Все по-малко ми допада виртуалното общуване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Все по-малко ми допада виртуалното общуване
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 1077 пъти
Бихте ли направили почивка от писането по форуми, блогове и ФБ? Преди време в един период изобщо не пишех по никакви форуми, а рядко четях 1-2 форума. Нямах и ФБ. Да ви кажа беше прекрасно. Общувах само с хора, които наистина познавам реално, а не само виртуално. Никой не ме обиждаше и не искаше да ми дава акъл. Сякаш в реалния живот хората по-малко спорят на теми като религия и политика, а онлайн всеки съди и ругае и иска да променя другите. Аз пък съм на мнение, че неща като политически и религиозни възгледи са едни много лични неща, които не е редно да се дискутират с непознати. Все по-малко ме интересува дали Пенчо от някой форум не харесва нещата, които аз харесвам. А това дали гласувам или не си е мой личен избор и не мисля, че Пенчо и Пенка от data.bg или някой друг форум това ги касае. Ако трябва да съм честен, ролята на лъркър повече ми допада, защото тогава не вися толкова време. А и някак си виртуалния контакт не ми е достатъчен, предпочитам на живо. От друга страна в Интернет има доста негативизъм, сякаш хората се сещат да пишат само когато са недоволни от нещо и искат да се оплачат. Дори тук из темите иконката е най-често използваната. Като се замисля колко нерви съм хабил през годините да споря с непознати по форумите и ми става смешно. Загубено време, което можеше да го прекарвам в компанията на приятели например. Не ми се смята колко време съм висял по форуми до сега от както имам нет вкъщи - по няколко часа всеки ден в продължение на 10 години, а се е случвало да имам и 18-часови маратони.

Все повече се замислям дали да не спра да пиша и само да чета форумите, защото колкото по-малко чета и пиша онлайн, толкова повече време имам да върша неща, които наистина обичам и ме зареждат положително. Винаги се чувствам така сякаш форумното общуване ме натоварва. Затова се замислям дали да спра да пиша за постоянно. Вие бихте ли се отказали, ако забележите че писането по блогове и форуми повече ви отнема, от колкото да ви дава? Колкото по-рядко пиша в нета, толкова по-добре се чувствам. Разбира се оценявам полезните съвети, които съм получавал от форуми, особено за покупки като техника и автомобили, но времето прекарано в други, теми като гео-политически, религиозни, за диети (за или против веганството) и т.н. за мен е напълно безсмислено и изгубено, нищо не се печели от такива теми където често има дърления. Научих, че всеки смята, че разбира от политика, икономика, спорт и религия. Но такива теми привличат хора които трудно приемат чуждото мнение и се почва някакъв въргал и затова вече ги избягвам. Защо да се натоварвам и с онлайн драми, при условие че животът поднася достатъчно? Освен това май масово сме станали твърде пристрастени към тях, виждам че много хора не питат докторите, а търсят диагнози от непознати в Интернет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: a25055baca
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Плюеш форумите в друг форум. Интересно.
Всеки си има интереси и възгледи, всеки използва интернет по своя си начин. Като не ти харесва - не го правиш. Казваш, че темите За и Против са загуба на време... твоята не е ли такава? :)

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 6e5fdee49d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Разбира се омръзва писането, коментирането и изказването под разни постове в нета. И не само омръзва, ами направо може да депресера някого. Много хора в интернет представят живота си по начин, по който искат той да изглежда, а не какъвто е в действителност. Това е една лъжа, която те си пробутват само на непознати. А колкото до форумите аз от тях намирам продукти от козметиката, които търся от много време, реални съвети на хора, преживели нещо или просто как да си оправя даден компютърен проблем. Мисля че трябва да си познаваме границите. Да знаем кога да влезем и кога да излезем от линия. Ако умееш да се контролираш интернет ще ти бъде само полезен.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 70e9bfead9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Напълно съм съгласен с автора, напълно загубено време е давенето в интернет. Подчертавам -давенето, защото интернет е информационен океан. Полезно е да се търси информация, но да се дърли човек по форуми, е пълно комплексарство. По добре е, това време да се сподели с човек на живо. Най добре за любов, но и за приятелски излети или почерпки в компания, но не и затворен пред компютъра.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker