Защо християните са предубедени спрямо мюсюлманите? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо християните са предубедени спрямо мюсюлманите?
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 4265 пъти
Няма намерение да променям нечие мнение, просто ми писна под всяка тема касаеща исляма да обяснявам, че едва малка част от мюсюлманите са терористи и всъщност исляма е мирна религия. Ще ви цитирам няколко факта, които да имате предвид, макар да знам, че ще продължите да си държите на своето.

Искате ли да знаете какъв е процентът на терористичните атаки, извършени от мюсюлмани през последните пет години? Грешите. И така ще бъде, докато не кажете, че става дума за по-малко от 2 на сто.

Както отбелязва Европол, правозащитна служба на Европейския съюз, в доклада си от миналата година, огромната част от терористичните нападения в Европа е извършена от сепаратистки групировки. Например през 2013 г. има 152 атаки в Европа. Само две от тях са били "мотивирани религиозно", докато 84 са били предшествани от етнонационалистки или сепаратистки убеждения.

Говорим за групировки като френската FLNC, която защитава независима нация на остров Корсика. През декември 2013 г. терористи от FLNC извършиха едновременно нападения с ракети срещу полицейски участъци в два френски града. В Гърция в края на 2013 г. левите Военни народни революционни сили убиха с изстрели двама членове на дясната политическа партия Златна зора. В Италия пък анархистката група FAI извърши редица терористични нападения, включително и изпрати бомба на един журналист. И списъкът продължава ли, продължава... Чували ли сте за тези инциденти? Вероятно не. Но ако те бяха извършени от мюсюлмани мислите ли, че нашите медии нямаше да ги отразят? Няма нужда да отговаряте, това е реторичен въпрос.

Дори и след една от най-зловещите терористични атаки въобще в Европа, през 2011, когато Андерс Брейвик изби 77 души в Норвегия, за да следва своите въжделения за антимюсюлманска, антиимигрантска и прохристиянска Европа, както той казва в своя манифест, колко много вестници написахме за това в Америка? Да, беше покрито, но не по начина, който виждаме при участие на терористи мюсюлмани. Де факто дори и внушението, че Брейвик е "терорист християнин", беше посрещнато с възмущение от много, включително Бил О`Рейли от "Фокс Нюз".

Чували ли сте за будистки терористи? Е, добре, екстремисти будисти са избили много мюсюлмански граждани в Бирма, и само преди няколко месеца в Шри Ланка някои се включиха във възбудена от насилие кампания за изгаряне на домове и предприятия на мюсюлмани и, при което заклаха четирима мюсюлмани.

А какво когато става дума /ако смея да ги спомена/ еврейските терористи? За 2013 г. в доклада за тероризма на Държавния департамент има включени 399 терористични акта, извършени от израелски заселници при действия, наричани от полицията "показни нападения". При нападения срещу палестинци от страна на тези еврейски терористи има наранявания на 93 палестински цивилни, а също така са осквернени множество джамии и християнски черкви.

Да се върнем в Съединените щати, където процентът на извършени от мюсюлмани терористични атаки е почти толкова миниатюрен, какъвто е в Европа. Проучване на ФБР за тероризма, извършен в САЩ в периода 1980-2005 г. открива, че 94% от терористичните атаки не са извършени от мюсюлмани. В действителност 42% от нападенията са извършени от свързани с латиноамериканци групи, следвани от 24% от играчи на левия екстремизъм.

Честно, кога за последен път чухме медиите да съобщят за тези, които атакуват клиники за аборти, като за "терористи християни", въпреки че нападения има срещу всяко пето здравно заведение за възпроизвеждане? Само че това не се продава добре. На всичкото отгоре ние сме християнска нация, така че трябва да търсим врага в собствената ни страна, което създава много неудобства. Или, още по-лошо, зрителят просто сменя канала на телевизора.

Вижте, тази статия няма за цел да промени бизнес модела на медиите. Но това, което се надявам да направи е някои хора да разберат, че не всички терористи са мюсюлмани. Де факто, те са много малък процент. Е, не казвам да пренебрегваме опасностите, поставяни от ислямски радикали. Просто казвам да се внимава за тези хладилници.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 76

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 5738174e0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не са предубедени спрямо никого. Християните са най-миролюбивата и толерантна религия. Затова и днес има негри в Америка. Мароканци, алжирци и всякакви цветнокожи из Европа и то с десетки милиони. Дори във Франция за 10 години 1000 църкви са се превърнали в джамии!

Мюсюлманите са такива и за това свидетелстват зверствата срещу тях в много държави по света, независимо, че са най-многобройни - около 2. 5 милиарда души.

Лични истории всеки може да разправя, но в глобален план нещата са много сложни.

Имаше и един филм, в който с научни данни доказват, че ислямът ще доминира или християните трябва да обявят война на мюсюлманите. Ако се сетя кой беше филмът ще ви го постна. На първо време ви препоръчвам да изгледате и краткия, но убийствен филм "Фитна". Има го във Вбокс.

Поздрави, Узунов

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 8b78f92fa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   ... ами защото у нас последно не евреин се взриви в рейс с мюсюлмани, а обратното! Гара Пловдив? Влака? Евреи ли бяха това?
Отгоре на всичко брой не броя „атентати“, а БРОЯ УБИТИ. Едно е някакви ненормалници - ПСИХАРИ да взривят някоя витрина или вратата на Баречката, но съвсем друго е да мюсюлманският терор с убийство на напълно невинни, СЛУЧАЙНИ хора по пазари и работно място.
Отделно техните „ценности“ и начин на живот не отговарят на нашите в 21 век. Не става дума тук за християни vs. мюсюлмани. Ако си вдигнеш задника малко и попътуваш, ще разбереш, че точно българите сме едни от най-толерантните, а за Япония дори туристическа виза няма да вземеш, а те не са християни. Там със закон е забранено мюсюлмани да им влизат дори като туристи в държавата. В Южна Корея е същото, а в Китай се чудят какво да ги правят.
У нас никога е нямало конфликт на религиозна или етническа тематика.
Забравяме, че Левски, които приемаме за идеолог за нашата държава е пропагандирал МУЛТИетническа страна - светска република. Ние и друга не можем да бъдем... Ислиамът е част от историята ни, мюсюлманите са част от нашата страна, наши съграждани.
Проблемът обаче идва с мюсюлманският тероризъм днес. И нашите мюсюлмани (необраозваните, по отдалечените селца и паланки, в големите градове) са плодородна почва за фундаменталистите. От поне 10 г. в Родопите има финансирани от ОАЕ мюсюлмански училища, което е много опасно, защото замества светското ЗАДЪЛЖИТЕЛНО образование с религиозно.
Най-несъвместимото в Ислиама е това, че отрича разделянето на държава и религия, налага Шариата.
Няма мюсюлманска държава в света, освен дарените с петрол (и то някои само), ДО НЯКЪДЕ Египет и Турция, която да предлага на гражданите си нормален за 21 век начин на живот с разделяне на държава и религия, светско от религия, образование за жените и така нататък.
...
Отделно на това българите по исторически причини просто не можем да забравим Османското робство, използвало точно Ислиама за оправдаване своите безчинства с политически причини. И не само ние... от Ереван до Виена... не могат да забравят хората. Отиди в Австрия - там още плашат малките деца с турците.

Отделно като видя забулена жена като ЖЕНА ми се обръща нещо.

Иначе в историческа гледна точка най-голям атентат у нас са направили комунягите. Е и?
Днес не ме е страх, че ще ме взриви комунист, а терорист-мюсюлманин.
Никоя идеология не е отричала светския начин на живот, а Ислиамът е точно такава идеология и затова е опасен, а мирните християни са потенциална почва за фундаментализъм.
99% от терористите са живяли като добре интегрирани мюсюлмани...

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 5738174e0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   ОТ УЗУНОВ

Г Р Е Ш К А.

Във втория абзац се обърках. Исках да кажа, че има много зверства от страна на мюсюлманите към християните, макар, че християните сме 2. 5 милиарда от населението на света.

ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА ГРЕШКАТА В 1 КОМЕНТАР.

Поздрави, Узунов

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: fa17095e42
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Само едно-единствено въпросче към автора: ЗАЩО все мюсюлманите гледат да отидат, да избягат, да се присламчат към някоя християнска държава, а никога не става обратното?
Има и богати мюсюлмански държави - Дубай (от ОАЕ), Бахрейн, Катар - ходете там да си развявате байряка и да си правите джамиите и минаретата!

Да са отишли християни в мюсюлманка държава и да искат да си строят там църкви, от върховете на които откачени попове да вият от ранен час до късна нощ през няколко часа? Да правят гета и да си налагат религията и най-вече простотията на мюсюлманите? ЗАЩО?
Да правят атентати по света, групоровки, Християнска държава, да обезглавяват пленници?

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 85d5e149e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   аз съм християнин и изобщо нямам предубеждения към мюсюлманите, проблемите не са в религиите ни, те проповядват добро , лошото е че някои хора яхат различността за да печелят пари или просто за да се чувстват велики, човек който извършва атентат и сее смърт не е християнин нито мюсюлманин той не вярва в нищо, не и в доброто. Всяка уж религиозна размирица е една добре прикрита политика на болни мозъци. Ако вярваме в религиите си всеки един от нас би правил отстъпки за другия, състезанието щеше да е по обратен ред, двете религии нямаше да се състезават кой ще извади по голямо оръжие, а кой ще направи повече добро за другия. Нека си подадем ръка и не се връзваме на глупаците които сеят война сред нас, нека всеки сам да може да си избере религия и да я изповядва без срам, страх или омраза.


slepia

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 9606e4e031
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Пич, прaвитеслтвa години рaботят в тaзи посокa, дa нaсaждaт, мaнипулирaт, спекулирaт...
Хорaтa имaт нуждa от виновник дори зa слънчевите изригвaния, ти ли ще им отнемеш слaдкото опрaвдaние? !
Гледaй си животa и не се товaри излишно... излишно е!
Виж, че изобщо или не прочехохa всичко, или се престорихa нa нерaзбрaли.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 977d7ee400
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Авторе, колко теми ще пускаш с едни и същи провокиращи въпроси?
Реферат ли пишеш?

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 0bf814daf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Основен враг на съвременното общество е простотията, от която се възползват политически, религиозни и всякакви манипулатори и мошеници. Предполагам, че интернет и новите технологии ще спомогнат много за намалянето ѝ по света.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 3bd72c7d24
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Автора: Благодаря на всички за мненията.

5, във въпросните страни, които споменаваш има много християни и не съм чул да са имали проблеми. Дори в Египет мюсюлмани са правили барикада пред църква по време на размирици, за да могат да се молят, но разбира се, медиите това за пореден път го игнорираха. Защо ли? Ами няма рейтинг. Омразата винаги е генерирала повече рейтинг от доброта, която някак е скучна и не предизвиква реакции.

6, именно и аз за това говоря, но лошото е, че има адски много хора, които се връзват на тези театри.

7, трудно ми е да си гледам живота, защото съм жертва на такива предразсъдъци. НИкога нищо лошо не съм казал за никога, но още от дете съм жертва на постоянни нападки. Още от ученик понеже учех само сред българи и бях единствения от малцинствата, макар че се водеше елитна гимназия. Болно ми е просто, че не могат да разберат, че всъщност сме едно общество. Аз няма вина нито за робството, нито за атентатите. Защо аз трябва да нося отговорност? Бях сигурен, че няма дори да прочетат. В коментарите пишат само някакви клишета, които ги чувам от малък. Само че пишат точно обратното на това, което съм писал и ги определят като "лични истории", а аз пиша само факти и статистики на ФБР и Европол. За какви лични истории говорим тук? Неслучайно и не им отговорих, просто няма смисъл да спориш със стени.

8, бъркаш ме с някого, това е първата такава тема, която пускам.

9, според мен интернет само подклажда огъня.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 3bd72c7d24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Пак съм автора. Искам да добавя, че всичко тръгна от 11. 09. Тогава не знам как още на третия ден американците решиха, че зад атентата стоят ислямисти. И започнаха атаки в Афганистан. От тогава явно се наблюдава непрекъсната целенасочена и масирана пропаганда. Не отричам, че има такива хора, но колко процента са? И наистина ли само те стоят зад всички злини на земята? На Америка и харесва да има подобни мотиви за размирици, защото цялта и икономика се гради на война - от бюджета за огромната армия до оръжейния сектор. Ако няма войни, те просто ще фалират за година. Те дори и сега има трилиони дългове.

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 038ede0063
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   2% - Айде бе! Я само да хвърлим поглед върху "творчеството" на ИДИЛ, Ал Кайда и Боко Хараам през последните месеци и пак да говорим.
И трите организации са изямски фундаменталисти, който колят неверниците в името на Аллах-а.

Защо българите били предубедени - ами множество от българите правят директна асоцяция между исляма и турското робство. Освен това на много места българо - мохамеданите се капсолират в затворени групи, общуват само на турски и имат по особени порядки. Няма как това да не предизвика ако не тревога, то поне чувство на отчужденост в очите на обикновенни българин.

За излямизацията на циганските махали няма да говоря, ама не е нормално да развяваш знамена на ИДИЛ в сентъра на Сливен. Но те за сега не са проблем - за циганите има едно единствено свято нещо и това са парите. Като им секне финансирането, тутакси ще си острижат брадите и ще захвърлят бурките.

И на последно място да не забравяме че последните големи терористични атентати в България са извършени от мюсюлмани - това са атентатите в Буново (и останалите извършени от същата група) и този в Сарафово, който не беше насочен срещу български граждани но все пак стана на територията на РБ.

Мога да изпиша и още много, например за това какви елементи се промъкват покрай бежанците но да не отекчаваме аудиторията.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 022885e32d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Всичко е манипулация авторе, дори религиите в днешно време са манипулация.
Но въпреки всичко като те чета си прав. Може също да разгледаш и историята, кой пръв е скочил да избива или обижда на религия друг човек на планетата. Аз се сещам че преди кръстоносните походи е нямало мюсюлманин, който да нарича християните неверници или гяури. Сещам се, че преди това християни и мюсюлмани са живеели мирно в Месопотамия. Първият кръстоносен поход е обявен на 27 ноември 1095 година от папа Урбан II на Клермонския събор с цел да се отнеме свещеният град Йерусалим и християнските Свети земи от мюсюлманите. Знам също че мюсюлманите първо са дошли в Европа като съюзници на Византия, и чак след това завземат територии.
Реално погледнато мюсюлманите признават за пророк християнския Исус, но християните не признават ислямските пророци за праведни.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 8b78f92fa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   13, чети малко История и за самия Мохамед, който с меча си е налагал религията. Отделно арабите в Испания?
Да, кръстоносните походи са били нещо ужасно и несправедливо, но са все пак отговор на напредването на мюсюлманите в посока Запад, не обратното!
До Виена стигат Османите, да стоят хората и да чакат да ги заколят ли?
Кръстоносните походи просто са били отчаяни и глупави. Просто трябваше Европа да защити Константинопол и да не допуска тези хора изобщо в Европа, но откъде толкова акъл. И в 20 век да си докарат разни мюсюлмани от бивши колонии, да пускат през Средиземно море да ни налазят, да си докарат от Анатолия гастарбайтери и дори сърбите да си докарат в страната албанци.
Просто подцениха мюсюлманската заплаха и сега няма какво да се стори. Ще стоим като на тръни и ще чакаме поредния терористичен акт...
И точно американците винаги за мюсюлманските интереси са се борили - насадиха ни с държавата Косово, която днес е просто склад за дрога и преразпределителен пункт за проститутки, а Босна и Херцеговина люпило за радикален ислиам. Грешка след грешка правим заради глупави интереси и прекалена толерантност.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 3c963a6d57
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Религията е най-силното оръжие и много хора бъркат същността й с опитите и манипулациите на някои хора, да респектират и да се налагат с цел лични интереси върху масите с помощта на религията.

Ако някои прочете корана, особено от превод, той възприема повечето неща буквално. И излиза нещо като стария завет. Пише се за убийства и какви ли не работи. Така попаднала в ръцете на платен човек, той допълнително може да преразкаже на неграмотните хора писаното. Това се случва в Ислямаска държава.
Християнството днес не е толкова налагаща се религия, по-улегнала е като цяло и за това може би е причината, че е християнството е разпространено в по-цивилизовани държави от светски характер, където религията отдавна е изместена от управлението и демократичните представи за съществуването.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 23c3efbb9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   7 съм, не, че не могaт дa рaзберaт aвторе, НЕ ИСКAТ!
Споменaвaш 11/09, общестевнa тaйнa е, че Бин Лaден е "рожбa" нa ЦРУ. Всичко е било плaнирaно именно от тях и вече се говори почти открито зa товa, и кaкво? ! Нещо промени ли се?
A пък в Бългaрия специaлно, сa си ксенофоби хорaтa, нямa нищо общо с религиите и тем подобни, просто си мрaзят рaзличното и товa е. Дa не говорим когa и кaк стaнaхa християни, ( и aз съм християнкa, но не ми е мотив зa подобни глупости) a повечето дори не сa стъпвaли в църквa. Сегa, не искaм дa постaвям цял нaрод под общ знaменaтел естествено, но тaкивa сa две групи хорa- едните сaaбсолютните неудaчници, които просто имaт нуждa дa посочaт, кой им с*aл в гaщите, a другите сa ония, които грaбят влaст и пaри мaнипулирaйки първите.
И тук те питaм- зa кaкво сa ти подобни? Имaй си твоятa си средa от подобни нa теб, без знaчение произход, нaционaлност, цвят нa кожaтa и т. н. Бил си жертвa... нa кого, нa хорa тесногръди, неудaчници, слепи зa светът нaоколо, зa кaкво ти е дa убеждaвaш тaкивa? !

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 022885e32d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   14 Значи Мохамед с меча си налагал религия, а покръстване с меч не е съществувало така ли? Я си припомни покръстването на България, да не говорим за Сърбия, че там било по зле, защото сърбите се противопоставяли по ожесточено.
За Испания:
" По време на арабското владичество, което обхваща почти целите Пиринеи, наречени тогава Ал-Андалус (оттам идва името на днешна Андалусия) и започва през 711 година, много испанци всъщност не са недоволни. Новите окупатори прогонват страховитите вестготи, еврейското население на Пиринеите също изпитва голямо облекчение, тъй като дотогава Католическата църква го поставя под непрестанен натиск. " и т. н. Арабите отиват и строят, ако си ходила в Испания можеш да видиш останките.
"Тогавашната арабска култура по въздействието си много напомня на American Way of Life, американския начин на живот, който през ХХ-ти век толкова силно привлича европейците и целия свят, пише Михаел Людерс в Ди Цайт. Изобщо, в Ал-Андалус по онова време се живее добре - доста по-добре, отколкото на север от Пиринеите. В Кордоба има канализация и улично осветление, 3 000 джамии и 300 парни бани. Заедно със Севиля и Гранада, Кордоба се слави по цял свят със своите университети, където се изучават философия, право, литература, математика, медицина, астрономия, история и география. За всеки богат човек по онова време е въпрос на чест да има богата библиотека. "
Кажи къде в Европа в началото на 8 век е имало такова развитие, такъв начин на живот?

Къде са напредвали мюсюлманите преди първия кръстоносен поход? Аз съм на обратното мнение те са дошли към Европа в отговор на католическо нападение спрямо тях. Християните са тези които са отишли да завземат свещенния град Йерусалим.


Днешното положение е плод на необразованост, незнание и главно на манипулации, а терористични актове ще има и винаги ще излезе някой луд с автомат да стреля безразборно, трябва да е ясно на всички. Не религията кара хората да полудяват и да избиват невинни граждани, а ниското образование и главно манипулациите. Незнанието води до това да плюеш религия, която не познаваш. Аз се определям по скоро като християнин, празнувам Коледа и велик ден, но тъй като съм прочел и свещените книги на другите религии, нямам нищо против тях.
И двете религии мюсюлманство и християнство са с един и същ корен, създадени в една и съща област в Азия. Ние като европейци не можем да припознаем само една от тези религии, те и двете са азиатски. Не допускането на прииждащи хора в Европа не трябва да става на религиозен или казано по друг начин дискриминационен принцип. Трябва да се вземе единно решение или допускаш прииждащи или не допускаш. Не разбирам защо нямаш проблем с прииждането на Китайци, Японци или Руснаци, а имаш проблем само с прииждането на мюсюлмани. Всъщност разбирам, но това си е дискриминация, не по религиозен принцип, а за финансово облагодетелстване. В България се радват на Японско семейство купило къща в българско село, но като дойде сирийско семейство е проблем, защото японското идва да харчи японската си пенсия, а сирийското да търси работа. Цяла Европа е приела толкова много мюсюлмани през последните 40 години, защото те са младо население и идват да работят, да плащат осигуровки и данъци, а Европейците нямат достатъчен демографски прираст и няма кой да им плаща пенсиите и другите държавни разходи. По официални данни в Европа днес живеят 750 милиона народ, като отчетеш по религии броя забележи не процентите, като закръглям числата за по просто. Над 400 милиона заявяват, че не вярват в бог и са атеисти. Другите 350 милиона се разпределят по религии, като 260 милиона са християни /католици, православни, протестанти/, 50 милиона служат на различни от мюсюлманството и християнството /други религии/, а само 40 милиона от тях са мюсюлмани. Това ще рече, че от цялото европейско население само 0, 5% са мюсюлмани и това се шири в медиите като голям проблем. А че 15% от градското население на днешна България са ниско образовани цигани живеещи колиби не е чак такъв проблем и според Европа ние бихме могли да ги интегрираме, като се има предвид че отделно имаме над 10% мюсюлманско население.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 23c3efbb9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Н 5, сaмо едно въпросче пък имaм aз към теб, ( не съм aвторa) ти чaдо, зa испaнскaтa инквизиция чувaл ли си? A? Що се изкaзвaш неподготвен? Могa дa посочa десетки примери, но ми се струвa твърде мaлък кaпaцитетът ти зa възприемaне нa информaция.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 776e67b28d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Не е важно колко процента от терористичните актове са извършени от мюсюлмански радикалисти. По-важно е какъв е бил общественият отзвук сред населението от другите религии. А най-важното според мен е, че така наречените "мирни" ислямисти спокойно наблюдават действията на техните войнствени братя и неправейки нищо срещу тях реално ги подкрепят. Аналогията с убиеца от Норвегия е абсолютно несъвместима, защото нито един нормален човек тогава не подкрепи хладнокръвното убийство на тези деца по каквато и да е причина. Защо "мирният" мюсюлмански свят не тръгне на демонстрации срещу ислямска държава (така както се бунтуваха и убиваха срещу няколко смешни карикатури във Франция)? Тихата подкрепа за тези изроди не говори за толерантност. Трябва да се направи нещо срещу този вид самоубийство наречено религиозна толерантност, защото в момента тя е само еднопосочна. Струва ми се, че ислямизма не иска да приеме други религии, защото му отърва да води завоевателни войни, да граби, убива и плячкосва. Кога ще протестираш срещу това, авторе?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 8b78f92fa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Грандиозен скандал гръмна в Саудитска Арабия. Мюфтията позволи на мъжа да изяжда жена си в краен случай на глад, съобщиха арабските медии преди ден, установи Фрог нюз.

Според писанията Ал Алшех наскоро издал нова фетва, която позволява на мъжа да изяде жена си. Към канибализъм, обаче можело да се прибегне само ако мъжът гладува до такава степен, че животът му е под заплаха. Нещо повече, мюфтията обяснил, че може да се отрежат само части от тялото, но изяждането на целия труп не е изключено, само ако мъжа го грози смърт. За да защити тезата си, Алшех обяснил, че по този начин това ще послужи като доказателство за саможертвата на жената и уважението към съпруга й, както и желанието на самоотвержената съпруга телата им да станат една плът.

Тази фетва предизвика истинско брожение в арабския свят. Щом скандалът се разрази в медиите, на мюфтията било светкавично наредено да отрича, че е издал подобна заръка.


За какво говорим?

РЕФОРМИРАЙТЕ СЕ! Просто живеете в друг свят.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 03dfd8d678
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Това е целта на древните египтяни... ако някои схвана какво имам на предвид

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 3bd72c7d24
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   19, мирните мюсюлмани непрекъснато протестират срещу подобни атентати. Само че няма медиен отзвук. Затова и средностатистическия човек няма от къде да го знае и остава с такова впечатление. Но няма как това да се толерира от нормален човек, защото и в Близкия Изток (вкл. мюсюалманите) отдавна са пропищели от терористите. Така че никой не ги толерира. Дори имамите на всички държави след всеки атентат се разграничават от подобни разбирания и заявяват, че това не е никакъв ислям, за какъвто претендират тези радикалисти. Никоя официална религия не толерира насилие под каквато и да е форма, при какъвто и да е повод. Не това е замисъла на религията. Друг е въпроса, че се използва с нехуманни цели от недоброжелатели.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 8a8ec259d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Авторе, тези проценти, които си цитирал, са абсолютни глупости, но аз няма да се занимавам с тях, а с нещо друго. За мен проблемът (моят проблем) с мюсюлманите е, че сте много злопаметни и отмъстителни!!! Ние, християните, колко поводи имаме да идваме в селата в България, където не можеш да чуеш българска реч, и да почнем да си отмъщаваме за турското робство, за униженията, на които сме били подложени в продължение на 5 века, за издевателствата над невинни българи? ! Да, ние ги помним тия неща, но ти, авторе, удобно си ги пропуснал, когато си се питал, защо сме предубедени спрямо вас, мюсюлманите! Помним ги, но не отмъщаваме. Но снощи съобщиха, че църквата в Сопот е нападната и иконите са изгорени. Защо е трябвало да се осквернява Божия храм? ! Защото сте отмъстителни, авторе!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 5738174e0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Ценностите (ако можем така да ги наречен), които има Ислямска държава не граничат с нищо човешко.

Поздрави, Узунов

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 3bd72c7d24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   23, процентите са официални статистики. Не съм си ги измислял аз.

А за отмъстителността не знам кой е отмъстителен, но аз конкретно не съм. Никога не съм дори мразел някого заради етноса му, а съм имал повод да го правя, защото съм обиждан без причина. А да не говорим, че семейството ми е било репресирано по време на възродителния процес, но аз пак не храня омраза, защото знам, че нормалния средностатически българин няма нищо общо с това. Нашите са ми разказвали за зверставта тогава, за убитите, за изчезналите, за общите гробове. Но знам, че това е дело на една неморална система.

Имало е дни не съм ходил на училище от страх, защото бях тормозен, без дори да съм казал думичка на някого. Това също съм го спестил.

Така че възродителния процес също съм го спестил, понеже гледам, че намекваш някакви неща.

Пак ще го кажа - аз лично не съм правил атентати и не съм колил и бесил никого. Не мога да нося отговорност за неща, станали преди да съм бил роден.

Ако тръгнем да нищим кой е отмъстителен и кой не, е все едно да питаме кое е първо - яйцето или кокошката. Защото има репресирани и от двете страни, нали се сещаш? Трябва да се върнем назад чак до кръстоносните походи, за да разберем кой е бил първи и кой на кого всъщност е отмъщавал.

Точно поради тази причина не споменах за репресии и отмъщения. Идеята ми беше, че хората веднъж завинаги трябва да спрат да живеят в миналото. И другото - да спрат да обобщават. Защото не могат примерно 98% от дадено общество да носят отговорност за останалите 2% психопати. И трето - не е редно да се раздува всеки атентат на мюсюлмани, а да не се обръща никакво медийно внимание на останалите атентати. Или няма да се отразяват изобщо, или ще се отразяват всички. Останалото е долна манипулация. И не само атентатите, ами и добрите дела трябва да се отразяват. Такива има много, ама не се отразяват.

Много ясно, че ако от последните 100 новини за мюсюлмани, 99 са за атентати, ще имате грешно мнение. Много ясно, че ако от 100 отразени новини за атентати, 99 са на мюсюлмани, ще имате грешно мнение. Само че мислете малко, не се доверявайте сляпо на медиите. Защото аз много, а много силно се съмнявам, че няма някаква тенденция, която им се диктува отгоре.

Това вече се прави с години и това не е никак добре, което става. Да не говорим, че въпросните терористични организации са създадени с подкрепата на християни. Публична тайна е, че ИДИЛ бяха подкрепяни и финансирани от америакнците при борбата срещу Асад. Само че сега нещата се обърнаха срещу тях. Макар че те и така си правят бизнеса с оръжия.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 96e540b0e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Всяка религия е инструмент. Вярата е важна и делата на човека.

И христианите не ми ги хвалете. Преместихме се в едно градче (в чужбина сме), където не искат детето в детската, защото не им е от сектата. Колко христианско, а? Да не говорим, че пасторът им казва за кого да гласуват! Овце.

Миролюбиви били. Поне като имате интернет, използвайте го и за четене, не само за писане. Такива зверства в името на Христос ВЕКОВЕ наред. Аз не знам друг такъв случай в човешката история.

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 94c4429614
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   24, съгласен съм. Но пак ти казвам, че аз както и огромния процент мюсюлмани, не споделям тези "ценности". Знаеш ли какво е казал Мохамед за Джихада? "Най-добрият начин да практикуваш Джихад, е Джихад на думи и борбата срещу дявола в теб самия".

Това, което практикува ИД, е всичко друго, но не и Джихад. Не е, защото те не само не се борят с дявола в тях самите, а напротив - те му служат. Това е някаква изродена и преиначена форма на Джихад, която е тотално различна от оригиналната идея на Джихада.

Като малък ходих на молитва в джамия, както и за да изучавам Корана, и никой по никакъв повод не е говорил против другите религии. Дори ходжата казваше: предпочитам да общувам с вярващи, без значение каква им е религията, отколкото с неверници (разбирай такива, които се отричат от Бог).

Когато баба ми почина, свако ми (мъжа на леля ми), който е християнин, дойде при ходжата и смирено го попита дали е добре дошъл на погребението. Ходжата му отговори: Не ставай глупав, синко. На другия свят няма мюсюлмани и християни. Там всички сме равни пред Бог.

Поздрави от автора

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 51cedf4075
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   Авторе вероятно си мюсюлманин защитаващ религията си. Я ми отговори тогава защо:
1. Където има Ислям няма цивилизация? Можеш ли да ми посочиш една ислямска държава на планетата, която да е развита и цивилизована.
2. Защо Исляма е религия без сила, и всички ислямски страни винаги са били невзрачни и от третият свят? Докато всички велики сили на света без нито едно изключение са християнски! Задавал ли си си въпроса как е можело навремето една малка островна държава като Англия, която е била най-християнската, да има силата да колонизира цели континенти и огромни държави като Индия и Китай?
3. На какво се крепи религията Ислям? На измислен Бог. А на какво се крепи религията Християнство. На реален Бог, бил сред хората доказал силата си да връща мъртвите към живот и възкръснал след смъртта.
4. Защо ако Исляма беше чиста религия Корана се използва за направа на черна магия?
4. А колкото до тероризма не ни обяснявай че най-многото терористични удари не са от мюсюлмани. Единственото хубаво в случая е че бъдейки мюсюлмани те нямат силата и умствените възможности да проявят омразата си напълно, а това което успяват да постигнат е само една малка частица. Силата на Исляма е в несериозното отношение на Християните към религията им. Ако България не се беше отнасяла навремето несериозно към религията си Турция никога нямаше да я победи, и щеше да е велика сила сега като всяка друга християнска страна на света. Това е механизма! Християнството е единствената истинна религия, благословена с това да властва над света, но тези които се отвърнат от нея, и не спазват посланията и, остават без сила! Да не забравяме че пътя към ада е осеян с добри намерения. Типични примери в днешно време са предимството на демокрацията пред религията, приемането на чуждите религии в обществото, неизучаването на християнската религия в училищата, толерантността към разврата и много други неща. Севремените "християни" сами си теглят ножа! БЪЛГАРИ НЕКА НЕ СМЕ КАТО ТЯХ!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: d3fca7784a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   29, щях да тръгна да ти отговарям, но такива въпроси може да зададе само доста неосведомен човек и реших, че няма смисъл да ти отговарям. Извинявай, но на мен ми е под достойнството да отговарям на подобни въпроси, мислех, че водим интелигентен диалог, поне уикипедията да беше отворил, преди да пишеш глупости. Да не говорим, че те нямат нищо с дискринацията, на която сме подложени и изобщо с идеята на темата. Прочети си коментара още веднъж, та белким се усетиш какви глупости си написал. Ако не се, пиши пак и ще ти отговоря по същество.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 3c963a6d57
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Аз съм българин, християнин и също ми е страшно неприятно да чета такива хора като коментар 29. Добре. Англия имала колонии, заради християнството. Ами и Османската империя е стигнала до Австрия. И двете религии са били използвани за власт. Европа днес не се управлява от църквата, ами от ''демократични'' или финанови системи и атеисти най-вече. Защо ислямът обаче взима преднина, особено у нас? Aми защото няма толкова религиозни християни. Строят се джамии, а българите не строят църкви, защото са повече атеисти. Против съм ислямизацията, защото много от неграмотните хора се манипулират изкуствено именно чрез ислям.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 995819f226
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Тук се стига до крайности и до откровени теологични безсмислици, ще ме извиняват коментиращите. Това, което пречи на исляма е нежеланието му да се реформира във времето, това е пречка и на християнските деноминации, но те по-гъвкаво приемат предизвикателствата на времето. Приемете, че тази свръхсила на която всички вярващи се кланят е една и е крайно порочно и грешно да има толкова много религии, които се домогват към превъзходство над останалите, като се стига и до крайности, граничещи с варварство и изтребление на друговерците. Та проблемът на исляма е, че се движи няколко века назад в развитието си и затова е положението на друговерците и на жената е на ниво 17 век в разбиранията на тази религиозна доктрина. При това друговерец е всеки който не извършва точно тези безсмислени ритуали, които вярващият извършва всеки ден. Мислите ли, че тази свръхсила, която е еталон на бога има нужда от това, за да се чувства по-добре? Едва ли:) И така ислямът си спечели една изключително неприятна слава сред хората по света, които просто искат да живеят без страх за живота си от някой, който не уважава не просто религията им, а правото им на живот. И да, понастоящем се оказва, че не всички мюсюлмани са радикализирани сеещи смърт фанатици, но пък всички радикализирани сеещи смърт фанатици са мюсюлмани /или почти всички:)/. Редно е останалите мюсюлмани, които искат религията им да бъде уважавана и да се реформира към по-добро във времето да унищожат радикалните елементи сред тях, да покажат на останалите религии, че заслужават доверие. И нека тези мюсюлмани, които пишат тук помислят над това, нека когато видят, че сред тях някой пръска пари, за да проповядва джихад и постулатите на ИД, да предават информацията на МВР, за да защитят обществото и религията си от подобни екстремисти. Наясно съм, че това са редки случаи, че това с пазарджишките цигани е по-скоро смешно, отколкото реална заплаха, но всъщност е резултат от целенасочено финансиране от радикалисти.
И така, работа на самите мюсюлмани е да се борят с радикалния ислям и не забравяйте, че тази свръхсила, която наричате Аллах е същата, която други наричат Бог, Йехова или Буда, но само алчната човешка природа е създала различните деноминации, за да се управляват по-лесно хората по места, истинският бог няма нужда от това някой да му се кланя и славослови, достатъчно е че вие съществувате и сте част от него.
М, 37

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 4c454ec4bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   От 29 до 30

И кое по-точно е неосведоменото в коментара ми? Всичко което съм споменал са факти! Както се казва в телевизия Алфа"истината не винаги е удобна"! А колкото до другите коментари-първо религия не се реформира във времето! Второ строенето на джамии в християнска страна чрез протекцията на властта е пряко нарушение на първата божия заповед която гласи "Аз съм Бог твой ревнив. Да нямаш други богове освен мене, не им се кланяй и не им СЛУЖИ"! Ето това е ножа който сами си теглят християните! Един от многото заедно с разврата и неизучаването на християнсквото в училищата! И си набийте в главите, че има само две сили-поднебесните и Бог! А Бог има само един стандарт при хората и той е Христос! Единственото което може да си навлечете чрез другите религии е демонично въздействие! Ако искате източници мога да ви извадя много и сериозни!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: a91238de83
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Много малко българи познават исляма, а тука виждам доста абсурдни коментари. Дори и турците в България, които са мюсюлмани нямат представа за ИСТИНСКИЯ ИСЛЯМ. Първо това, което прави в момента "Ислямската държава" е пълна измислица от анти ислямисти. Предполагам, че 90% от коментиращите не са прочели дори един абзац от Корана, а са тръгнали да коментират религията. Младото поколение вече е отдалечен от религията, за съжаление медиите са виновни за това, показват само убийствата, които са изпълнени от т. нар. "религиозни хора". За християнството не желая да коментирам, но ислямът е повече свързан с науката, отколкото политиката. Моля не коментирайте като не знаете какво коментирате.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: fa17095e42
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   32, ами обясни го всичко това на фанатизираните идиоти, повечето от които са си направо неграмотни, да не говорим да могат Интернет да ползват, да се информират и да си изградят някакво собствено мнение по въпроса...
И аз се водя православен християнин, но изобщо не се чувствам такъв. И атеист не съм. По-скоро будист някакъв може би... И въобще са ми смешни и крайно неприятни тези хора, които залитат по някакви религии, и още повече да се фанатизират и радикализират по тях... за мен те са ниско-интелигентни и духовно нисши. Това да желаеш и да причиняваш смъртта и страданието на друг човек за мен е крайна форма на неосъзнатост и на неразбиране на основни духовни закони, като този на Кармата, например.

Авторе, въпросите са ти безсмислени. Докато седиш на това духовно ниво, на което си ги задаваш, дотогава ще си ги задаваш без да получиш отвън или измислиш самия ти никакъв смислен отговор. Все едно да питаш защо Земята е кръгла или защо водата е мокра.

И не ми обяснявай, че ислямът е мирна религия. То не е и въпрос на ислям или на християнство, а до духовно ниво и духовни качества на хората, които се увличат по подобни религии и лудости. Факт е, че ислямът обединява хора с ниско духовно и интелектуално ниво, в противен случай те биха надживели увлечението си по него и чувството си на принадлежност към него. Това е религия на масите, на ниско развитите, на неграмотните, които си въобразяват, че света им принадлежи, че всички достижения на цивилизацията са всъщност техни достижения, и че ако избият всички християни ще продължат да си живеят по същия начин, и даже още по-добре, понеже няма да има кой "да им мъти водата"... Предполагам това са разсъжденията и на ПАРАЗИТА, или на туморната клетка, която смуче безогледно ресурси от гостоприемника, но понеже е ниско-осъзната изобщо не може да разбере, че загине ли той неминуемо ще загине и тя... Изобщо цялото това "развитие на исляма" и на ислямските общества се дължи главно на 2 фактора:

1) че по-голямата част от световните запаси на НЕФТ се намират на територията на ислямски държави, което осигурява на местното население (засега) почти неограничен финансов ресурс и достъп до достиженията на цивилизацията и
2) че по-работливите мюсюлмани намират радушен прием като РАБОТНА РЪКА в напреднелите западни общества, което включва добро заплащане, социални осигуровки, живот в приятна и уредена среда и т. н. и т. н.

Ако не бяха тези 2 фактора, мюсюлманите щяха да живеят още в Средновековието и никой нямаше и да е чувал за тях дори. Щяха да си карат талигите, гемиите и да си строят коптори подобно на нашите цигани, без образователна система, без здравеопазване, да не говорим за комуникации, компютри, може би без електричество дори.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 3bd72c7d24
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   29, не мислех да ти падам на нивото, но щом настояваш, ще ти отговоря, макар че не виждам смисъл да го правя, понеже пак ще ми търсиш под вола теле.

"Можеш ли да ми посочиш една ислямска държава на планетата, която да е развита и цивилизована. "

Ако говорим за икономическо развитие, можеше да влезе в Уикипедията и да видиш, че в първите 5 държави по БВП на глава има 3 мюсюлмански държави. Катар (1 място), Бруней (4) и Кувейт (5). ОАЕ са на 7, а С. Арабия и Бахрейн на 11 и 12. Ако настояваш, ще ти дам и линка.

Ако говорим за индекс на човешко равитие, което включва ОБРАЗОВАНИЕ, качество на живот, продължителност на живот и т. н. тези страни са в топ 50, някои в топ 30, за сравнение България е на 58-мо място.

Дори една Турция се развива най-бързо икономически през последните години. Имат едни от най-модерните клиники, скоростни влакове, модерни мостове, най-развития туризъм, летища в самото море, както и строят тунел под Мраморно море. Заплатите им са 3 пъти по-високи от нашите, при положение че цените са (почти) същите като нашите.

И далеч не всички християнски страни са развити, само виж Африка и част от Латинска америка (те между другото са най-ревностните християни).

Всичко това отговаря и на селдващия ти въпрос.

И все пак какво общо има това с дискриминацията. Какво значение има колко е развита примерно С. Арабия с отношението към мен.

Какво значи "измислен Бог"? Бог не е измислен и е само един. Как така еди кой си Бог е измислен, а еди кой си не е. За твое сведение Бог не е белобрад старец на небето, а самото ни съзнание, самото битие, заедно със законите, по които изрзява и развива себе си.

Корана се използва за черна магия само от шарлатани. Самата религия осъжда врачуването, магиите и тем подобни. Не нося отговорност за шарлатани, злоупотребяващи с наивността на хората, макар и под религиозен предтекст.

Кокото до статистиката на атентатите ти не можеш да си наясно, защото съдиш само по медиите и още по-лошо само тв Алфа. Само че не всичко, което се случва, се отразява, още по-малко обективно. Ти няма как ад знаеш всичко. Има си органи, които се занимават с разкриване на атаките и те си имат официални статистики. Аз съм ги цитирал по-горе, ако не ми вярваш си ги намери сам. Но цифрите са си такива и твоето несъгласие няма да ги промени.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 995819f226
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   Както отбелязах вече религиозният фанатизъм не води до нищо добро, няма значение от деноминацията, 34 е доказателство, че и сред християните има крайно нетолерантни хора и докато е така светът няма да тръгне към по-добро. 35 пък продължава да стои отстрани и да подкрепя ролята на исляма като вечно неразбрана, обидена и онеправдана религия. И това не помага. И все пак мисля, че всички сме наясно, че религиите всъщност водят до едно изкуствено разделение на хората по света, представете си, че ги нямаше, че всички бяха наясно, че има една свръхсила създател на света и толкоз, като тази сила не изпитва необходимост нито да й се кланят, нито да я славословят и да пеят в нейна чест, още по-малко пък да убиват или да правят жертвоприношения. И защо да и е всичко това? ! Помислете колко много едноклетъчни живинки има по този свят, дали ако знаете че има там няколко милиарда чехълчета или зелени еуглени /това са най-популярните видове познати ни от учебниците по биология:)/, които ежедневно ви се молят и ви боготворят, ще промените нещо в битието си. Едва ли:)
Т. е. напъните на всички религии и техните религиозни водачи са за облаги, НО на този свят и в този живот и то от последователите си. Ще идете днес в църквата, ще си дадете левчето за свещ или друга безсмилица, ще идете в джамия - ще дадете милостиня, ще извършвате внушени ви дела от религиозните водачи и тихомълком ще бъдете използвани в голямата геополитическа игра, като най-нискоразрядни пионки, разбира се:)
М, 37

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 8b78f92fa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

39.   n 37, изброените държави се издържат на 100% от продажбата на природни ресурси и изкопаеми :)
Не това прави една държава РАЗВИТА.
Но както и да е - живей си живота, бъди светски човек и никой няма да има проблем с теб - бъди фанатик и вече има проблем.
България е на 58 място по стандарт на живот от над 160 държави, отделно да на говорим колко места по света има, където няма и кой да направи статистиката. Отделно България е спокойна, нямаме войни, имаме изградени обществено образование и здравеопазване БЕЗПЛАТНО за всички (включително и жените имат достъп до него и имат право да карат кола).
Нямаме никакви ресурси и през последните 600 години сме имали 500 години Османско „присъствие“ и 50 г. комунистическа диктатура.
Направо България е уникална държава, защото като феникс успява да изниква от пепелта и ти нямаш право изобщо да сравняваш някакви държавици, които до вчера са гладували и са яли камилите си и са имали късмет, че са имали петрол - като им спре петрола, ще потънат там, откъдето са дошли и може би (не е сигурно) само Дубай ще има някакво значение.
България я има от 681 г., а според някои историци и преди това и е надживяла Римската империя, Византия, няколко Свещенни римски империи, Австро-Унгария, СССР и още толкова „велики“ империи и държави. Ти се гордей, че си част от тази държава, от нейния народ, защото и още един късмет си извадил - ние сме МУЛТИЕТНИЧЕСКА държава - т.е. никой не ти иска арийски произход като в Германия (до ден днешен) или еди какъв си произход, за да си български гражданин. Нямаш тук проблем да си етнически турчин, циганин, потомец на кръстоносци, потомец на пирати (Черноморие), потомец на виетнамци, гърци, власи, и така нататък - у нас етносът не е тема, религията е лична тема и никой не те дискреминира заради нея при 10 % мюсюлмани и еди какви си в страната (60% са атеисти мен ако питаш).

Българите сме си запазили езика, религията по време на МЮСЮЛМАНСКОТО „присъствие“, когато масово са ни колили и бесили и ти искаш едва ли не да ти се кланим, защото си мюсюлманин? Ами извинявай - у нас нямаш повече права от другите.
Е, отиди на Запад- там ще намериш глупаци (не е сигурно)...
Живей си живота, никой нищо не ти казва - факт е, че не можем да заличим 500 г. история и мюсюлманите имат право да си живеят в нашата страна, защото са част от нея, но моля те - не търси просто повече от търпимост.
Аз съм израстнала с помаци, някои дори изповядващи религията си, нямам проблем с тях, но до тук. Ако те имат проблеми с мен, вече ще имам проблем с тях.
Познавам например хора, които си забулиха жените заради 350 лв. арабски пари и си изпратиха децата в мюсюлмански училища, отделяйки ги от светското образование, защото имало безплатно...е, с такива определено имам проблем
Ти докато си пращаш децата в нормално училище, жена ти работи и се облича като нормален човек, има право да кара кола, да ходи на лекар и тем подобни, не я биеш, не участваш в терористични акции и не ревеш с мегафон от някой балкон обедната си молитва - нямам проблем просто.
Защо ТИ търсиш проблем с нас като ги нямаме (освен ако не правиш горните неща)?


Живей си, изповядвай си религията си, пости си, моли се по 5 пъти на ден без обаче да се правиш на интересен, така както и аз няма да тръгна да размахвам тамян пред носа ти и да надувам с мегафон църковна музика...не се занимавай с терористи, не ги подкрепяй финансово - не е толкова много желано, нали?
Отделно и ние трябва да се съобразяваме, разбира се, например с елементарни неща като свинското месо в детски градини, посещавани предимо от мюсюлмански деца - имат тук право хората. Не ми е проблем това. Не ми е и проблем човек да си учи и да си говори на майчиният език (напротив - трябва да има БЕЗПЛАТНО СИП по турски, ромски, там всички езици), но когато се пробва да ми го наложи като задължителен в училище - ами имам проблем както и имам проблем да провежда политическа агитация за БЪЛГАРСКИ парламент на този език и имам проблем когато хора - български граждани, вместо да работят за общата ни родина, да ми пропагандират разни чуждестранни красоти - Турции, Германии, Франции, какво остава за „лудите“ араби. Живей си, работи за Родината - обичай и други държави, но Българищ ТРЯБВА да е номер 1 за теб, не номер 58, ако искаш твоите деца да имат бъдеще у нас.
За Бога, това сме 7.5 милиона човечета тук, половината са пенсионери, инвалиди и деца, ако почнем да се делим и по религия и етнос - ще умрем от глад буквално.

Говори си майчиния език навсякъде като искаш - нямам проблем, но когато искаш да си част от българският държавен апарат, моля - говори на български по време на агитации, за да те разбират всички избиратели. Ти така можеш да тръгнеш да проповядваш на площада и тероризъм теоретично. Не ми пречат турско и така нататък говорящи в обществото - да са ми живи и здрави да си говорят езика, но от турци знам, че не говорите книжовен турски, а някакъв диалект и сте неграмотни на турски език. Ами къде спите - направете си школи по езика, научете се да пишете и четете първо, за да не се излагате...после гледайте религии и тем подобни. Запази си корена - нямам против! Бъди горд турчин, но не забравяй, че си БЪЛГАРСКИ гражданин на първо място.

Ей това са ни проблемите с вашата религия- отказът от светски живот, да сте част от нашия народ, да сливате светски живот с религиозния, положението на жената и отделянето на децата от светското образование.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 8b78f92fa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   Ей от такива хора се възхищавам, няма религия тук, няма етнос - ей тази жена ще я прегърна и целуна, с радост ще я имам за снаха и така нататък!!!


Послание от една туркиня: „Драги ми ДПС, престанете да промивате мозъците на бедните хорица. Те не са играчки. “

"Гласувайки за ДПС българските турци изгубиха надеждата да живеят спокойно в България. С вашия електорат, драги ми ДПС, насадихте изкуствена омраза между българи и турци. Лошо ли ни беше, когато българите толерираха езика ни и ни разрешиха да го изучаваме като свободно избираем? Но не, вие искате той да е задължителен. Лошо ли ни беше, когато ни отвориха джамиите и си изповядвахме религията? Но, не, вие сложихте мегафоните и ги надухте до максимум децибели да дразните християните. Лошо ли ни беше когато България призна пенсиите на двойните граждани в Турция? Какво ви пречи, драги ми ДПС, в този рахатлък? За какво използвате на митинги турския език? Защо събуждате заспалия звяр на българина? Кой ви дава право да говорите от мое име, от името на туркиня, която е против вашата въшлива политика? Кой ви даде право? Циганите, които ги купихте за 20-50 лв. или автобусите от Турция? Говорете от името на циганите и от името на турците, живеещи в Турция.

Не използвайте моята вяра и етнос за вашите кирливи дела!!! Аз съм Български Гражданин с турско потекло и вяра мюсюлманска, а не продажна сган от ДПС. Престанете да насаждате омраза между българи и турци!! Вършете си работата, за която ви плащаме с нашите данъци и с нашия труд. Оставете българските турци да живеят в мир със своите съседи и приятели! Оставете ни на мира!!! “

Публикуваме посланието на една туркиня, която нашумя със своето отворено онлайн писмо. Тя дръзна да се противопостави на ДПС. Защо? Фатош Камбешева пред екип на Lentata. com

Ето, евала мога да кажа!

А такива като Автора са просто вредни елементни, които се пробват да ни разделят като народ и да ни попречат заедно да водим светски и нормален живот в НАШАТА ОБЩА България.
Може да е 58ма по богатство в света, но е наша.
На който не му харесва - Терминал 2

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 3bd72c7d24
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   "изброените държави се издържат на 100% от продажбата на природни ресурси и изкопаеми"

Норвегия също, Русия също, а Русия дори не е развита, поне не и за мен. Ако в България имаше природни ресурси, пак нямаше да сме развити, просто щеше някой да се офайдоса и население да духа. Самият факт, че там има развитие говори за мъдрост на управляващите. Така че не ми говори колко ресурси имали. Да, имат, но само с ресурси, ако няма морал пак не става.

А и ти не каза дали става въпрос без и със ресурси. Развитието си е развитие. Нима ако е с ресурси, е безсмислено?

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 3bd72c7d24
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   От автора

"А такива като Автора са просто вредни елементни, които се пробват да ни разделят като народ и да ни попречат заедно да водим светски и нормален живот в НАШАТА ОБЩА България.
Може да е 58ма по богатство в света, но е наша. "

Ти сериозно ли го написа това? И защо съм вреден? И как точно разделям, когото и да било. Още повече как мога да ти попреча да водиш светски живот? Покажи ми дори едно мое изречение, с което се опитвам да разделя някого или да му попреча да води живот, който би искал.

Иначе за ДПС съм абсолютно съгласен и те са само още доказателство, че религията и произхода се използват за политически и бизнес интереси. НО истинския замисъл на религиите сякаш избледня. И за това не са виновни самите религии, а някои хора, които злоупотребяват с тях. Визирам разни политици, престъпници, терористи и др. А медиите за съжаление са сътрудници в тези начинания. И няма как да е иначе, защото от там им идват паричките. Иначе трябва да умрат гладни.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 3c963a6d57
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   Аз пък не видях нищо провокативно от Автора. По-скоро авторът изпитва и усеща някаква тъга и неразбирателство от голям процент крайни християни и неграмотни българи националисти и псевдо патриоти. Коментар 39 пък съвсем развъртя темата и изкара България най-велика при положение, че чисто статистически България е най-бедната държава в ЕС и редица Африкански и Азиатски страни ни минават икономически, отделно в момента културата ни се гради от алчни капиталисти и от чалготеките, един от най-разединените народи сме от 26 години по отношение на почти всичко и циганизацията ще ни изсели до последния човек, чисто статистически, унищожихме и природата си. Какво значи цивилизовани държави? На някои демокрацията в САЩ е най-великото, за други в Иран водят нормален живот. Какво значи свобода? Българинът днес щастлив ли е, че може да напусне границата, за да чисти тоалетни в чужбина? Какво е свобода? Начина да си отвориш собствена фирма и да избуташ конкуренцията, без държавата въобще да ти се намесва в живота? Иначе браво за примера на коментар номер 40. Точно така е.

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: d3fca7784a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

45.   36, искрено ме разсмя.

Явно си прочел 2 книжки на Ошо, щом твърдиш, че щом проповядваш религия, автоматично си с ниско духовно ниво. Само че самият факт, че критикуваш нещо, говори, че ти самият не си на високо ниво. Да бешще прочел и Екхарт Толе, който твърди, че щом се мислиш за мислиш за нещо повече от другите (или ги критикуваш) или нещо по-малко от другите, това означава, че в теб говори егото, а не съзнанието. Второто само наблюдава безпристрастно, а на теб тонът ти е някак надменен. Да ме извиняваш, но това не е особено духовно. Самият ти тон не е духовен.

Малко се получава крадецът вика "дръжте крадеца" и е смешничко.

Такива книги съм доста и ми е ясноза какво говориш, само че ти не ги разбираш истински, а си научил няколко изречение и се правиш на духовен. Минал си покрай будизма, ама нищо не си закачил. Не си схванал основната му идея.

Това е като да гониш просветление, но точно защото се стремиш към него да не го достигаш. Защото то не е стремеш, а просто осъзнаване.

Поздрави от автора :)

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: d741337a5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

46.   "Защо християните са предубедени спрямо мюсюлманите? " - защото нищо добро не са видяли в тях, нито в миналото, нито в настоящето. В миналото, мюсюлманите са се отнасяли, не с предубеждение към християните, а направо с омраза, отнасяли са се, както Хитлер се е отнасял към други народи. Припомни си арменският геноцид, припомни си за тракийските българи. Сега вместо да сведете глави, засрамени от безчинствата на прадедите си, вие се надувате като пуяци и се опитвате отново да вредите на България. Искате извинение за възродителният процес, а сами не се извинявате за убитите деца на гара Буново. Каквото повикало, това и отвърнало. Когато станете толерантни към държавата България, когато ДПС се саморазпадне(защото тя дели мюсюлманите от българите), тогава и предубежденията ще отпаднат. Докато това не се случи, никога няма да усетите уважение от българите. Защо не проявите съчувствие, как се е чувствал българина в миналото, а изпитвате гордост от безчинствата над тях? Права и свободи търсите, а къде забравяте задълженията към България, нали тя ви е родина, не Турция?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 3bd72c7d24
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

47.   Автора до 46

Конкретно мен ли визираш с нападките? Всяка втора дума е "вие". Кои "ние", г-жо/г-не? Аз не съм "вие/ние". Има си свестни, има си мърши. Въпросът ми беше защо примерно МЕН КОНКРЕТНО са ме мразили, без дори да ме познават сериозно. Ето това обобщаване ме дразни.

Аз не съм виновен нито за "миналото", нито за арменския геноцид и никой няма право да се държи с мен лошо или да ми търси отговорност. Аз не живея в миналото, аз НЕ търся отговорност за възродителния процес и НЕ искам извинение, защото знам, че КОНКРЕТНИЯ човек, с когото общувам, няма нищо общо. А може и да е бил дете тогава.

Аз няма да свеждам глава за неща, случили се преди моето раждане. Мога да сведа глава и да нося отговорност, САМО ако съм извършил някакво престъпление лично АЗ.

НЕ изпитвам гордост от безчинствата, но и няма да се извиня и да нося отговорност аз КОНКРЕТНО, защото НЯМАМ нищо общо и защото живея в настоящето.

Толерантен съм към държавата и към населението, знам си задълженията и повярвай ми, изпълнявам си ги много повече от 90% от етническите българи. НО ВЪПРЕКИ всичко съм срещал безпричинна омраза и далеч не е само веднъж. Иначе движа с българи предимно, имам много приятели българи. Не говоря за тях, но има и немалък процент, които са изключително нетолерантни и стават особено раздразнителни, само като чуят турско име. А това, че аз съм допринесъл за обществото много повече от тях, няма никакво значение.

Излишно е да казвам, че ако българин с българско име и българин с турско име кандидатстват за работа при равни други условия, на 90% избират с българското име. Виждал съм го нагледно неведнъж. Дори с турското да е малко по-подходящ, е малко вероятно да се спрат на него. Това донякъде е и хубаво, защото някои турци имат по-голям стимул за бизнес.

Не говоря за мен конкретно, аз съм си добре в това отношение, понеже съм си разработил работа, колкото да си изхранвам семейството. И между другото за разлика от 90% от българите не крия данъци и осигуровки. Защото се чувствам отговорен за обществото. Макар че това ме прави по-малко конкурентен.

Но пак предпочитам да съм честен и смятам, че така е правилно. Но ме е яд, някой Ганьо да дойде и да ми говори, едва ли не че аз съм супер вреден за обществото, като той дори не си хвърля боклука в контейнера, а го мята през терсата направо.

Дори тук в кометарите има мнения, че съм вреден и опасен и съм пречел на светския начин на живот, което не се базира на абсолютно никакви аргументи и цитати. Никъде по никакъв повод тук не съм споменал и едно такова изречение. Посочете ми го, ако греша. И на какво основания по дяволите, за какво са тия предубеждения и как да не се чувствам обиден?

Нямам намерение да променям ничие отношение. Само едно ще ви кажа - първо опознайте човека и тогава го съдете, но по делата му и по качествата му, а не по името му, религията му, произхода му.

ТОВА беше цялата ми идея с този глупав шибан пост. НЕ ОБОЩАВАЙТЕ, защото е обидно за хората, които не попадат във вашите рамки и стереотипи за съответните хора. И има хора, които са полезни на обществото, но когато ги нагрубят няколко пъти ей така без причина само заради някакви стеротипи, се настройват против страната, особено ако ги избачкат заради такива глупости и не им дадат възможност да са полезни.

Губим и "ние", и "вие" от цялата работа. Ама някои предпочитат да губят, само и само да си покажат ганьовщината.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 2ad04c742d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

48.   Н 29, aвторът не искaше дa ти пaдa нa нивото, но мен не ме бъркa. Я, тук от ниското дa те попитaм, дa ми поговориш зa Вaтикaнa.
Ще ти кaжa aз кaкво знaм, a ти допълни.
Зaхрaнвaни сa от мaфиятa!
Еднa от нaй- силните рaзузнaвaтелни служби имaт те!
Педофилските скaндaли.
Те сa кaтолици, мм... силно религиозни кaзвaт.
Дaвaй, плюй инфо, a? ! Що тaкa aджебa? Знaчи ли, че и ти кaто християнин си тaкъв? Пей! Кaкво пише в библиятa, a? Товa ли? Всички християни ли сa тaкивa?
Aвторa е явно умен мъж, нaчетен, него не можa дa вържеш, не можa и дa го обидиш, пробвaй с мен, убеди ме!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 59616a720d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

49.   Искрено благодаря на автора за темата, благодаря и за дозата здрав разум. Най-накрая човек с реален поглед над нещата. Напълно съм съгласна с тезата и поздравления за солидната обосновка, така се изказва мнение. Браво и дано повече хора достигнат до тези изводи, а и по-възможност по-скоро.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: a121c506df
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

50.   Авторе, темата ти е чисто провокативна. В Библията пише, по делата им ще ги познаете. Отнася се за свети хора, но това с пълна сила важи и за простосмъртните, наистина делата са важни а не празнословието. Ако си правил само добро, никой няма да има предубеждения към тебе, но ако продължаваш с това-"Но ме е яд, някой Ганьо да дойде и да ми говори, едва ли не че аз съм супер вреден за обществото, като той дори не си хвърля боклука в контейнера, а го мята през терсата направо. " С това"някой Ганю", мислиш, че заслужаваш уважение? Ако така се и държиш в обществото, не очаквай уважение. Уважението не се постига с наглост и високомерие, а с показани добри дела, не с хленчещи теми.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: a121c506df
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

52.   Авторе, №46 съм. Понеже се обръщаш конкретно към моят пост, като възпитан човек се чувствам задължен да ТИ отговоря, дали модераторите ще ми позволят това, не знам, това зависи от тях. Питаш защо пиша "вие"-отговарям ти. " Вие" е форма за определяне на множество от хора и учтивата форма за обръщение към непознат човек, какъвто си "ТИ"(щом искаш конкретно към тебе да се отнасяме). Погледни заглавието на темата си, но и аз ще ти го припомня-"Защо християните са предубедени спрямо мюсюлманите? " Питаш защо са предубедени към мюсюлманите, а не защо са предубедени конкретно към ТЕБЕ. Както вече писах, "Вие" и "Ние" са определения и обръщения за(към) множество от хора. Дано си го разбрал. Понеже въпроса ти е за цялата общност мюсюлмани, затова и отговорите са многообразни и обхващат цялостно съвместното съжителство между християни и мюсюлмани. Или ти искаш избирателно да се отговаря, само който ви хвали, тези постове да се пускат. Питаш с какво вредите. Да сте се включили в празнуването на национален празник на България? Да сте признали и празнували поне един път 3 март, поне знаеш ли какъв празник е? Даваш примери за толериране на българи при назначаване на работа, а знаеш ли, че преди "демокрацията", мюсюлманите имаха привилегията"облекчено влизане в университетите. Имаха квоти и за едно място се състезаваха 3 кандидати, а при българите, за едно място се състезавахме 10 човека. Това малко ли ви е. Знам го, защото точно тогава кандидатствах и го изпитах на гърба си. Как да сме толерантни, когато знаем(даже съм виждал), джамия построена върху основи на християнски храм. Сега затова не искат да се правят разкопки около джамии, защото точно този факт ще излезе наяве. Най подлото е, че мюсюлманите претендирате за разни вакъвски имоти, като на всички е ясно по какъв начин е раздавана земята в онова робско време. Тогава никой не е имал частна собственост, всичко завоювано е на пашата и той е раздавал земя, но не своята, а българска, завоювана с ятагана. Кава наглост е, сега да се претендира, тази земя отново да стане турска!? Не стига, че имате възможност да се молите в тези нечестно направени джамии, а искате и земята българска да вземете, това ли е доброто което правите за България? А още по нагло е, че сложихте умишлено тези говорители на минаретата. В миналото с говорители ли са били? Спомням си като малък, горе на минарето се качваше имама и лично отпращаше молитва, сега каква е тази пародия? Не е ли това нарочно, опитвате толерантността на българина докъде ще стигне, е усетил си я. Затова не се чуди защо българите са предубедени, защото сте нагли и неблагодарни, защото не оценявате българската толерантност. Пренебрежението получава пренебрежение, ето това е. А за вашата толерантност, отиди в район където преобладават мюсюлмани и виж там колко са толерантни към българите, не ти говорят даже на български. Навремето бяхме по работа в Кърджали, решихме да пием по едно кафе в барче към хотела им, за мое учудване, когато сервитьорката дойде, ни попита на турски какво ще желаем. Аз се съписах, да не съм попаднал в Турция. Гледам я изненадан и чак тогава ни попита на български. А знаете, че той е задължителен и официален за страната ни. Не е ли пак нарочно искането да се говори на турски? Та кой го е забранил да се говори в къщи? Там ако искате и на китайси си говорете, но на обществени места е задължително на български, за да го разбират всички. Местан излиза с мотива, че старите не разбирали българският. А защо? Нали образованието е задължително, нали са ходили на училище, не са живяли в средновековието. Всичко се прави нарочно и то против българските закони, ето с това ВРЕДИТЕ и затова получавате пренебрежение, затова християните са предубедени към мюсюлманите. Което повикало, това и отвърнало!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 87f1353045
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

53.   Н 46/52, дaвaш ли си сметкa, че мисленето ти не е просто криминaлно, a екстремистко? ! Фaнaтично. Крaйно.
Зa твое сведение "земятa бългaрскa " отдaвнa е продaденa и не турците, спокойно, други ще сa " Aгите и Бейовете ", някaк сaмо ти не си рaзбрaл, че Бългaрия отдaвнa не принaдлежи нa бългaрите, включително нa тези от турски произход. Докaто тaкивa бедни мозъци кaто твоят бяхa кaто нa детскa игрa нaсочвaни дa гледaте в еднa посокa, от другa вече я рaзпродaдохa.
Нямa дa е турски зaдникa, който скоро ще целувa цялaтa нaция... то кaкво ли дa обяснявaм.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 3bd72c7d24
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

54.   До 46/51/52

" Вие" е форма за определяне на множество от хора и учтивата форма за обръщение към непознат човек"

"вие се надувате като пуяци и се опитвате отново да вредите на България. "

? !!!

"Питаш защо са предубедени към мюсюлманите, а не защо са предубедени конкретно към ТЕБЕ"

Обобщавайки всички под общ знаменател, много хора ме слагат в някакви си техни стереотипи, в които - моите уважения - аз не се вписвам, както и много други освен мен.

Аз празнувам 8-ми март, както и почитам личности като Левски. Всъщност не знам какво имаш предвид под "празнуване". Ако имаш предвид да пия и да ям кебапчета, да - не празнувам. Но почитам ли го? Да, определено.

Иначе гледам си много вражески настроен/а, което не го разбирам. Признавам, не съм на ясно с вакъфските имоти, но да предположим, че са откраднати. Нима някои политици и бизнесмени не крадат? Тяхното крадене по-безвредно ли е?

"ВРЕДИТЕ и затова получавате пренебрежение"

Аз смятам, че не съм навредил никому, пък каквото си искаш мисли. Имам чувството, че каквото и да ти кажа, ще е без значение с такива разбирания.

А колкото до "провокативната" ми тема. Да, провокативна е. Ако някой ми каже "темата ти не е провокативна", ще му кажа "да, не е". Защото и двамата ще сте прави. Просто реалността отразява твоята вътрешна енергия. Ако ти търсиш провокация, със сигурност ще я "виждаш" навсякъде. Но само за момент се отърсиш от изблиците си на нервност, ще видиш съвсем друга реалност. И ако тогава вече, видиш провокация, то вероятно наистина ще е такава, но в противен случай провокацията си остава само твое отражение.

Много поздрави от автора

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 8c0005ac69
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

55.   №46, какво крайно намираш в пост №52, това, че съм показал само истини ли? Наистина, фактите не са изгодни понякога, особено на тези, които искат да изопачат истината. Посочи едно невярно нещо което съм посочил като факт. Докато държавата се казва БЪЛГАРИЯ, земята й ще бъде българска и такава ще остане, докато има българи. А ти на кой ще целуваш задник(това е твоя мисъл), си е твой проблем, аз нямам намерения да правя това. Живота ще покаже, чия ще е земята, не ти и твоите клакьори.
Авторе, когато те попитах дали участвате в националните празници, разбирай точно написаното-писал съм участвате, а не празнувате. Не се прави на разсеян, много добре ме разбра за какво става дума. Едва ли не, ще се изкараш по голям патриот, от патриотите. Истината е много проста, за да получиш уважение, трябва да проявиш такова, затова и писах, каквото повикало-това и отвърнало. Ако ги нямаше тези провокативни деяния от страна на ДПС, ако ги няма тези неоснователни претенции от мюфтийството, ако ги няма тези дразнещи говорители по минаретата, на никого няма да пречите и ще живеем в разбирателство, всички сме деца на слънцето и имаме място под него. Но ако продължите с провокациите, ако продължите да се капсуловате и противодействате на конституцията, аз поне не виждам почва за толерантни отношения.

 
  ...

1-50 от 76
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker