастрирането и изобщо ветеринаря, финансите ти ще намалеят значително за първия месец.
Ако живееш в малък апартамент трябва да пресметмеш възможностите си - все пак тоалетната трябва да е на усамотено място където миризмата няма да се усеща. Ако задържиш писанката до зимата сметките за нея ще ти допълнят и тези за отоплението. Трябва да прецениш колко да се занимаваш с котката според това колко дни на седмица ( или месец, не дай Боже) са ти свободни.

Изобщо, да си имаш котка е сложно нещо - отговорност, с други думи. Трябва наистина да прецениш дали ще си готова да се грижиш за животно, мястото на което живееш и себе си наведнъж. Но ако можеш да се справиш с всичко това можеш да си вземеш котка, стига да можеш да я обгрижваш :)

 
  ...
преди: 9 години, 27 дни
hash: 95146df4cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Да, аз не обичам животните. Не искам някой друг да ми казва какво обичам и какво не, не ми казвайте да си взема коте от улицата. Аз исках коте от тези определени породи и исках някой да ми каже дали има такива, Вие не ме познавате, за да ме съдите и да казяате, че не обичам животните, така че по-добре не пишете коментар, ако няма какво свързано с темата да кажете. Мисля че повечето въобще не мислят, защото много ясно написах, че съм на работа, работя по осем часа на ден, щом се прибера ще имам достатъчно време за моята котка. Щом съм преценила, че искам породиста, значи ще е такава. Не съм писала тук, за да чета злобните ви коментари, а защото искам съвет коя порода е най-подходяща и как се отглеждат.

 
  ...
преди: 9 години, 27 дни
hash: 73f393f4cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Костенуркова - не е порода а цвят, но са най-умните и самостоятелни котки. Може и да ги лигавиш, но не изискват особено внимание.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 26 дни
hash: ea6776de43
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   А какво им е на уличните котки? Няма нищо по-хубаво от това да спасиш един живот :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker