В България или в Гърция на почивка? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

В България или в Гърция на почивка?
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 3025 пъти
От няколко седмици се чудя как да действам по въпроса. С компанията ни от около 5 човека се уговорихме да ходим някъде на море преди няколко седмици, но засега не сме обсъждали нищо конкретно.

Преди няколко дни обаче бяхме излязли на по кафе в квартала аз и още 2-ма от тази компания и те двамата с разни заобиколни думи си говореха за Слънчев бряг. Не разбрах точно за какво става дума, но се усетих. Цялата компания нищо не казват и всички си мълчат по въпроса. До колкото разбрах става въпрос за средата на август. Държат се някак си дръпнато и усещам, че не ме искат. Но вече имат план и това се разбра. Няма съмнение...

Такива хора са, че и да им кажа ако не ме искат ще ме излъжат нещо и няма да ме вземат с тях. Чудя се дали да изчакам, за да видя дали ще ми кажат нещо по въпроса или да си платя за някоя екскурзия до Гърция. Има много добри оферти и на много достъпни цени. Красиво е и си струва.

За мен като човек е все едно дали съм на гъчканака на родното Черноморие с приятели, или сам в Гърция с непознати. И в двата случая ще ми е добре. Защото на тези екскурзии хората са непознати. Ще се запозная примерно... В Гърция е красиво, има какво да се види и поне дето се казва ще си починеш като хората. Плажовете, водата, палмите... екзотично е много.

Споделете как да действам, защото се дразня. Гледам на задниците им да е добре, а на другите - все тая... аман от такива :). Пък нормално да съм афектиран. Все пак говорихме и се разбрахме да сме заедно...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: be5432c2bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Ние от десетина годинни не ходим на Черноморието, заради неизбежните болести, свързани с хигиената. В Гърция, общо взето, е два пъти по-скъпо, отколкото в България. Но пък е чисто, подредено и няма така наречения "морски вирус", породен от разлагащи се екскременти в морето.
Ако можеш да си позволиш цената, не се колебай, в Гърция е хиляди пъти по-хубаво за почивка. След това въобще няма да помислиш да се върнеш на българско море.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 7cb29f68d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Зa компaниятa... не знaм кaкво дa те посъветвaм освен, че aз при тaкaвa ситуaция бих си отишлa някъде сaмa или с други хорa.
При всички положения обaче, предпочитaм Гърция, зa море в Бългaрия дори нa мен дa ми плaщaт, не бих отишлa.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 2fc91d3b77
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Преди седмица се върнах от почивка в Гърция. Уникално е! Бях на остров Тасос. Много е красиво и цените са добри. Няма да сбъркаш ако отидеш там! Само трябва да изтърпиш 30-40 минути на ферибота. Не е далеч- 360 километра е от Търново. Бях на Воулалас (мисля че така се пишеше) Това са къщички на 200 метра от плажа. Ако искаш мога да ти споделя още информация :) В Слънчев Бряг на мен лично изобщо не ми харесва. Супер претъпкано и мръсно е, но това си е твой избор. Успех! :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 0dbf4dfc07
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Я си хващай шапката и бягай към Гърция. Началото на тази седмица се върнах от там, от едноседмична почивка с приятели. Не съм ходил в Слънчев бряг, но съм убеден, че база за сравнение дори не може и да има. Според мен много по-доволен ще останеш ако отидеш в Гърция. Единствено там е по-топло от градусите на нашето Черноморие. Но тяхното море е запазило дивата си страна. Не е застроено до последното кътче. Пясъка е два пъти по-ситен и по-чист. Водата е кристално ясна. Отивай. Няма да останеш разочарован!!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 214b47f209
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Гърция

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 9a56764ebe
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Сливи ли имаш в устата да говориш с тях? След като така или иначе мислиш, че няма да те вземат, отивай в Гърция. Общо взето сам си си отговорил на въпроса, а тук просто търсиш място да се оплачеш... Ами намери си по-свестни приятели, това е.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 86d7a73266
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   "За мен като човек е все едно дали съм на гъчканака на родното Черноморие с приятели, или сам в Гърция с непознати. " - за каво приятелство говориш, щом се чувстваш изолиран? По добре с непознати, отколкото с лицемери. Защо изобщо си с такива хора, щом те пренебрегват? Послушай душата и сърцето си, има песен такава "само ти сърце си ми приятел, само ти не ми изневери и т. н. " Ако искаш да си починеш, а не да гледаш лицемерни физиономии, отивай в Гърция!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 5c934c7d09
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   От Автора

Добър ден, приятели. Радвам се за бързите отговори и искам да ви споделя, че в Гърция съм бил десетки пъти, но аз питам за конкретната ситуация и за тази година как да постъпя като цяло. От 2007 до 2012 ходих на почивка само в Гърция и съм бил 3 лета само на Тасос. Красотата е... трябва да се види. Ако човек иска красота, палми, кристално-чисто море - ГЪРЦИЯ! Без никакво съмнение!

Досега обаче не съм бил с приятели на море, но отдавна се гласихме и приказвахме, а сега като че ли странят от мен и не ме искат. Тези дни обмислям какво да предприема, гледам оферти и може би ще съм в Гърция живот и здраве. Но гледам септемврийските, защото Август почти няма заради жегата!

Досега съм бил в Солун, Керамоти, Тасос, Халкидики. Знам какво е Гърция, но дъвкахме и дъвкахме с приятели къде ще ходим и сега, като че ли се опитват да не ме вземат... тя ще говоря директно и ще ги питам.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 13e3e184fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Преди 5-6 години ми поискаха 3 лева за 1 кебапче в някаква дупка в Албена.
от тогава почивам в Турция или Гърци1 - хотела е малко по-скъп, но храната много по-евтина.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: dce76d61c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   н10, внимавай с лъжите, защото в Албена няма „дупки“, а всичко е почти ол инклузив и разни дребни магазини, „дупки“ и така нататък просто няма, а храна и напитки има 4 пъти на ден в хотелите, но там не продават кебапчета, защото почиват предимно немци и руснаци, които не ядат такива работи. Изобщо в Албена кебапчийница няма...
Ходете на почивка където желаете - свободни хора сме, но не бързайте с плюенето на нашите курорти преди поне да сте почивали там.

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: abc2550f25
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Като чета коментарите и ви се чудя, защо сравнявате Слънчев бряг с гръцко местенце за селски туризъм?
Разбира се, че по всяко море има предлагане за всеки вид турист. И по гръцкото море се предлага алкохолен туризъм.
Слънчев бряг е вече обособено място за алкохолен туризъм на младежи до 20г възраст, този който търси по спокойни места няма работа там. Като ти се ходи на спокойно иди в Обзор, или по на юг-Синеморец- къщи на 200 метра от морето. Още по спокойно /на мен най-много ми харесва/ в Отманли само на 20км южно от Бургас сенчеста гора с разпръснати далеч една от друга 3-4 етажни хижи в нея, иди хапни на "Даляна", разхождай се на сянка по обед, има и два плажа там, няма го това шоково застрояване като в Слънчев бряг и водата не е мръсна. Доган има собствена хижа там той прост ли е, с толкова пари да си купи точно там?
Изглежда не знаете къде да ходите в България, затова бягате в Гръцко, а може би гръцките реклами ви примамват, а български реклами на курортните места няма.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 9b9972250e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Без съмнение Гърция е морска държава и който търси по спокойна обстановка би предпочел там, но и у нас има все още диви запазени плажове край Стара планина, Шабла и Странджа с разни бунгала.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 5c934c7d09
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Автора

Е, Номер 11, всички сме почивали на нашите курорти, но в момента съм под въпрос и се колебая, затова се допитвам и до вас. Че сме свободни и можем да правим, квот си поискаме е така...

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: ce7538f093
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Хей в България също може да е много добре.
Ам н10 и н11 - за съжаление храната е много лоша. А и All Inclusive... ами не е хубава. Съжалявам, но аз съм работел в такъв, бил съм на почивка в няколко такива. Просто храната там не е хубава. Да евтин вариант е, и за парите си получаш повече, отколкото би получил по "дупките". А колкото до храната в Слънчев Браг - Отврат. най-хубавото нещо са баничките и то не всички. Ужас. Ако Гордан Рамзи стъпи там... Ще го гръмнат в първата кръчма. Но все пак, за мен хубавата храна е част от цялостното преживяване. Няма нищо по-хубаво, от това да се хапне добре, в някое гурме и след това да изргинеш в бар или клуб, в който се пуска предпочитаната от теб музика, с приятели, при положение, че цял ден си гледал забележителности или си киснал на плажа.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 13e3e184fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   11, стори ми се дупка, дървени маси - ок, но покривките бяха пооръфани, бяха се постарали да вкарат някакъв :селски: дизайн с котленца и колела от каруца, но изглеждаше по-скоро жалко. И да, кебапчето беше 3 лева, дори не беше до плажа а някъде по-навътре в парка. Говоря за 2008-9 година, когато 3 лева си бяха нещо.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 3226e7846b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Гърция, разбира се! Точно сега, цените са по-ниски от тези, в България. По-чисто е, храната е по-хубава. И... Гърция не е само Тасос, Солун и Халкидики. До Халкидики има едно островче-Амулянѝ се казва-там прекарах една от най-готините си почивки. В Катерини (Паралия) не ми хареса особено-имаше страшно много хора, но ходих на два други острова, които са близо до Волос-Скопелос и Алонисос. Струва си да бъдат посетени. Йонийско море, пък, е като извадено от приказките. Само дето е малко по-студена водата. Итаки (Итака-островът на Одисей), Керкира (Корфу), Закинтос-все прекрасни дестинации, за страхотни почивки!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 63b4f57a28
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   :))) Испaния. Сaнтaндер- океaнa, море- Бени Дорм, Пaлмa де Мaйоркa, ( виж плaжовете по Aренaл и Сaн Пaстия) Бaрселонa и т. н. Що дa не смениш мaлко "въздухa". Дори aко си aвaнтюрист, имa сaйт зa стопaджии, където обявявaт пътувaщи зa когa и зa къде и някои предлaгaт място нaпълно безплaтно, други делят рaзходи. Хaхa, можеш дa обиколиш светa тaкa.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: b5261f9f94
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   стигате с тая Гърция бе... отврат било в Сл бряг ами като ходите в хотели и квартири от времето на соц-а няма как да очаквате лукс ;) като искаш евтина почивка на каменист плаж със оръфани чадъри и пластмасови шезлонги, мизерна каравана на брега в която продават кафета/фрапета/кола и т. н не се чуди ами хващай пътя за гърция

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 5c934c7d09
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   От Автора

Номер 19, това че ти си имал 100 евра на кръст и си прекарал по въпросният начин не означава, че всички в Гърция сме прекарали така. По начина, по който описваш можеш да почиваш и в Маями така ;). Въпроса е колко ти е джоба. В Сл. Бряг не съм бил от години, но ако е така, както всички казват и каквото се вижда в клипове - НЕ МЕРСИ!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: b5261f9f94
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Номер 19 съм. Точно това се опитвам да обесня, няма как да ходиш в ефтини хотели на нашето черноморие и да се оплакваш че храната била ужасна и още куп глупости. 1000% съм сигурна че ако си запазиш места във ХУБАВ хотел(и да нощувката със сигурност няма да е 80 лева) в съчетание с ходене на плаж(а плажа в сл бряг си е на ниво) и излизане вечер(защото предполагам, че си млад човек) ще си прекараш прекрасно. Плюс това в Сл бряг има уникални дискотеки/барове, ако пък предпочиташ има и ресторанти. Не ги гледай много тези клипове, единственото което целят е да принудят българите да си дават парите в чужбина и успяват.

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: dce76d61c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Чета и не вярвам на учите си :)
Болести? На Черноморието???
Ами то болести има навсякъде, включително в Гърция
Ние почиваме и в чужбина, и на Черноморието.
За нашето Черноморие не съм съвсем съгласна с хората, които твърдят, че ТРЯБВА да е скъпо. Според зависи - зависи какво търсиш. Има чудесни предложения за 20-30 евро на стая в семейни хотели или стари, но ремонтирани хотели, но без ол инклузив - после си излизаш и хапваш в заведенията каквото искаш.
Ние сме почитатели на Северното Черноморие -от Варна нагоре почти до границата с Румъния.
Изобщо не е застроено, а застроеното е качествено. Има инфраструктура, но без да е препълнено - има джиджи-биджи на Златните, но има и много спокойствие и много хубави плажове нагоре, а водата е кристално чиста. Такава вода няма да намерите точно в при гърците, защото Турция изхвърля всичките си отпадаци там - имат индустрия хората, но не са в ЕС да са длъжни да пречистват и направо в морето. От това страда и нашето Южно Черноморие и ако има мръсна вода, то е от Турция. На Север обаче водата е кристално чиста, няма медузи дори, пясък много навътре - била съм и в екзотични места, но такъв пясък няма другъде.
Друго за мен положително у нас е това, че водата не е много солена, но достатачно солена, за да можеш да си киснеш дълго. Няма акули, опасни и отровни медузи и други животни. Бяхме на почивка в Тайланд веднъж, първа линия, прекрасен плаж, но какво - 2 седмици протести на местните на плажа против нашия хотел, защото явно им пречи да ползват плажа, отделно не можеш да влизаш във водата заради отровни медузи, от които турист беше починал току що.
В сравнение с Гърция, Турция, Испания у нас всички хотели са или нови, или ремонтирани - не можете да попаднете на полумухлясала стая, пълна с косми и други биологични отпадаци. Храната също не е лоша, но който плаща 3 до 5 лв. за закуска какво може да очаква? Затова най-добре да не взимате ол инклузив - в държавата сте си все пак, знаете къде да ядете, имате и кола най-вероятно - голямата работа.
В Гърция как ходите? Наемата някакво съмнително жилище с кухня и готвите цялата почивка с домъкната от България храна - това ли ви е почивката? Не се било плащало за шезлонг и чадър, но като платиш 3-4 евро за едно фрапе, не е ли същото?
Гледам, че повечето скептици поне от 10 г. не са стъпвали на Черноморието. Ами жалко за вас, но нещата са се променили - строежните са завършени и са се превърнали в страхотни хотели и ресторанти, храната е много, много по-добра и дори обслужването е по-добро. Отделно у нас имате достъп до пари от банкоматите, кафето ви е 1 лв. и 50 стотинки, имате достъп до безплатна мед. помощ, а в Гърция отидете на лекар да ви видим там дали ще бръснат Европейската ви здравна карта.
Има приказни места между Каварна и Дуранкулак, където можете дори на къмпинг без пари да спите, а в семеен хотел стаята ви е 30 лв - в чисто ремонтиран и нов хотел, плажът е свободен и няма нищо по него. Румънците всяка събота и неделя ни заливат, идват дори само заради пресните миди. Пътят е много добър, публиката е изцяло от семейства, алтернативни хора и също доста от богатите и известните са там и не само заради голф игрищата, а заради сигурността, чистотата и това, че не пълно.
Нищо против Гърция - ходете и там да почивате, свободен е света, но не отричайте нашето Черноморие преди да сте отишли и да сте прекарали един сезон там.
И да - ако отидете в някой долнопробен масов курорт, ще останете разочаровани, но всеки си знае предпочитанията - някои искат да пият и вечно парти (Слънчев бряг), други искат почивка, но да отидеш на някое от долнопробните, презастроени села около Слънчев бряг за 30 евро нощувката и после да се оплакваш - сори, но сам си си виновен и сам си си причинил това.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: f305a1c32e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Хора като 19, 21 ме отвращават - винаги опитват да те убедят, че тук е добре, защото нямат пари за почивка в чужбина.

Най-много ме дразнят подобни "родолюбци и завистиници", каквато и да е истината си знаят своето.

Бях на море във чужбина и ми хареса много повече от българското, което пък от друга страна е отвратително.

Ще бъде уникално, ако спрете да мърморите, че във българия всичко е супер, понеже нямате достатъчно пари да излезете от тая дупка.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: a7fdba7cfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Номер 19 съм. Така, първо обобщението ти, че нямаме пари можеш да си го пъхнеш в малкия джоб. Второ ходила съм на много повече екзотични места/плажове от теб със сигурност ;)Трето, аз въобще ама въобще не съм родолюбка( ама нали трябва да говорите без да знаете :D) за твое сведение съм пообиколила доста по света драги и ще ти кажа ДААА на Малдивите, Бора Бора и може би още 2-3 далечни дестинации плажовете са страхотни, ама ти какво въобще сравняваш тези места с ГЪРЦИЯ и БЪЛГАРИЯ искам да те попитам аз??? И не на последно място ИЗВИНЯВАЙ МНОГО, но ако ти не си успял да уредиш живота си в България, така че да можеш да си позволиш хубаво жилище, хубава кола, стойностни приятели и доходи, които ти позволяват глезотийки далече от вкъщи това е твой проблем. Не слагай всичко живо под общ знаменател!! А сега ви пожелавам едно страхотно лято изпълнено със много положителни емоции и липса на злоба и завист :)

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: f39336b496
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Аз мога да ти кажа, че не си била никъде, защото ти личи. Ако беше нямаше да хвалиш СлънчЯка. Жалкото местенце за английски и немски утайки, които идват да пият фалшив алкохол.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 1abd3db9cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

27.   Не съм бил никога в Гърция, просто не съм голям фен на морето, но наистина обслужването по нашите курорти е много далеч от това, което трябва да бъде. Курорти като Слънчев бряг и Златни пясъци отдавна са се превърнали единствено в средища на алкохолен туризъм, мутри и проститутки. Албена е доста по-добре, но пък храната е много зле, за алкохола пък дума не може да става. Аз лично предпочитам южното черноморие и бунгала или малки вили пред хотелска стая. И тук си има хубави места за почивка, но пък ако някой предпочита Гърция, защо не.

 
  ...

...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 2ffda77644
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Гърция

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker