Имам чувството, че всеки, който ме види, иска да ме пребие - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Имам чувството, че всеки, който ме види, иска да ме пребие
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 1389 пъти
И така… На 21 години съм и имам сериозен проблем: имам чувството, че всеки, който ме види иска да ме пребие. И това ми пречи страшно много. Не мога заради това да изкажа мнение, което не съвпада с това на мнозинството, страх ме е да бъда различен и т. н. Аз съм наистина по различен от другите на моята възраст. Прекарвам цялото си време само в учене, четене и тренировки. Друго бих казал не правя. Не пия, не пуша и т. н. А ето ги и по - конкретно проблемите, които този страх ми създава:
Както споменах по-горе, тренирам. След няколко години неуспешни занимания с бодибилдинг, най-накрая открих (експериментално и чрез проучване) какво точно трябва да правя. Но има един проблем: налага се да нося храна в себе си постоянно и да я консумирам в присъствието на други. Все ми е тая какво ще си помислят за мен или дали ще ми се подиграват (Вярно е и че може по този начин да изглеждам надуто. Едно от последните неща които искам е да засегна някого така и ако това стане ще се чувствам виновен. Но все пак съм на мнение, че съм в правото си да игнорирам това). Притеснява ме друго – да не ме пребият или дори убият заради това. Това е и причината в университета да се крия в тоалетната за да ям.
Преди година се бях записал на бокс (не мога да се бия. Мислех си и все още си мисля, че ако се науча да се бия добре рискът този ми страх да стане реалност ще бъде пренебрежимо малък). Ходих няколко седмици докато не стана недоразумение с месечното плащане(бях си платил за месеца). Платих си единична тренировка и повече не се показах там (дори сега се страхувам да не би треньорът да прочете това, да разбере че става въпрос за мен, да ме намери някак си и да ме пребие или дори убие. Не съм се записвал другаде поради същия страх. )
Аз съм асоциален, както може би сте предположили. Това сега се дължи до много голяма степен на този ми страх. Разбира се, ако единствената ми цел е да се интегрирам в обществото на всяка цена, може би няма да е чак толкова трудно са стане (може да греша, разбира се). Но „на всяка цена” би означавало да променя в себе си неща, които не искам да променям – не пия никакъв алкохол, безалкохолни и тем подобни. Нито грам – нищо друго освен вода; може би и споменатите ми хранителни навици ще трябва да бъдат променени за тази цел (и сладко не ям) ; Поради причини, които сега не са важни, изостанах в умственото си развитие. Това е сега и причината да ми се налага да уча доста по-дълго от нормалното, за да схвана това, което се налага. Това е и причината сега да чета много (имам предвид литература която не е свързана с висшето). Всичко, което изброих току-що ми коства доста време и енергия. А не знам дали ще е възможно да съгласувам тези неща с интеграция в обществото при положение че този ми страх е налице. Става въпрос, че наистина ме е страх дали ще оцелея, разберат ли няколко човека колко различен съм. Да не говорим, че ще се налага да правя откази и да отстоявам себе си ако искам да се интегрирам без да променям горе споменатото. И тук отново се сблъсквам с този страх. А предпочитам да си остана асоциален пред това да променя която и да е от тези особености. Друга причина за това е, че просто няма за какво да говоря. И така положението става по-лошо.
Моля ви, дайте ми накакви съвети какво да правя в тази ситуация. И извинете ако съм звучал глупаво. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: 63c3c8934f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нуждаеш се от професионална помощ

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: e6cba6bed5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Човек, ти да не мислиш, че другите са много нормални? Че всички са съвсем примерни хора, без тайни, без проблеми? Не е така просто. Много си критичен към себе си, недей така! Звучиш ми адски свестен, а такива хора обикновено са пълни със съмнения - разбирам те! Но си повтаряй, че не си с нищо по-лош от останалите хора, заради различията си (които най-верояно само ти забелязваш така болезнено). От това, което прочетох, не ми се струва, че си супер странен или нещо такова. Напротив, познавам хора, които са си баш откачени и въпреки това, някак функционират и никой нищо не им прави. В света на възрастните никой вече няма време да се занимава особено с тебе, камо ли да крои планове да те бие и т. н. Най-много някоя лелка да пошушне зад гърба ти и к'во от т'ва? :D И какво като ядеш често? Половината ми приятели постоянно търсят какво да нагъват. Пич, нищо ти няма, само трябва да се приемеш САМ СЕБЕ СИ и оттам следващата стъпка е да започнеш по малко да се доверяваш на някои хора. Ако те е страх да ходиш на бокс, вземи си за начало малка боксова круша за вкъщи, а видео уроци - бог дал. Ако можеш да идеш на психолог също е добре - всеки човек може да спечели нещо от това - то е като работа върху себе си, но не физическа, а ментална. Успех ти желая от сърце!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: ea07c634b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Това е сериозен психологически проблем...

Съветвам те да намериш добър психотерапевт, не знам от кой град си, но направи добро проучване, виж кой е на-добрия терапевт и си запиши час.
За отрицателно време ще почувстваш огромно подобрение, говоря от опит.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: d77cd349f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не, че звучи глупaво, но е стрaнно твоето. Мaниaкaлен е стрaхът ти.
Никогa не ме е вълнувaло дaли други ще приемaт мнението ми или не примерно. Aз имaм прaвото дa го кaжa, длъжнa съм от елементaрно възпитaние дa изслушaм другият и дa увaжa неговото мнение, но не съм длъжнa дa го приемaм зa свое. И товa е нормaлно в човешките отношения. Тaкивa, които се опитвaт нa всякa ценa дa нaложaт сa слaби, комплексирaни, зaтовa се усъвършенствaт в мaнипулaциятa. Но никой нямa дa тръгне дa те бие/убивa зaрaди рaзличното ти мнение или нaчин нa живот. Aз мисля, че имaш нуждa от помощ, вероятно психотерaпевт. Не рaзбирaм и зaщо се криеш в тоaлетнaтa, зa дa ядеш, но ти в твоятa си глaвa си имaш причинa. Хубaво е все пaк, че осъзнaвaш, че стрaховете ти не сa нормaлни, зaтовa и търсиш мнения и съвети. Но нaй- доброто би било дa проведеш поне еднa- две срещи с психотерaпевт и вече той/тя ще ти кaже дaли имaш нуждa от повечко рaзговори, зa дa стигнете зaедно до причинaтa зa тези твои стрaхове. Може дa ти изпишaт някaкви слaби успокоителни, може дa имaш нуждa нa първо време.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 0cff6ee5b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Нормално е. Хората са зли прости и грозни...

 
  ...


...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: bb24e293c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Това, което си мислиш, че другите искат да ти направят всъщност са неща, които ти искаш да им направиш. В психологията това се нарича проекция. Вероятно едва ли искаш да ги убиеш, но по-скоро искаш някак си да ги "накажеш", за да уважават различността ти. Егото ти изкривява твоите агресивни мотиви по такъв начин, че ти самият да се чувстваш невинна жертва (затова възприемаш тях като заплаха), докато всъщност ТИ СИ АГРЕСОРЪТ. Всичко това става до голяма степен подсъзнателно.

Наистина най-добре ще е да потърсиш добър психотерапевт (не психиатър! ), и да започнеш работа.

Друг вариант е да започнеш да медитираш и по време на медитация да се самонаблюдаваш и да самоизследваш безпристрастно мислите и мотивите си и символиката зад тях.

Най-добре ще е да комбинираш медитация и психотерапия.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker