Хванат в кражба - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121120)
 Любов и изневяра (29688)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3174)
 Образование (7299)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18505)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Хванат в кражба
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 9162 пъти
Здравейте преди няколко дни отидох до близкия супермаркет с цел да взема едно шише бира, но изведнъж ми се преяде нещо сладко след което ми дойде глупавата идея да открадна един шоколад. Прибрах го под дрехите отидох на касата и си платих бирата, малко преди да напусна магазина човек от персонала ме хвана за ръката и ми каза да извадя веднага нещото под дрехата, извадих го викна управителя и ме заведоха в склада. Пристигна СОТ и после полиция дадох лична карта и ме накараха да пиша в една бланка данните от личната карта адрес, телефон и ЕГН както да пиша и сведения преди съм нямал никакви провинения и съм бил с чисто досие те ми казаха че вече съм вписан в регистрите на МВР пуснаха ме и ми дадоха нещо като копие на документа който съм писал аз го изхвърлих в близката кофа за да не разберат наще. Едва на 19 години съм вече имам досие и не съм много запознат с тези работи не съм съден бил съм с чисто досие та въпроса ми е това ще ми бъде ли някаква пречка при започване на работа, изваждане на документи, кандидатстване в университет, изкарване на шофьорска книжка и така нататък, трябва ли да се плати някакъв акт за кражбата чувал съм че се плаща, но на мен нищо не ми казаха за акт или заплащане на някаква сума също така наще не знаят има ли начин да разберат без да им казвам? Ще се радвам ако ми отговорите на въпросите и историята ми бъде публикувана.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: 221b08afa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Еее, зa един шоколaд нямa дa бъдеш вписaн кaто сериен или опaсен престъпник, ти спокойно. Дa, ще бъдеш в aрхивите известно време, aко не си хвaнaт в провинение втори път зa не помня сегa колко години беше, ще бъдеш вписaн кaто попрaвен и товa е. Aко обaче те лепнaт пaк, aко имa съд зa кaквото и дa е провинение, ще бъде включено и товa, тaкa че- умнaтa.
Сaмо зa тежки престъпления могaт институции дa получaт информaция. Твоето не е. Не се лигaви повече зa глупости!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 2357be4b3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да откраднеш шоколад? Сериозно ли?

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 794209534a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не мисля, че ще има проблем за кандидастване, но за работа може и да има

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: f6ef562e45
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Сериозно ли за един шоколад реши да откраднеш? ... леле, много глупави хора имало.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: c60b99b755
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   И аз едно време крадях, и един път ме хванаха... лошоооо

 
  ...


...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 4338a9c605
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Честито - това може да ти изиграе пречка в бъдеще.

По принцип както в България, така и в чужбина, повечето работодатели не изискват удостоверение че си чист от криминални прояви.

Criminal Record Check може да ти го изискват на определени места и за определени позиции - по принцип квалифицирани а и не само.

Това което би загубил в него случай е шанс.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 4338a9c605
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Честито - това може да ти изиграе пречка в бъдеще.

По принцип както в България, така и в чужбина, повечето работодатели не изискват удостоверение че си чист от криминални прояви.

Criminal Record Check може да ти го изискват на определени места и за определени позиции - по принцип квалифицирани а и не само.

Това което би загубил в него случай е шанс.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: b72ee68f26
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

8.   Влязъл си в редиците на кокошкарите. Ще те третират второ качество, ако от МВР ти искат справки. При втори гаф, тази случка ще ти отежнява положението. Стреми се да не газиш лука повече, иначе лошо ти се пише, ще си провалиш живота.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 13798ab2b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Споко, щом не си съден никъде не се показва. Аз също съм регистриран в МВР за кражба от супермаркет, бях на 14 години. За работа искат свидетелство за съдимост - аз си го извадих и беше чисто. Щом не си съден - няма проблем. Аз нямах наложена глоба, но се обадиха на родителите ми, но е нормално защото нямах 18 години. Спокойно, не е голяма работа. Аз си падам малко клептоман и ми беше готино да си "взимам" шоколади и скъпи продукти без да ги плащам... има си тръпка, особено като излизаш от супермаркета се чувствах сякаш прецаквам системата, колкото и смешно да звучи за някои. Честно да си кажа, не ме е яд че откраднах, яд ме е само, че ме хванаха, защото много тъпа грешка направих за да ме хванат. Сега не правя такива работи, защото не ми се занимава отново с полиция, иначе като съм в супермаркет още си го има желанието да си "взема" нещо... :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: a730fd324b
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

10.   Споко приятелче. Сега скапаните моралисти ще те нахулят и изкарат най-големия престъпник, който ще прекара целия си живот в затвора - Ахахахах. А не се сещат, че гласуват за тези, които крадоха България с десетки милиарди евро само през 10-те години членство в ЕС. Дори тези, които ще те вкарат в затвора са МНОГО по-големи престъпници от теб... ако те наречем престъпник де... Да не ти пука... Но не го прави повече, защото куките са гадни и може да ти лепнат и неща, които не си направил! Родните полиция и съд работят, но не за обикновения човек.

Аз като бях малък съм гепил пари от нашите, за да ходя в Компютърните зали да играя. Не знам за добро или лошо е било, но родителите ми са горди с това, че в момента работя и се занимавам с компютри и всеки ден се развивам в тази област. Казват си.. "за добро е било"...

Но в повечето магазини отдавна има камери и наистина охраната гледа. Е, то в такива обекти ако трябва да сме честни стават доста кражби де, но... точно за това тези гледат. И ако някой, някога ви каже да плащате в троен размер нещата, които сте откраднали откажете и Вие извикайте полиция. Никой няма право да ви постановява такова нещо, защото това се решава от съда. Управителя или охраната не е никой, че да ви каже плащай в троен размер.

Пък и в закона ясно си пише, че стоката трябва да се изнесе от търговския обект, за да се приеме за кражба. Тоест трябва да те хванат като излезеш или малко след това. Сега ако отида и си вкарам в джоба вафла или нещо друго в някои магазин и охраната ме види не могат да ми направят нищо, защото не съм я изнесъл. Тя си е в търговската зала. Дали ще е в джоба или ръцете ти няма никакво значение. Дори да тръгнеш да излизаш и да те хванат, както е станало при тебе можеш да кажеш забравих, но сега искам да си платя :). По смисъла на закона "забравих" или "не помня" не носят наказателна отговорност, особено за такива тъпотии... и по принцип това е така, защото ако дадеш показания в едно престъпление, за да може после да си ги промениш... никой няма да се занимава с едно момче на 18-19г. заради един шоколад, но ВИЖ, щом са те записали в регистрите им значи си отбелязан като съмнителен. И по принцип ако станат разни кражби може да те викат и тебе. Но едва ли... А по принцип винаги, когато стават кражби и грабежи викат тези, които са регистрирани като такива... или в повечето случай, но при теб мисля, че няма да е така. Голяма работа един шоколад... прияло ти се взел си го... голямата работа. Ако съм те видял да съм ти го платил. Те скапаните куки се правят на ударени за ситуацията с циганите по селата тръгнали на тебе да се дървят..

Поздрави, Узунов

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 5158af452a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   номер 9 и Узунов са прави.
Може би те водят някъде в МВР, но съдебното минало ти е чисто. Трябва да си осъждан.
Аз не искам на работниците си свидетелство за съдимост, а се доверявам на инстинкта си и не съжалявам. За чужбина също не се иска такова свидетелство по принцип, но МОЖЕ да ти искат.
Аз съм си изкарвала виза за САЩ и не ми искаха.
Отделно има и доста хора с разни присъди по ПТП-та и други неща. Какво означава „чисто съдебно минало“ - не си живял, не си грешил.
Друг път като ти се дояде шоколадче - има супер шоколади за 30-50 ст. в Лидл, Кауфланд и ко.
Не си заслужава да се краде каквото и да е било.
Хубаво е, че си осъзнал, че не си струва.
Това е малко пропуск на родителите ти. Често всеки от нас е бил изкушен, но в интерес на истината - открадено нещо едва ли ще ти достави удоволствие дори и да не те хванат.
Ти имаш чисто съдебно минало и няма от какво да се притесняваш, но добре, че са те хванали за един шоколад, за да се поразтърсиш и да си научиш урока.
Не завиждайте на големите крадци, измамници и престъпници - те не живеят дълго, за да си харчат парите.
Дори млади момичета-общинарки застрелват, защото са прали пари или са искали подкупи. Заслужава ли си?

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 5158af452a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   номер 9 е прав.
Може би те водят някъде в МВР, но съдебното минало ти е чисто. Трябва да си осъждан.
Аз не искам на работниците си свидетелство за съдимост, а се доверявам на инстинкта си и не съжалявам. За чужбина също не се иска такова свидетелство по принцип, но МОЖЕ да ти искат.
Аз съм си изкарвала виза за САЩ и не ми искаха. Споко

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: a4c6b0599c
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

13.   Добре бе толкова ли нямаше 1 левче да си го платиш, че трябваше да се излагаш като кифладжия?

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 8ee59be1dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Съветвам те да не четеш глупостите, които са изписани. Не разбирам защо хора, които нямат грам познания по даден въпрос, се изказват даже с претенция за компетентност. Лошо, че си изхвърлил протокола от полицята. И лошо, защото това е престъпление по действащия в България НК. Хубавото е, че е очевидно маловажен случай и ако няма други обстоятелства, които не споделяш, вероятно ще се разминеш с глоба от 100 лв. : "За деяния по чл. 194, ал. 3, чл. 195, ал. 4, чл. 204, буква "а", чл. 206, ал. 1 и 5 и чл. 207 и за вещно укривателство във връзка с тях, когато стойността на предмета е до сто и петдесет лева, наказанието е глоба от сто до триста лева, налагана по административен ред, ако предметът на престъплението е възстановен или заместен. " - чл. 218б от НК.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: f440f1a504
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Не, няма страшно, Е, малко си се поизложил де. Въобще няма да ти навреди на кариерата. Виж го бат Сали - колко е крал, че и къде, къде по-лоши неща е правил и сега е в парламента. Така че няма да ти е проблем това, даже може и да ти помогне. Само че за депутат ще трябва още доста да се постараеш. Само с един шоколад не става. :-)

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: a730fd324b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Хубави неща ти казаха хората по-горе. Е както винаги имаше и идиотски изказвания. Хареса ми, че нямаше толкова хула.

Скапаните свине окрадоха цяла банка около 4-5 МИЛИАРДА ЛВ. за по-малко от година ей...

А теб в районното скапаните милиционери ще те изкарат егати отрепката... и я направиха банката на пух и прах ти тука едно шоколадче... на една от чуждестранните вериги, които ограбват България и изнасят парите ни :).

Статистиката сочи, че около 15 милиарда лв се изнасят от България чрез тези търговски вериги. Колко общинари си накупиха с парите на държавата какво ли не и не летяха до на майка си гъза с частни и държавни самолети ти тука за едно шоколадче... мани ги...

Жив и здрав да си. Щом си постнал чак тема в Интернет и очаквах хората да ти пишат за проблем означава, че искаш решение, означава че си с всичкия и си осъзнал грешката си. Не си откраднал и милиони от здравеопазването ни :). Така, че да не ти пука!

Според мен (звуча крайно и го знам), но всичките супермаркети трябва да са български, или в по-голямата си част, а тези чуждестранните да бъдат разкарани!

Но внимавай. Не се пазете толкова от престъпници и затворници, колкото от полицай. Казвам го с най-чиста съвест!

Благодаря за разбирането :).

Поздрави, Узунов

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: ba6b62e71f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Никаква система не прецаква, прецаква персонала на магазина. За един шоколад не си заслужава тръпката, нито унижението.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 36f6121d0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Отговорът на въпроса "Защо? " се корени в младежката безразсъдност, по-ограничения бюджет и разбира се бунтарството, това човек да е различен, борещ се със системата, както отбеляза един коментирал. Като към казаното се прибавят някои пропуски във възпитанието, средата и т. н. резултатът е тази кражда, ако е била успешна вероятно би последвала друга. Безнаказаността и обръгването на подобни кражби води до това, което наблюдаваме сред циганите - не им пука от десетките им регистрации в полицията, те така или иначе не се ползват от облаги във основа на чисто съдебно минало, а пък и да бъдат осъдени и вкарани в затвора за дребни кражби би следвало да има натрупване в условията на опасен рецидив. А и да стигнат до затвора, там са си сред свои:)
Но за човек, мислещ за бъдещето си такива кражби са нежелателни, макар и не чак толкова трудно разбираеми, то човек до 20 години ако не си покаже магарията, кога, после вече е далече по-осъдително:) И всичко в някакви граници все пак.
М, 37

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 43ffa369bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   коментари от рода на 13 не ги разбирам, понеже има конкретно поставен въпрос. Дали е имал и защо го е направил, не разбирам какво значение има за вас?

Щом не си съден, няма проблем със свидетелството за съдимост.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: a4c6b0599c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   19, добре, аз нямам ли право да питам? Само автора ли има това право? Аз и отговор не чакам, ама поне се надявам да се усети малко колко глупаво е постъпил и да не повтаря. И това е нещо, така че има значение. Не всичко се казва в прав текст. Иначе трябваше да напиша "ти си много кух, че си се насадил на пачи яйца за 1 шоколад, не прави така повече". Така по-добре ли е?

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: a730fd324b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Номер 17 - Прецаква прецаква системата. Изобщо не прецаква персонала на магазина. От коментара ти си личи колко си незапозната. Всеки магазин и фирма, които продават нещо си имат специална сума, която се нарича търговски риск. Това са нещата, които не са продадени, но са откраднати от персонал, клиенти или са развалени (брак) и влизат в тази сума ;). Като не знаеш не се обаждай. Ако е малък магазин - да, прецакваш, но малък магазин или малък супермаркет няма да има охрана. Така, че става въпрос за голям, или от големите търговски вериги, тоест си имат търговски риск, в който влизат нещата, дето ти казах!

Поздрави, Узунов

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 86a9a83a5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Много важно
Така или иначе се изхвърля храна с килограми от тия супермаркети което е по лошото нещо!
Вместо на хората да ги раздават! Нещастна полицейска държава!

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 5c656e684f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Ако открадне две неща на стойност 8 евро например
Какво ще се случи?
Стоката ти я конфискуват на касата и ти викат полиция.
Ще има ли глоба и съд?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker