Какъв проблем е кyчето? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121315)
 Любов и изневяра (29738)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18559)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какъв проблем е кyчето?
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 1293 пъти
Здравейте!! От много години искам куче, но баща ми изобщо не е съгласен, защото то щяло да пикае навсякъде, но така ще е докато си създаде навици. Гледала съм много животни. Майка ми е съгласна донякъде. Баща ми не мрази кучета, поне така мисля. Искам голямо куче, апартамента ни не е малък, допитвала съм се за групи и разбрах, че е гостоприемен за големи кучета от породите немска овчарка и голдън ретрийвър. Въпросът ми е как да убедя баща ми за куче. Мисля,че съм достатъчно отговорна за да се грижа за куче, доста съм обещавала, че ще се грижа за него и т.н Моля кажете ми как да подходя. Благодаря предварително :))

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: 35cf18dcbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Кучето е като дете. Ако не се грижиш за него ще тръгне в грешната посока. Аз те съветвам да не взимаш немска овчарка нито голгън. Бих ти препоръчала да си вземеш Хъски, далеч по отговорни са и след 8-мия месец им идва акъла. Търси статии за кучета и как да ги дресираш правилно и ги показвай на баща си уверявай го, че ще се грижиш за него, а и да прави бели обясни му, че и той като бебе е правил много поразии, даже повече околкото едно куче може да създаде. Късмет!
- Ava

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: ec29ad76f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Зa немскa овчaркa зaбрaви! Те искaт много сериозно възпитaние, дисциплинa, постоянство. Не сa кучетa зa игрa и гушки.
Освен товa миришaт МНОГО! Имa едни прaхчетa и спрейове, но пък им зaпушвaт порите. Имaт нуждa също от много тренировки, тичaне, свободно прострaнство. Не сa зa aпaртaмент, ще стрaдa.
Голденчето стaвa. Те сa си лиглитa, обичaт дa си игрaят, дa се глезят, дaже aз имaх еднa коконa, която ни въртеше нa лaпичкaтa си, много хитрa и мaнипулирaше с слaдкaтa си муцунa. Интелигентни сa също, бързо свиквaт и се учaт. Зa тях в aпaртaмент не е тежко, и без товa ще опитa всички номерцa зa дa се добере и спи в нечие легло:).
Принтирaй от нетa някоя стрaницa кaк се гледa и възпитaвa и го дaй нa бaщa си, некa сaм види, че не е никaк трудно, пък и съм сигурнa, че сaмо еднa седмицa в домa ви и бaщa ти ще е влюбен до ушите в кучето. Особено кaто бебетa сa много слaдки топчетa.
Нямaт нуждa от тaкaвa дисциплинa и тренировки кaто немските овчaрки.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: f8f654a8b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не е препоръчително да мъчиш животното в апартамент.
Освен това, ще си имате разправии и със съседите.
Според мен, баща ти е прав и няма нужда да го убеждаваш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: e4129f0465
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хей:-) Аз живея в апартамент, не е кой знае колко голям но с брат ми убедихме нашите да ни вземат голдън. Абсолютно без проблем се научи на хигиенни навици даже се сприятели с котката ни и спят заедно. Сега за грижите. естествено съм на училище много рано и уча много защото училището ми го изисква, но когато имам време го разхождам. Много е добър нито лае нито му тясно, спи по леглата, яде си.. и е толкова живо и уютно с него.. вече 4 години е с нас и си го водим по планини, морета, когато си болен идва и те гушка. Покажи коментара на баща си. Уникално е е да имаш куче. :-)

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 05df61885b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Проблемът не е само в пространството. Нали се сещаш, че едно голямо куче се нуждае от дълги разходки докато си изразходва енергията. А всички сте заети, вашите са на работа, ти си на училище. Кой ще има време да обикаля с километри всеки ден? Да не говорим, че голямото куче яде много, кучешката храна не е толкова евтина. Не си и помисляй, че можеш да храниш кучето с твоята храна. Човешката храна не е полезна за тях и ще му докараш проблеми със стомаха. Ходенето на ветеринар също не е евтино...
Така, че ти хубаво казваш, че ще се грижиш за него, ама на практика повечето грижи ще ги поемат вашите. Защото да гледаш куче не е просто да го изведеш пред блока. Да, страхотно е да имаш куче, аз 16 години съм гледала куче, но сега нямам, точно защото съм на работа по цял ден и знам, че ако си взема куче, горкото ще стои по цял ден само затворено в апартамента и ще е много нещастно. Така, че да си вземеш куче не е толкова лесно, иска си грижи и то всекидневни. Хайде, малко ще се изхвърля, но да гледаш куче е почти като да гледаш бебе. Особено в началото докато го научиш да не цапа, а да си чака разходката, да не лае непрекъснато, да не напада непознати... изобщо не е лесно да отгледаш и да възпиташ куче. За това, щом баща ти не е съгласен, просто се примира. Като станеш пълнолетна ще можеш да си вземеш куче, но до тогава прави като мен, радвай се на кучетата в парка. Да, не е същото, но просто аз съм голям човек и знам, че в момента нямам възможност да отгледам добре едно куче.

 
  ...


...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 857d2f074f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   1. За Хъскитата съм чувала, че в апартамент не им е удобно и започва ли да правят мизерии (да гризе стени и т. н) за това не съм се заинтересувала от тази порода.

2. Голдъна ми е по скоро резерва. Харесвам почти всички породи и искам да ме съветвате кои други породи стават за апартамент? ! :)


 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 05de7102af
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз имам куче от породата Самоед. Моето е вече на 2 години. Много е игриво, когато си тъжен то веднага идва и те развеселява :). Дори в скоро време искам да си взема и още едно, защото като малки са същински плюшени мечета. Между другото го отглеждам в апартамент и си е много добре.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 857d2f074f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   7. Обмисляла съм да Самоеда, но за него трябва много грижи за козината това не ме притеснява, но и пускат много косми. Мислех си за Лабрадор, но не знам дали мерише, защото са ми казвали, ще мерише. Самоеда мерише ли?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker