Защо само Европа не произвежда смартфони? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120987)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо само Европа не произвежда смартфони?
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 3592 пъти
Това е въпрос който ми е много чуден, особено при условие, че смартфоните в днешно време са една от най-търсените технологии в света. Япония прави сравнително добри смартфони от Сони, САЩ правят първокласни смартфони от Епъл, Корея прави според мен най-добрите смартфони от Самсунг направо са извънземни, комунистите в Китай правят добри смартфони от Леново, дори мижавият Тайван прави добри смартфони от НТС. Защо само 500 милионният ЕС не прави смартфони, като се има за една от най-развитите и богати точки на света. Един мижав Алкател има от французите който едва крета. Нокия се омота здраво, не можа да се справи и беше продадена, а Сименс от 10 години не се занимава с мобилни телефони, защото нещо не се получиха нещата. Вярно преди като се правеха прости мобилни телефони със зелено екранче нещата им вървяха, ама като се развиха технологиите всички останали производители на мобилни по света продължиха напред, а европейските се сгромолясаха. Излиза ли, че ЕС е толкова тъп, че смартфоните са твърде сложни технологии за него?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: b3c142f91b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами причините са доста, ние в България гледаме на Европа като някакъв рай, защото в БГ е много тежко, но Европа има големи проблеми....
Започвам от това, че Стария континент е най-бавноразвиващия се на Земята. Само Германия е стабилна, но заради антируските санкции тази госина няма да отбележи иконпмиката им очаквания растеж. За такива страни като Италия, Испания и Гърция няма какво да говорим - безработица и тн. Най-добрите и все по-нереални профнози са, че Европа ще излезе от кризата чак след мин. 10-15г...

Европа не може да се конкурира с Азия или Китай... производствотп се премести в развиващите се страни, защото е по-евтино. Запада се изчерпа, няма къде вече да завладява пазари, а в Азия Китай им би шута. След 1989г. САЩ и Запада малко взеха свежи пари от бивлите соц. сателити, подчинявайки ги икобомически, но свърши. Статиатиката сочи, че реалните дългове на Запада (водещите държави) е десетки пъти по гплям от БВП.... САЩ имат близп 20трлн долара дълг...

Света вече е многополюсен, а Китай скоро ще е новия доминант.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 7fcd9dfbe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "Излиза ли, че ЕС е толкова тъп, че смартфоните са твърде сложни технологии за него? "
Винаги е имало по 5-6 големи марки, като се е разчитало основно на една или две от тях.
Като вече каза сам, Alcatel правят подобни телефони, а Нокиа, макар и под Microsoft, продължава да си функционира. Ericsson (а и Нокиа) просто се развиват в други посоки.
В Америка има също два големи производителя, и доколкото -помня, преди Apple да си пуснат телефона на пазара, Motorolа имаше спадове и качвания. Преди някой да е казал нещо, BlackBerry са канадци, но дори и те не са фактор.
Колкото до Азия... HTC, Sony и Samsung са добри телефони, но като цяло си работят под Андроид, което не говори особено добре за креативната им мисъл. Lenovo изкараха хубави таблети, но не и телефони.
Но нека отговоря на въпроса ти. Да, европейците са напълно способни да създадат smarthphone, но за разлика от азиатските ни събратя, ние не обичаме да плагиатстваме наред и да произвеждаме евтини копия на iPhone. Alcatel го правят и виж къде са сега. Просто другите играчи решиха, да се занимават с нещо стойностно.
И другото важно нещо е - Това е съюз, на отделни суверенни държави, където стоковия пазар е по-малък, нямаме практиката да субсидираме големи частни компании, което следователно води и до по-малък финансов ресурс. Apple имаше достъп до милиарди.
А и нека си признаем едно - Смартфоните са просто едни играчки, които година след години получават по-хубави камери, по-бързи процесори и няколко екстра пиксела, но като цяло, тяхната концепция е на 10-15 години.
А и кой иска още един евтин смартфон!!! Всеки иска или iPhone или Samsung (Gaklaxy S или Note). Нямаме нужда от повече евтини боклуци. По-добре е Европа да се занимава с нещо по-тъпо и ненужно, като например CERN или възобновяеми източници на енергия, отколкото да се излага да се прави на умна, с умните си телефони.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 64ffa69b7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   за да има пазар за американците.. какво толкова се чудиш?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: b2ad4da2c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Теб не са ли те учили да не се изказваш за неща, за които нищо не знаеш. Nokia е лидера в производството на телефони с Windows, а мижавия Alcatel, който едвам крета, в ниския и средния клас предлага модели, които надминават в пъти боклуците, предлагани от Samsung за същата цена.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 09a0a2de7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ако алкател е мижав,не знам :Д всичко е в операционната система мозък

 
  ...


...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 196ca0bc38
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Замисли, че Антарктида и Австралия също не произвеждат толкова смартфони. Това е защото са по - малки и пазарът също е по - малък.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: a0dcfdee4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Заради цената естествено.
Смартфоните са стока "еднодневка". Всеки месец излизат нови модели а рядко се случва да ползваш един телефон повече от година. Това налага в него да се използват възможно най евтини компоненти, които се произвеждат в Китай естествено! В допълнение на това, китайската работна ръка е многократно по ефтина от европейската, имат необходимия опит, технологична база и всичко останало за да направят продукта толкова евтин че на практика да е невъзможно да му подбият цената!
Естествено, че същия телефон може да бъде произведен в Германия, ама ще стува не 100$ а 250, защото Ханс няма да седи и да насища платки по 12 часа на ден за надница от три долара, нали се сещаш :)
Не случайно всички големи производители изнасят производството на стоките си към Азия, а в Америка и Европа остават само дизайнерските и търговски отдели.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 1179636a32
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Има - Prestigio, Кипър :)

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 4394ce9505
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

9.   Защото в Европа не се намират роби като китайците да бачкат на конвейер по 18 часа на ден за пет стотинки. Затова в Европа не се произвеждат и компютри, а германската индустрия за соларни панели направо фалира заради китайската продукция, и само след заплахата за въвеждане на огромни мита и други търговски войни успяха да се споразумеят с китайците за някакъв минимален ценови праг, така че и немските фирми да продължат да живуркат.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 7ad0a5658c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Отговорът на въпросът ти се отнася за много широк спектър от индустрии и продуктови линии:

1. ЕС е с твърде висок жизнен стандарт за подобни производства - 99 % от високо технологичните продукти се произвеждат в югоизточна азия, включително епъл самсунг сони и така нататък; тук има уловка - Япония е в азия, но сони произвеждат в Китай, респективно и самсунг и епъл.

2. Тук може да срещна съпротивление в мнението, но е доказано, че нервната система на източно-азиатците е най-развита от всички хомо сапиенси - 2% повече обем в мозъка СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИ от европеидната раса и 8 % повече от негроидната;

Комбинацията от нисък жизнен стандарт и интелигентни нископлатени работници - бързо адаптиращи се към тази сложна материя прави източна Азия практически единственото подходящо място за тази цел.

Във връзка с разликите между мозъците на расите - фактите са установени преди повече от 150 години, но разбираемо не е от най-говорените теми - нормално е...

Всеки патолог и антрополог може да познае пол, раса и възраст на даден екземпляр само по бедрената кост - мислите ли, че очевадните разлики между расите включват всички други белези без нервната система... няма логика - на различни еволюционни стъпала сме. Ненапразно след отваряне на елитните американски колежи към чужденци 90 % от най-високите резултати са от азиатци - те просто са по умни от нас - подчертавам СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИ - което не изключва негри със 180 IQ и азиатци със 80...

Та основните причини са икономически, но има доста подробности гравитиращи около тях.

Не съм расист за справка, само преразказвам научни доказателства и икономически факти.

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 7ad0a5658c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Забравих да добава че ЕС има твърде много изисквания, сертификати, условия на труд, които допълнително оскъпяват подобни производства.

В ЕС има синдикати, граждански организации и тем подобни, които в Китай не съществуват - примера е завода на Foxconn в Китай, в който при наплива на самоубийства на работници чрез хвърляне от високо, реакцията е инсталиране на мрежи по етажите... Мислите ли че в ЕС би се случило подобно нещо.. Всичко това струва пари и допълнително оскъпява.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: e2f3ac3ee0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   една причина - твърде висока работна заплата

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 6b41ef5e8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Автора до 10-ти
Сони и Самсунг може да произвеждат някои от продуктите си в Китай, но разработката на технологиите им е от Япония и Корея. Така, че ако ЕС е имал акъл да направи сполучлив и конкурентен смартфон, да го е направил, а вече да ползва евтината работна ръка в Китай за производството му, както прави с други по-прости неща(които все още може да прави). А и аз поне не съм виждал до сега смартфон на Самсунг правен в Китай, освен, ако не е реплика. Поне така пише на корпуса "произведено в Корея", а там стандарта не е никак нисък! Да приемем, че Азиатците са малко по-умни от Европеидната раса(и аз съм чувал подобни статистики от тестове), тогава защо тлъстигите в Епъл които са от тази раса могат да правят Айфони, за които китайците се редят на опашки зад граница, а нашите кратуни от ЕС от първи производители на мобилни телефони в света изгаснаха като настъпани фасове, щом станаха по-сложни устройствата? А при азиатците стана обратното-без да имат дългият опит в областта който имаха Сименс Ериксон и Нокия, изведнъж ги задминаха, а ония си удариха шапките в земята и си казаха"ми няма да се занимаваме повече с това"? Нокия не ми я хвалете, беше продадена защото фалира! Такива недоразумения им бяха последните модели, че се чудех дали няма да са по-полезни да подпирам масата с тях. И какво ако Епъл е имал достъп до милиарди за да разработи Айфон, то Сименс тогава трябва да е имал достъп до десетки милиарди. Май цялата работа е, че ЕС колкото има акъл да направи сложна електроника като смартфон, толкова има акъл да направи и политика.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 6190383322
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Не се притеснявай скоро започва производството на българските смартфони Домусагафоне. Ще са в зелено-бяло и ще имат орел за лого. Само дето менюто ще им е на турски.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 9b2fcd0607
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   От коментарите се оказва, че европейците не само са мързеливи, ами и не искат да работят за ниски заплати, освен това са тъпи. Във всичко това има нещо вярно, европейците в сравнение с другите части на планетата имат най-добрите природни и климатични особености, ако се учили география. България е с най голямо разнообразие на почви и климат на малкото пространство от 111 хил кв км. Никъде по света няма такова струпване на толкова малка площ, толкова разнообразие в природата. Излиза че българите сме тъпи че не използваме сами това което имаме. Не може да ти става ясно, защо българите ядем гръцки домати, моркови и зеленчуци при условие, че имаме по ниски заплати, по плодородни почви и повече на брой ниско образовани безработни.
Ако говорим за заплати, европейците намират работа с по висока производителност и за час изкарват повече БВП, не е икономически изгодно да произвеждат телефоните, защото не биха постигнали нужната заплата след продажбата им. Докато в Китай хем работят за по ниска заплата хем работят по усърдно, влагат усилия в качество и бързина. В България трудно се намира обикновен работник, дори да му предложиш двойната за страната средна заплата например 1600лв, който да работи усърдно и да не е дошъл на работа за лаф моабет. Може да се каже че българинът не ходи на работа за да работи, а за да поддържа социални контакти. От там стигаме и до мързела на европееца, респективно българина. Мога да добавя и алчността, към описанието на европееца.
Всеки един от тези фактори влияе на вида производство.
Защо например, след като само ние в целия свят използваме мартенички, ги поръчваме на Китай да ги произведе, въпреки че в Китай минималната заплата е по висока те успяват да ни предложат по ниска цена заедно с транспорта в сравнение с български производител? Може би българският производител търси по висока печалба и иска само с 2 месеца производство на мартенички, да си покрие целия годишен разход, тоест алчен е?

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: c020ef8f3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Vonino - произвеждат смартфони, таблети, страна: Италия
едни от най-добрите на пазара в eMAG. bg
не знам за други марки, но аз имам телефон Vonino и си е чистак, с характеристики на SGS4 и 5. 5 инча екран върви супер, на цена двойно по-малка от тази на SGS4 :)

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 1e46c7ffe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Ние, българите си мислим, че Европа е рай, че това е мечтата на всички, но това е много далеч от истината. От всички континенти, единствено Африка е по-бедна от Европа. Всички останали се развиват с бясна скорост, най-вече Азия и Австралия. Дори държави от Южна Америка като Аржентина и Чили имат по-висок стандарт от редица европейски държави. И докато САЩ дава заповеди на ЕС, Европа винаги ще бъде в застой.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 953f4e660a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Автора до 16
Тъкмо се зачудих как спагетаджийте може да са направили смартфон и като погледнах за тази марка в интернет пише, че е американска, а не италианска. Ей една 50 милионна Корея живееща на малък изолиран остров със електрониката направи смешен 500 милионният ЕС.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: ef9e5a95f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   "Никъде по света няма такова струпване на толкова малка площ, толкова разнообразие в природата. "
Това наистина ли го вярваш? Франция, Румъния, Словения... Да не говорим, че Балканите са земетръсна зона, а това е огромен минус. Че имаме красива природа така е.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 9b2fcd0607
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   19 Не само го вярвам, ами мога и да го докажа. Изброяваш държави без да ограничиш малка площ от 111 хил кв. км и въпреки това изброените държави пак нямат тези климатични богатства. Словения и Румъния нямат средиземноморски климат, там е по студено и там няма как да си посееш киви напирмер, докато в Петричко и по южното черноморие кивито се отглежда навън без специални грижи. Франция пък има проблем с влажността на климата, на северозапад вали прекалено честои всичко мухлясва /живял съм там/, а прованса страда от суша през лятото. Ходи пробвай да газиш англииска кал, където те гледат малини, земеделците в България отбягват да влизат в кална почва, знаят че до няколко часа ще по изсъхне, англичаните знаят че тяхната почва съхнене няма, защото след малко, пак ще вали. В България гладен в гората няма да останеш и разнообразие ще имаш стига, да знаеш кое се яде.
България в никакъв случай не можеш да наречеш земетръсна зона, докато Словения е доста по застрашена.
Имаме красива природа, но аз тук говоря за разнообразие на почви и климат на толкова малко пространство, ако не ти стана ясно. Те дават възможност за отглеждане на голямо разнообразие на растения и животни, а в Европа няма държава, която да предложи отглеждането на всички тези растения и животни на откирто, без специални отопляеми пространства за тях.

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: f2b94f871b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Абе, умници, като толкова ви харесва Азия и искате и вие да се "развивате с бясна скорост" - самолетчето и пътя! Само да не ревете после, защо ви плащат стотинки и се налага да живеете в 8 квадрата "апартамент" и въздухът е толкова замърсен, е трябва да ходите с маска....

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 1e46c7ffe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   21: Ти правиш ли разлика между икономика и стандарт на живот, умник?

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: ef9e5a95f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   20 какво ме грее какви са почвите, не съм земеделец. Франция е с най-красивата природа в Европа, следвана от Румъния и Словения. След това БГ.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 6b41ef5e8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Автора
Връщам си думите назад. Европа правила смартфони. Нали част от Русия е в Европа. Русия както винаги направо разби геьовете от ЕС на които не им стига акъла да направят един смартфон, и Американците с Айфоните даже и вълшебните Корейци със Самсунзите. Yotaphone е най-готиният и авангарден смартфон който съм виждал. Единственият смартфон с два екрана, задният е нон стоп активен и се захранва повече с външна светлина и може да се ползва като камуфлаж на устройството. Дано причината да не е допуснат в България не е заради икономическите санкции на ЕС срещу Русия, че се замислям дали да не кандидатствам за руско гражданство за да си го купя заедно с някоя Волга газ 5000. Сериозен смартфон подхожда само на сериозна кола, а не на Фиат или Пежо.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: d41a164f7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Само Европа не произвеждала. Африка, Австралия и Южна Америка също не произвеждат. И Европа си има Нокия, но бих казал, че това е пълна излагация. През 2015-та изненадаха с таблет с Андроид и преди месец идбиха рибата с телефон с копченца в края на 2016-та година. Има и Престижио. То е кипърска марка, но Кипър е по-към Азия и всичките им неща се правят в Китай, да не говорим колко са скапани. България скоро започна да прави едни смартфони ПРАВЕЦ, но и те се правят в Китай. Но тези Самсунг, Сони, Ел Джи се произвеждат в Китай, не в Япония и Корея. За мен лично няма значение къде е създаден, стига да е качествен и да не е по 2000 лева както на Епъл.

 
  ...

...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: cfc568dc9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   ЕС не е толкова тъп.
Alcatel One Touch не е част от френския Алкател от 2004-а насам.

Проблемът е, че за създаването на качествен телефон, се изискват много средства, време, талант и добър маркетинг. Просто енвечемпазар, на който трудно може да се пробие без иновация.
Всяка една от топ компаниите (Apple, Samsung, HTC, Nokia, LG, и да, дори Alcatel) имаше сериозна сума пари, която да инвестира в разработката на телефони. Много компании имаха успех, но доста се провалиха.

Но въпросът е, колко компании в Европа, имат средствата и желанието, подобен бизнес? Тези които имат средствата, са все компании, които или се занимават с газ, нефт и ток или са разни застрахователи, или автомобилни производители (каквото е останало в европейски ръце... ). Това, което обединява водещите компании е, че имат или са имали много силен бизнес свързан с мрежи, телекомуникации и електроника. Но пазарът е пренаситен.
Майкрософт купиха телефонния бизнес на Нокиа, а сега, процентът на техните телефони в употреба е под 0. 5%.
Щом Майкрософт не успя да се наложи при телефоните (виж последните два Surface-а са нещо различно ингимпрепоръчвам на всеки, който търси подобни устройства. ), какво се очаква от другите компании? Малко хора са готови да хвърлят 2-3 милиарда евро в пазар, който е пренаситен от добре наложени марки. Айфон трябваше да революционизира телефона и да пренапише книгите по маркетинг, за да успее.
Освен, ако някоя компания няма следващото голямо нещо, то ще е отчаян ход, който вероятно ще донесе по-малко пари, отколкото, ако продават застрахователни вателнинполици или инвестират във възобновяеми източници на енергия, въпреки, че и там парите са малко.
А ако е за производството - първо, има Китай много и второ, нашата родина също би свършила работа, ако някоя компания търси ниски данъци и иска да избегне митата. Ако някога това стане, най-вероятномше вдигнат една фабрика на някое поле до Варна (пристанище) и дори няма да знаем, какво се прави вътре.

Ок, това е. Просто килимът за нови смартфони няма. Ако си богат плейбой-милиардер-гений-филнтроп, има далеч по-изгодни сфери за развитие и инвестиция.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 6a6d3e949b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Авторът до 26-ти.
Ами то подразделението на Европейският съюз за мобилни телефони- ЕС Mobile имаше в изобилие и средствата и времето и маркетингът. Обаче като станаха по-сложни мобилните телефони, ЕС Mobile от върха на който се намираше докато бяха прости телефоните със зелено екранче, за много кратко време удари дъното и се оказа неспособен да прави най-търсените устройства, а ония на онова островче Южна Корея, дето не само не е член на ЕС, но и е изолирано от останалият свят по суша, и е по-малко от България, и за разлика от нея не лежи върху злато, а има само въглища, и дето допреди това нямаха опит в правенето на телефони, за разлика от ЕС Mobile, за нула време изпревариха ЕС Mobile като кола-охлюв, и направиха супер сложни и изпипани устройства. Това какво трябва да говори? Да не говорим за Китай дето в гаражите си даже правят сполучливи реплики на Айфон и ги пускат за по 200 долара, а ЕС Mobile със целият си капитал, име, и опит и специалисти не можа да направи кьорав смартфон и приключи с опитите. Оказа се че може само перални и ютии, а смартфон технологията е смазваща за него.
Подобно на водна проба от река, подразделението на ЕС за мобилни телефони- ЕС (Ериксон Сименс) Mobile, дава ясна представа за състоянието на целият ЕС. Лошото е, че и България е подразделение на ЕС. Затова сме на това деридже. Точат ни златцето върху което стоим, народа от глад мре и не може да произвежда нищо. Има само сложени тук там светещи ясли с хранилки в лицето на Лидл Била и Куфланд за да може робите да оставят парите там, а не някъде другаде. Южна Корея като тръгне да се оплаква пак че има за съсед Северна Корея, да си спомни за нас - че може да е много по-зле- да е имала за съсед ЕС и да е била вкарана в него.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 46bab4a167
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Да, обаче Европа произвежда Мерцедес, БМВ, Ферари, Ауди, Ламборджини, Порше, Бентли, Бугати, Ролс-Ройс. Защо Китай не ги произвежда?

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 6639dd12d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Защо само Европа не произвежда смартфони? - и за какво ѝ е на Европа смартфони да произвежда?

Иначе коменар7 и коментар10 се е изказал супер добре.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 6a6d3e949b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Автора до 29-ти.
То и при подразделението на ЕС за коли, които са по-проста технология от смартфоните, нещата отиват като при смартфоните. До преди 20-30 години когато колите бяха по-прости, само механика без електроника, на ЕС им вървяха работите, ама сега като електрониката навлезе в колите, направо да те е страх за дълъг път да седнеш зад волана на Европейска и особено немска кола. По всяко време може да настъпи срив в електрониката и да те остави да се чудиш по-напред, недвижимото"съкровище" за 100 бона ли как да занесеш до вас, или ти как сам да се спасиш ако си имал лошият късмет да е станало зад граница където не знаеш езика и не си в населено място. Електрониката е голяма лъжица за ЕС, това е областта на смартфона. Абе карикатурна работа-същите симптоми като при Нокия като издижаше. Избиване на комплексите от несполучливата електрониката, в префърцунен дизайн. То Дизелгейта как отпра Фолксвагена с 16 милиарда не е истина. Сигурно за това в Южна Корея е страшна рядкост да се срещне кола произлязла от подразделението на ЕС за автомобили. 99% кара Кия или Хюндай. А то Китай Комунистически едва преди броени години се захвана що годе сериозно до произвежда коли, не като ЕС с цял век опит и име зад гърба си, ама това не трябва да ни успокоява. Видяхте какво стана със съвсем наскоро появилата се нечувана от никого марка смартфони Хюаей. Вече диша във врата на Епъла. А ЕС Mobile гледа като космонафт.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: d41a164f7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   От номер 25 до автора: Личи си, че си тъп. Южна Корея не е остров. Говориш за Тайван, който е 100 пъти по-добре развит от всяка европейска държава. Южна Корея също. С площ точно колкото България, но много по велика икономика от Германия, Великобритания, Франция, Русия и редица други европейски държави. Вече няма значение къде се намира държавата и каква е площта й. И този ЕС е изобщо няма нищо общо с икономиката. Той е виновен за състоянието на Европа днес. 55 милиона цигани и араби при ряждаемост на европейците от по-малко от 2 деца на семейство. Евро? ! Шибана измислена валута. Европейците нямаме право на мнение. И най-силно развитите държави не са в ЕС-а. Япония, Китай, Южна Корея, САЩ. Ако махнем ЕС-а те ще ни дишат прахта.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: d41a164f7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Аз съм номер 25 и 32. Сега съм още дете, но като порасна ще де постарая да създам българска марка за смартфони. Ще се произвежда в България от рециклиряни отпадъци и в екалогични фабрики. Ще се правят здрави и качествени телефони с хубав Андроид. Ако стане ще се постарая да смъртта си да издигна компанията до нивото на Сони в момента. И дъздам ли я няма да увеличавам екстрите и мегапикселите с 1-2 на година. Само ако успея, но ще се постарая. Дори и да не успия да разработя фирмата, пак ще я има.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker