Проблем с влага и мухъл - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121017)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14344)
 Тинейджърски (21873)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18481)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Проблем с влага и мухъл
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 1728 пъти
Ще се опитам да съм максимално кратка. Имам имот-много мъничък, със статут на магазин. Обзаведен е като миниапартамент, нещо като гарсониера. Пазя го за старостта. Да имам легло, където да легна и дом, който да обитавам след време, ако все пак се наложи. Иначе се води на дъщеря ми и тя ще прави с него, каквото реши с него, след години. За момента не живея там, а само минавам да го наглеждам. Рядко се къпя, 1-2 пъти в месеца, мия няколко чинии, преспивам само когато ми се налага, късно е и ми е по път. Няма пералня, защото не ми трябва. Може да сложа някога, колкото да я имам, за всеки случай. Основно живея на друго място.
И ето проблема-виждам и усещам, че има влага и мухъл по ъглите. Беше правен ремонт миналата година и месеци наред се чувстваше влагата. С времето намаля много, но все още я има. Виждам го и по солта в солницата, захарта в захарницата, усещам лека влага по дивана и дори дрехите. Нямам климатик-не сметнах да е нужен за такова малко помещение. То самото е топло и закътано, а през лятото при 35 гр. жега навън, вътре е хлад-направо рай.
Как да се справя с нея? Предложете нещо-може да е до 200-250 лв, защото толкова са ми възможностите. Прозорците ги отварям само когато съм там-като партер не мога да ги оставям нонстоп, защото ме няма, така и така съм на работа през деня, дори да живеех там. Не ми слагат решетки отвън, защото ще се почувствам като в затвор... пък и в тях ще отидат още 200-300 лв....
Благодаря ви. Помогнете ми с идеи-евтини, скъпи, в разумните граници 200-250 лв., но продуктивни.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 3a617f17cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Щом е топло зимата, вероятно не е защото имаш студена стена. Ако се появява в ъглите между две външни стени, то е заради топлинното съпротивление към външната среда в ъгловата зона е значително по-ниско. Това е причина, на това място температурата винаги да е малко по-ниска, отколкото в останалата част от стената. Ако под пода или над тавана има неотоплявано помещение, това допълнително допринася за охлаждането, защото на едно място се срещат три стени с ниска външна температура и вероятността за поява на мухъл се увеличава още повече. Друга причина за поява на мухъл е, че в ъглите и зад мебели въздухообменът е най-слаб и това допълнително допринася за понижаването на температурата на стената.

Предполагам, че дограмите ти са ПВЦ. Препоръчвам ти да си монтираш вентилационни клапи, за да има проветрение постоянно. Ако проветряваш само някои дни, не върши работа. Трябва да се проветрява почти постоянно, особено ако влажността е висока.

Също можеш да боядисаш с термобоя. Най-добрите са Термошилд и Термомакс, като втората е с 15% по-евтина, а върши същата работа.

Но имай предвид, че веднъж завъди ли се мухъл, трябва да се остърже до здрава основа, иначе само го замазваш отгоре и е въпрос на време да се появи отново. Може със шкурка да го изкуриш и после за допълнителен ефект можеш да намажеш с доместос и да изчакащ един ден да изсъхне и на края с термобоя.

Дано само не се окаже, че има теч някъде, щом е толкова влажно. Поразпитай комшиите наоколо дали и те имат толкова влага. Защото причината често е в покрива или водната инсталация.

Някои препоръчват влагоабсурбатори, но това за мен не решение, защото струват много пари, горят постоянно ток и в крайна сметка не премахват причината за мухъла, а има полза само докато са включени.

По начало влагата не е проблем, тя си е винаги на лице. Проблем е, когато има по-студено място, защото тогава се залепя там и после се кондениза и се образува мухъл, особено ако няма и проветрение.

Ти така или иначе трябва да го ошкуриш, затова удари една шкурка и термобоя, но преди това се убеди, че няма теч. Ако това не помогне, само вентилационни клапи те оправят. Могат да се монтират на готов прозорец и с 200 лв можеш да преправиш поне 2 прозореца.

Без да видя на място, само това мога да ти кажа.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: c80b28a188
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами влагоабсорбатор. Аз си взех и съм много доволна. Дори и да го оставиш включен постоянно, като се напълни, сам ще изключи, а и отначало ще прецениш през колко време трябва да се изхвърля водата. Не хаби мн ток. Проучи нещата, има доста по темата в разни форуми.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 54ace9c5eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Вместо да ни информираш колко годишен е строежът, каква е дограмата /пвс, дървена или алуминиева дограма/ и кога е поставяна, ти ни информираш какъв е статутът, колко пъти се къпеш и чия е собствеността, това какво общо има с мухъла? Нали идеята е да няма мухъл дори да живееш там и да се къпеш всеки ден? Трябва да знаем също къде виждаш мухъла, около дограмата ли е той, или само мирише на застояло и мухъл?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 8de55ac381
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Боядисай със специален латекс устойчив на мухъл. Може да си купиш и влагоуловител с таблетки, но основното е пребоядисването, защото стария латекс на 10-15 години хваща доста мухъл. Така беше и при нас докато не боядисах тавана с латекс за влажни помещения и смених тапетите.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 5a5be679df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Влагоабсурбатор може би бил полезен

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 82a4dcab98
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   ако имаш дебела изолация в комбинация от пвц или алуминиева дограма нищо чудно, че имаш мухъл и влага. ако имаш възможност сложи дървена дограма със хубав стъклопакет

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 15bcfa410a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   "Прозорците ги отварям само когато съм там" - как няма да имаш мухал, след като не проветряваш. Като не искаш да отваряш прозорци, направи си вентилация с вентилатор. Мухъла живее в застоял и влажен въздух.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker