Губя се внезапно докато вървя - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Губя се внезапно докато вървя
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 1736 пъти
Случвало ли ви се е?
На мен ми се случва от време на време, през няколко месеца може би. Онзи ден пак ми се случи. Бях с бебето си в един голям магазин и както бутах количката, изведнъж все едно току що дойдох. Не като да влязох от някъде, а сякаш прас - появих се изневиделица от нищото. Всичко изглеждаше чисто, особено чисто и светло. Никакви хора нямаше. Знаех, че съм с детето си, но не можех да направя нищо. Примерно, ако плачеше, че е жадно, нямаше да мога да му дам вода. Уплаших се, помислих си "пак се изгубих". Разбрах, че съм спряла и продължих да бутам количката, за да видя къде съм. Първо усетих, че съм в някакъв магазин и после се сетих къде съм и всичко останало. В тоя момент се появиха и хора.

Всичко това стана за не повече от минута - две. Не знам дали имах представа за времето, по-скоро не. Но усещанията ми са, че бързо стана всичко.

И това се повтаря всеки път по този начин - сякаш току що съм се появила от някъде, всичко е чисто, няма хора или ако има все едно са... хмм, някак извън нещо, имам чувство, че няма да ме чуят ако им кажа нещо, но пък аз и не мога да говоря в такива моменти, като вцепенена в себе си съм. Тръгвам да търся къде съм и след мъничко всичко се оправя.

Някой знае ли какво е това? Случва ли ви се?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: f71be0fa86
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На мен ми се е случвало заради ниско кръвно и слабост да губя почти съзнание като чувството е да губиш контрол над тялото си, виждам бяло всичко и забавено, после с мъка се осъзнаваш къде си, но при теб мисля, че е нещо друго. Задължително отиди на лекар, защото е възможно да имаш запушен кръвоносен съд в мозъка или пред запушване. Ако го хванете навреме, състоянието се лекува с медикаменти или с лека операция, но ако чакаш и действително има нещо такова може да се стигне до кръвоизливи, инсулт... смърт. Обръщай си внимание -задължително на лекар и то бързо!!!! И на млади хора се случва това.
Ако пушиш, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СПИРАЙ ВЕДНАГА, защото никотинът стеснява много рязко кръвоносните съдове, включително в мозъка. Пий много течности, МНОГО - над 3 литра, за да разредиш кръвта си и пий кафе и други напитки с кофеин, защото разширяват кръвоносните съдове в мозъка, но лекар задължително, защото ти дава сигнал мозъка и си късметлийка в това - повечето хора просто падат и се събуждат в интензивното или изобщо не се събуждат.
...не пий аспирин, защото пречи на съсирването и при кръвоизлив ще стане голяма беля...

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 57d2e0ea26
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен задължително посети невролог. Трябва ти ЯМР с контраст и ЕЕГ на първо време. Трябва да намериш причината за това по-бързо, може да е опасно.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: b10de523da
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Съгласен съм с коментар #1, с изключение на кофеина. НИКАКЪВ кофеин! Кафета, енергийни напитки, коли и изобщо всичко, което съдържа кофеин убива бавно, но сигурно. Много хора не осъзнават, че кофеина и алкохола са наркотици, защото са легални. Можеш да консумираш черен шоколад, когато ти прилошее.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 6f68b1d5e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   задължително се посъветвай с невролог или психиатър, колкото по-рано, отлкова по-добре. струва ми се, че излагаш себе си и детето си на риск. неволно, разбира се

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 0dc4687ab7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Това е сигнали, че ти умират мозъчни клетки! Пиеш ли много алкохол, наркотици вземаш ли, употреба на някакви лекарства?

 
  ...


...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 91693bf14e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   На преглед при невролог

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: f71be0fa86
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   н 3, нещо се бъркаш. Има вече изследвания, доказващи ползата от кофеина. Да, за енергийните напитки съм съгласна, но при 6 кафета (слабички) дневно е доказано, че се живее по-дълго дори. Енергийните напитки са вредни, защото са концентрирали и много таурин, много захар. Кофеинът разширява точно в мозъка кръвоносните съдове без като аспирина да кажем да пречи на кръвта да се съсири - затова помага и при мигрена и така нататък. .
Авторке, ВЕДНАГА НА ЛЕКАР, ама веднага -не на психиятър, а ти имаш физиологичен проблем ЯМР задължително да се види какво. Чак като си минала през поне 3ма лекари - невролог, личен с обща медицина и така нататък, направила си ЯМР и всякакви изследвания и не открия нищо - чак тогава на психолог, но така както го описваш мисля, че имаш запушване на съдче и както казват горе - умират ти мозачни клетки, а ако се спука съда си.... ами не искам да те плаша повече. ВЕДНАГА НА ЛЕКАР и не се страхувай - може дори с медикаменти да решат проблема или с ендоскопска операция.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 07200ea150
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Авторке, аз пък освен медицински преглед (неврологична проверка и кръвна картина), мисля, че може да става въпрос и просто за... разсеяност. Аз лично съм изпитвал супер силна разсеяност, до степен въобще да не присъствам на мястото, което съм, т. е. духом да не присъствам, иначе тялом съм там. Толкова силна разсеяност, че примерно минавам покрай строеж, и то по тротоара, отстрани на който има надписи да не се преминава. И същевременно се чуват супер силни шумове от машините на строежа отстрани и аз чак след половин минута вървейки по този тротоар и заобиколен от силни шумове осъзнавам, че всъщност в този момент се намирам на това място в този момент.

Друг вид разсейване е мислите ми да са някъде другаде - тогава осъзнавам, че не съм "тук и сега", а съм сред мислите си.

Прекалено много кафе или енергийни напитки могат да доведат до това, че когато не си под тяхно влияние, да си разсеяна. Нещо като лека форма на пристрастяване. Щото изпиването на кафето вдига допамина след изпиването, ама като мине време после серотонина липсва и човек му е едно забито.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 3831d9664f
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   От Авторката:

Благодаря ви за отговорите!
Честно казано помислих, че ще ме обявите за луда или ще ми кажете, че е от умора.
Алкохол не пия изобщо, наркотици не употребявам, но пуша цигари, макар и малко - сутрин и следобед с кафето. Да, пийвам си по 2-3 кафета на ден, защото се уморявам покрай грижите за детето и кафето ме "вдига" малко.
Преди си мислех, че е от умората и напрежението от работа, но през бременността си почивах в къщи, а сега с детето се уморявам, но е друга умора - по-скоро физическа.
Това губене го получавам от 3-4 години, но както казах винаги съм смятала, че е резултат от умора, а не от някакво заболяване. Но онзи ден се уплаших много повече от друг път, защото бях с детето ми.

Добре, кафето го спирам, цигарите също - не съм страстен пушач, мога и да не пуша. Но как да ида на лекар? Още от преди да забременея ми прилошава понякога за секунди и сякаш всичко се олюлява (често ми се случва това), а понякога, предимно вечер като легна сякаш губя почва под краката си - сякаш изведнъж се оказвам в нищото и падам, и от това чувство се паникьосвам и стягам тялото си, и всичко се оправя. Тези неща се случват само за няколко секунди, и също съм си мислела, че са резултат на умора. Понякога изтръпва дясната половина на лицето ми - това за повечко време, до десетина минути (на изуст го казвам, може и по-малко да са, не съм си гледала часовника). Докато работех получавах бодежи в сърцето и лявата ми ръка изтръпваше. И ходих при личния лекар, прави ми пълна кръвна картина и каза, че имам анемия, но не се налага да приемам медикаменти, тъй като е слабо изразена. Отидох втори и трети път, исках да ме прати на кардиолог, но той ми направи ЕКГ в неговия кабинет, всичко се оказа, че е наред и каза че не може за всяка умора да ходя при него. Работата ми е много натоварваща, умствена, и той отдава всички неща, които изброих на умора.

Предполагам, че във вашите очи вече съм хипохондричка. Аз самата се чувствам така - мисля си дали не се вглеждам много в себе си. Може би тези неща са нормални и се случват на всички хора, и просто не е необходимо да се обръща внимание на голяма част от тях, а може би на всичките. Но пък вие казвате, че това за губенето е нещо, на което трябва да се обърне внимание. Явно трябва да ида на частен преглед при невролог. Опасявам се, че ЛЛ ще ми измери кръвното (винаги съм била с отлично кръвно, но винаги ми го мери) и ще каже, че съм ок и тези неща ми се случват от преумора.

Отново ви благодаря за мненията! Ще си обърна внимание и ще пиша тук. По всяка вероятност няма да е точно тези дни, но се надявам до месец да съм ходила на доктор и да имам представа какво се случва.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 3831d9664f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От Авторката до номер 8:

Това, което описваш също ми се е случвало и мисля, че всъщност на всички хора се случва. И изобщо не ме притеснява. Но това, което описвам аз е нещо съвсем различно.

 
  ...

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 4e02ab6058
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Зaдължително си нaпрaви всички изследвaния, които сa ти препоръчaли горе! И aко излязaт "чисти"... прочети зa aктивaциятa нa ДНК. Потърси специaлно мнения от учени и медици! По- добре е търсиш нa aнглийски или друг език, нa бг е много оскъднa информaциятa.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 0dc4687ab7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От номер 5
"Понякога изтръпва дясната половина на лицето ми - това за повечко време, до десетина минути (на изуст го казвам, може и по-малко да са, не съм си гледала часовника). Докато работех получавах бодежи в сърцето и лявата ми ръка изтръпваше. "

Явно нещата са доста сериозни. Симптомите изглеждат като наченки на мозъчен инсулт. Върви обезателно на невролог и му разкажи всичко, както разказваш на нас. Непременно на лекар и му разказваш всичко, с всички подробности.
Правила ли си си изследване за кръвна захар? Възможно е да са наченки на диабет.
Уринирането нормално ли е или имаш задръжки при уриниране.
Моят баща преди време направи мозъчен инсулт и му откриха, бъбречна недостатъчност, тоест не можеше да уринира като хората. И от задръжката на тази урина в тялото, направи инсулт.
Абе, трябва непременно на лекар и пълни изследвания.
Всичко, което описваш не е нормално. Това е болестно състояние!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 3831d9664f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   От Авторката до номер 11:

Благодаря за съвета! Попрочетох малко да добия представа за какво става въпрос. Не мисля, че тази "активация на ДНК" ме касае по какъвто и да е начин. Просто не вярвам в тези неща.
Благодаря ти все пак, че имаш желание да ми помогнеш!

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 0dc4687ab7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   От номер 5
Възможно е да имаш и стеснение на кръвоносните съдове и недобро оросяване на тъканите в мозъка, в областта на сърцето, лявата ръка (която е в близост до сърцето), лицето. Трябва лекар и да се направят изследвания.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker